Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پول نیوز»
2024-05-08@19:17:01 GMT

از 7 کمبود رایج تغذیه ای جلوگیری کنید

تاریخ انتشار: ۱۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۵۸۹۱۸

از 7 کمبود رایج تغذیه ای جلوگیری کنید

پول‌نیوز - کمبود برخی مواد مغذی منجر به تغییر در عملکردهای بدن و فرایندهای آن در ابتدایی ترین سطح سلولی می شود. این فرایندها شامل تعادل آب، عملکرد آنزیم، اعصاب، هضم، سوخت و ساز و ... است.

کمبود مواد مغذی می تواند با ابتلا به برخی بیماری ها نیز ارتباط داشته باشد از جمله پوکی استخوان، کم خونی فقر آهن و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

..

در اینجا برخی از رایج ترین کمبودهای تغذیه ای و نحوه تشخیص آنها بیشتر معرفی شده است.
کلسیم: مسلما این ماده معدنی برای حفظ استخوان های قوی، کنترل عضلانی و عملکرد عصب مهم است. نشانه هایی از کمبود کلسیم در بدن عبارتند از: خستگی، گرفتگی عضلانی، ریتم غیر طبیعی قلب، بی اشتهایی. شما باید مطمئن شوید که در طی روز به اندازه سه وعده شیر یا لبنیات دیگر مصرف می کنید. دیگر منابع خوب کلسیم عبارتند از پنیر، آب پرتقال غنی شده با کلسیم، برگ سبز سبزیجات تیره.

ویتامین دی: این ویتامین نیز برای سلامت استخوان ها ضروری است. نشانه های کمبود ویتامین دی عبارتند از خستگی مبهم، درد یا ضعف ماهیچه ها. اگر این کمبود به درازمدت بینجامد منجر به استئومالاسی یا نرمی استخوان می شود. مصرف روزانه سه وعده محصولات لبنی، و دو بار در هفته ماهی های چرب، و قرار گیری روزانه ۲۰ دقیقه زیر نور آفتاب میزان نیاز به ویتامین دی را تامین می کند.

پتاسیم: پتاسیم و کمبود آن منجر به تضعیف عملکرد کلیه ها، قلب و دیگر ارگان های بدن می شود. در کوتاه مدت به دلیل اسهال، تعریق بیش از حد، مصرف برخی آنتی بیوتیک ها و یا ابتلا به برخی بیماری های مزمن مانند بیماری های کلیوی باعث کمبود پتاسیم می شوند. نشانه های این کمبود عبارتند از: کاهش وزن، ضعف عضلانی، یبوست و در موارد شدید، ریتم غیر طبیعی قلب. منابع طبیعی پتاسیم عبارتند از موز، غلات سبوس دار، سبزیجات، لوبیا و نخود فرنگی.

آهن: میزان سلول های قرمز بدن بستگی به آهن دریافتی دارد. هنگامی که سطح آهن بیش از حد پایین است، بدن نمی تواند به طور موثر اکسیژن را به خون حمل کند. کم خونی ناشی از فقر آهن باعث احساس خستگی و کرختی می شود. شما همچنین ممکن است پوست رنگ پریده، موهای نازک و کم پشت را تجربه کنید. مصرف غلات، گوشت گاو، لوبیا بخصوص لوبیا سفید، عدس و اسفناج میزان نیاز به آهن روزانه را تامین می کند.

ویتامین ب ۱۲: این ویتامین به تولید دی ان آ و انتقال دهنده هاث عصبی در مغز کمک می کند. با افزایش تعداد گیاه خواران در دنیا و افرادی که عملهای جراحی کاهش وزن را انجام داده اند، نرخ ابتلا به کم خونی ناشی از کمبود ویتامین ب ۱۲ در حال افزایش است و این را محققان دانشگاه هاروارد می گویند. علائم کمبود شدید ویتامین ب ۱۲ شامل بی حسی پاها، دستها، مشکلات راه رفتن و تعادل، کم خونی، خستگی، ضعف، تورم، زبان ملتهب، از دست دادن حافظه و در موارد شدید پارانویا و توهم است. شما می توانید ویتامین ب ۱۲ را از منابع حیوانی دریافت کنید. ماهی، مرغ، شیر، ماست، و برخی گیاهان غنی شده با ویتامین ب ۱۲ بعلاوه غلات صبحانه، منابع مفیدی هستند.

فولات: فولات یا اسید فولیک ویتامینی بسیار مهم بخصوص برای زنان در سنین باروری است. کمبود این ویتامین می تواند منجر به کاهش تعداد کلی سلول ها و همچنین سلول های قرمز خون شود و نقص لوله عصبی در جنین را ایجاد کند. نشانه های کمبود فولات عبارتند از خستگی، موهای خاکستری، زخم های دهانی، رشد ضعیف و زبان متورم. زنان در سنین بارداری باید مکمل های اسید فولیک را روزانه دریافت کنند. غلات غنی شده، لوبیا، عدس، سبزیجات و پرتقال حاوی مقادیر زیادی فولات هستند.

منیزیوم: به سلامت استخوان ها و تولید انرژی بدن کمک می کند. کمبود منیزیوم در افراد سالم نسبتا غیر معمول است اما می تواند به دلیل مصرف برخی داروهای خاص، مصرف الکل و شرایط بهداشتی خاص ایجاد شود. کمبود منیزیوم همراه با از دست دادن اشتها، تهوع، استفراغ، خستگی و ضعف است. در موارد شدیدتر می تواند منجر به بی حسی، گرفتگی عضلانی، تشنج، ریتم غیر طبیعی قلب، تغییرات شخصیتی، یا سطوح پایین کلسیم و پتاسیم منجر شود. بادام، بادام زمینی، اسفناج، لوبیا و ... حاوی میزان مناسبی منیزیوم هستند.




