Web Analytics Made Easy - Statcounter

رکنا: سرکه به دلیل خاصیت میکروب زدایی در از بین بردن جرم سطوح مختلف در خانه کاربرد دارد.

آیا بدنبال جایگزینی مناسب برای ضد عفونی کردن سطوح مختلف منزل یا محل کار هستید؟ سرکه، مایعی ارزان، غیرسمی و زیست تخریب پذیر است که از هزاران سال قبل به عنوان یک ماده ضد عفونی کننده مورد استفاده قرار می گیرد.

زمانی که محققان آمریکایی، پاک کننده های تجاری را در برابر جایگزین های غیرسمی مانند سرکه و بیکربنات سودا (جوش شیرین) مورد آزمایش قرار دادند، دریافتند که سرکه قادر به از بین بردن طیفی از پاتوژن های خانگی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سرکه حاوی حدود 5 درصد اسید استیک است؛ این اسید می تواند باکتری ها و ویروس ها را از طریق تغییر شیمیایی پروتئین ها و چربی های تشکیل دهنده و نابود کردن ساختارهای سلولی آنها، از بین ببرد.

در عین حال، برخی مطالعات حاکی از آن است که سرکه می تواند ویروس آنفلوانزا را نیز نابود کند. مطالعه صورت گرفته توسط محققان انگلیسی نشان می دهد، سرکه مالت مانند مایع سفیدکننده و مایع ظرفشویی، به سرعت ویروس آنفلوانزا را غیرفعال می کند.

محققان کالج پزشکی آلبرت اینشتین واقع در آمریکا نیز در تحقیقات خود دریافتند، سرکه می تواند مایکوباکتریوم توبرکلوزیس - مولد بیماری سل - را نابود کند. باکتری سل به سختی از بین می رود و این توانایی سرکه نشان می دهد، می توان از آن برای نابود کردن باکتری های دیگر نیز استفاده کرد.

چگونه از سرکه برای تمیز کردن خانه استفاده کنیم؟

اما برای جرم Crime زدایی و ضدعفونی سطوح مختلف آشپزخانه، حمام، قفسه های فروشگاهی یا حتی اتاق های بیمارستان می توان از سرکه استفاده کرد؟

پروفسور پیتر کالیگنن، پزشک Doctor متخصص بیماری های عفونی در دانشگاه ملی استرالیا تأکید کرد: باید سطوح را نخست با آب داغ و مایع شوینده تمیز کنیم؛ بعد مشخص کنیم که آیا واقعا همه سطوح به ضدعفونی کردن نیاز دارند؟

مواد ضدعفونی کننده به تنهایی می توانند در 10 دقیقه، حدود 99 درصد باکتری ها را از بین ببرند. اگر در یک محیط، یک میلیون باکتری وجود داشته باشد، پس از ضدعفونی کردن، همچنان 10 هزار باکتری باقی می ماند.

اما تمیز کردن سطوح این امکان را فراهم می کند تا مواد ضدعفونی کننده مانند سرکه اثربخشی بیشتری داشته باشند.اگر عمل تمیز کردن در ابتدا انجام شود، تعداد باکتری های باقی مانده به 1000 باکتری کاهش می یابد؛ در این صورت، پس از ضدعفونی کردن با سرکه و نابودی 99 درصد باکتری ها، تنها 10 باکتری باقی می ماند.

اگر می خواهید علاوه بر تمیز کردن، سطح مورد نظر را ضد عفونی کنید:ابتدا از آب گرم با مقداری شوینده برای تمیز کردن سطح استفاده کنید.در گام بعدی سعی کنید به جای استفاده از ضدعفونی کننده های تجاری، از مواد کمتر سمی و زیست تخریب پذیر مانند سرکه و پدهای الکلی استفاده کنید.مطمئن شوید نوع ضدعفونی کننده ای که استفاده می کنید، به سطح مورد نظر آسیبی وارد نمی کند؛ به عنوان مثال، سرکه بدلیل خاصیت اسیدی بودن برای همه سطوح مناسب نیست.

منبع: رکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۱۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اینترستینگ اینجینیرینگ، در آتاکاما که به عنوان خشک‌ترین بیابان سوزان جهان شناخته می‌شود، خورشید بی امان می‌تابد و وجود حیات غیرقابل تصور به نظر می‌رسد.

محققان یک گروه انعطاف پذیر از باکتری‌ها را در «دره یونگی» «Yungay Valley» بسیار خشک یافتند. این کلونی میکروبی کاملا از جهان سطحی جدا شده است. از نظر دانش پژوهان، این عمیق‌ترین بررسی میکروبی و کشف حیات میکروبی در خاک‌های آتاکاما تا به امروز است.

