Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار خبرگزاري صداوسيما  از پايگاه خبري وزارت راه و شهرسازي، علي بيت اللهي ضمن هشدار نسبت به وضعيت فرونشست زمين در دشت هاي جنوب تهران، گفت: محدوده رويداد فرونشست، جنوب شهر تهران و گستره ­هاي جنوبي و جنوب غرب آن را تا اراضي پايين دست ورامين و پيشوا تهديد مي ­کند و زون فرونشست در جنوب شهر تهران علاوه بر مناطق شهري تهران، نسيم ­شهر، صباشهر، اسلامشهر، باقرآباد، کهريزک، چهاردانگه و نصيرآباد را نيز در بر مي­ گيرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وي افزود: قسمتي از راه ­آهن تهران - جنوب و تهران - تبريز در اين محدود قراردارد و آزاد راه امتداد کمربندي تهران (آزادگان)، جاده قديم کرج، اتوبان تهران- ساوه و جاده قديم ساوه و جاده احمدآباد مستوفي، بلوار رسول اکرم، بلوار غدير و جاده شهريار و بزرگراه کمربندي دوم تهران، از بزرگراه­‌ها و جاده­‌هاي مهمي است که در اين محدوده واقع شده است.

بيت‌اللهي افزود: وجود پالايشگاه نفت تهران و نيز کارخانه­‌هاي بسياري نظير ايران خودرو ديزل، سايپا و شير پاستوريزه تهران، و شهرک­‌هاي‌ صنعتي متعدد اين منطقه (جنوب تهران) را بسيار با اهميت کرده ­است.

اين محقق و استاد دانشگاه، ايجاد چاه‌هاي آب را در جنوب تهران، از ديگر چالش‌هاي آن منطقه عنوان کرد و گفت: وجود دشت­هاي متعدد در جنوب غرب، جنوب و جنوب‌شرق تهران از يک­طرف و نيمه خشک بودن اين گستره از طرف ديگر و تمرکز جمعيتي در اين منطقه، احتمال حفر چاه­ هاي متعدد را متصور مي­‌سازد. اين واقعيتي است که از توزيع چاه­‌هاي منطقه به وضوح مي­ توان بدست آورد.

وي همچنين با ارايه آمار از وضعيت چاه‌هاي آب در جنوب تهران، از توزيع گسترده آنها در آن منطقه خبر داد و افزود: بر اساس آمار رسمي تا سال 1391 حدود 50 هزار حلقه چاه در استان تهران وجود داشت که از فيروزکوه در غرب استان تا اخترآباد در شرق و از چرمشهر تا فشم توزيع شده­‌اند.

بيت‌اللهي ادامه داد: علاوه بر اين تعدادي از چاه‌هاي موجود، چاه ­هاي غير مجازي نيز وجود دارند که بدون پروانه حفر شده­‌اند. تعداد دقيق آنها معلوم نيست. اما درصد عمده‌اي از چاه­‌هاي مجاز را برابري مي­‌کند که به دليل عدم وجود کنترل بدون کارشناسي، اقدام به استخراج آب زيرزميني مي‌­کنند و به‌دليل سرعت پمپ در برخي موارد موجب ماسه‌دهي چاه‌ها و تشکيل حفره هاي ريز و درشت در آبرفت مي­‌شوند که مهاجرت اين حفرات به سطح زمين سبب تشکيل فروچال را فراهم مي­‌سازد.

حفر چاه‌هاي غيرمجاز در سال‌هاي 79 تا 83 شدت گرفت

همچنين رئيس بخش زلزله‌شناسي مرکز تحقيقات راه، مسکن و شهرسازي گفت: آمار صدور پروانه‌هاي چاه‌هاي آب نشان مي‌دهد که بر اساس آن ، تنها 10 درصد از چاه‌هاي موجود، سال صدور پروانه معيني دارند و بر اساس آمار، حفر چاه هاي غيرمجاز در سال 1379 تا 1383 شتاب بيشتري گرفت.

