Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در اولین کنفرانس حکمرانی و سیاست گذاری عمومی که در سالن همایش‌های صدا و سیما در حال برگزاری است گفت: مفهوم مشترکی وجود دارد که عامیت سیاسی نام دارد و سرفصل جمهوری اسلامی ایران نیز بر همین اساس تعریف شده است اگر مبنای مشروعیت را در ادبیات سیاسی متعارف، مشارکت مردم در تعیین دولت‌ها بدانیم آنگاه رای و انتخاب مردم از نوعی عامیت برخوردار است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در مقابل نوعی از حکومت‌ها که به واسطه یک فرد یا گروه محدودی شکل می‌گیرد و اراده مردم در تعیین آن‌ها نقشی ندارد از عامیت برخوردار نیست، نوعی از عامیت عامیت یگانه عمومی نام دارد که حکومت دمکراسی را شامل می‌شود در حکومت سه گانه عمومی اگر عامیت با ماهیت دینی وارد نظم سیاسی و سامانه حکمرانی شود آنگاه سه گانه عمومی شکل می‌گیرد در ایران عامیت دینی برخواسته از مشروعیت دینی و مردمی می‌باشد.

رضایی تاکید کرد: در حکمرانی کشور سه مبنای قانون، دین و اجرا وجود دارد بنابراین این نظام سامانه جدیدی را شکل می‌دهد و اجرا تابعی از قانون و دین می‌شود البته قانون هم نباید مغایر با دین باشد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به اینکه عامیت سوم نوع جدیدی از حکومت‌های دمکراتیک است گفت: پیدایش جمهوری اسلامی به عنوان نوع جدیدی از حکومت‌های دمکراتیک و رای مردم می‌باشد البته دو نوع تعارض دینی و مدنی وجود دارد و ممکن است مسئول اجرایی در اثر سلیقه یا برداشت‌های متفاوت قوانین را نقض کند تعارض دینی نیز در اجرا و قانون ممکن است به وجود بیاید البته تعارض تصمیم گیری‌ها از طریق نظارت مجمع حل و فصل می‌شود.

وی به تشریح تفاوت‌های اسلام با مسیحیت پرداخت و گفت: تفاوت اسلام با مسیحیت در تربیت و محتوای آن در بعد سیاسی و اجتماعی آن است که قادر است با رای مردم سازگاری داشته باشد.

رضایی با طرح این سوال که آیا در جمهوری اسلامی ایران دو ریاستی وجود دارد گفت: در جمهوری اسلامی ایران سه اراده مکمل وجود دارد که برهمین اساس نظام ریاستی آن از وحدت برخوردار است. وحدت و یکپارچگی در اداره جامعه ایران در صورت پای بندی به مبانی جمهوری اسلامی ایران وجود دارد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام به تشریح کارکرد‌های عامیت سوم پرداخت و گفت: ولایت یک چارچوب دینی برای قانون و اجرا در جامعه است و شورای نگهبان و مجمع تشخیص مصلحت و سایر نهاد‌ها وظایفی را برای انجام آن دارند اگر دولت را از چهار عنصر مردم، سرزمین، حاکمیت و قانون اساسی بدانیم جمهوری اسلامی ایران عنصر اسلام را نیز به آن اضافه کرده است.
وی ادامه داد: در جمهوری اسلامی ایران دولت همان نظام در ادبیات سیاسی کشور ماست و نظامی مردمی و اسلامی است که قانون اساسی نماد مکتوب آن می‌باشد در حالی که حکومت شامل کلیه مسئولان و کارگزاران سه قوه است.

رضایی اظهار داشت: با وجود اینکه نظام دستاورد‌هایی نظیر حفظ دمکراسی، ساخت زیربنا، دیپلماسی و رفاه را به همراه داشته است اما کارامدی و شایسته سالاری در امور اقتصادی و اجتماعی و استقرار عدالت در قوای سه گانه ضعیف است.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید براینکه مردم سالاری دینی سرمشق قانون، اجرا و رهبری است گفت: اسلام با عقلانیت جمعی و بالعکس تعارضی ندارد و مشکل اصلی حکمرانی در ایران مربوط به کارامدی قوای سه گانه کشور است باید راهکار‌هایی برای شایسته سالاری، شفافیت، انضباط و وحدت سیاسی در اصول جمهوری اسلامی ایران و ارزش‌های انقلاب در قوای سه گانه ایجاد شود و تنظیم رابطه بین این سه قوه صورت گیرد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۱۱۳۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی

حسین امیرعبداللهیان ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

به گزارش ایسنا، حسین امیر عبداللهیان وزیر امور خارجه  جمهوری اسلامی ایران  در ادامه دیدارهای خود در حاشیه اجلاس سران اسلامی در بانجول، با «هاکان فیدان » وزیر امور خارجه ترکیه دیدار و گفتگو کرد.

