Web Analytics Made Easy - Statcounter

با شروع امتحانات٬ اضطراب و دلهره‌ای در دل دانش آموزان و دانشجویان موج می‌زند که‌ سن و سال هم ‌نمی‌شناسد. ۲۰ دی ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۱ استانها همدان نظرات

به‌‌ گزارش خبرگزاری تسنیم از همدان٬ با شروع دوران امتحانات اضطراب و‌ دلهره‌ای در دل دانش‌آموزان و‌دانشجویان‌موج ‌می‌زند که در مواردی ممکن است مشکلاتی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همه ما در طول زندگی‌ با اضطراب مواجه شده و آن را تجربه کرده‌ایم ‌اما نکته حائز اهمیت٬ قدرت و‌ توانایی مقابله با اضطراب است که به ما کمک‌ می‌کند از اضطراب به عنوان امری مثبت و‌ پیش راننده بهره گیریم و نگذاریم‌ مشکلات روحی و جسمی برایمان ایجاد کند.

هر واقعه و رویداد جدید دارای درجاتی از اضطراب است

در همین رابطه مدیر گروه روانی- اجتماعی دانشگاه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: هر واقعه و ‌رویداد جدیدی که رخ بدهد دارای درجاتی از اضطراب است.

حمید رنجبران در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم٬ اظهار داشت: برخی رویدادهای مهم اضطراب بیشتری برای فرد دارد و‌ بر اساس نوع رویداد ماهیت اضطراب هم مشخص می‌شود.

مدیر گروه روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی افزود: وقتی به هر نحوی قرار است سطح معلومات ما سنجیده شود ناخودآگاه دچار اضطراب می‌شویم. البته تولید اضطراب به طور معمول آسیب‌رسان نیست چراکه انسان برای به حرکت درآمدن به درجات حداقلی از اضطراب نیاز دارد.

چه زمانی اضطراب زیان رسان می‌شود؟

رنجبران گفت: وقتی عوارض اضطراب عملکرد فرد را مختل می‌کند آن‌وقت است که‌ می‌گوییم اضطراب به درجه زیان رسان رسیده و فرد را با مشکل مواجه ‌می‌کند.

وی ابراز کرد: اگر در ایام‌ امتحانات٬ اضطراب به‌اندازه‌ای پیشرفت کند که به جای ایجاد تمرکز بر روی امتحان موجب ضعف و‌عملکرد نامطلوب فرد شود٬ می‌توانیم بگوییم اضطراب از حد طبیعی خود خارج‌ شده است.

عوارض اضطراب ناتوان کننده چیست؟

مدیر گروه روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان تصریح کرد: اضطراب ناتوان‌کننده موجب اختلال می‌شود و علاوه بر اینکه فراموشی‌های زودگذر را ایجاد می‌کند٬ عملکرد شخص و خروجی او را ضعیف کرده و اثرات منفی بر روی فرد می‌گذارد.

رنجبران با بیان اینکه در همه افراد درصدی از اضطراب وجود دارد٬ گفت: میزان حداقلی از اضطراب در وجود همه افراد لازم است اما میزان بیش‌ازحد آن مخرب است و زندگی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

اضطراب امتحان جزو فوبیای اجتماعی است

وی‌ به اختلال ترس اجتماعی اشاره کرد و افزود: در این حالت٬ فرد دائماً نگران است که جامعه و اطرافیان سطح سواد او را مورد بازبینی قرار دهند و‌ درجه‌ای از اضطراب در او ‌پدید می‌آید.

علائم اضطراب چیست؟

مدیر گروه روانی اجتماعی و ‌اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی به مهم‌ترین علائم اضطراب اشاره کرد و اظهار داشت: نشانه‌های اضطراب با توجه به نوع و درجه آن در افراد مختلف متفاوت است. اضطراب در کل دارای علائم جسمی و‌ روانی مانند احساس تپش قلب٬ حالت تهوع٬ تعریق بیش‌ازحد و علائم روانی نظیر ابتلا به اختلال شناختی٬ هیجان بیش‌ازحدو فراموشی‌های زودگذر است.

عوامل مؤثر بر ایجاد اضطراب کدام است؟

رنجبران با بیان اینکه در مجموع سه عامل فردی٬ محیط خانوادگی و محیط آموزشی در ایجاد اضطراب دانش‌آموزان و دانشجویان مؤثر است٬ تصریح کرد: عامل فردی اضطراب یعنی انتظاری که فرد از خود دارد بسیار بیشتر از میزان توانایی‌های اوست و ‌این عدم‌ توازن موجب ایجاد اضطراب است.

وی افزود: به عنوان مثال٬ دانش‌آموزانی با داشتن هوش متوسط٬ انتظار گرفتن بالاترین نمره کلاس و مدرسه را از خود دارد که این امر به تدریج موجب کاهش اعتماد به نفس او و کاهش عملکردش می‌شود.

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: رقابت بیش از حد و مقایسه خود با بهترین فرد کلاس٬ موجب حس رقابت‌جویی شدیدی می‌شود که در صورت عدم موفقیت در نتیجه دلخواه٬ اضطراب شدید و‌ مخربی ایجاد می‌‌شود.

خانواده‌ها عامل ایجاد اضطراب در فرزندان هستند

رنجبران با بیان اینکه خانواده‌ها عامل ایجاد اضطراب در فرزندان خود هستند٬ ابراز کرد: در جامعه طبقه متوسط٬ دائماً در رقابتی گرفتار شدند که می‌خواهند فرزندانشان بهترین شرایط تحصیلی را داشته باشند و این ایده‌آل گرایی موجب می‌شود که وقت آزادی برای بچه‌های خود نگذارند و برای گرفتن نتیجه دلخواه دائماً فرزندان خود را در کلاس‌های مختلف قرار می‌دهند.

وی افزود: با این اقدام٬ خانواده‌ها بیشترین آزار را به فرزندانشان می‌رسانند و به آن‌ها اجازه کودکی کردن‌ نمی‌دهند. سخت‌گیری بیش از اندازه خانواده‌ها نه ‌تنها تأثیر مطلوبی ندارد بلکه موجب عملکرد ضعیف آن‌ها نیز می‌شود.

فرزندانتان را با دیگران مقایسه نکنید

مدیر گروه روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان گفت: مقایسه فرزند خود با دیگران نه تنها فایده‌ای ندارد بلکه فاصله‌ای را بین آنچه از فرزند خود انتظار دارید با آنچه به دست می‌آورد ایجاد می‌کنید.

اختلالات خانوادگی و جو متشنج٬ عاملی برای ایجاد اضطراب است

رنجبران گفت: اختلالات خانوادگی٬ جو‌ متشنج٬ تغییرات اقتصاد‌ی و اضافه شدن عضو جدیدی به خانواده٬ همگی از عوامل ایجاد اختلال به ویژه در ایام‌امتحانات هستند.

فرزندانتان را تهدید نکنید

وی با تأکید بر اینکه هرگز‌ فرزندانتان را تهدید به تنبیه نکنید٬ اظهار داشت: به فرزندتان نگویید اگر نمره نیاوری تو را در مدرسه دیگری می‌گذاریم و با او‌ خشک و خشن برخورد نکنید.

ارتباط عاطفی خود را با فرزندتان قوی کنید

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: با فرزندانتان ارتباط صمیمی و‌عاطفی برقرار کنید. به او ‌نزدیک شوید٬ همواره تشویق کنید و‌ به نقاط قوت و مثبت وی اشاره کنید.

دائما به شاگرد زرنگ‌ها توجه ‌نکنید

رنجبران با بیان‌ اینکه متأسفانه برخی آموزگاران فقط به شاگردهای زرنگ توجه می‌کنند٬ افزود: معلم‌ها نباید فقط به دانش آموزان زرنگ توجه کنند و ایده آل طلب‌باشند.ایجاد رقابت‌های ناسالم در بین دانش آموزان٬ خود از علل ایجاد اضطراب است.