وي نتايج بررسي‌هاي مرکز تحقيقات راه را در خصوص فرونشست جنوب تهران در 11 محور به شرح زير برشمرد:
- بر اساس اطلاعات رقومي موجود و در دسترس، طول خط راه آهن قرار گرفته در زون فرونشست حدود 120 کيلومتر است. همچنين بر همين اساس 25 کيلومتر از خطوط مترو در همين زون واقع‌اند.
- اتوبان هاي بين شهري نيز در محدوده فرونشست گستردگي طويلي دارند که جمع طول آنها حدود 200 کيلومتر است.
- راه‌ها و معابر شهري و بين‌شهري اصلي و فرعي نيز جمعا طولي در حدود 2300 کيلومتر را در محدود فرونشست دارند.
- حدود 21 دهنه پل در منطقه فرونشست قرار گرفته است که به عنوان نقاط مهم ارتباطي مسيرها به هم تلقي مي‌شود. برخي از اين پل‌ها در منطقه فرونشست دچار ترک و شکاف در اثر فرونشست شده‌اند.
- فرودگاه مهرآباد در جوار زون فرونشست قرار دارد
- دو انبار مواد نفتي و سوختي و حدود 44 جايگاه پمپ بنزين و 15 جايگاه پمپ گاز در زون فرونشست واقع شده‌اند.
- در زون فرونشست حدود 7 ايستگاه گاز قرار دارد. طول لوله نفت بر اساس داده‌هاي موجود 30 کيلومتر، خطوط فشار قوي بيش از 70 کيلومتر و خطوط اصلي گاز داراي طولي بيش از 200 کيلومتر هستند.
- در پهنه فرونشست تعيين شده بر اساس مطالعات تصويربرداري راداري، 5 منطقه شهري تهران، 8 شهر، 99 آبادي واقع شده‌اند. جمعيت شهري تهران که بر روي زون فرونشست و حواشي آن زندگي مي کنند، يک ميليون و 264 هزار و 382 نفر و جمعيت غير شهر تهران آن 582 هزار و 882 نفر هستند. بدين ترتيب جمعيت کل بر اساس اطلاعات مرکز آمار که در زون فرونشست ساکن هستند، حدود يک ميليون و 793 هزار و 264 نفر خواهد بود.
- بر اساس آمار و اطلاعات موجود، تعداد ساختمان‌هاي شهر تهران که در زون فرونشست واقع اند، 251480 دستگاه است. مراکز آموزشي شهر تهران نيز 288 و تعداد بيمارستان و مراکز بهداشتي شهر تهران که در محدوده فرونشست واقع شده‌اند، 57 واحد است و در محدوده فرونشست کارگاه هاي توليد و يا حاوي مواد خطرزا حدود 66 کارگاه موجود هستند.
- قرارگيري فرودگاه مهرآباد در حاشيه اراضي و زون فرونشست زمين يکي از مهمترين عوامل ريسک فرونشست را در اين محدوده بوجود آورده است. قرارگيري فرودگاه در حاشيه زون فرونشست امکان پديداري ترک‌ها و شکاف‌هاي سطح زمين را در اين محدوده فراهم مي‌سازد.
- نکته مهم ديگر واقع شدن تعدادي از گسل‌هاي لرزه‌زاي منطقه در زون فرونشست است. طول گسل‌هاي موجود در محدوده فرونشست حدود 165 کيلومتر برآورد شده است.
- قسمت عمده‌اي از بافت فرسوده شهر تهران در زون فرونشست قرار گرفته است.

