Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- از گره کور حاشیه‌نشینی در شیراز تا اجرای آیین «گل گلینو» برای طلب باران در گناوه، گنج پنهان در بنا‌های تاریخی کرمانشاه و ... را در بسته خبری «در استان‌ها چه خبر» میزان بخوانید.

به گزارش خبرنگار گروه فضای مجازی خبرگزاری میزان، از گره کور حاشیه‌نشینی در شیراز تا اجرای آیین «گل گلینو» برای طلب باران در گناوه، گنج پنهان در بناهای تاریخی کرمانشاه و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. را در بسته خبری «در استان ها چه خبر» میزان بخوانید.

بارش برف مدارس تمامی مقاطع کوهرنگ را تعطیل کرد

تسنیم: در حالی که صبح امروز در اطلاعیه‌ای اعلام شد به دلیل برودت هوا و یخبندان و احتمال لغزنده بودن جاده‌ها، مدارس ابتدایی این شهرستان فقط تعطیل هستند اما با استمرار بارش‌ها ناگزیر شد مدراس را در تمامی مقاطع تحصیلی نوبت صبح تعطیل اعلام کنیم. به دلیل بارش سنگین برف تمامی مقاطع تحصیلی در نوبت صبح این شهرستان در روز جاری تعطیل است. بارش برف سبب سختی تردد شده و تمام مقاطع تحصیلی شهرستان کوهرنگ در نوبت صبح تعطیل شده است. بارش برف و باران که از شب گذشته در شهرستان کوهرنگ آغاز شد سبب لغزندگی معابر و محورهای مواصلاتی بین شهری و درون شهری شده است.

گره کور حاشیه‌نشینی در شیراز؛ پاسکاری مسئولان و افزایش حاشیه‌نشین‌ها

نماینده مردم در شورای اسلامی شهر شیراز معتقد است بیش از 250 هزار نفر از جمعیت شیراز حاشیه‌نشین‌ها را تشکیل می‌دهند که چنانچه به این تعداد افراد توجه نشود و مورد حمایت قرار نگیرند، در آینده به یک تهدید تبدیل شده و نرخ آسیب‌های اجتماعی افزایش پیدا می‌کند. سخنگوی شورای اسلامی شهر شیراز معتقد است معضل حاشیه‌نشینی می‌تواند کلانشهر شیراز را با تبعات گسترده اجتماعی، فرهنگی، بهداشتی و اقتصادی مواجه سازد و آن را ثمره سیاستگذاری‌های اشتباه می‌داند. رئیس کمیسیون خدمات شهری، محیط زیست و سلامت شورای شهر شیراز نیز بر این باور است بی‌توجهی نسبت به پیشگیری از گسترش حاشیه‌نشینی شیوع این معضل را به همراه داشته در حالی که پیشگیری مقدم بر درمان بوده وضرورت دارد مسئولان مربوطه به این موضوع توجه ویژه داشته باشند. مهاجرت بی‌رویه و کنترل نشده، پیامدهای نامطلوبی از جمله حاشیه‌نشینی برای شهر شیراز به همراه داشته که در تلاش هستیم با همراهی اعضا شورای شهر شیراز برای رفع این معضلات چاره‌اندیشی شود. باید هزینه سکونت در شهرها افزایش پیدا کند تا از روند افزایش جمعیت حاشیه‌نشینی در کلانشهرها کاسته شود. معضل حاشیه‌نشینی تهدیدی برای امنیت و بهداشت شهرها به شمار رفته و از سویی برخی حاشیه‌نشینان با بی‌توجهی نسبت به قانون و انجام تخلفات بی‌شمار موجبات شیوع انواع معضلات اجتماعی و فرهنگی را در کلان شهرها فراهم می‌آورند. بر اساس مطالعات انجام شده حاشیه‌نشینی یکی از دلایل عمده وقوع جرم در کلانشهر شیراز است.


