Web Analytics Made Easy - Statcounter

تهران – ایرنا - محققان دانشگاه رایس کاتالیزوری را شناسایی کردند که ترکیبات سمی نیترات را به آب و هوا تبدیل کرده و از آب آشامیدنی خارج می‌کند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمی ایرنا از ساینس، ترکیبات نیترات معمولا از زه‌کشی مزارع کشاورزی وارد منابع آب می‌شوند و به دلیل این که سمی هستند، هم یک مشکل زیست محیطی و هم یک مشکل سلامتی محسوب می شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


برای خارج کردن این ترکیبات از آب آشامیدنی ار فیلترهای تبادل یونی استفاده می‌شود که هر چند ماه یک بار باید تمیز شوند. اما وقتی این فیلترها با استفاده از آب شسته می‌شوند، آب آلوده مجددا مقادیر زیادی از ترکیبات نیترات را به منبع آب باز می‌گرداند.
ترکیبات نیترات دارای یک اتم نیتروژن و سه اتم اکسیژن هستند و با از دست دادن اکسیژن به نیتریت تبدیل می‌شوند. اما نیتریت‌ها سمی تر هستند و مشکلات شدیدتری را ایجاد می‌کنند. بنابر این بهترین شیوه رهایی از نیترات‌ها تجزیه کامل آن‌ها به اکسیژن و نیتروژن با استفاده از کاتالیزورها است.
محققان با استفاده از این شیوه اقدام به تجزیه ترکیبات نیترات کردند و در جریان کار مقداری هیدروژن را آن اضافه کردند تا در پایان کار نیتروژن و آب تولید شود. با توجه به این که 75 درصد از اتمسفر زمین را گاز نیتروژن تشکیل داده است، محققان واقعا در این فرآیند هوا و آب تولید می‌کنند.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه ACS Catalysis منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
مترجم: سپیده کاشانی** انتشار: گلشن

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۳۲۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!

پروژه‌های خاص خودرویی همیشه طرفداران ویژه خود را داشته است. تبدیل برخی از خودروهای پرطرفدار به سگمنت دیگر در چند سال اخیر توجه ماشین‌بازهای بسیاری را به سمت خود جلب کرده است. معرفی پیکاپ یا همان وانت بی‌ام‌و M۴، یکی از این پروژه‌های خاص بوده و شباهت جالبی به ماجرای تولید نسخه وانت پراید در کشورمان دارد!

به گزارش خبرآنلاین، این خودرو که بی‌ام‌و M۴ Maloo نام دارد، دارای روکش ضد خش جدید با روکش آینه‌ای است. اما بدون شک جذاب‌ترین ویژگی این خودرو، بدنه ute است که آن را به اولین پیکاپ M۴ در جهان تبدیل کرده است.

این تبدیل توسط DinMann تکمیل شد که مسلماً کار بسیار منظمی را انجام داده و با اقداماتی نظیر برش بخش عقبی سقف، جدا کردن کابین، اضافه کردن قسمت بار و قاب فلزی سفارشی و یک درب عقب کاربردی همراه شده است. کل این فرایند تبدیل شش هفته طول کشیده است.

قطعات فیبرکربنی روی سپرها و رکاب‌های جانبی دیده می‌شوند. به‌روزرسانی‌های دیگری مانند روکش موتور جدید و ادوات فیبرکربنی روی داشبورد به کار برده شده‌اند. بخشی از صندلی ردیف عقب هنوز در داخل کابین وجود دارد.

نشان Competition به این معنی است که موتور ۳.۰ لیتری شش‌سیلندر توئین توربو، ۵۰۳ اسب بخار قدرت و ۶۵۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. قدرت تولیدی از طریق یک گیربکس هشت‌سرعته اتوماتیک با کمک سیستم xDrive به هر چهار چرخ منتقل می‌شود.

دیگر خبرها

  • دبی، میزبان بزرگ‌ترین پروژه‌های خاورمیانه
  • تبدیل پراید وانت به خاور توسط هموطن خوش ذوق (فیلم)
  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • موضوع عدم تبدیل وضعیت نیرو‌های شرکتی در برخی از بانک‌ها پیگیری شد
  • جذب گازهای گلخانه ای در یک ماده متخلخل جدید 
  • پس از پراید وانت نوبت به بی‌ام‌و وانت رسید!
  • آلمان: اروپا باید به یک اتحادیه امنیتی تبدیل شود
  • شاید ما در حال حاضر در یک جنگ جهانی هستیم!
  • رقم نجومی بدهی بابک زنجانی که برق از سرتان می پراند! (+ اینفوگرافی)
  • «قلیان اکسیژن» در مرحله آزمایش است/ برای نتیجه‌گیری زود است