Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ آموزش و پرورش در هفته گذشته با اخباری نظیرچگونگی بودجه ریزی آموزش و پرورش و ضرورت تغییر در تقویم آموزشی مدارس همراه بوده است.

تعطیلات طولانی‌مدت به یادگیری دانش‌آموزان آسیب می‌زند

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه در خصوص پیگیری وضع تغییر تقویم آموزشی اظهار کرد: موضوع تغییر تقویم آموزشی از گذشته‌ها مطرح بوده و در مبانی نظری سند تحول بنیادین هم «زمان آموزش» مورد توجه قرار گرفت و در این مورد، مطالعات نشان داد که تعطیلات طولانی مدت به یادگیری دانش آموزان آسیب می‌زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: با توجه به این موضوع بسیاری از کشور‌ها تعطیلات را در طول سال توزیع می‌کنند که فاصله طولانی بین یادگیری ایجاد نشود به همین جهت آموزش و پرورش هم برای ارتقای کیفیت یادگیری متقاضی تغییر تقویم آموزشی متناسب با اقتضائات کشور بوده که البته این مساله نیازمند اجازه مجلس است.

خصوصی سازی مدارس بر مردم به ویژه قشر محروم فشار وارد می‌کند

حمیدرضا حاجی‌بابایی رئیس فراکسیون فرهنگیان در خصوص بودجه سال ۹۷ آموزش و پرورش، عنوان کرد: در طول پنج سال گذشته بودجه آموزش و پرورش بیش از پنج درصد کاهش پیدا کرده است، از طرفی آموزش و پرورش به دلیل کسری که امسال و سال گذشته داشته است، قسمتی از بدهی‌ها به سال بعد منتقل خواهد شد در نتیجه اگر بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۶ و ۹۷، ۱۱۰ درصد تخفیف پیدا کند باز هم شاهد بدهی آموزش و پرورش خواهیم بود. یعنی در پایان سال ۹۶، چهار هزار میلیارد و در پایان سال ۹۷ هم چهار هزار میلیارد بدهی خواهد داشت که مجموعا هشت هزار میلیارد می‌شود.

حاجی بابایی تصریح کرد: این مسئله نشان می‌دهد توجه به آموزش و پرورش توجه از نوع اولویت در دولت نبوده است و متاسفانه رسالتی که پشت پرده این نگاه به آموزش و پرورش بوده، مسئله خصوصی کردن آموزش و پرورش و به اصطلاح مدرسه فروشی است یعنی بگوییم اعتبارات و بودجه کم است و باید دانش‌آموزان را به مدارس خصوصی بفرستیم که اکنون خصوصی سازی در آموزش و پرورش مورد رضایت مردم نیست و بیشترین فشار بر مردم از ناحیه خصوصی سازی در بر مردم تهران و مراکز استان آمده است.

پیام توئیتری وزیر آموزش و پرورش در واکنش به فوت ۲ دانش آموز

به دنبال حوادث اخیر کشور آشوب‌های موجود سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش در پیامی توئیتری از فوت ۲ دانش آموز خبر داد.
متن پیام توئیتری به این شرح است:
آشوب و خشونت کور همواره بی‌گناهان را قربانی می‌کند. داغ‌دار کشته شدن ۲ دانش‌آموز و امید آینده ایران ⁩، آرمین و شایان عزیز در این آشوب هستم.

آموزش و پرورش چانه‌زنی لازم برای بودجه ۹۷ را نداشته است

اسدالله عباسی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس در مورد وضع بودجه آموزش و پرورش در سال ۹۷ اظهار کرد: یکی از مسائلی که برای سال ۹۷ در لایحه بودجه مطرح شده استانی کردن بودجه آموزش و پرورش بود که این امر چندان مناسب به نظر نمی‌رسد چرا که تاکنون با وجود ملی بودن اعتبارات ۴ هزار میلیارد تومان معوقه وجود دارد و استانی شدن باعث شده تا شرایط بدتر شود و حتی تأخیر در پرداخت‌ها به تفکیک استان‌ها محتمل است. ⁩