اجرای آیین گل گلینو برای طلب باران در گناوه

ایرنا: در آیین گل گلینو که در استان بوشهر از دیرباز مرسوم بوده و با نام های مشابهی در سایر نقاط ایران نیز برگزار می شود، مردان روستا در سال های کم بارش و خشکسالی در فصل زمستان گردهم می‌آیند و با اجرای آیینی ویژه، از خداوند طلب باران می کنند. مردم روستای عباسی نیز از قدیم این آیین را برای طلب باران در زمستان اجرا می کنند. در این آیین، یک نفر را با رضایت خود او به نام «گلین» برمی گزینند و یک شب قبل از اجرای برنامه که در صبح برگزار می شود، خانه به خانه در روستا می‌گردانند. اهالی این روستا نیز به همراه گلین که شکل و شمایل خاصی دارد اشعاری نظیر «گل گلینو شاخ زرینو» را می خوانند و بقیه جواب می دهند و اهالی نیز کمک های مالی یا موادغذایی به آنان اهدا می کنند. برگزارکنندگان این آیین، کمک های اهدایی اهالی را جمع آوری و اقدام به پخت آش یا حلوا می کنند و در یکی از ظرف ها مهره یا ریگی به دور از چشم دیگران مخفی و سپس بین داوطلبان توزیع می کنند. متولی اصلی این برنامه که اطلاع از وجود مهره یا ریگ در مواد غذایی پخته شده دارد، به محض اینکه متوجه شد که فردی آن را برداشته به جمع معرفی که ایشان از محل فرار و از دست تعقیب کنندگان به درون امامزاده محل روستا پناهنده می شود. یکی از معتمدان محل نیز برای ضمانت آن شخص، از مردم تقاضا می کند که برای چند روز به وی فرصت دهند و متعهد می شود که دراین مدت باران خواهد بارید. در ادامه این فرد به همراه شرکت کنندگان پس از ادای 2 رکعت نماز شکر و طلب باران و دعا اعلام می کند که از فردا به مدت یک هفته باید باران ببارد و اهالی روستا نیز منتظر باید بمانند که بعد از تعیین زمان اعلام شده باران در منطقه ببارد.


گنج پنهان در بناهای متروکه تاریخی کرمانشاه

شهر تاریخی کرمانشاه دارای آثار و بناهای تاریخی متعددی است که هرکدام با معماری متنوع و بی نظیر گویای برهه ای از نانوشته های تاریخی است و هنوز هم پژواک دوران پرفراز و نشیب تاریخ ایران زمین در این اماکن به گوش می رسد. با وجود این اصالت تاریخی، بسیاری از بناهای ارزشمند باستانی به علت بی توجهی و شاید هم ناآگاهی مالکان خصوصی، متروکه شده و هرکدام در گوشه ای از این شهر به حال خود رها شده اند و با گذر زمان در سراشیبی فرسودگی قرار گرفته اند. این در حالی است که با اندکی توجه و بازسازی، این خانه ها رنگ و رویی دیگر به خود می گیرند و علاوه بر منفعت اقتصادی برای مالکان، می توانند حیاتی دوباره یابند و در عصر مدرنیته حس نوستالژی (خاطره انگیز) را در اذهان عمومی زنده کنند. خانه های صارم الدوله، معتضدالدوله، فیض مهدوی، سیدین، سوری، معین الکتاب، خواجه باروخ و رنده کش از مهمترین بناهای تاریخی کرمانشاه هستند که در بافت قدیمی این شهر قرار دارند. یک استاد دانشگاه و باستان شناس می گوید که امید می رود سازمان میراث فرهنگی نگاهی متفاوت را پیش گیرد تا این بناها بتوانند به کارکرد اصلی خود بر گردند. بناهای ارزشمند بسیاری به صورت متروکه در خیابان مدرس رها شده و امروز ما نمی توانیم از این خیابان به عنوان منطقه ای با هویت فرهنگی، تاریخی و جاذبه گردشگری یاد کنیم. هرکدام از این آثار باارزش باستانی در شهر کرمانشاه می توانند به جاذبه های گردشگری تبدیل شوند و در راستای ارتقا سطح معیشت مردم عمل کنند و جای کار در این بخش بسیار است.


