Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-03@02:48:35 GMT

«عضویت اقلیت های دینی در شوراها» به مجمع تشخیص رفت

تاریخ انتشار: ۲۴ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۵۸۳۸۷۳

«عضویت اقلیت های دینی در شوراها» به مجمع تشخیص رفت

طرح نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای عضویت اقلیت های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا، با اصرار نمایندگان بر مصوبه قبلی خود، برای تعیین تکلیف به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.

به گزارش خبرنگار مهر، در جلسه علنی امروز مجلس بررسی ایرادات شورای نگهبان به طرح اصلاح قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران در دستور کار قرار گرفت و نمایندگان بر مصوبه قبلی خود اصرار کردند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مصوبه که در جلسه علنی ۲۲ آذرماه امسال مجلس به تصویب رسیده بود، با هدف فراهم کردن زمینه حضور اقلیت های دینی در شوراهای اسلامی شهر و روستا گذرانده شده بود و شورای نگهبان مستند به اصول ۱۳، ۶۴، ۱۰۰، ۱۰۵ و مفهوم اصل ۱۲ قانون اساسی این مصوبه را مغایر موازین قانون اساسی تشخیص داده بود.

نمایندگان با الحاق دو تبصره به ماده ۳۰ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران مصوب اول خرداد ۱۳۷۵ مقرر کرده بودند که «اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی ساکن در شهرها و روستاهای کشور می توانند نامزد انتخابات شوراهای اسلامی همان شهر و روستا شوند؛ همچنین اقلیت های دینی شناخته شده در قانون اساسی به جای اسلام باید به اصول دین خود اعتقاد و التزام عملی داشته باشند».

شورای نگهبان این مصوبه را با این توضیح خلاف موازین شرع تشخیص داده بود؛ «عضویت افراد غیرمسلمان در شوراهای اسلامی شهر و روستا در مناطقی از کشور که اکثریت مردم آنها مسلمان و پیرو مذهب رسمی کشور هستند، با توجه به اینکه تصمیمات این شوراها در خصوص مسلمین بدون لزوم رسیدگی به آن در شورای نگهبان لازم الاتباع خواهد بود و با عنایت به نص فرمایشات بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران حضرت امام خمینی (ره) در تاریخ ۱۲ مهرماه ۱۳۵۸ مذکور بر صفحه ۳۱ جلد ششم صحیفه نور، خلاف موازین شرع شناخته شد»

نمایندگان همچنین در بخش دیگری از مصوبه خود مقرر کرده بودند که این قانون از زمان برگزاری انتخابات دوره پنجم شوراهای اسلامی شهر و روستا لازم الاجرا است؛ در واقع قانون مصوب خود را عطف بما سبق کرده بودند که این مصوبه نیز بنا به دلایل قبلی مورد ایراد شورای نگهبان قرار گرفته بود.

به این ترتیب با اصرار نمایندگان بر مصوبه قبلی خود در جلسه علنی امروز، این طرح به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت تا در آنجا تعیین تکلیف شود.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۳۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند

ایسنا/سمنان  نماینده ولی فقیه در استان سمنان با اشاره به برخی سوءاستفاده‌های احتمالی در حوزه کاری شوراها از مسئولان شوراهای اسلامی خواست روزنه‌ها و منافذی را که به ایجاد رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص منجر می‌شود مسدود کنند.

حجت‌الاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی ۱۱ اردیبهشت در دیدار با رئیس شورای عالی استان‌ها و رئیس و اعضای شورای اسلامی استان سمنان با تبریک روز ملی شوراها اظهار کرد: انتظار می‌رود که اعضای شوراهای اسلامی اجازه ندهند برخی افراد از نهاد شورای اسلامی در شهرها و روستاها برای خود اصطلاحاً کیسه‌ای بدوزند. 

وی به نقش شوراهای اسلامی در رشد و توسعه شهرها و روستاها اشاره کرد و گفت: براساس آموزه‌های دینی هرکس در صدد گره‌گشایی از امور مردم برآید، مشمول پاداش‌های سنگین الهی خواهد شد. 

نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه شوراها نقش ویژه‌ای در خدمت‌رسانی به شهروندان دارند افزود: اینکه شهرداران توسط شوراهای اسلامی انتخاب می‌شود نشان می‌دهد جایگاه شوراها در نظام جمهوری اسلامی، جایگاهی ویژه و مهم است.  

امام جمعه سمنان با تاکید بر خدمت‌رسانی صادقانه اعضای شوراها به آحاد مردم تصریح کرد: خوشبختانه بخش عمده اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در استان سمنان را افرادی تشکیل می‌دهند که نیت خود را خدمت به مردم و جلب رضایت پروردگار قرار داده‌اند. 

وی با نکوهش استفاده از جایگاه شوراهای اسلامی برای دیده شدن و یا دستیابی به مَناصب دنیوی تصریح کرد: آن گروه از اعضای شوراهای شهر و روستا که در هر ساعت از شبانه‌روز خود را مکلّف به خدمت به مردم می‌دانند شایسته تقدیر و تشکر هستند چراکه برای جلب رضایت شهروندان تلاش می‌کنند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی خواستار پیش‌بینی تدابیر قانونی برای جلوگیری از سوءاستفاده از نهاد شورا توسط برخی افراد شد و گفت: مسئولان شوراهای اسلامی در رده‌های مختلف باید روزنه‌ها و منافذی را که به ایجاد رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص منجر می‌شود مسدود کنند و اجازه ندهند برخی افراد از نهاد شورا برای خود اصطلاحا کیسه‌ای بدوزند! 

نماینده رهبر معظم انقلاب در استان با بیان اینکه مردم تلاش مسئولانی که در حال خدمت صادقانه به آنها هستند را فراموش نخواهند کرد افزود: اینکه از فلان مسئول نام نیکو در میان مردم برجا بماند توفیقی الهی است که حضرت ابراهیم (ع) نیز آن‌را از درگاه خداوند طلب کرد. 

وی حضور مهندسان، متخصصان و صاحبان تجربه در شوراهای اسلامی شهر و روستا را مغتنم دانست و اظهار کرد: اعضای شوراهای اسلامی فرصت خدمت به مردم را قدر بدانند و تلاش کنند از این فرصت برای خودسازی و نیز ثبت عمل صالح در پرونده خود استفاده کنند. 

حجت‌الاسلام والمسلمین مطیعی در بخش پایانی سخنان خود با تاکید بر اهمیت اولویت‌بندی امور خاطرنشان کرد: اعضای شوراهای اسلامی برنامه‌های خود را بر اساس نیازها و مشکلات واقعی مردم تنظیم کنند و درگیر امور نمایشی یا مطرح شدن خود نباشند!

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • خودگردان کردن شهرداری‌ها جفا در حق آبادانی شهر است
  • دیوان عدالت اداری پارسال ۱۶۶ مصوبه شوراهای کشور را باطل کرد
  • مصوبات شوراها باید پشتوانه قانونی و شرعی داشته باشند
  • شوراهای شهر و روستا نقش اساسی و مهمی در کشور دارند
  • شوراهای شهر و روستا نقشی اساسی و مهمی در کشور دارند
  • تناسب جمعیت روستایی و شهری خراسان شمالی حفظ شود
  • عقب‌ماندگی شوراهای شهر از سایر نهادها هنوز جبران نشده است
  • شوراها روزنه‌ها و منافذی که به رانت اطلاعاتی برای عده‌ای خاص می‌انجامد را مسدود کنند
  • قانون‌گریزی شوراها آسیب‌های این نهاد را افزایش می‌دهد
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند