Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ سیددحسن هاشمی روز یکشنبه در اتاق بازرگانی تهران افزود: در پنج سال گذشته برای تغییر این نگاه سنتی خیلی تلاش کردیم در بخش هایی کامیابی هایی داشتیم و در جاهایی هم در تغییر نگاه سنتی ناموفق بودیم و هنوز نگاه سنتی دولتی و سوسیالیستی در نظام سلامت کشور وجود دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی ادامه داد: موانع قانونی جدی وجود دارد که نمی گذارد فرصت های رشد و توسعه به بخش خصوصی برسد و تا زمانی که سیاستمداران و قانونگذاران به این نکته نرسند که باید برای سرمایه گذاری بخش خصوصی گشایش ایجاد کنند همچنان مشکل و نگرانی برای بخش خصوصی وجود دارد.
هاشمی گفت: محدودیت هایی مانند قیمت گذاری که در حوزه دارو و خدمات سلامت وجود دارد در هیچ بخش صنعتی و خدماتی دیگری وجود ندارد. دولت و خریداران خدمت خودشان قیمت گذاری می کنند بعد هم که می خواهند با قیمت خودشان هزینه را پرداخت کنند می گویند یکسال صبر کنید.
وی خاطرنشان کرد: در دنیا بالاترین سرمایه گذاری ها در حوزه سلامت است اما در ایران فکر می کنیم همه کارها باید در اختیار دولت باشد به همین علت در بسیاری از حوزه ها هنوز قیمت بالا و کیفیت پایین است به عنوان مثال دولتی بودن مانع رشد و توسعه صادرات داروهای ایرانی شده است.
هاشمی گفت: در برخی بخشها به دلیل اینکه دولت توان مالی ندارد قیمت ها را سرکوب می کند و این مساله دسترسی مردم را به خدمات مناسب از بین می برد.
وزیر بهداشت افزود: امیدوارم در آینده این مشکلات بر طرف شود و بیمه هایی داشته باشیم که واقعا بیمه باشند نه اینکه ریسک پذیر نباشند و جلوی رشد بخش خصوصی را بگیرند.
وی ادامه داد: با وجود این مشکلات البته صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در ایران حرکت رو به جلو داشته است و با وجود همه نامهربانی ها و تحریم ها حتی در مقایسه با روسیه و آفریقای جنوبی و حتی کشورهای همسایه کارهای بزرگ تری انجام دادیم و هر سال 20 قلم داروی جدید ایرانی وارد بازار کردیم و هیچ دارویی رونمایی نشد مگر اینکه در بازار نسخه می شد. در مورد واکسن و تجهیزات پزشکی هم همین طور است.
هاشمی ادامه داد: شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی در ایران از نظر آموزش و تکنولوژی فاصله زیادی با دنیا ندارند البته توزیع امکانات عادلانه نیست.
هاشمی اظهارکرد: اخیرا نیز در فضای پس از برجام فرصتی برای سرمایه گذاری شرکت های چینی، کره ای و ایتالیایی در کشور فراهم شده است و بخش خصوصی ایران می تواند از این فرصت چه در ورود تکنولوژی تولید دارو و تجهیزات پزشکی و چه خدمات ساخت بیمارستان استفاده کند.
وزیر بهداشت اضافه کرد: مشکلی برای سرمایه گذاری بخش خصوصی در حوزه سلامت وجود ندارد فقط گاهی غفلت می کنیم و از فکر و تجربه روز بشر امروز استفاده نمی کنیم و به بیراهه می رویم.
هاشمی گفت: یک مثال آن مساله دموکراسی در ایران است اولش همه می گویند چقدر خوب است ولی بعد آن قدر حاشیه و تبصره به آن می زنیم که از اصلش خارج می شود. در مورد قانون مواد خوراکی و تجهیزات پزشکی هم همین طور است امیدوارم در اصلاح این قانون با سلیقه محوری در مسیر قانونگذاری به سمتی نرویم که بگوییم قانون سال 1334 خیلی بهتر بود.
وی ادامه داد: وزارت بهداشت در سال های اخیر تلاش کرده از ظرفیت بخش خصوصی بیشتر استفاده کند و هم اکنون بیش از 40 هزار نفر نیرو در حوزه بهداشت در روستاها و حاشیه شهرها از بخش خصوصی با وزارت بهداشت همکاری می کنند اما حوزه دارو همچنان دولتی و شبه دولتی است و یکی از علل عدم به روزرسانی صنعت داروی کشور و عدم موفقیت در بازارهای خارجی همین است که فرصت ها را از بخش خصوصی گرفته است.
وزیر بهداشت اظهارکرد: وزارت بهداشت حتما از تولیدات داخلی در صورتی که کیفیت و قیمت مناسب داشته باشد حمایت می کند و در خریدهای متمرکز در صورتی که حتی 20درصد گرانتر قیمت برند بین المللی و با کیفیت باشد 90 درصد بازار داخل را در اختیارش قرار می دهیم اما انتظار نداشته باشید محصولی را بخریم که برای فرزند خودمان استفاده نمی کنیم و نمی توانیم به عنوان اقتصاد مقاومتی و حمایت از تولید داخل سلامت مردم را به خطر بیندازیم.
هاشمی اضافه کرد: باید تولیدات داخل حداقل استاندارد بین المللی را داشته باشند تا حمایت شوند چون پول مردم و بیت المال امانتی است که باید از آن مراقبت کنیم.
وی ادامه داد: قطعا دست کسانی که در حوزه صادرات فعال هستند می فشاریم و از آنها حمایت می کنیم اما نمی توانیم از تولیدکنندگان دارویی که می گویند یکی بخر دوتا یا سه تا ببر حمایت کنیم .
وی گفت: سلامت یکی از مهم ترین حقوق شهروندی است که باید از آن مراقبت کنیم.امیدوارم وضع اقتصادی مردم خوب شود. اقتصاد رونق بگیردو بخش خصوصی تقویت شود و تولیدات بخش خصوصی هم در کیفیت و قیمت قابل رقابت در بازار باشد.
وی خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش پزشکی نیز حضور بخش خصوصی را نمی بینیم بچه های ما برای تحصیل به کشورهایی مثل فیلیپین و کشورهای عربی می روند که کیفیت آموزش آنها حتی در دانشگاهای درجه چهار ایران هم نیست ولی اجازه نداده ایم که بخش خصوصی در حوزه رشد کند.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۹۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند

به گزارش صدای ایران،ایسنا، دیوید کامرون، وزیر خارجه انگلیس روز دوشنبه و در اظهاراتی گفت «پیشنهاد سخاوتمندانه‌ای» برای آتش‌بس ۴۰ روزه در غزه در مقابل آزادی اسرا اسرائیلی وجود دارد.

طبق گزارش الجزیره، وی مدعی شد: ایران با حمایت از حماس در غزه و حوثی‌های یمن (انصارالله) و حزب‌الله لبنان موجب بی‌ثباتی در منطقه می‌شود.

این ادعا در حالی است که انگلیس به همراه آمریکا بار‌ها به خاک یمن حمله کرده‌اند و از حامیان رژیم صهیونیستی در نسل‌کشی در غزه بوده‌اند.

ایران هم بار‌ها اعلام کرده نیرو‌های مقاومت در منطقه بر اساس منافع کشور‌های خود، به مبارزه علیه اشغالگری آمریکا و رژیم صهیونیستی ادامه می‌دهند.

کامرون که در ریاض صحبت می‌کرد، ادامه گفت: اسرائیل باید از راه‌حل ۲ دولتی حمایت کند، زیرا این امر در طولانی مدت به سودش خواهد بود. راه‌حل ۲ دولتی در طولانی مدت امنیت اسرائیل را تضمین خواهد کرد.

اخیرا نیز «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا توافق آتش‌بسی که به حماس پیشنهاد شده را «بسیار سخاوتمندانه» توصیف کرد و گفت حماس باید هرچه سریع‌تر درباره آن تصمیم‌گیری کند.

او مدعی شد که حماس در میان غیرنظامیان مخفی می‌شود و پایان‌نیافتن جنگ غزه به این دلیل است که حماس سلاح‌های خود را کنار نگذاشته، اسرا را آزاد نکرده و خود را تسلیم نکرده است!

بلینکن همچنین مدعی شد که اجرای راهکار ۲ دولتی در مناقشه فلسطین و رژیم صهیونیستی و همچنین عادی‌سازی روابط میان تل‌آویو و کشور‌های منطقه «بزرگ‌ترین ضربه به ایران و حماس» خواهد بود.

او همچنین با طرح این ادعا که حماس تنها مانع حصول توافق آتش‌بس در جنگ غزه است، گفت سران جنبش مقاومت فلسطین باید هرچه سریع‌تر درباره پیشنهادی که به آنها شده تصمیم‌گیری کنند.

دیگر خبرها

  • وزیر ارشاد خبر داد: تغییر نامِ جزیره «ابوموسی» به «بوموسی» و احتمال ثبت عملیات «وعده صادق» در تقویم
  • وزیر خارجه انگلیس: ایران منطقه را بی ثبات می کند
  • ادعای وزیر خارجه انگلیس : ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • کامرون: ایران منطقه را بی‌ثبات می‌کند!
  • دبیر کارگروه سلامت مدارس منصوب شد
  • پیام وزیر بهداشت به‌مناسبت گرامیداشت روز جهانی ایمنی و بهداشت حرفه‌ای
  • ارتقای فرهنگ و سواد سلامت از اولویت‌های حوزه بهداشت است
  • لزوم همکاری نهادهای دولتی و بخش خصوصی برای توسعه گردشگری اردبیل
  • چالش‌های سلامت دهان و دندان در ایران/ مشکل افزایش دندانپزشک نیست
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی