Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-04@20:40:59 GMT

سکه‌فروشی، سودای جدید کمپین دولتی یوز تا ابد

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۸۰۷۳۲

سکه‌فروشی، سودای جدید کمپین دولتی یوز تا ابد

آیا کمپینی با این زیرساخت‌ها و تبلیغات گسترده که توانست یک‌شبه، حمایت سازمان حفاظت محیط زیست را هم جلب کند، تنها به دنبال آن است که به نام حفاظت از یوزپلنگ چندصد میلیون تومانی، جمع کرده و بساطی برای دلالی طلا پهن کند؟ ۲۴ دی ۱۳۹۶ - ۰۷:۵۴ اجتماعی محیط زیست و گردشگری نظرات

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، کمپینی که اوایل شهریور سال جاری و در آستانه روز ملی یوزپلنگ، با همکاری مشترک یک انجمن حیات وحشی و یکی از بازیگران سینما، در شبکه‌های مجازی اعلام وجود کرد، هدف خود را جمع‌آوری 800 میلیون تومان، اعانه مردمی به منظور خرید آغل‌های پارک ملی توران عنوان کرد تا با آزادسازی این زیستگاه از گله‌های دام، محدوده‌ای امن برای یوزپلنگ‌های منطقه فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر چند مدیر پروژه حفاظت از یوزپلنگ آسیایی که آن زمان، هنوز از حمایت مالی سازمان ملل برخوردار بود و پروژه‌ای بین‌المللی به حساب می‌رفت، مشارکت پروژه را در تشکیل این کمپین تکذیب کرد اما فعالیت همزمان او به عنوان خزانه‌دار این انجمن حیات وحش  باور بی‌ارتباط بودن وی با این کمپین را دشوار می‌ساخت.

این در حالی است که پیشتر، یکی از انجمن‌های محیط زیستی با نظارت این مدیر، مبلغ 850‌ هزار یورو از نهادهای بین‌المللی دریافت کرده بود تا آغل‌های پارک ملی توران را خریداری کند اما موفق نشده بود. هدفی که حالا دوباره برای محقق شدنش کمپینی تشکیل شده تا این بار به جای نهادهای بین‌المللی از مردم اعانه جمع کند. این موضوع سبب شد حساسیت‌ها نسبت به جمع‌آوری مجدد مبلغی برای آزادسازی پارک ملی توران از گله‌های دام بالا بگیرد و پرسش‌هایی مطرح شود که هرگز پاسخی به همراه نداشت. پرسش‌ها عموماً از این قرار بودند که مبلغ 85‌ هزار یورو کجاست و چرا تاکنون هزینه‌ نشده؟ این 800 میلیون تومان بر اساس کدام برآورد هزینه درخواست شده و در صورت تأمین تا چه زمانی به محقق شدن هدف کمپین خواهد انجامید؟ آیا این مبلغ صرفاً برای خرید آغل‌های پارک ملی توران درخواست شده یا پرداخت حقوق عرفی دامداران را هم شامل می‌شود؟

انباشته شدن این سوالات بی‌جواب از یک سو و سکوت مسئولان محیط زیست و منابع طبیعی در ستاد و استان سمنان از سوی دیگر سبب شد وجاهت کمپین یوز تا ابد زیر سوال برود تا جایی که مجید خرازیان مقدم، مدیرکل دفتر حیات وحش سازمان حفاظت محیط زیست در مصاحبه‌ای با روزنامه قانون از جزئیات تشکیل این کمپین اظهار بی‌خبری کرده و تأکید کرد در صورتی که چنین برنامه‌هایی برای حفاظت از محیط زیست طراحی می‌شود می‌بایست ابتدا مکانیزمی برای دریافت و خرج مبالغ دریافتی تعیین شده باشد.

به فاصله چند ساعتی از اظهارات مدیرکل دفتر حیات وحش اما پورتال سازمان حفاظت محیط زیست با انتشار مصاحبه‌ای با حمید ظهرابی، سرپرست معاونت محیط زیست طبیعی این سازمان در کمال ناباوری اعلام کرد که کمپین یوز تا ابد با هماهنگی این معاونت تشکیل شده و به فعالیت ادامه می‌دهد. مدیرکل دفتر حیات وحش هم در یک نشست خبری، اظهارات روز گذشته خود را ناشی از ناآگاهی اعلام کرد و تایید کرد که کمپین با هماهنگی معاون کلانتری راه‌اندازی شده.

بیشتر بخوانید: آقای کلانتری! 800میلیون تومان ارزش کشتن اعتماد مردم را داشت؟ / کمپین مردمی، دولتی از آب درآمد

اظهارات ظهرابی و خودانکاری خرازیان مقدم که با هدف وجاهت بخشیدن به کمپین یوز تا ابد در رسانه‌ها منتشر شد بر خلاف برنامه‌ریزی، سبب ریزش طرفداران این کمپین در فضای مجازی شده و پرسشی جدید را پیش کشید:  آیا سازمان حفاظت محیط زیست آنقدر از انجام وظایف خود عاجز مانده که با استفاده از شهرت یک بازیگر برای جمع‌آوری تنها 800 میلیون تومان اعانه مردمی، کمپینی تشکیل دهد؟

این پرسش‌ هم به پرسش‌های قبل اضافه شد و بی‌آنکه پاسخی به همراه داشته باشد با سکوت کامل مسئولان محیط زیست مواجه شد. تبلیغات برای جذب کمک‌های مردمی توسط کمپین یوز تا ابد به انحاء مختلف از رخنه در برخی نشریات گرفته تا تبدیل شدن به بهانه‌ای برای اکران فیلم و فروش بلیت کنسرت ادامه یافت و آخرین مبلغ جمع‌آوری‌شده در مهر حدود 600 میلیون تومان اعلام شد.

از آن زمان تاکنون تبلیغات برای این کمپین همچنان ادامه دارد بی‌آنکه مجموع کمک‌های دریافتی اعلام شده باشد و یا دستکم توضیحی درباره فعالیت‌های انجام‌شده کمپین منتشر شده باشد. این در حالی است که حادثه ماه گذشته حکایت از وضعیت اسفبار امنیت در زیستگاه‌های کشور دارد. توله یوزپلنگی که به صورت قاچاق از یکی از زیستگاه‌های سمنان به تهران منتقل شد و سرانجام به دنبال پیگیری‌های یکی از دوستداران حیات وحش، توسط خریدار به پارک پردیسان تهران تحویل داده شد تا این سوال مطرح شود که چرا سازمان حفاظت محیط زیست که مدعی است در حال حاضر کمتر از 50 یوز در کشور باقی مانده، به جای جمع‌آوری کمک‌های مردمی برای خالی کردن تنها یک زیستگاه از حضور چند گله دام، با افزایش نیروهای محیط‌بان در سراسر زیستگاه‌های یوز در کشور، نسبت به برقراری حداقل امنیت در این زیستگاه‌ها اقدام نمی‌کند؟

حالا هم مدتی است کمپین یوز تا ابد پا را فراتر نهاده و با پیش‌فروش سکه و شمش طلای یوزنشان، به بهانه حفاظت از یوزپلنگ تا حدودی چهره اصلی خود را به جامعه نشان داده. اما آیا کمپینی با این زیرساخت‌ها و تبلیغات گسترده که توانست یک‌شبه، حمایت سازمان حفاظت محیط زیست را هم جلب کند، تنها به دنبال آن است که به نام حفاظت از یوزپلنگ چندصد میلیون تومانی، جمع کرده و بساطی برای دلالی طلا پهن کند؟

جاذبه‌های گردشگری منطقه توران، که پارک ملی توران بخشی از آن است، علاقه ویژه مدیران این انجمن حیات وحش  به فعالیت‌های گردشگری و حتی ایجاد قرق اختصاص در این منطقه و پیشینه ارتباطات خانم بازیگر با سازمان گردشگری و میراث فرهنگی، موضوعاتی است که تسنیم طی گزارش‌های آتی به بررسی آنها خواهد پرداخت.

انتهای پیام/

R7856/P34399/S2,23/CT12

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۰۷۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها

ایسنا/گیلان مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان با اشاره به بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی محیط زیست استان، گفت: علاقمندان می‌توانند همزمان با روز ملی موزه‌ها و روز ملی تنوع زیستی از ۲۷ اردیبهشت ماه تا سوم خرداد ماه از این موزه بازدید کنند.

حمزه عشوری امروز ۱۳ اردیبهشت ماه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به بازدید رایگان موزه تنوع زیستی محیط زیست گیلان در هفته ملی موزه، اظهار کرد: موزه‌های تاریخ طبیعی به عنوان یکی از متفاوت‌ترین موزه‌ها، نشان دهنده تاریخ جهان آفرینش، طبیعت و محل نگهداری بسیاری از گونه‌های جانوری و گیاهی است. 

وی با بیان اینکه موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان با ذخیره بیش از ۱۰۰۰ نمونه از اجزای مختلف تنوع زیستی برخوردار است، افزود: این گونه‌ها شامل جانوران، گیاهان، سنگ،کانی و فسیل ، گنجینه بسیار با ارزشی برای تنوع زیستی ایران و گیلان به شمار می‌رود.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست گیلان گفت: علاقمندان و مراکز آموزشی برای بازدید می‌توانند از ساعت ۸ الی ۱۴ به آدرس رشت، بلوار رسالت، جنب صدا و سیما، موزه تاریخ طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست استان گیلان مراجعه و یا با شماره تلفن ۰۱۳۳۳۸۲۴۶۲۶ برای هماهنگی و تعیین وقت بازدید اقدام کنند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • انحراف آب هیرمند توسط طالبان به شوره زارهای افغانستان | افغانستانی‌ها آب شیرین را تلخاب می کنند! | واکنش معاون رئیس‌جمهور به این اقدام عجیب طالبان
  • انحراف آب هیرمند به شوره زارهای افغانستان حقیقت دارد | سلاجقه: برای مسدود کردن انحراف آب با طالبان گفت‌وگو می‌ کنیم | طالبان آب شیرین را تلخاب می کند!
  • سلاجقه: از برقی کردن وسایل نقلیه در تهران حمایت می‌کنیم
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به‌کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • تاکید رئیس جمهور بر مردمی‌سازی و به کارگیری فناوری‌های روز در حفاظت محیط زیست
  • حفاظت از محیط‌ زیست مردمی شود/ لزوم برخورد با بهره‌برداران خاطی
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • رئیس سازمان حفاظت از محیط زیست: 50 درصد تالاب هامون آبگیری شده است