3 نشانه هشدار دهنده که به شما میگوید دیابت دارید
تاریخ انتشار: ۲۳ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۷۳۶۰۸
به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ روشنک قدس، متخصص طب ایرانی و عضو هیات علمی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: بیماری دیابت یکی از مشکلات بهداشتی، درمانی و حتی اقتصادی- اجتماعی دنیا است. از نظر طب رایج، این بیماری یا به دلیل تولید ناکافی انسولین از پانکراس یا عدم پاسخ مناسب سلولها به آن (مقاومت به انسولین) ایجاد می شود.
بیشتر بخوانید:
اخبار روز خبربان
به گفته وی، حدود 300 میلیون نفر در دنیا و بیشتر از 5 درصد جمعیت کشور ایران به این بیماری مبتلا هستند. البته متاسفانه شیوع دیابت با سرعت زیادی رو به افزایش است.
این متخصص در پاسخ به این پرسش که بیماری دیابت از دیدگاه طب ایرانی چگونه تعریف شده است، گفت: بیماری دیابت در متون طبی کهن با عنوان «ذیابیطس» در ذیل بیماری های کلیه تقسیم بندی شده و به دو نوع گرم و سرد تقسیم می شود. شاخصه این بیماری بر مبنای طب ایرانی، عطش است که سبب می شود بیمار آب بنوشد اما در اندک زمانی آن را از طریق ادرار دفع خواهد کرد. در نتیجه در طب ایرانی سه علامت عطش، پرنوشی و پراداری نشانه ابتلای فرد به دیابت بوده است.
قدس ادامه داد: بر اساس دیدگاه کلیه محور طب ایرانی در مورد این بیماری، در دیابت ناشی از سوء مزاج گرم کلیه، قوت جاذبه کلیه افزایش یافته و در نتیجه آب بیشتری جذب می شود و این آب به مثانه دفع و از طریق ادرار خارج می شود. در یک سیکل معیوب باز دوباره کلیه از کبد آب جذب می کند و کبد نیز از طریق عروق مزانتر از معده آب جذب می کند و به دنبال آن مجددا عطش پدید می آید. علامت این نوع از دیابت، شدت تشنگی است و پرادراری به دنبال آن. این بیماری اگر مزمن شود کبد را دچار ضعف می کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: نوع دیگر دیابت که ناشی از سردی مزاج کل بدن یا سوء مزاج سرد کلیه است، به دلیل رسیدن سرمای زیاد یا نوشیدن آب سرد پدید می آید و علامت آن، عدم آثار حرارت است؛ به جز تشنگی که دیابت اگرچه سرد هم باشد بدون تشنگی نخواهد بود اما شدت آن به دیابت گرم هرگز نخواهد رسید. دیابت سرد در زمان قدیم نادر بوده اما به نظر می رسد به دلیل رژیم های غذایی نامناسب و استرس های محیطی، امروزه این نوع شایع شده است.
وی در پاسخ به این سوال که طب سنتی چه نسخه ای برای درمان و کنترل دیابت دارد به جام جم آنلاین گفت: برای هر یک از انواع دیابت که ذکر شد درمان های فراوانی در کتب طبی ایرانی ذکر شده است. اما آنچه مسلم هست درمان بایستی پس از اخذ شرح حال دقیق از هر بیمار و در نظر گرفتن تمامی جوانب بیماری وی، توسط پزشک متخصص طب ایرانی در این حوزه طراحی و پیشنهاد گردد. طبیعی است رسانه که مخاطب عام دارد جای مناسبی برای دادن نسخه درمانی برای همه نیست.
این متخصص طب ایرانی توصیه کرد: تمام دمنوش های موجود در بازار که برای کنترل قند خون به بیماران دیابتی توصیه می شوند مثل دمنوش زیره، گزنه یا شنبلیله یا عرقیجاتی نظیر عرق دارچین، عرق بوقناق و عرق گردو و سبزیجاتی نظیر گشنیز و غلاتی نظیر جو و میوه هایی نظیر سیب و هویج و انار و شلغم خام همگی بر میزان قند خون موثرند. اما از دید طب ایرانی، همه اینها دارو محسوب می شوند و به جز در مواردی که ذاتاً دارای خاصیت کاهش قند خون باشد، قابل توصیه برای هر بیمار دیابتی نیست و نباید سرخود توسط بیمار با فرض گیاهی بودن و بدون عارضه بودن و در شرایط ناآگاهی وی از مزاج دیابت خود و شرایط جسمانی اش مصرف شود که در اینصورت مواجهه با یک پاسخ معکوس درمانی، دور از انتظار نخواهد بود.
قدس اظهار داشت: اصلاح شیوه زندگی یعنی کاهش حجم غذای مصرفی و تغییر الگوی غذایی از نامناسب و صنعتی به مناسب و طبیعی همراه با یک فعالیت بدنی مختصر روزانه می تواند از ابتلای فرد مستعد به دیابت جلوگیری کند. استرس به عنوان یک فاکتور اساسی در ایجاد و شدت یافتن بیماری نقش بازی می کند. لذا شخصا برای این دسته از بیماران حتما درمان های گیاهی آرام بخش در کنار داروهای کاهنده قند خون تجویز خواهد شد. چون بدون مد نظر قرار دادن این فاکتور مخدوش کننده در درمان بیماران، عمدتاً درمان با شکست مواجه می شود یا به دلیل طولانی شدن دوره درمان، بیمار روند درمانی خود را رها خواهد کرد.
وی در آخر بیان کرد: بیماران برای درمان دیابت خود حتما از پزشکان متخصص طب ایرانی مشاوره های درمانی شان را دریافت کرده و از مصرف سرخود داروها با فرض اینکه چون طبیعی هستند پس بدون عارضه اند، خودداری کنند.
منبع: جام جم
انتهای پیام/
۳ علامتی که از دیابت خبر میدهند
منبع: باشگاه خبرنگاران
درخواست حذف خبر:
«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را بهطور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کردهاست، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۷۳۶۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۰۰۲۲۱۰۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتیکه در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.
خبر بعدی:
ایرانی؟ مگر گزینه دارید؟
رئیس فدراسیون طی مصاحبهای اعلام کرده با توجه به تحریمها، امکان حضور مربی خارجی وجود ندارد و سرمربی بعدی تیم ملی «ایرانی» خواهد بود. فارغ از اینکه آیا چنین تصمیمی از نظر حرفهای درست و منطقی هست یا نه، مشکل دیگر این پروژه میتواند فقدان مربی ایرانی کارآمد باشد.
به گزارش ایسنا، روزنامه دنیای اقتصاد نوشت: «خدا پدر کارلوس کیروش را بیامرزد که پست خداحافظی با تیم ملی را گذاشت و تکلیف فدراسیون فوتبال را روشن کرد. بعد از این پست بود که جناب مهدی تاج و رفقا بالاخره فهمیدند مربی پرتغالی رفتنی است و برای نیمکت تیم ملی باید طرحی نو دراندازند. احتمالا اگر کیروش این کار را نمیکرد و همین طور ساکت در خانهاش مینشست، اینها هم منتظر میماندند تا شاید بتوانند این مربی موفق (!) را بار دیگر به تیم ملی برگردانند.
حالا اما روشن شده که دیگر خبری از کارلوس نیست و باید نفر دیگری به این منظور انتخاب شود. در همین راستا رئیس فدراسیون طی مصاحبهای اعلام کرده با توجه به تحریمها، امکان حضور مربی خارجی وجود ندارد و سرمربی بعدی تیم ملی «ایرانی» خواهد بود. فارغ از اینکه آیا چنین تصمیمی از نظر حرفهای درست و منطقی هست یا نه، مشکل دیگر این پروژه میتواند فقدان مربی ایرانی کارآمد باشد. بدون تعارف هماکنون گزینه ایرانی واجدالشرایط برای هدایت تیم ملی به چشم نمیخورد. دست کم وقتی شرایط برخی از نامزدهای همیشگی این منصب را مرور میکنیم، درمییابیم که کار دشوار است.
علی دایی
اسمی که این سالها زیاد به عنوان گزینه هدایت تیم ملی مطرح شده، علی دایی بوده است. شهریار فوتبال ایران امروز از هر زمان دیگری محبوبتر شده و این اواخر دو پست اینستاگرامی او پیدرپی رکورد لایک در فضای فارسی این پلتفرم را شکسته است. با این حال به دلایل غیر فوتبالی بعید به نظر میرسد اجازه حضور دایی روی نیمکت تیم ملی صادر شود و البته اگر پیشنهادی به او هم صورت بگیرد، دور از ذهن است که دایی آن را بپذیرد.
یحیی گلمحمدی
سرمربی نسبتا موفق پرسپولیس هم معمولا در زمره گزینههای ایرانی هدایت تیم ملی قرار میگرفته است اما به نظر میرسد او نیز این اواخر با موانعی از جنس موانع علی دایی مواجه شده باشد. تنها کافی است مصاحبه بیسابقه و بسیار خشمگینانه یحیی بعد از توقف پرسپولیس برابر آلومینیوم اراک را بخوانید تا ببیند در مورد چه چیزی حرف میزنیم.
جواد نکونام
اصلا قرار بود همین حالا که شما در حال خواندن این مطلب هستید، نکونام هدایت تیم ملی را بر عهده داشته باشد. روزی که مهدی تاج بار دیگر رئیس فدراسیون شد و در خلاقیتی شگفتانگیز و تاریخی کارلوس کیروش را به نیمکت تیم ملی برگرداند، رسما اعلام کرد بعد از جام جهانی مربی پرتغالی تبدیل به مدیر فنی خواهد شد تا جواد نکونام در جام ملتهای آسیا هدایت تیم را بر عهده داشته باشد. منتها تدابیر آقای رئیس مثل همیشه آنقدر دقیق پیش رفت که حالا نه خبری از کارلوس است و نه خبری از نکو! همه اینها به کنار؛ در حال حاضر شکل نتایج جواد با فولاد پرستاره طوری است که انتقادات از او به بالاترین حد ممکن رسیده. تیمی که برای قهرمانی بسته شده بود، عملا در زمین حرفی برای گفتن ندارد و از ۱۸ مسابقه تنها پنج بازی را برده است. به علاوه فوتبالی که نکو با فولاد ارائه میدهد هم مطلوب بسیاری از کارشناسان و هواداران نیست. آنها او را بدل ایرانی کیروش میدانند و میپرسند وقتی نسخه اصلی به بنبست رسیده، کپی آن قرار است چه معجزهای بکند؟ در مجموع بعید است افکار عمومی آماده پذیرش حضور سرمربی تیم هشتم جدول در تیم ملی باشد.
امیر قلعهنویی
سالهاست اسمش به عنوان گزینه هدایت تیم ملی مطرح میشود، اما نهایتا انتخاب دیگری صورت میگیرد. با وضعی که پیش آمده و عملا نمیتوان مربی خارجی گرفت، شاید قلعهنویی میتوانست بالاخره به آرزویش برسد، اما مشکل اینجاست که یک دهه از آخرین جامی که امیر لمس کرده میگذرد. او همین حالا در سومین فصل حضورش روی نیمکت تیم متمول گلگهر عملکرد فوقالعادهای نداشته و درست سر بزنگاه همه را ناامید میکند. قلعهنویی امسال به پرسپولیس و استقلال باخته و همین هفته از سپاهان ۱۰ نفره ۴ گل خورده است.
فرهاد مجیدی
با قهرمانی پارسال در استقلال، اسم او هم به عنوان گزینه تیم ملی مطرح شد اما همان زمان همه گفتند فرهاد هنوز بسیار جوان و کمتجربه است. نتایج امسال مجیدی در الاتحاد کلبا در امارات هم نوسان داشته و در مجموع بخشیدن نیمکت تیم ملی به او خیلی زود به نظر میرسد.
الکس نوری
نام این مربی ایرانیالاصل هم گاهی بین گزینهها دیده میشود. او صرفا یک تجربه کوتاه موقت در وردربرمن داشته و بعد از آن از نظر فنی واقعا چیزی از الکس ندیدهایم. با این حال اسمش جذاب است و زیاد در رسانهها مطرح میشود. منتها مشکل اینجاست که اگر عقد قرارداد با مربی خارجی به خاطر مسائل تحریم و تامین ارز و ... سخت باشد، طبیعتا این دشواریها شامل الکس نوری هم خواهد شد. واقعا فکر میکنید این مربی حاضر است قرارداد ریالی ببندد؟ با این شرایط، میبینید که دست فدراسیون برای انتخاب سرمربی بعدی تیم ملی از بین نفرات ایرانی چندان باز نیست.»
انتهای پیام