مذاکرات وزیران  امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و ترکیه بر روند تحولات منطقه بویژه تحولات غزه، همچنین تبادل نظر در خصوص آخرین تلاش ها و تحرکات برای توسعه و گسترش مناسبات دوجانبه تهران و آنکارا بویژه بر نتایج سفر آیت‌الله رئیسی به آنکارا متمرکز بود.

امیرعبداللهیان در این دیدار  ضمن تقدیر از تصمیم اخیر دولت ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی، این اقدام را مهم توصیف کرد.

رئیس دستگاه دیپلماسی با محکومیت جنایات رژیم صهیونیستی، ضرورت ایفای نقش نیرومندتر و فعال تر کشورهای اسلامی به‌ خصوص ایران و ترکیه در حمایت از مساله فلسطین را یادآور شد.

وزیر امور خارجه کشورمان در بخش دیگری از این دیدار مواضع کشورمان را در روند عملیات مقتدرانه وعده صادق در چارچوب دفاع مشروع نیروهای مسلح ایران و در  تنبیه رژیم صهیونیستی تبیین کرد.

 امیرعبداللهیان در خصوص دیدار اخیر روسای جمهور دو کشور در آنکارا تاکید کرد: ارزیابی ما از مذاکرات روسای جمهور ایران و ترکیه و توافقات و پیگیری های صورت گرفته مثبت است، اما باید نتایج کامل توافقات محقق شود.

وزرای امور خارجه ایران و ترکیه همچنین دیدگاه مشترکی در مورد لزوم پیگیری مستمر توافقات سفر ابراهیم  رئیسی به ترکیه داشتند و  بر لزوم فعال تر شدن کمیته‌های مشترک همکاری دو کشور در زمینه‌های مختلف تاکید کردند.

هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه ضمن ابراز خرسندی از این دیدار، سفر موفقیت آمیز ابراهیم  رئیسی رئیس جمهور کشورمان به ترکیه را حائز اهمیت دانست و از نتایج آن ابراز خرسندی کرد 

هاکان فیدان توسعه روابط با ایران در همه زمینه‌ها را از اولویت‌های مهم ترکیه دانست و از تقویت همکاری های دو کشور در مجامع منطقه ای و ببن المللی استقبال کرد .

وزیر خارجه ترکیه با تشریح رویکرد و مواضع کشورش در قبال تحولات منطقه به خصوص اوضاع فلسطین بعنوان مهم ترین مساله جهان اسلام، موضع‌ همتای ایرانی خود مبنی بر ضرورت ایفای نقش فعال و پویاتر کشورهای اسلامی به خصوص ترکیه و ایران در سازمان همکاری اسلامی را مورد تاکید قرار داد.

دو وزیر همچنین در خصوص وضعیت فلسطین و راههای پایان بخشیدن به جنگ و جنایات سبوعانه رژیم صهیونیستی علیه مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه و کرانه باختری تبادل نظر کردند.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • تلاش جمعی ایران، عربستان، ترکیه، اندونزی و مصر برای پایان جنگ در غزه
  • ویسی به سیم آخر زد؛ اصلا 10 میلیارد جریمه کنید، در جمهوری اسلامی ایران زندگی می‌کنیم و این می‌شود عدالت؟!
  • کنایه روزنامه جمهوری اسلامی به مولوی عبدالحمید
  • تجلیل از تصمیم ترکیه در قطع روابط اقتصادی و تجاری با رژیم صهیونیستی
  • دیدار وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و اندونزی
  • امروز نظام جمهوری اسلامی باعث سربلندی محور مقاومت و کل جهان اسلام شده‌ است
  • تثبیت جایگاه ایران در منطقه پس از «وعده صادق»
  • رایزنی وزیرخارجه استونی درباره کشتی توقیفی در ایران
  • ایجاد عدالت و شفافیت اقتصادی هدف لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم
  • نقش مهم متفکران دینی در ایجاد وحدت