Web Analytics Made Easy - Statcounter

حزب‌الله لبنان در ابعاد مختلف به یکی از تاثیرگذارترین بازیگران منطقه‌ای تبدیل شده که نمونه‌هایی از این شاخص‌ها را می‌بینیم. ۱۸ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۲ بین الملل آسیای غربی نظرات

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، عربستان سعودی که این روزها عملاً تحت حاکمیت محمد بن سلمان قرار دارد، با مجموعه‌ای از شکست ها مواجه شده است که احساس فشار و تنگنا به آن داده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دردسرهای مربوط به توانمندی بالای جریان الحوثی در مقاومت دو و نیم ساله در برابر عملیات نظامی در یمن و رسیدن موشک های بالستیک یمن به ریاض پایتخت عربستان به علاوه آغاز بحران عربستان با قطر و عدم تعیین تکلیف نهایی این بحران به علاوه باقی ماندن بشار اسد رئیس جمهور سوریه در عرصه قدرت در دمشق با وجود مخالفت عربستان و خسارت های وارد شده به گروه های تروریستی تحت تغذیه عربستان، ابعادی از این شکست ها را شامل می شود. محمد بن سلمان در همین رابطه تلاش دارد شکست های خود را با انتقال فتنه به لبنان جبران کند، چراکه این کشور را منطقه ای آسان برای نفوذ خود می داند و تلاش دارد با این اقدام از پایداری محور مقاومت انتقام بگیرد. عربستان در همین راستا فشارهایی را بر رژیم صهیونیستی وارد کرده تا آن را وادار به حمله به حزب الله کند.

بخش چهارم: توانمندی‌های بازدارنده حزب الله

حزب الله لبنان در ابعاد سازماندهی و تسلیحاتی بعد از پیروزی بر داعش و هواداران آنها در لبنان و سوریه به قدرتی تبدیل شده که تمامی محاسبات در عرصه های میدانی و منطقه ای روی آن حساب می کنند. این حزب در ابعاد مختلف به یکی از تاثیرگذارترین بازیگران منطقه ای تبدیل شده که به برخی از این موارد اشاره می کنیم:

الف: تعداد بالا: با وجود اینکه حزب الله لبنان هرگز تعداد مبارزان و افراد منتسب به خود را اعلام نکرده است، اما گزارش های صهیونیستی از زبان کارشناسان و تحلیلگران ارشد این رژیم اعلام کرده است که حزب الله ده ها هزار نفر مبارز دارد. بدون نیاز به اطلاع از ارقام اعلام شده و اعلام نشده مبارزان حزب الله همه می توانند متوجه این نکته شوند که این حزب گسترده ترین و ریشه دار ترین حزب در موقعیت لبنان و منطقه است که طی سال های گذشته چندین برابر شده است.

ب: تسلیحات فراوان: معمولا حزب الله لبنان توانمندی های نظامی ویژه و موشکی خود را نیز جز در موارد محدود و در کانال های روشمند و هدفمند اعلام نمی کنند. اما اسرائیلی ها خودشان اعلام کردند که حزب الله لبنان در سال 2006 حدود 12 هزار موشک داشت، اما در حال حاضر حدود 150 هزار موشک در اختیار دارد. بعید نیست که این رقم نیز کمتر از اندوخته واقعی موشک های حزب الله باشد، به ویژه که پیش از این نیز اسرائیل اشتباهات زیادی را در ارزیابی های خود نسبت به موشک های حزب الله (قبل از جنگ سال 2006 و همزمان با آن) داشته است.

ج: تجهیزات پیشرفته: بر اساس گزارش های رسمی و رسانه ای رژیم صهیونیستی بیشترین چیزی که ترس در میان اسرائیلی ها را ایجاد کرده، علاوه بر آمار نجومی تعداد موشک های حزب الله، دقت اصابت و میزان برد و توان تخریبی بالای آنها است. حزب الله چندین پیام بازدارنده به موسسات نظامی و سیاسی رژیم صهیونیستی مخابره کرده و از دقت بالای اصابت موشک های خود خبر داده است. این پیام ها به ویژه در زمینه امکان هدف قرار دادن تاسیسات در عمق رژیم صهیونیستی نظیر فرودگاه بن گوریون و تاسیسات هسته ای این رژیم مطرح شده است.