وی در مورد اینکه منشأ مشکل بودجه‌ریزی امسال به چه عواملی بستگی داشته اظهار کرد: بخشی از این مشکل به آموزش و پرورش بر می‌گردد که باید چانه‌زنی بیشتری برای بودجه انجام می‌داد و بخش دیگر مربوط به سازمان برنامه و بودجه بوده است در واقع نباید در نگاه کلان بودجه آموزش و پرورش را به عنوان یک مسئله روزمره نگاه کرد و باید نگاهی واقع‌بینانه به آن داشته باشیم.

تلاش برای تجاری سازی دستاورد‌های دانش آموزی

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش در خصوص توجه به تجاری‌سازی دستاورد‌های دانش‌آموزی و توسعه آن اظهار کرد: یکی از کار‌هایی که ۴ سال است برای آن تلاش کردیم مسئله تجاری سازی دستاورد‌های دانش‌آموزی بوده که مشکلات حقوقی در این زمینه وجود داشته است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه دانش‌آموزان در گروه سنی کمتر از ۱۸ سال قرار دارند مکانیسمی برای ثبت اختراعات آن‌ها وجود نداشت که تلاش کردیم اقدامت خلاقانه و دستاورد‌های مهم دانش‌آموزی را ثبت اختراع کنیم.

زرافشان تصریح کرد: مسئله تجاری‌سازی دستاورد‌های دانش‌آموزی و معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور مطرح کردیم و به زودی رویه‌ای برای حل این مشکل اعلام خواهیم کرد.

کاربردی شدن آموزه‌های درسی در جشنواره‌های دانش‌آموزی

عظیم محبی مدیر کل آموزش متوسطه اول وزارت آموزش و پرورش در خصوص اهمیت جشنواره نوجوان خوارزمی اظهار کرد: این جشنواره مهم‌ترین فعالیت در دوره اول متوسطه محسوب شده و شامل پژوهش، دست سازه‌ها، آزمایشگاه‌ها، احساس واژه‌ها، زبان انگلیسی و بازارچه کسب و کار است.

وی ادامه داد: در جشنواره نوجوان خوارزمی به دنبال کاربردی شدن و عملیاتی کردن آموزه‌های درسی هستیم و مقدمات این جشنواره از اول مهر در مدارس کلید می‌خورد.

محبی بیان کرد: هدف از این برنامه توسعه مشارکت دانش‌آموزان در فعالیت‌های کارآفرینی و مهارتی است، در واقع این جشنواره به افزایش خلاقیت آن‌ها کمک می‌کند و می‌تواند در روند هدایت تحصیلی هم نقش مثبتی داشته باشد.

پاسخ آموزش و پرورش به گزارش باشگاه خبرنگاران درباره بیمه تکمیلی فرهنگیان

اکنون هم نوع و سقف تعهدات بیمه درمان تکمیلی همانند سال‌های گذشته بوده و تاکنون به روش صندوقی در حال اجرا است. برای سال تحصیلی ۹۶/۹۷ پس از تمدید یک ماهه و بررسی‌های همه‌جانبه نظیر عینک، زایمان، آمبولانس و لیزیک سقف تعهدات افزایش یافته و با نرخ حق بیمه ۵۴۰ هزار ریال ماهانه برای هر نفر (۲۷۰ هزار ریال سهم بیمه شده) از تاریخ ۱/۸/۹۶ به مدت یک سال با شرکت مجری فعلی اجرا خواهد شد. اما این وزارت در حال بررسی سایر روش‌های جایگزین اجرای بیمه درمان تکمیلی فرهنگیان با رویکرد کاهش هزینه‌های بیمه‌شدگان و ارائه خدمات مطلوب‌تر به فرهنگیان است که امید می‌رود با همراهی صنعت بیمه کشور این امر محقق شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۳۳۶۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند

در برنامه بالاتر موضوع تنوع مدارس مورد بحث و گفتگو قرار گرفت و نظرات مختلف بررسی شد. معاون سابق آموزش و پرورش به عنوان مخالف تنوع مدارس و  رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان به عنوان موافق تنوع مدارس با یکدیگر به گفت و گو پرداختند.

ابراهیم سحرخیز، معاون سابق آموزش و پرورش گفت: تنوع مدارس به شرطی که باعث عدالت آموزشی شود مشکلی ندارد. 

وی افزود: اگر مدارس نمونه دولتی در روستاهایی که   نیروی انسان قوی ندارد و نسبت به شهر امکانات کافی ندارد ایجاد شود و باعث عدالت آموزشی میان دانش آموزان شهری و روستایی شود مشکلی ندارد.

او ادامه داد: به طور کلی ما ۲ نوع مدرسه پول بگیر و رایگان داریم .

وی  با بیان این که حدود ۱/۱۲ درصد دانش‌آموزان در مدارس تیزهوشان تحصیل می‌کنند؛ اظهار کرد: ما دانش‌آموزانی داریم که ممکن است در رشته‌های نظری تیزهوش نباشند اما در ورزش یا رشته‌های هنری تیزهوش باشد آیا دانش آموزان روستاها و عشایر نیز وارد مدارس تیزهوشان می‌شوند.

 او ادامه داد: مدرسه باید واقعیت جامعه باشد. متاسفانه مدارس دولتی نماد فقر است. مدارس ما در حال حاضر ۲ قطبی هستند و  طبقاتی شده اند. براساس یک گزارش در سال ۱۳۹۲ توسعه مدارس سمپاد و‌ نمونه دولتی مانع توسعه مدارس غیردولتی است. بر اساس یک آمار حدود ۵۰۰ هزار تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود به دانش آموزان آموزش می‌دهند و به بیان دیگر که این معلمان غیرمتخصص هستند.

سحرخیز تصریح  کرد: مدارسی همچون هیت امنا، غیردولتی یک ماه قبل از شروع مدارس  نیرو انسانی خود را گرفته است اما در مدارس دولتی تراکم جمعیت (کلاس ۴۰ نفره) نیروی غیرمتخصص است و معلم ها ناراضی هستند.

وی افزود: به شرطی که تمام مدارس  در سراسر ایران درس را آموزش بدهند و عدالت آموزشی ایجاد شود تنوع بد نیست.   

فاطمه مهاجرانی، رئیس سابق سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان هم گفت: مدارس سمپاد مدرسه تخصصی با نیازهای ویژه است ما باید مدارس را به جای خود برگردانیم البته ما کمبودهایی داریم که باید رفع شود اما حذف مدارس کار درستی نیست.

وی افزود: امیدواریم ما به جای دانشمند اندیشمند تربیت کرده و درک را به آن‌ها آموزش دهیم. بر اساس سند تحول بنیادین آموزش و پرورش باید دست مدیران را آزادتر بگذاریم اما متاسفانه این اتفاق نمی‌افتد.

او ادامه داد: ما باید تمام معلمان را توانمندسازی کرده تا آن‌ها بتوانند نیروی متخصص تحویل جامعه بدهند.

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • ۲۰ چمن ورزشی ویژه دانش آموزان در زنجان افتتاح شد
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • آغاز ثبت‌نام کلاس اولی‌ها از چهارشنبه
  • شبکه‌ای از دانش‌آموزان سمپاد در نمایشگاه دستاورد‌های پژوهشی شکل می‌گیرد
  • برخورد قانونی با معلم بلاگر‌ها در مدارس
  • قبولی ۱۶ دانش آموز سمپاد مناطق محروم در کنکور سال گذشته
  • برخورد قانونی با معلم بلاگرها در مدارس دولتی و غیردولتی
  • مدرسه باید واقعیت جامعه باشد/ ۵۰۰ تا ۷۰۰ هزار معلم مخالف مدرک دانشگاهی خود آموزش می‌دهند
  • جزئیات برنامه‌های آموزش و پرورش برای ارتقای کیفیت نمرات امتحانی از زبان وزیر