وي همچنين در ادامه درخصوص اقداماتي که مرکز تحقيقات در زمينه فروريزش‌هاي شهر تهران انجام داده است، گفت: ارائه نتايج بررسي‌هاي فرو ريزش شهران به شوراي‌ عالي معماري و شهرسازي، ارائه گزارش‌ هاي تهيه شده به وزراي راه و شهرسازي و کشور، استاندار تهران، سازمان پيشگيري و مديريت بحران شهر تهران، تشکيل کميته قنوات با هدف تدوين ضوابط ساخت و ساز در حريم قنوات، تشکيل گروه کارشناسي با دعوت از اساتيد دانشگاهي دانشگاه‌هاي برتر شهر تهران و کارشناسان خبره با هدف ارزيابي فروريزش‌هاي شهر تهران بخشي از فعاليت‌هاي مرکز در اين زمينه است.

بيت‌اللهي از ديگر اقدامات مرکز تحقيقات را ارائه در کميسيون فرعي امور زيربنائي دولت، ارائه نتايج براي وزير کشور و ارائه نتايج براي استاندار تهران و مديران کل استاني عنوان کرد.

منبع: خبرگزاری صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iribnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری صدا و سیما» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۳۵۲۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محور هراز و آزادراه تهران-شمال قفل شد

ایمان محرابی نیا مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور با بیان اینکه تردد وسایل نقلیه از محور چالوس مسیر (شمال به جنوب) تا اطلاع بعدی ممنوع است، گفت: ترافیک سنگین در محور چالوس مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل پل زنگوله تا سیاه بیشه و محدوده مرزن آباد گزارش شده است.

وی افزود: ترافیک سنگین در آزادراه تهران-شمال مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل تونل شماره ۱۷ تا شهرستانک و تونل البزر تا انتهای آزادراه، محور هراز مسیر (جنوب به شمال) حدفاصل لاسم تا گزنک، محدوده وانا و  محور فیروزکوه مسیر (جنوب به شمال) محدوده‌های گیلاوند و زیرآب و آزادراه تهران-پردیس محدوده آزادراه گزارش شده است.

او اظهار کرد: تردد روان در آزادراه قزوین-رشت (رفت و برگشت) را شاهد هستیم و محور‌های چالوس، هراز و فیروزکوه و آزادراه تهران-شمال دارای بارش باران و آزادراه قزوین-رشت فاقد هرگونه مداخلات جوی است.

وی درباره آخرین وضعیت ترافیکی سایر محور‌ها هم گفت:  ترافیک سنگین در آزادراه تهران - کرج - قزوین حدفاصل گرمدره تا کمالشهر و آزادراه قزوین-کرج محدوده مهرشهر گزارش شده است.

مسئول سالن عملیات مرکز مدیریت راه‌های کشور  بیان کرد: ترافیک نیمه سنگین در آزادراه تهران-ساوه محدوده نسیم شهر را شاهد هستیم.  

محرابی نیا در خصوص آخرین وضعیت جوی محور‌ها هم گفت: بارش باران در برخی از محور‌های استان‌های آذربایجان غربی، ایلام، کرمان، تهران، البرز، هرمزگان، قزوین، زنجان، فارس، لرستان، مرکزی، مازندران، همدان، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان، یزد، اصفهان، کرمانشاه، بوشهر، کردستان و چهارمحال و بختیاری گزارش شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی راه و شهرسازی

دیگر خبرها

  • هشدار تشدید بارش‌ها و سیل به ۱۶ استان کشور+ فیلم
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور ؛ این استان‌ها هشدار نارنجی دریافت کردند
  • محور هراز و آزادراه تهران-شمال قفل شد
  • هشدار تشدید فعالیت سامانه بارشی؛ احتمال خسارت به محصولات کشاورزی
  • جاده چالوس یک‌طرفه شد
  • آغاز به‌کار پروژه‌های نهضت ملی مسکن در جنوب شرق تهران
  • سختی کار نفتی‌ها
  • افزایش شمار قربانیان فرونشست بزرگراه در جنوب چین
  • آماده باش مدیریت بحران برای احتمال وقوع سیلاب در ۴ استان
  • پیش بینی بارندگی در مناطقی از غرب و مرکز کشور