Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «انرژی امروز»
2024-05-02@02:59:11 GMT

رنگ سبز بهترین گزینه برای سقف های خورشیدی

تاریخ انتشار: ۱۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۷۷۰۰۱

رنگ سبز بهترین گزینه برای سقف های خورشیدی

محققان دانشگاه کانزاس اخیرا در طی تحقیقات خود دریافتند که سقف های سبز رنگ برخلاف باور غالب، عملکرد بهتری نسبت به سقف های سفیدرنگ دارد.

محققان دانشگاه کانزاس اخیرا در طی تحقیقات خود دریافتند که سقف های سبز رنگ برخلاف باور غالب، عملکرد بهتری نسبت به سقف های سفیدرنگ دارد.

به گزارش خبرنگار دانش وفناوری «انرژی امروز»، پس از بحران گرم شدن کره زمین، حوزه انرژی های تجدیدپذیر ( به خصوص انرژی خورشیدی) روز به روز در حال رشد و ترقی هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اخیرا دانشجویان دکتری دانشگاه کانزاس طی آزمایشاتی موفق به کشف مناسب ترین رنگ برای افزایش بازدهی پنل های خورشیدی شدند.

عملکرد سلول های خورشیدی در شرایط دمایی ۷۷ درجه فارنهایت مورد آزمایش قرار می گیرد و به ازای هر درجه افزایش دما، این عملکرد کاهش می یابد. این استاندارد دمایی، زمینه ساز تحقیقات محمد الشایب و همکاران وی برای افزایش بازدهی سلول های خورشیدی بود. وی با این تفکر که اکثر پنل های خورشیدی روی سقف خانه ها نصب می شوند، تحقیقات خود را برای یافتن مناسب ترین گزینه برای رنگ سقف ها آغاز نمودند؛ آن ها طی تحقیقات خود به دنبال رنگی بودند که کمتر باعث جذب گرمای نور خورشید در پنل ها شود.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کانزاس با مقایسه عملکرد سه رنگ سفید( بسیار بازتابنده)، مشکی و سبز، عملکرد سلول های خورشیدی را مورد مطالعه قرار دادند. سقف های بسیاری از خانه های آمریکا به شکل شیبدار و تکه تکه طراحی و ساخته می شود. الشایب و همکاران این سقف ها را برای آزمایش برگزیدند و تیم وی سیستم نظارت بر عملکرد پنل را همراه سنسورهای دمایی، رطوبتی و آب و هوایی در سراسر سقف با سه رنگ مختلف قرار دادند. این سیستم نظارت هر ۵ دقیقه برای یک سال داده های عملکرد پنل را ثبت کرد.

نتیجه بدست آمده این تیم تحقیقاتی نشان داد که برخلاف باور عموم که رنگ سفید بیشترین باتابندگی نور را میان رنگ ها دارد، رنگ سبز بهترین عملکرد را میان رنگ ها دارد. رنگ سفید به علت بازتابش زیاد نور به سطح پنل، عملکرد مشابهی را نسبت به رنگ مشکی از خود نشان داد. نتایج تحقیقات محققان نشان می دهد که پنل های خورشیدی نصب شده روی سقف سبز، ۱.۴ درصد انرژی بیشتری نسبت به سقف های مشکی و سفید در طول یک سال تولید کردند.

دکتر چنل، استاد راهنمای الشایب معتقد است در میان تحقیقات و دستاوردهای متعدد به دست آمده در این حوزه، این دستاورد بسیار متفاوت و تعیین کننده تر است.

تیم تحقیقاتی دانشگاه کانزاس در قدم بعدی خود، اثر افزایش ارتفاع پنل ها روی سقف ها را به عنوان پارامتری دیگر بهینه خواهد کرد. 

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۷۷۰۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،حمیدرضا جلایر افزود: از ابتدای اجرای طرح بهره‌گیری از ظرفیت سامانه‌های خورشیدی درسال ۹۵ تاکنون، ۹۴۳ سامانه خورشیدی مختص مشترکان با توان تولیدی ۶۳۰۰ کیلووات با سرمایه‌گذاری افزون بر هزار و پانصد و هفتاد و پنج میلیارد ریال توسط بخش خصوصی در شهرستان‌های استان فارس نصب و راه‌اندازی شده است.
وی با بیان اینکه شهرستان فسا با احداث ۱۰۰ سامانه، شهرستان بختگان با ۷۸ سامانه و شهرستان اقلید با ۷۱ سامانه خورشیدی بیشترین تعداد نصب سامانه‌ها را در میان سایر شهرستان‌های استان فارس دارند، گفت: متوسط میزان تابش این استان بین ۲هزار تا ۲۲۰۰ کیلو وات ساعت بر مترمربع در سال است که این میزان تابش برای نیروگاه‌های خورشیدی مناسب است.
معاون بهره برداری و دیسپاچینگ شرکت توزیع نیروی برق فارس منبع انرژی پاک، دسترسی آسان، عدم ایجاد آلودگی صوتی و حمایت دولت را از جمله مزیت‌های سامانه‌های خورشیدی برشمرد و تصریح کرد: این سامانه‌ها طول عمر مفید ۲۰ ساله داشته و با شستشوی حداقل ماهی یکبار می‌توان بازدهی آنان را افزایش داد.
جلایر، درباره شرایط راه‌اندازی سامانه‌های خورشیدی در استان فارس هم اظهار داشت: داشتن انشعاب برق به نام متقاضی در محل مورد تقاضا برای نصب نیروگاه خورشیدی، مراجعه به سایت شرکت توزیع نیروی برق استان فارس برای ثبت نام و ارسال درخواست، امکان صدور مجوز برای همه تعرفه‌های خانگی، تجاری، صنعتی و کشاورزی و امکان اتصال نیروگاه متقاضی با کنتور مستقل به شبکه برق از جمله شرایط برای نصب سامانه خورشید‌ی در استان فارس است که متقاضیان می‌توانند برای دریافت اطلاعات بیشتر به نشانی www.satba.gov.ir مراجعه کنند.

دیگر خبرها

  • ۶۳۰ پنل‌خورشیدی بین عشایر ایلام توزیع می‌شود
  • نصب ۱۲۰ پنل خورشیدی برای مددجویان خاتم
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • ابداع صفحات خورشیدی خم شونده و قابل شستشو 
  • افتتاح بزرگ‌ترین جکوزی و نیروگاه‌های خورشیدی سقفی کشور در مجموعه موج‌های آبی مشهد
  • ۵ هزار سامانه خورشیدی در فارس راه اندازی می شود
  • شگفتی در فوتبال عربستان با عبور الهلال از میتروویچ
  • سرجی روبرتو: تا پای مرگ در کنار ژاوی هستیم؛ می‌دانستیم او بهترین گزینه برای بارسلوناست
  • لواندوفسکی: آقای گلی؟ اگر همه بازیکنان عملکرد خوبی داشته باشند، گلزنی برای من هم راحت‌تر می‌شود
  • فلسفه نام‌گذاری ماه‌های شمسی چیست؟