فرش لری، تابلوی هزاررنج لرستان

ایسنا: قالی‎های دست بافت لری نه تنها در مرکز استان بلکه در بازارهای مناطق همجوار همچون همدان، اراک، اصفهان و کرمانشاه هم عرضه می‎شوند. طرح‎های لری از تنوع زیادی برخوردارند که بافنده‎ها آنها را با کمک ذهن خلاق خود می‎آفریدند و با رنگ‎های متنوع و مناسبی که انتخاب می‎کردند، دنیایی از زیبایی را می‎آفرینند. این تابلوی هزاررنج لری می‎تواند جایی بس اعلی‎تر یابد اما همتی به بلندای زاگرس می‎خواهد. معاون بازرگانی سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان در این‌باره می گوید در حوزه فرش، بحث نظری و اجرایی از اهداف سازمان است که در رابطه با حوزه‎های نظری یک تیم از سازمان ملزم شدند موضوع زنجیره ارزش را در استان به صورت کارشناسی شده و در یک مقطع شش ماهه مورد مطالعه، بازبینی و بررسی قرار دهند. بر اساس مجموعه ظرفیتی که در استان داریم و ظرفیت‎هایی که استخراج شده بود، حلقه‎های مفقوده در این صنعت مورد بررسی قرار گرفتند. مجموعه پروژه‎ها، راهکارها و استراتژی‎هایی که در این حوزه باید شکل می‎گرفت عملا به عنوان کار اجرایی در مجموعه سازمان تکمیل شد؛ بخشی از پروژه‎ها به عنوان کارهای اجرایی در دستور کار قرار گرفته شد. حلقه مفقوده اصلی در ارتباط با تامین و حمایت از تولیدکننده‎های داخل در استان وجود دارد. بحث ایجاد بازارچه در شهرستان خرم‎آباد بود که بر اساس یک فرآیند تقریبا طولانی به واسطه نبود منابع لازم متوقف شده است. انتظارمان این است که این پروژه به عنوان یکی از مهم‎ترین خواسته‎های تولیدکنندگان ما در سطح استان شتاب و شدت بگیرد و به سرعت انجام می‎شود. امیدواریم در قالب آن برنامه‎هایی که در این حوزه طراحی و تدوین کردیم بتوانیم به سرانجام برسانیم. همواره یکی از دغدغه های فعالان حوزه فرش بافی لرستان داشتن نقشه ای بومی با مولفه‎های فرهنگی و جغرافیایی استان بوده است که در این باره رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت لرستان گفته که سال گذشته توانستیم فرش لرستان را با 14 مورد از برندهای بزرگ کشور ثبت جهانی کنیم و احیای نقشه لری را در دستور کار خود داریم. مهمتر از آن این است که زنجیره تولید تا فروش به یک شکلی تقویت شود؛ در همین راستا احداث بازارچه‎ به عنوان یکی از اقدامات موثر در این حوزه انجام شده و امیدواریم با حمایت مسئولین بتوانیم سریعتر آن را به بهره برداری برسانیم.

انتهای پیام/
خبرگزاری میزان: انتشار مطالب و اخبار تحلیلی سایر رسانه های داخلی و خارجی لزوماً به معنای تایید محتوای آن نیست و صرفاً جهت اطلاع کاربران از فضای رسانه ای منتشر می شود.

منبع: خبرگزاری میزان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۴۸۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی

تفاهم‌نامه همکاری سازمان امور دانشجویان و دانشگاه شیراز برای برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در خردادماه ۱۴۰۳، طی مراسمی به امضای دکتر هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و دکتر محمد مؤذنی، رئیس دانشگاه شیراز رسید.

همچنین در ادامه‌ی این مراسم، باحضور جمعی از دانشجویان غیرایرانی و مدیران دانشگاه شیراز در سالن آمفی تئاتر پردیس بین‌الملل دانشگاه شیراز، از پوستر برگزاری «آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی» در سال جاری رونمایی شد.

براساس تفاهم‌نامه منعقدشده، دانشگاه شیراز در خردادماه ۱۴۰۳، میزبان برگزاری مراسم نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی است که با حضور بیش‌از ۴۰۰ نفر از دانش‌آموختگان غیرایرانی دانشگاه‌های سراسر کشور برگزار خواهد شد.

رونمایی از نخستین ماهنامه ملل دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شیراز

گفتنی است، در ادامه‌ی این مراسم، دانشجویان غیرایرانی دانشگاه شیراز در نشست صمیمانه‌ای با معاون وزیرعلوم و رئیس سازمان امور دانشجویان و مسؤولان دانشگاه شیراز به گفتگو و تبادل‌نظر پرداختند و مهم‌ترین دغدغه‌ها و پیشنهادات خود را مطرح کردند.

همچنین در این مراسم از نخستین شماره «ماهنامه ملل» که ازسوی دانشجویان غیرایرانی برای معرفی هرچه بیش‌تر و شایسته‌تر فرهنگ‌ها، آداب و رسوم، ظرفیت‌ها و جاذبه‌های کشور‌های مختلف تهیه می‌شود، رونمایی شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • برگزاری آیین نکوداشت ۱۶ اردیبهشت روز مراغه
  • برگزاری آیین نکوداشت روز مراغه
  • امضای تفاهم‌نامه و رونمایی از پوستر برگزاری آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی
  • توزیع منابع با نگاه عدالت محور کلیدواژه حل مشکل حاشیه نشینی است
  • امضای تفاهم‌نامه آیین نکوداشت دانش‌آموختگان بین‌المللی در شیراز
  • حاشیه جدید بارسا: اعتراض همسر ستاره به نیمکت‌نشینی!
  • (تصاویر) آیین تعویض قرآن در دروازه قرآن شیراز
  • آیین گرامیداشت مقام پیشوای ششم شیعیان در شیراز برگزار شد
  • امروز، روز شیراز؛ شهر شعر و هنر و حافظ
  • آیین ملی گل‌غلتان در خانه تاریخی آل یاسین کاشان