Web Analytics Made Easy - Statcounter

دولتمردان در حالی از شیوه پرداخت عمومی یارانه ها انتقاد می کنند که یارانه در دهه های مختلف بین عموم مردم و البته به صورت غیرنقدی توزیع می شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ یادداشت اختصاصی مرآت- می گویند اینکه یارانه‌ها به عموم مردم پرداخته شود هدفمندسازی نیست چراکه این پرداخت‌ها فقط باید به نیازمندان جامعه صورت گیرد!

این تازه ترین استراتژی دولت روحانی برای ایجاد شکاف در بین جمعیت ۷۶ میلیونی دریافت کننده یارانه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جمعیتی که بارها و بارها اعلام کرده اند دریافت نقدی یارانه را به سایر روشها ترجیح می دهند.

یارانه ها تا قبل از سال 89 چگونه پرداخت می شد؟

تا پیش از آغاز رسمی هدفمندسازی یارانه ها (۲۷ آذرماه سال ۸۹) که دولت دهم پرداخت مستقیم یارانه ها را در دستور کار خود قرار داد، یارانه یا سوبسید (subvention) به عموم مردم و برای انواع حامل های انرژی شامل برق، گاز، آب، بنزین، گازوئیل و... پرداخت می شد.

به عبارتی دیگر در طی دهه‌های متمادی، پرداخت یارانه از سوی دولت بدون توجه به سطح مالی اقشار جامعه صورت می گرفت. نکته مهمتر آنکه تا پیش از آذر ماه ۱۳۸۹، پرداخت یارانه منوط به مصرف بود و با میزان مصرف، رابطه ای مستقیم داشت. به عبارتی دیگر هرچه مصرف بیشتری از سوی مصرف کنندگان صورت میگرفت دولت نیز مکلف بود مابه التفاوت قیمت واقعی و قیمت اعلامی را از محل منابع خود جبران کند.

طبیعتا این سیاست که سالهای پیاپی در کشور اجرا شده بود نه تنها به مدیریت مصرف انرژی کمک نمی کرد بلکه مصرف کنندگان را به مصرف هرچه بیشتر حامل های انرژی نیز تشویق می کرد!

فرض کنید قیمت نهایی ۱ مترمکعب گاز در سال ۸۵ حدود ۱۰۰۰ تومان و قیمت فروش آن به واحدهای مسکونی ۴۰۰ تومان بوده است. یعنی دولت به ازای هر ۱ مترمکعب گاز باید ۶۰۰ تومان یارانه درنظر می گرفت. اگر دو خانواده به ترتیب ۱۰ مترمکعب و ۵ متر مکعب گاز مصرف می کردند دولت می بایست ۶۰۰۰ تومان یارانه برای مصرف خانواده اول و ۳۰۰۰ تومان یارانه برای مصرف خانواده دوم اختصاص می داد.

این موضوع را در مورد مصرف بنزین بررسی می کنیم.

اگر در سالهای پیش از هدفمندسازی یارانه ها، خانواده الف ۲ خودرو و خانواده ب ۱ خودرو داشتند و خانواده ج نیز بدون خودرو بود، خانواده الف بیش از خانواده ب از یارانه دولت برای جبران قیمت تمام شده بنزین بهره مند می شد. این در حالی بود که خانواده ج اساسا به دلیل نداشتن خودرو از دریافت یارانه بنزین محروم می ماند. این مثال برای سایر حامل های انرژی مانند برق و گاز نیز صدق می کند.

از این رو طراحان و مجریان قانون هدفمندسازی یارانه ها با هدف مدیریت مصرف انرژی و نیز برقراری عدالت در توزیع منابع ملی، پرداخت نقدی و عمومی بخشی از مابه التفاوت قیمت واقعی با قیمت فروش حامل های انرژی را در دستور کار قرار دادند و به گونه ای برنامه ریزی کردند که یارانه دولت نه تنها فقط به اقشار پرمصرف جامعه بلکه به عموم شهروندان ایرانی پرداخت شود.

از سویی دیگر طراحان این سیاست معتقد بودند پرداخت نقدی یارانه ها بویژه با تعیین الگوی مصرف در حامل های انرژی زمینه ساز کاهش مصرف انرژی در کشور خواهد شد. هدفی که بر اساس آمارهای رسمی، حداقل در میزان مصرف بنزین در کشور محقق شده است. نکته مهم در این رابطه آنکه در حالیکه تعداد خودروهای موجود در کشور از 8 میلیون و 500 هزار دستگاه در سال 85 به حدود 17 میلیون دستگاه در سال 97 رسیده است، شیب رشد مصرف بنزین در این مدت بسیار کند شده و در مواردی نیز جهت منفی به خود گرفته است. بدیهی است اگر مصرف بنزین در اواخر دهه 80 مدیریت نشده بود و مانند دهه 70 و اوایل دهه 80 افزایش می یافت مشخص نبود ناوگان حمل و نقل عمومی کشور با توجه به اعمال تحریم های مختلف با چه وضعیتی روبرو می شد.

به موضوع پرداخت عمومی یارانه ها بازگردیم. دولت بر اساس لایحه بودجه سال 97 درنظر دارد تا یارانه 34 میلیون نفر از جمعیت 76 میلیون نفری دریافت کننده یارانه را قطع کند و هدف از این اقدام را تامین منابع برای نیازمندان جامعه و نیز ایجاد اشتغال عنوان کرده است. مشخص نیست دولت بر اساس کدام دلیل می خواهد حق عموم مردم برای بهره مندی از درآمدهای ملی را حذف و به عنوان منبع درآمد جدید خود تعریف کند. موضوعی که در اوایل دولت یازدهم با واکنش منفی افکار عمومی همراه شد و 97 درصد مردم با وجود تبلیغات سنگین دولت و حمایت برخی از شخصیتها، از انصراف از دریافت یارانه خودداری کردند.

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید

تاجیک با اشاره به نکات مهم در هنگام خرید و نگهداری تخم مرغ گفت: در هنگام خرید دقت کنید روی هر عدد تخم مرغ نام یا علامت تجاری واحد تولیدی، تاریخ تولید و تاریخ انقضا (به روز، ماه و سال) درج شده باشد.

به گزارش مهر، وی تاکید کرد: از مصرف تخم مرغ‌های شکسته یا دارای ترک در مواد غذایی به ویژه در تهیه غذا‌هایی که نیاز به طبخ ندارند (مانند خامه یا سس) باید خودداری شود.

به گفته تاجیک، تخم مرغ خام بر روی سطوحی که با مواد غذایی آماده خوردن در ارتباط هستند نباید قرار گیرد.

وی با اشاره به نحوه نگهداری تخم مرغ، افزود: تخم مرغ‌ها باید در یخچال و دمای زیر ۷ درجه سانتی گراد نگهداری شوند.

دیگر خبرها

  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • کاربردی کردن میز خدمت برای عموم مردم
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • فروش برق با نرخ‌های جذاب در بورس انرژی
  • این تخم‌مرغ‌ها را مصرف نکنید
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • رونمایی از پویش با انرژی در یزد
  • اثرگذاری رسانه ملی در مصرف بهینه انرژی/ ثبت دستاورد‌های وزارت نیرو در قالب تولیدات نمایشی ضرورت دارد
  • پرداخت ۴۰۰ میلیارد تومان یارانه کالا در استان بوشهر
  • طرح تعرفه‌گذاری پلکانی گاز خانگی باید اجرایی شود/ تخصیص بی‌حساب و کتاب یارانه انرژی را متوقف کنید