اشکال پیچیده‌تر حیات، برای زنده ماندن در شرایط بسیار خشک صحرای آتاکاما تلاش می‌کنند. با وجود محیط خشن، زندگی میکروبی، در خاک شور و غنی از سولفات صحرا رشد می‌کند. این شرایط، محیط منحصر به فردی را برای زندگی برخی از انواع میکروارگانیسم‌ها فراهم آورده است.

میکروب‌ها قبلا در این منطقه بیابانی تا عمق ۲.۶ فوت (۸۰ سانتیمتر) ثبت شده بودند. محققان می‌گویند تصور می‌شود ۸۰ سانتیمتر اولیه خاک، پناهگاه احتمالی در برابر نور شدید UV خورشید باشد، جایی که ممکن است مقداری آب پیدا شود.

با این حال، دانشمندان این مسئله را مطرح کرده اند که آیا میکروب‌ها می‌توانند در لایه‌های عمیق‌تر خاک زنده بمانند یا خیر. برای بررسی این سوال، «دیرک واگنر» «Dirk Wagner» و همکارانش نمونه‌های خاک عمیق زیرسطحی را از بخش دره یونگی صحرا جمع آوری کردند. آنها برای کشف این زیست کره پنهان، از یک شیوه استخراج جدید استفاده کردند تا مطمئن شوند DNA به دست آمده از موجودات زنده است.

دانش پژوهان کشف کردند که حیات میکروبی از عمق ۶.۶ فوت (۲۰۱ سانتیمتر) تا دستکم عمق ۱۳ فوت (۳۹۶ سانتیمتر) زیر سطح بیابان گسترش می‌یابد.

انواع میکروب‌های کشف شده 

میکروب‌های شاخه سفت پوستان (فیرمیکوت ها) در ۸۰ سانتی متر بالایی رسوبات دریاچه خشک (پلایا) شایع بودند. پایین‌تر ۲۰۰ سانتیمتر، جمعیت میکروبی مشخصی مشاهده شد که تحت سلطه اکتینوباکتری‌ها بود.

این گروه، باکتری‌هایی را از شاخه سفت پوستان یافتند که در برابر نمک زیاد مقاوم هستند و در محیط با اکسیژن کمتر رشد می‌کنند. اکتینوباکتری‌ها در شرایط سخت مختلفی از جمله قطب شمال و سایر زیستگاه‌های شور زندگی می‌کنند.

چگونگی زنده ماندن میکروب‌ها در این اعماق زنده

در طول تجزیه و تحلیل ژنتیکی جوامع میکروبی، برخی از باکتری‌ها شباهت‌های ژنتیکی را به دو گونه خاص نشان دادند: «ژئودرماتوفیلوس پولوریس» «Geodermatophilus pulveris» و «مود استوباکتر کاسرسی» «Modestobacter caceresi» که هر دو نوع باکتری به شاخه اکتیونوباکتر تعلق دارند.

دانش پژوهان می‌گویند این جامعه از باکتری‌ها [اکتینوباکتری‌ها]ممکن است ۱۹ هزار سال پیش، قبل از دفن شدن توسط رسوبات پلایا، در این خاک ساکن شدند و این فرضیه را مطرح کرده اند که این جامعه می‌تواند برای یک مسافت نامحدود به سمت پایین حرکت کرده باشد که نشان دهنده یک زیست کره عمیق قبلا ناشناخته در زیر اَبَرخشک‌ترین بیابان جهان است.

محققان در پاسخ به این سوال که چگونه این کلونی میکروبی می‌تواند در چنین اعماق زیادی رشد کند، می‌گویند این کار را با به دست آوردن آب از سنگ گچ معدنی انجام داده اند.

پیامد‌های این کشف بسیار فراتر از زمین است. صحرای آتاکاما با زمین‌های بایر و بی جان خود شبیه یک منظره از مریخ است. یک احتمال وسوسه انگیز در زیر خاک مریخ وجود دارد: رسوبات گچ، مشابه آنچه در آتاکاما کشف شد، که می‌تواند آب را برای حیات میکروبی فراهم کند.

نتایج این مطالعه در مجله PNAS Nexus منتشر شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تغییر رنگ و بوی آب پکیج
  • اگر با صورت آرایش‌کرده ورزش کنیم چه خواهد شد؟
  • تعیین نتایج قبل از برگزاری مسابقات در سطوح پایه فوتبال!
  • آب چاه بخوریم یا آب معدنی؟ / ضدعفونی آب لوله کشی با اشعه ماورای بنفش
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد 
  • چرا بعد از دستشویی، شستشو با آب بهتر از پاک کردن با دستمال است؟
  • آنروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • آونروا: کودکان غزه‌ سطوح مخرب آسیب روانی را تجربه می‌کنند
  • این ملحفه‌ها باعث اگزما در پوست می‌شوند
  • صدایی که چهره خانم معلم را نگران می‌کرد