وی گفت: تبدیل نمره به گزارش توصیفی از راهکارهای کاهش اضطراب و ‌رقابت‌های ناسالم در بین دانش‌آموزان است.

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تصریح کرد: لرزش صدا٬ لکنت زبان٬ اختلالات خواب٬ خوردن بیش‌ازحد و بی‌اشتهایی نیز از عوارض مخرب اضطراب بیش‌ازحد است.

سن اضطراب امتحان 10 تا 12 سال است

رنجبران افزود: اضطراب امتحان در همه سنین وجود دارد اما بیشترین اضطراب مربوط به سنین 10 تا 12 سال است. در این سنین فرد به تدریج خود را در اجتماع می‌شناسد و‌ شروع به ارزیابی خود می‌کند.

وی تصریح کرد: افراد در مواجه با اضطراب به دو روش مسئله مدار و‌ هیجان مدار برخورد می‌کنند که این دو‌ روش هر یک دارای رویکرد مثبت و‌ منفی هستند.

مدیر گروه روانی اجتماعی و اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی گفت: به عنوان مثال وقتی دانشجویی برای تمرکز از قرص آرام‌بخش استفاده می‌کند به سمت رویکرد منفی مسئله مدار می‌رود و ‌زمانی که به سمت عصبانی شدن می‌رود در واقع دچار رویکرد هیجان منفی شده است.

رنجبران افزود: رویکرد مثبت مسئله مدار این است که در طول سال تحصیلی دروس را مطالعه کنیم‌ و با استراحت‌های کوتاه‌مدت همراه با برنامه‌ریزی صحیح٬ به کاهش هیجان خود کمک‌ کنیم.

وی‌ گفت: به‌جای خشونت و عصبانیت باید به‌ خدا توکل کنیم و‌سعی بر حفظ آرامش خود و اطرافیان داشته باشیم.

توصیه‌های کارشناسی

مدیرگروه ‌روانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار داشت: به والدین توصیه ‌می‌شود که به جای مقایسه فرزندان‌خود با دیگران٬ به نقاط مثبت فرزندشان اشاره کنند و‌ بگویند که‌هدف از امتحان‌مقایسه دانش آموزان با یکدیگر نیست بلکه ارزیابی تلاش آن‌ها است.

رنجبران با بیان اینکه‌ دروس تلنبار شده در طول سال تحصیلی و‌عدم‌ برنامه‌ریزی تحصیلی٬ مهم‌ترین عامل اضطراب است٬ ابراز کرد: با برنامه‌ریزی صحیح و حفظ آرامش می‌توان از اضطراب امتحانات پیشگیری می‌کند.

فضای مجازی را مدیریت کنیم

وی حضور دانش‌آموزان در فضای مجازی را عاملی برای وقت‌کشی و‌ تلنبار شدن دروس دانست و گفت: باید مدت‌زمان حضور در فضای مجازی را مدیریت کنید تا در زمان امتحانات استرس نداشته باشید.

نقش تغذیه در ایجاد استرس

همچنین مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان می گوید: اضطراب خود تغذیه دانش آموزان را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و‌ تغییراتی را رژیم غذایی آن‌ها ایجاد می‌کند.

آرزو کاوه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در همدان٬ اظهار داشت: در ایام‌امتحانات باید غذایی بخوریم که حافظه را تقویت می‌کند.‌صبحانه کافی و مناسب عملکرد مغز را افزایش می‌دهد و قدرت یادگیری را افزایش می‌دهد.

وی با بیان اینکه هرگز نباید وعده‌ صبحانه را حذف کنید٬ تصریح کرد: مصرف مواد قندی و پروتئین٬ آب‌میوه تازه٬ میوه٬ شیر٬ مغزها٬ گردو ٬ بادام و تخم‌مرغ همگی محرک‌های خوبی برای افزایش عملکرد مغز هستند.

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گفت: مصرف برخی‌مواد غذایی اثر نامطلوبی بر عملکرد حافظه‌می گذارند که خوردن آن را در ایام امتحان توصیه‌نمی‌کنیم. شیرینی٬ کافئین٬ نوشابه‌های انرژی‌زا جزو مواد غذایی هستند که موجب تغییرات خلقی و کاهش آب بدن می‌شود.

مصرف مواد غذایی پرچرب سبب خواب‌آلودگی می شود

کاوه‌ای گفت: خوردن مواد غذایی پرچرب موجب خواب‌آلودگی می‌شود بنابراین خوردن آن برای دانش‌آموزان و دانشجویان توصیه نمی‌شود.

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه مصرف پروتئین گیاهی٬ حبوبات و گوشت در این ایام‌ توصیه می‌شود ابراز کرد: برای میان وعده نیز خوردن انواع مغزها٬ میوه٬ شیر و‌ بیسکوییت را فراموش نکنید.

کاوه ای تصریح کرد: توت فرنگی٬ شاتوت٬ ماهی٬ مویز٬ شکلات٬ اسیدفولیک و سبزیجات تازه موجب افزایش عملکرد حافظه می‌شود.

وی گفت: روزانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشید تا پروتئین و‌چربی ها به بدن برسد و بدن دچار کم آبی نشود. کم آبی موجب ایجاد اختلال در کارکرد بدن می شود.

در شب امتحان غذاهای نشاسته‌ای بخورید

مدیرگروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان با بیان اینکه در شب امتحان غذاهای نشاسته‌ای بخورید٬ ابراز کرد: نان٬ برنج و ‌ماکارونی بهترین غذایی است که می توانید در شب امتحان بخورید و خواب آرامی داشته باشید.

دانش‌آموزان مضطرب چه کنند؟

کاوه ای‌تصریح کرد: بچه‌هایی که در روز امتحان اضطراب دارند و ‌نمیتوانند صبحانه بخورند بهتر است یک‌عدد موز٬ کشمش و‌حتی یک لیوان شیر بنوشند.

وی گفت: ریحان٬ نعناع٬ سیب و خوراک عدس به حفظ آرامش و کاهش استرس کمک می‌کند. خوردن جگر و گوشت نیز در بهبود عملکرد مغز دانش‌آموزان کم خون موثر است و ‌منابع آهنشان را تامین می‌کند.

مصرف نوشابه و‌ماست ترش در شب امتحان ممنوع

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت دانشگاه علوم پزشکی‌ گفت: خوردن نوشابه موجب اختلال در خواب می‌شود و مصرف ماست و دوغ ترش نیز اسید معده را بالا برده و‌ مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

کاوه ای از دانش آموزان و‌دانشجویان خواست تا در ایام‌امتحانات آرامش خود را حفظ کنند٬ وعده صبحانه را حذف نکنند و از خوراکی های آرامبخش نظیر نعناع و‌سیب استفاده کنند.

به گزارش تسنیم از همدان٬ ایام امتحانات هم مانند سایر روزهای سال است و فقط قرار است حاصل آموخته‌های یک دوره تحصیلی را ارزیابی کنند بنابراین با داشتن الگوی مطالعاتی مناسب و‌ رعایت رژیم غذایی مناسب در روزهای امتحان‌ می توان به حفظ آرامش و بهبود عملکرد مغز کمک کرد.

گزارش از فائزه محمدی

انتهای پیام/

R41405/P1494/S6,75/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۱۹۷۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چند روش ساده برای تقویت مو

بسیاری از افراد، به‌دنبال سلامت و درخشانی موهای خود هستند. اما عوامل مختلفی مانند ژنتیک، تغذیه، استرس و آلودگی هوا می‌تواند به‌سلامت مو آسیب برساند و منجر به ریزش، خشکی و شکنندگی انها شود. خبر خوب این است که با روش‌های ساده و کم‌هزینه می‌توانید موهای خود را تقویت کنید و به آنها شادابی و طراوت ببخشید.

۱. مراقبت‌های صحیح از مو

اولین قدم برای داشتن موهایی سالم و همچنین تقویت مو، مراقبت‌های صحیح از آنهاست. این مراقبت‌ها شامل موارد زیر می‌شود:

شستشوی مو با شامپوی مناسب

از شامپویی استفاده کنید که متناسب با نوع موی شما باشد. اگر موهای خشک دارید از شامپو مخصوص موهای خشک استفاده کنید و اگر موهای چرب دارید از شامپوی مخصوص موهای چرب استفاده بهره ببرید.

استفاده از نرم‌کننده

بعد از هر بار شستشو از نرم‌کننده مناسب موهای خود استفاده کنید. نرم‌کننده به موها رطوبت می‌بخشد و آنها را نرم و لطیف می‌کند.

شانه‌کردن مو با شانه مناسب

از شانه‌ای با دندانه‌های درشت برای شانه‌کردن موهای خود استفاده کنید. شانه‌کردن مو با شانه نامناسب می‌تواند به موها آسیب برساند. بهتر است برای این منظور از شانه‌های چوبی استفاده نمایید.

کوتاه‌کردن موهای دوشاخه

موهای دوشاخه به انتهای موها گفته می‌شود که شکافته شده‌اند. این موها می‌توانند به ساقه مو آسیب برسانند و باعث ریزش مو شوند. بنابراین، به‌طور مرتب موهای خود را کوتاه کنید تا از شر موهای دوشاخه خلاص شوید.

۲. استفاده از محصولات تقویت‌کننده مو

محصولات تقویت‌کننده مو مانند ماسک مو، سرم مو و روغن مو می‌توانند به تقویت مو و بهبود سلامت آن کمک کنند. هنگام انتخاب این محصولات به نوع موی خود توجه داشته باشید و از محصولاتی استفاده کنید که برای موی شما مناسب باشد. در ادامه برخی از محصولات تقویت مو که به‌سلامت بهتر موها کمک می‌کنند آورده می‌شود:

ماسک مو

ماسک مو جز محصولات مراقبتی داخل حمام محسوب می‌شود. ماسک مو را به موهای خود بزنید و بگذارید ۱۵ تا ۲۰ دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. ماسک مو به موها رطوبت و مواد مغذی می‌بخشد و آنها را نرم و لطیف می‌کند. ماسک مو را حتما به ساقه مو بزنید و از تماس آن به ریشه مو خودداری کنید.

سرم مو

موهای خود را با سرم مو تغذیه کنید و ماساژ دهید. سرم مو باعث آبرسانی به مو می‌شود و آنها را درخشان و براق می‌کند. یک سرم مو مناسب باید حاوی ترکیبات موثر و مواد معدنی مناسب برای تقویت ساقه مو و رفع آسیب‌های آن باشد. سرم کراتین سریتا بیوتی یک محصول موثر و تخصصی برای تقویت تارهای مو و افزایش درخشندگی و انعطاف‌پذیری آنها است که در بین مصرف‌کنندگان محصولات تقویت مو، بسیار محبوب است.

روغن تراپی مو

روغن هایی ماند روغن نارگیل یا آووکادو را به موهای خود بزنید و ماساژ دهید. روغن تراپی به موها رطوبت می‌بخشد و آنها را نرم و لطیف می‌کند. همچنین، این کار می‌تواند به رفع خشکی و شکنندگی مو کمک کند.

5. داشتن رژیم غذایی سالم

رژیم غذایی سالم نقش مهمی در سلامت و تقویت مو دارد. برای داشتن موهایی سالم، باید از غذاهایی که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها هستند استفاده کنید. این غذاها شامل موارد زیر می‌شود:

میوه‌ها و سبزیجات

میوه‌ها و سبزیجات مانند پرتقال، توت‌فرنگی، خیار و هویج و کاهو و برگ سبزیجات مانند اسفناج حاوی ویتامین C و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن و فیبر هستند که به تولید کلاژن و تقویت وسلامت موها کمک می‌کنند.

غلات کامل و حبوبات

غلات کامل مانند برنج قهوه‌ای، جو و حبوبات مانند عدس حاوی پروتئین و آهن و فیبر هستند که به تقویت موها و جلوگیری از شکستگی آنها کمک می‌کنند.

ماهی

ماهی حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ مانند ایکوزاپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزاهگزانوئیک اسید (DHA) است که به تقویت ساختار موها و جلوگیری از خشکی و شکنندگی و افزایش استحکام و طراوت آنها کمک می‌کند.

آجیل و دانه‌ها

آجیل و دانه‌ها مانند بادام، گردو، کنجد و کینوا حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب اساسی هستند که به‌سلامت موها کمک می‌کنند و آنها را تقویت می‌نمایند.

6. مصرف مکمل‌های غذایی

مصرف مکمل‌های غذایی در کنار تمام موارد ذکر شده تاثیر به‌سزایی در تقویت مو دارد. در ادامه به برخی از این آنها اشاره می‌کنیم:

بیوتین: بیوتین یک ویتامین B است که به‌سلامت موها و ناخن‌ها کمک می‌کند. ویتامین B12: ویتامین B12 برای رشد سلول‌های جدید و همچنین سلامت موها ضروری است. ویتامین D: ویتامین D به جذب کلسیم کمک می‌کند و برای سلامت موها لازم است. آهن: آهن برای حمل اکسیژن به سلول‌ها ضروری است و کمبود آن می‌تواند منجر به ریزش مو شود. روی: روی به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و برای سلامت موها ضروری است.

7. کاهش استرس

استرس می‌تواند به‌سلامت موها آسیب برساند و منجر به ریزش مو شود. برای کاهش استرس، می‌توانید از روش‌های زیر استفاده کنید:

ورزش: ورزش منظم به کاهش استرس کمک می‌کند. مدیتیشن: مدیتیشن برای آرامش ذهن و بدن ضروری است. یوگا: یوگا به کاهش استرس و اضطراب کمک می‌نماید. گذراندن وقت در طبیعت: گذراندن وقت در طبیعت باعث کاهش استرس و احساس رهایی و شادابی می‌شود. گوش‌دادن به موسیقی: گوش‌دادن به موسیقی آرام و بی‌کلام در کاهش استرس و افزایش تمرکز و آرامش موثر است. 8. درمان مشکلات زمینه‌ای

اگر ریزش موی شما شدید است یا به سایر علائم مانند خارش پوست سر یا درد همراه است، ممکن است به یک بیماری زمینه‌ای مانند کم‌کاری تیروئید یا کم‌خونی مبتلا باشید. در این‌صورت، باید برای درمان بیماری زمینه‌ای خود به پزشک مراجعه کنید.

جمع‌بندی

روش‌های موثر برای تقویت مو شامل مصرف یک رژیم غذایی سالم و متنوع که شامل میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، ماهی، آجیل و دانه‌ها است. استفاده از محصولات مراقبتی مانند شامپوها، کرم‌ها و سرم‌های ضد ریزش که حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند بتاکاروتن و ویتامین C هستند نیز موثر است.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

دیگر خبرها

  • راه‌یابی دو بانوی تیرانداز مازندرانی به فینال مسابقات کشور
  • گارداسیل اولین واکسن مورد تایید به‌منظور پیش‌گیری از بروز سرطان دهانۀ رحم است
  • برگزاری مراسم شهادت امام صادق(ع) در هیئت میثاق با شهداء دانشگاه امام صادق(ع)
  • چگونه سطح قند خون را به طور طبیعی کنترل کنیم؟
  • مکان‌یابی ۱۳ هزار هکتار زمین برای ساخت شهرک‌های نهضت ملی مسکن
  • بهترین صندلی در هواپیما برای مسافرانی که از پرواز می‌ترسند
  • اقدام عجیب فوتبال فرانسه برای مقابله با نمادهای اسلامی
  • آنچلوتی: کمی استرس دارم!
  • حل بحران سالمندی جمعیت، عزم ملی را می‌طلبد
  • چند روش ساده برای تقویت مو