توانمندی موشکی حزب الله در ابعاد برد و قدرت تخریب نیز با گسترش قابل توجهی مواجه بوده است، به گونه ای که تمامی نقاط موجود در فلسطین اشغالی را می تواند هدف قرار دهد و دیگر به گونه ای نیست که خسارت های جزئی به تاسیسات موجود در شهرک‌های صهیونیست نشین وارد کنند، این موشک ها می توانند ساختمان های موجود در تل آویو و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی را به صورت کامل تخریب کنند.

د: تجربه و شایستگی بالای مبارزاتی: بسیاری از منابع رژیم صهیونیستی از حجم بالای جانفشانی های عناصر حزب الله در سوریه سخن می گویند. سرکردگان ارشد این رژیم از جمله گادی ایزنکوت نشان می کنند که عناصر حزب الله با تجربه تر شده و توسعه قابل توجهی پیدا کرده اند. ایزنکوت این موضوع را در کنفرانس اخیر هرتصلیا مطرح کرده است. سرتیپ یعقوب عمیدرور مشاور اسبق امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز اعلام کرده است که حزب الله بعد از مشارکت در جنگ سوریه به گردویی تبدیل شده که شکسته نمی شود. افراد دیگر نیز حزب الله را یک ارتش حرفه ای توصیف کرده اند.

ه: حضور و تاثیرگذاری بالا در عرصه داخلی لبنان: بر اساس ارزیابی آکادمی مطالعات امنیت داخلی رژیم صهیونیستی لیست اهدافی که کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی در آن زمان تدوین کرده بود برای تضعیف موقعیت و جایگاه حزب الله در لبنان بود. بررسی این موضوع و پیشرفت موقعیت و جایگاه حزب الله طی سال های اخیر را بر عهده خواننده می گذاریم.

و: حضور و تاثیرگذاری بالا در منطقه: از سال 2006 موقعیت حزب الله به عنوان یک قدرت بازدارنده و دفاع از لبنان مورد تایید بسیاری از تحلیلگران قرار داشت. اما در مرحله پس از جنگ حزب الله به عنوان یک قدرت بازدارنده منطقه ای خود را نشان داد و حضور قدرتمند خود را در ارزیابی های سرکردگان نظامی و اطلاعاتی تل آویو به آنها تحمیل کرد. در همین راستا بود که آنها با اقدام یک جانبه اسرائیل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران مخالفت کردند، چرا که اعتقاد داشتند در این صورت موشک های حزب الله تمامی جبهه داخلی سرزمین های اشغالی را هدف قرار خواهد داد. الان و پس از پیروزی حزب الله در سوریه، حزب الله از این نقش و موقعیت نیز فراتر رفته و خود را به یک قدرت منطقه ای تبدیل کرده که دوست و دشمن به آن اذعان می کنند.

البته توجه به نقش و موقعیت بالای حزب الله در عرصه داخلی و منطقه ای لبنان نباید باعث نادیده گرفتن حجم تهدیداتی شود که همچنان در نتیجه پروژه های صهیونیستی آمریکایی و وهابی فراروی این کشور و منطقه وجود دارد. آن چیزی که اینجا مطرح است اینکه مقابله با این تهدیدات و خطرات از موضع ضعف و تسلیم پذیری بسیار متفاوت با برخورد با این تهدیدات از موقعیت اقتدار و بازدارندگی است.

بخش پنجم:  هشدارهای تل آویو نسبت به مطالبات عربستان

آوی گبای رئیس حزب کار رژیم صهیونیستی نسبت به ورود اسرائیل به جنگ ضد حزب الله در پی بحران بین عربستان و لبنان هشدار داد. این مواضع در ادامه کشمکش های بود که در عرصه سیاسی و تبلیغاتی رژیم صهیونیستی نسبت به موضع گیری در قبال بحران عربستان با لبنان به وجود آمده بود. بعد از هشدارهایی که تحلیلگران و دیپلمات های رژیم صهیونیستی در این زمینه صادر کردند، رئیس حزب کار اسرائیل در گفتگو با رادیو کن تاکید کرد که اسرائیل نمی تواند بخشی از ابزارهای عربستان برای جنگ با حزب الله باشد. وی ابراز داشت قانون اسرائیل به صراحت از ضرورت مشاوره بین نخست وزیر و رئیس حزب مخالف دولت در خصوص مسائل استراتژیک سخن می گوید.

وی به بیان هشدار خود نیز بسنده نکرد و شرایط و هزینه ها و نتایج شکست هایی که اسرائیل در صورت بروز این جنگ با آن مواجه می شود را برشمرد. وی هشدار داد که اسرائیل در حال حاضر در مرزهای لبنان قرار دارد، نه عربستان سعودی. این سخن نشانه آن بود که هزینه های مستقیم چنین اقدامی متوجه اسرائیل خواهد بود و ربطی به سعودی ها نخواهد داشت. وی در همین رابطه از کابینه رژیم صهیونیستی خواست با حکمت و هوشیاری نسبت به این موضوع تعامل داشته باشد.

دو درخواست عربستان از اسرائیل برای جنگ افروزی در منطقه

عبارت های مورد استفاده توسط گبای نشان دهنده میزان ترس و وحشت وی نسبت به اقدام یک جانبه کابینه نتانیاهو مبنی بر وارد کردن ضربات مشخص و محدود به حزب الله بود که می  تواند به بروز جنگ فراگیر میان دو طرف منجر شود. این موضع گیری همچنین نشان دهنده میزان نفوذ پیام های بازدارنده سید حسن نصرالله در افکار عمومی و موسسات حاکمیتی رژیم صهیونیستی است.

عاموس هرئیل تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه صهیونیستی هاآرتص نیز در نوشته خود در این روزنامه تاکید کرد که اسرائیل در این بحران به صورت شتابزده وارد نخواهد شد. وی ادامه داد که مسئولان سعودی توجه زیادی به بروز جنگ جدید میان اسرائیل و حزب الله دارند، اما اسرائیل منافع مستقیمی برای خود در شعله ور کردن جنگ نظامی نمی بیند. وی اذعان داشت که عربستان پیش از این نیز دو بار خواستار مداخله نظامی مستقیم اسرائیل شده بود که بار اول خواستار حمله به تاسیسات اتمی ایران شده بود و در مرحله دوم خواستار دخالت ارتش اسرائیل ضد نظام سوریه شده بود، اما این اتفاقات رخ نداد. وی ادامه داد که اقدامات و تحرکات فشرده عربستان باعث افزایش تنش در منطقه می شود.

یواف لیمور تحلیلگر مسائل نظامی روزنامه اسرائیل الیوم نیز نوشت حوادث متوالی جبهه شمالی از جمله اقدام عربستان برای بازداشت حریری و استعفای نخست وزیری لبنان در چهارچوب درگیری برای مشخص شدن چهره آینده منطقه است و این اتفاق زمانی می افتد که خطر موجودیتی از نظام بشار اسد برداشته شده است. وی تاکید کرد که منافع اسرائیل ایجاب می کند که در این درگیری ها تاثیرگذاری داشته باشد اما مستقیماً وارد آن نشود.

ادامه دارد..

انتهای پیام/

R36346/P36446/S8,90/CT4

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۲۴۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند توافق امنیتی میان عربستان سعودی و آمریکا رو به نهایی شدن است در شرایطی که چشم‌اندازها برای عادی‌سازی روابط ریاض-تل‌آویو مبهم است. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، دولت جو بایدن، رئیس‌جمهور آمریکا در حال نهایی‌سازی توافق امنیتی دوجانبه با عربستان سعودی برای ارائه ضمانت‌های امنیتی و همچنین کمک‌ به برنامه هسته‌ای است و این در حالی است که هنوز چشم‌اندازهای مبهی برای تحقق توافقی جهت عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو وجود دارد.

