Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@13:05:47 GMT

آهن اسفنجی بومی سازی شد/ کاربرد در فولادسازی

تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۴۸۲۵۴۱

آهن اسفنجی بومی سازی شد/ کاربرد در فولادسازی

محققان در یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید آهن اسفنجی و ورود آن به بازار شدند.

به گزارش خبرنگار مهر، ایران بعد از هند دومین تولید کننده آهن در جهان است که به روش میدرکس و در اندک مواردی به روش «sl/rn  » و ... به تولید می رسد. تمامی تولید کنندگان آهن اسفنجی از سنگ آهن پرعیار هماتیتی به شکل گندله به عنوان ماده اولیه و گاز با کک در برخی روش های دیگر به عنوان ماده احیا کننده استفاده می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما با در نظر گرفتن افزایش قیمت و کاهش منابع سنگ پرعیار هماتیتی و گاز در آینده ای نه چندان دور پر هزینه بودن فرایند های گندله سازی و کک سازی و حتی افزایش بحران آب تولید کنندگان مجبور به استفاده از تکنولوژی و مواد اولیه جایگزین خواهند شد.

از این رو محققان پارک علم و فناوری خراسان شمالی موفق شدند با هزینه ای کمتر آهن های اسفنجی را به تولید برسانند. این آهن ها با سنگ های آهن هماتیتی کم عیار و زغال سنگ کک نشو که در ایران به فور وجود دارند می توانند جایگزین مناسبی برای تولید آهن اسفنجی باشند.

این محققان در پروژه ای با استفاده از هماتیت کم عیار و زغال سنگ کک نشو آهن های اسفنجی را در راستای بومی سازی آن در ایران تولید کردند که به بازار عرضه شده است.این تکنولوژی برای اولین بار در کشور به نتیجه رسیده است.

طرح «تولید آهن اسفنجی از هماتیت کم عیار با زغال سنگ کک نشو به روش احیای مستقیم» توسط نقد علی علوی فرد در یک شرکت دانش بنیان در پارک علم و فناوری خراسان شمالی به نتیجه رسیده است.

آهن اسفنجی، محصول حاصل از احیای مستقیم سنگ آهن است که در عملیات احیای مستقیم، بدون نیاز به ذوب سنگ آهن، اکسیژن آن حذف می شود. شکل ظاهری آهن اسفنجی بصورت قطعات کروی (گندله) متخلخل یا اسفنج گونه  است.

آهن اسفنجی دارای عیار بالای آهن بوده و  یکی از دلایل رواج آهن اسفنجی، کمبود ضایعات آهن و افزایش قیمت آن و مشکلات زیست محیطی است. آهن اسفنجی جایگزین مناسبی برای ضایعات آهن بوده بنابراین می توان درصد بالایی از مواد اولیه جهت تامین ذوب مورد نیاز واحدهای فولادسازی را بجای استفاده از ضایعات، از طریق آهن اسفنجی تامین کرد.

آهن های اسفنجی در ساخت /آهن های فراوری شده به کار می رود و از آن می توان به عنوان یک منبع انرژی کارآمد برای سازندگان فولاد یاد کرد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۴۸۲۵۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت سکه پارسیان کادویی با عیار ۷۵۰

قیمت سکه سکه پارسیان ۱۰۰ سوتی، ۲۰۰ سوتی، ۳۰۰ سوتی، ۵۰۰ سوتی و یک گرمی در ادامه آمده است.

به گزارش ایمنا، قیمت انواع سکه پارسیان در معاملات امروز _چهارشنبه بدوازدهم اردیبهشت‌‎ماه ۱۴۰۳_ به شرح زیر است:

قیمت سکه پارسیان

نکته:

نرخ های ارائه شده با توجه به سیاست واحدهای کسبی و شهرهای مختلف ممکن است با ۵ درصد تفاوت باشد.

تمامی نرخ ها به ریال است و با نوسانات قیمت طلای ۲۴ عیار تغییر می‌کند.

کد خبر 749616

دیگر خبرها

  • بومی سازی تبدیل پسماند پلاستیک به سوخت جامد
  • نقشه راه بهره‌گیری از دانش هسته‏‌ای در حوزه گیاهان دارویی و طب سنتی تدوین می‌شود
  • مقابله با سیل با بام‌های سبزآبی اسفنجی آمستردام
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • بومی‌سازی دوربین های ضد انفجار برای صنعت دریایی در شرکت دانش‌ بنیان
  • در ساخت زیردریایی و شناورهای زیرسطحی به بومی‌سازی رسیدیم
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • قیمت سکه پارسیان کادویی با عیار ۷۵۰
  • بالابر هیدرولیکی برای چه کسب و کارهایی مناسب است؟