Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز یکشنبه به نقل از علیرضا عبادی افزود: حمایت از محیط زیست ، کاهش آلاینده های زیست محیطی و گازهای گلخانه ای یکی از اهداف مهم شرکت نفت وگاز پارس است که در این مسیر گام های موثری برداشته است.

وی اضافه کرد: برای نیل به این منظور، تبدیل نیروگاه گازی پارس جنوبی به نیروگاه سیکل ترکیبی در دستور کار مجری طرح های نیروگاهی این شرکت قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: در نیروگاه سیکل با استفاده از بویلرهای بازیافت حرارتی، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین های گاز برای تولید بخار و سپس راه اندازی توربو ژنراتورهای بخاری استفاده و متعاقب آن برق تولید می شود که آلودگی های زیست محیطی آن کاهش و میزان تولید برق آن نیز افزایش می یابد.

عبادی بیان کرد: با این کار علاوه بر کاهش آثار مخرب زیست محیطی، راندمان 25 تا 40 درصدی نیروگاه گازی، به حدود 60 درصد افزایش خواهد یافت.
وی اعلام کرد: در شرایط کنونی نیروگاه متمرکز پارس جنوبی تنها منبع تامین کننده انرژی در تعداد زیادی از فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی است.

عبادی گفت: این نیروگاه با ثبت 76 هزار نفر ساعت کار بدون حادثه، به عنوان زیر مجموعه معاونت عملیات و پشتیبانی، از سال 1388 تاکنون درحال بهره برداری است.
مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس درباره مشخصات و موقعیت نیروگاه برق گازی متمرکز پارس جنوبی گفت: این نیروگاه مشتمل بر 6 واحد گازی مدل V94.2 در مجموع به ظرفیت نامی 1000 مگاوات به همراه سیستم های جانبی شامل دیزل خانه، ایستگاه تقلیل فشار گاز، کمپرسور خانه، پمپ خانه و ایستگاه آتش نشانی، 2 پست 132 و یک پست 400 کیلو ولت در زمینی به مساحت 28 هکتار در شمال شرقی فازهای 15 و 16 واقع شده است.

عبادی به تشریح جزئیات تولید برق در نیروگاه متمرکز پرداخت و افزود: از ابتدای بهره برداری از این نیروگاه، بیش از 17 میلیون و 700هزار مگاوات برق تولیده شده که از این مقدار برق تولیدی، هفت میلیون و 700 هزار مگاوات ساعت برق به فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی و مابقی نیز به شبکه سراسری اختصاص یافته است.

وی اظهار کرد: ماموریت نیروگاه متمرکز پارس جنوبی، تامین برق ایمن و پایدار فازهای پالایشگاهی پارس یک (فازهای 10-9، 16-15، 18-17، 21-20)، فازهای پالایشگاهی پارس 2 (فازهای 12، 13، 19، 24-22) و نیز پشتیبان برق فازهای 1 تا 8، تاسیسات میعانات گازی، آبگیرها، مصارف منطقه ویژه انرژی و صنایع پایین دستی است.

عبادی اضافه کرد: همچنین این نیروگاه به عنوان یک منبع مطمئن درتامین برق شبکه سراسری در مواقع کمبود انرژی مثمر ثمر است.
وی برق رسانی ایمن، پایدار و مستمر به فازهای پالایشگاهی مناطق پارس 1 و2 را ماموریت بسیار مهم نیروگاه متمرکز عنوان کرد و گفت: برهمین اساس و به منظور افزایش پایداری تولید، این نیروگاه در قالب پروژه ای با احداث پست و خطوط 400 کیلو ولت، مهرماه امسال به شبکه سراسری برق متصل شد.

عبادی گفت: با احداث این پست برق، دریافت انرژی از شبکه سراسری امکان پذیر شده و ضمن پایداری واحد های نیروگاه و تامین انرژی فازهای پالایشگاهی در شرایط ایمن و مستمر ، در صورت بروز نارسائی در تولید توان نیروگاه، تأمین انرژی الکتریکی فاز های پالایشگاهی تا حد بسیار زیادی بواسطه اتصال به شبکه سراسری از 2 نقطه (132 و 400 کیلوولت) تضمین خواهدشد.
مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس به طرح احداث شبکه رینگ پارس 1 به منظور پشتیبانی و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز فازهای پالایشگاهی 1تا 8 پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: با تلاش و حمایت های صورت گرفته، این اقدام مهم برای پالایشگاه های 4 و 5 به پایان رسیده و برای پشتیبانی و تامین انرژی فازهای پالایشگاهی 1 تا 3 نیز بزودی محقق خواهد شد.

میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.

ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
در میدان مشترک گازی پارس جنوبی در بخش ایرانی آن 19 میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد که 9 میلیارد بشکه قابل برداشت است.
هم اکنون در 18 فاز در حال بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 810 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود.

طرح توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی در قالب 24 فاز اجرایی شده که هم اکنون با بهره برداری از 18فاز آن روزانه 570 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود.

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۹۶۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ

کاهش قیمت زغال‌سنگ به دلیل عرضه بیش‌از چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های تولید برق هند قابل دسترس‌تر کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تولید برق توسط نیروگاه‌های هندی که با زغال‌سنگ وارداتی کار می‌کنند در سه هفته اول آوریل نسبت به سال قبل دو برابر شده، زیرا قیمت جهانی این سوخت آلاینده حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است. این کاهش در درجه اول به دلیل عرضه بیش از حد زغال‌سنگ در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده جهان است که با پایین آوردن قیمت جهانی زغال‌سنگ، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های هند قابل دسترس‌تر کرده است.

شرایط پیش‌آمده در بهترین زمان برای هند رخ داد، زیرا این کشور قرار است به‌دلیل گرمای بالای هوا در سال جاری شاهد بالاترین تقاضای برق خود باشد و از رکوردهای سال گذشته پیشی بگیرد. برآوردهای اداره مرکزی برق نشان می‌دهد که اوج تقاضای برق هند ممکن است تا سپتامبر به ۲۶۰ گیگاوات برسد که کاهش قیمت زغال‌سنگ این امر را امکان‌پذیر خواهد کرد.

افزایش تولید برق در هند

حدود ۵۵ درصد از تولید کل برق هند برعهده نیروگاه‌های زغال‌سنگ است که هشت درصد از آن را نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ وارداتی برعهده دارند. این نیروگاه‌ها در صورت بالا بودن قیمت‌ها، فعالیت خود را کاهش می‌دهند، اما کاهش اخیر قیمت زغال‌سنگ به آن‌ها امکان داده است تا با حداکثر ظرفیت کار کنند.

نیروگاه‌های تولید برق که با زغال سنگ داخلی کار می‌کنند نیز با توجه به تولید کافی زغال‌سنگ در کشور با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند. دولت این نیروگاه‌ها را موظف کرده بود تا برای اطمینان از تأمین برق کافی در تابستان سال جاری، ۶ درصد زغال‌سنگ وارداتی را با محصولات داخلی خود ترکیب کنند، اما در دسترس بودن سوخت کافی، این ضرورت را برطرف کرد.

در فاصله دسامبر سال گذشته تا فوریه سال جاری نیز واردات زغال‌سنگ حرارتی به هند از ۳۶.۶ میلیون تن در مدت مشابه سال قبل به ۵۰.۶ میلیون تن افزایش پیدا کرد. بنابراین تولید برق توسط نیروگاه‌های زغال سنگ وارداتی از یکم تا بیست‌وسوم آوریل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته و به ۶.۵۱ میلیارد واحد رسیده است. در همین مدت تولید برق توسط شرکت‌ها با استفاده از زغال‌سنگ داخلی نیز با ۵.۰۳ درصد افزایش به ۷۸.۵۱ میلیارد واحد رسیده است.

ذخایر زغال‌سنگ در نیروگاه‌های هند ۴۶.۸۸ میلیون تن است که برای حدود ۱۹ روز فعالیت کافی و بالاتر از ۳۳.۷ میلیون تن ذخایر موجود برای نیروگاه‌ها در مدت مشابه سال قبل است.

از سوی دیگر هند با هیچ‌گونه کاهش عمده ذخایر زغال‌سنگ مواجه نخواهد بود و این ذخایر برای تقاضای فزاینده سال جاری به‌دلیل افزایش دما نیز کافی است. کل ذخایر زغال‌سنگ در هند در حال حاضر ۱۵۴.۳۷ میلیون تن است که ۲۹.۴ درصد بیشتر از ۱۱۹ میلیون تن موجود در دوره مشابه سال گذشته است.

کد خبر 749414

دیگر خبرها

  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • سیستم تله‌متری بارگیری میعانات گازی در مدار قرار گرفت
  • پردیس های فرهنگیان خراسان جنوبی تبدیل به دانشگاه می شود
  • اتمام ۱۵ فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهید رجایی قزوین
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • تجلیل از ۵۰۰۰ معلم شاغل و بازنشسته جنوب استان بوشهر
  • تولید گاز در سکوی شماره ۲۳ پارس جنوبی در خلیج فارس
  • اتمام ۱۵فعالیت تعمیراتی در نیروگاه شهیدرجایی
  • تعمیرات اساسی سکوهای تولید گاز پارس جنوبی آغاز شد
  • واحد‌های بخار نیروگاه طرشت وارد مدار تولید شد