دولت آمریکا به ریاست جو بایدن از چند ماه پیش به دنبال میانجی‌گری برای عادی‌سازی روابط میان عربستان سعودی و اسرائیل  در ازای موافقت با توافقی دیگر با عربستان سعودی برای ارائه کمک در زمینه انرژی صلح‌آمیز هسته‌ای و همچنین ضمانت‌های امنیتی و دفاعی به این کشور خاورمیانه است.

دو منبع مطلع روز پنجشنبه به خبرگزاری رویترز گفته‌اند در پیش‌نویس یک سند، اصول و طرح‌هایی برای احیای تلاش‌های ایالات متحده آمریکا جهت شکل‌دهی به «منطقه ناپایدار خاورمیانه» که بعد از عملیات 7 اکتبر موسوم به «طوفان‌الاقصی» از ریل خارج شدند مشخص شده است.

رویترز نوشته مذاکره‌کنندگان آمریکا و عربستان فعلاً توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف را در اولویت قرار داده‌اند و این توافق قرار است در مرحله بعد، بخشی از بسته گسترده‌تری باشد که به «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر اسرائیل ارائه می‌شود. نتانیاهو آنگاه بایستی در خصوص دادن امتیاز برای برقراری رابطه با عربستان تصمیم بگیرد. 

متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز پنجشنبه گفت: «به حصول توافق بسیار نزدیک شده‌ایم.» وی همچنین تصریح کرد که اختلاف‌ها در جزئیات مربوط به این توافق ممکن است «به زودی» حل و فصل شوند.

دیپلمات‌های مطلع در کشورهای حاشیه خلیج فارس و چند منبع در واشنگتن به رویترز گفته‌اند توافق امنیتی آمریکا-عربستان خواستار ارائه ضمانت‌های رسمی از سوی ایالات متحده برای دفاع از طرف سعودی است. به موجب این توافق همچنین ریاض در ازای توقف خرید سلاح از چین و محدود کردن سرمایه‌گذاری‌های پکن در آن کشور از سلاح‌های پیشرفته آمریکایی برخوردار خواهد شد. 

منابع مطلع مضاف بر این می‌گویند توافق امنیتی دوجانبه میان دو طرف تبادل تکنولوژی‌های نوظهور از جمله در زمینه هوش مصنوعی را شامل خواهد شد. یک مقام آمریکایی به شرط عدم افشای نام گفت: «مفاد توافق طی چند هفته نهایی خواهند شد.»

از طرف اسرائیل، نتانیاهو برای پیوستن به این توافق بایستی با بازگرداندن آرامش به نوار غزه و مسیری جهت تشکیل کشور مستقل فلسطین موافقت کند. این دو شرط مواردی هستند که بنیامین نتانیاهو و بخش‌هایی از کابینه جنگی او تاکنون سرسختانه در برابر آنها مقاومت نشان داده‌اند.

وزیر خارجه عربستان: قبل از توقف جنگ در غزه هیچ بحثی درباره عادی‌سازی با اسرائیل نمی‌کنیمرسانه سعودی: تبلیغات آمریکا و اسرائیل درباره عادی‌سازی با عربستان برای تحریف افکار عمومی استعربستان سعودی شروط «عادی‌سازی» با رژیم اسرائیل را اعلام کرد

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است
  • معامله ریاض – واشنگتن به مویی بند است/ عربستان نمی تواند از شرط تشکیل کشور مستقل فلسطین بگذرد/ غنی سازی بومی اورانیوم در عربستان؛ خط قرمز قانونگذاران آمریکایی
  •  دولت بایدن و عربستان در آستانه یک توافق امنیتی
  • عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟
  • احتمال توافق ریاض-واشنگتن بدون عادی‌سازی روابط با اسرائیل
  • پیام عربستان به اسرائیل درباره حمله احتمالی به رفح
  • گاردین: سعودی‌ها «پلن ب» را برای معامله کلیدی با آمریکا روی میز دارند
  • هشدار جدی عربستان به اسرائیل | خطای بزرگ را انجام نده تا ما خائن نشویم!
  • چراغ سبز عربستان به اسرائیل با بازداشت حامیان فلسطین
  • بلومبرگ: عربستان دیدگاه‌های ضد اسرائیلی را سرکوب می‌کند