منبع:سلامت نیوز

منبع: پول نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.poolnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پول نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۵۸۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود

دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت، صورت شاید اولین عضوی از بدن باشد که در مورد کمبودهای مواد مغذی در بدن هشدار می‌دهد. کمبود ویتامین‌ها در بدن، علائم متفاوتی ایجاد می‌کند که گاهی خفیف و گاهی خطرناک است.

بهدگزارش سرگرمی روز، شما برای تشخیص این کمبودها باید برای تجویز آزمایش‌های دوره‌ای خون، نزد پزشک بروید با این حال برخی علائم کمبود ویتامینی را می‌توانید از وضعیت چهره خود تشخیص دهید:

_ کمبود ویتامین C: ویتامین C نقش حیاتی در بدن دارد؛ سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و باعث بهبودی سریع زخم‌ها و حفظ سلامت استخوان‌ها می‌شود. به گفته محققان کمبود این ویتامین باعث خونریزی لثه‌ها می‌شود.

بهبود آرام زخم‌ها، خشک شدن موها و ایجاد لکه های قرمز روی پوست از دیگر علائم فقر این ویتامین است. اگر هر کدام از علائم فقر ویتامین C را دارید؛ میوه‌ها، سیب زمینی، انواع توت‌ها، فلفل، بروکلی، اسفناج و مکمل‌های ویتامین C را به رژیم‌تان بیفزایید. مصرف روزانه ۷۵ میلی گرم ویتامین C به زنان و ۹۰ میلی گرم به مردان توصیه می‌شود.

_ کمبود ید: کمبود این ماده معدنی منجر به چشم‌های پف آلود می‌شود و کم کاری تیروئید را نیز به همراه دارد. افرادی که دارای کمبود ید هستند، ناخن‌های شکننده را تجربه می‌کنند و ممکن است به راحتی دچار اضافه وزن شوند. شما می‌توانید در صورت ابتلا به این علائم، مصرف هرچه بیشتر زغال اخته، لوبیای سیاه، میگو، توت فرنگی و ماست را در نظر داشته باشید.

_ کمبود امگا ۳: خشکی پوست به خصوص در فصل زمستان رایج است. اما اگر پوست شما خشک‌تر از حد معمول باشد، به آن معنی است که اسیدهای چرب امگا ۳ را به میزان کافی دریافت نمی‌کنید. مصرف کم این اسیدهای چرب چین و چروک صورت شما را نیز افزایش می‌دهد. منابع این اسیدهای چرب عبارتند از ماهی، دانه‌های کتان، دانه‌های چیا و گردو.

_ کمبود آهن: پوسته پوسته شدن لب‌ها یکی از نشانه‌های کمبود آهن است. نشانه‌های دیگر عبارتند از خستگی، سرماخوردگی‌های مکرر و درد زبان. کمبود "ریبوفلاوین" نیز می‌تواند خشکی لب‌ها را به همراه داشته باشد. شما می‌توانید ریبوفلاوین را از راه مصرف ماهی قزل آلا، بروکلی، پنیر و بادام به دست بیاورید. آهن نیز در حبوبات، آجیل، اسفناج و مکمل‌های آهن وجود دارد.

_ کمبود بیوتین یا ویتامین B۷: موهای خشک و نازک می تواند به شما هشدار دهند که دچار کمبود این ویتامین هستید. جدا از ریزش مو، نشانه مشخص دیگر کمبود بیوتین، صورت پف کرده با توزیع چربی غیر طبیعی و راش‌های قرمز است. بر اساس برخی مطالعات بیوتین به عنوان یکی از مواد مغذی ضروری برای حفظ استحکام، بافت و ظاهر مو عنوان شده است. منابع غذایی سرشار از بیوتین شامل بادام زمینی، جگر، برخی سبزیجات، برگ چغندر سوئیسی، تخم مرغ پخته و زرده تخم مرغ است.

_ کمبود ویتامین B۱۲ : کمبود این ویتامین در میان گیاه‌خواران بسیار رایج است. کمبود ویتامین ب ۱۲ اغلب باعث تغییر رنگ پوست و رنگ پریدگی می‌شود. سایر نشانه‌ها عبارتند از خستگی، از دست دادن اشتها، تنگی نفس و اسهال. اگر می‌خواهید فقر ویتامین ب ۱۲ را درمان کنید، به دنبال مصرف بیشتر ماهی، گوشت بدون چربی، پنیر، ماست و غلات غنی شده باشید. اگر رژیم‌های غذایی گیاهی را دنبال می‌کنید مکمل‌های ویتامین ب ۱۲ را با مشورت پزشک مصرف کنید.

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • پوکی استخوان و ضعف ایمنی بدن به‌دلیل کمبود این ویتامین
  • ویتامین‌هایی که کمبود آن‌ها سبب سر درد می‌شود
  • چه موادی علائم بیماری آسم را تشدید می‌کنند؟
  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • مصرف روزانه پیاز چه خواصی دارد؟
  • این ویتامین‌ها را بخورید و لاغر بمانید
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • ۶ علامت کمبود ویتامین که از چهره مشخص می‌شود