Web Analytics Made Easy - Statcounter

در حالی که نگرانی های زیادی درباره بازگشت 650 هزار آواره روهینگیایی به استان راخین میانمار وجود دارد، میانمار و بنگلادش 23 نوامبر توافقنامه ای را برای بازگشت آوارگان امضا کردند و قرار است فردا دوشنبه درباره چگونگی اجرای آن رایزنی کنند.

یکی از آوارگان روهینگیا که در اردوگاهی در جنوب شرق بنگلادش زندگی می کند،در این باره تاکید کرد: مقام های بنگلادشی اطمینان داده اند که میانمار حقوق ما را تامین خواهد کرد و مسلمانان روهینگیا قادر به زندگی آرام و مسالمت آمیز خواهند بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ما یک بار بازگشتیم ولی چیزی تغییر نکرد. بار دیگر نیز بازخواهیم گشت ولی به شرطی که حقوق و امنیت ما برای همیشه تضمین گردد.

نشست روز دوشنبه در پایتخت میانمار، نخستین نشست کارگروه مشترک برای توافق بر سر جزئیات اجرای توافقنامه نوامبر به شمار می رود.

2 مقام ارشد بنگلادشی که در مذاکرات شرکت دارند، اذعان کردند که هنوز مسائل زیادی باید حل و فصل شود و مشخص نیست نخستین گروه آوارگان روهینگیا واقعا چه زمانی بازخواهند گشت.

یکی از چالش های اصلی برای اجرای این توافقنامه، چگونگی روند تایید هویت آوارگانی است که قصد بازگشت به میانمار را دارند.

شهیدالحق مقام ارشد وزارت خارجه بنگلادش که ریاست هیئت 14 نفره این کشور در مذاکرات را بر عهده دارد، تاکید کرد: هرگونه روند بازگشتی پیچیده است. چالش اصلی ایجاد محیطی برای بازگشت امن آوارگان است.

سخنگوی دولت میانمار نیز گفت: کسانی که باز می گردند، می توانند پس از انجام روند تایید هویت، درخواست شهروندی ارائه دهند. نخستین گروهی که به میانمار بازمی گردند، مهم خواهد بود، ما می توانیم از این اقدام تجربه کسب کنیم، تجربه های خوب یا بد.

مقام های بنگلادش اعلام کرده اند که می توانند روند بازگرداندن آوارگان روهینگیا را طی ماه جاری آغاز کنند و فهرست مربوط به 100 هزار آواره روهینگیا را با مقام های میانماری به اشتراک بگذارند.

مینت کیانگ دبیر دائم در وزارت کار، مهاجرت و جمعیت میانمار نیز اوایل ماه جاری به رویترز گفته بود که میانمار حاضر است از 23 ژانویه (3 ژانویه) روزانه 150 آواره روهینگیایی را قبول کند.

البته نهادهای سازمان ملل که در اردوگاه های آوارگان مشغول به فعالیت هستند، نسبت به بازگشت آوارگان روهینگیا به میانمار ابراز نگرانی کرده اند.کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل و سازمان بین المللی مهاجرت اعلام کرده اند که تلاش های آنها برای کمک به روند بازگشت آوارگان روهینگیا تاکنون از سوی میانمار و بنگلادش مورد استقبال قرار نگرفته است.

کارولین گلاک سخنگوی کمیساریای عالی آوارگان سازمان ملل در منطقه کاکس بازار تاکید کرد: تدابیر بیشتری لازم است تا امنیت تضمین شود، هرگونه بازگشت آوارگان روهینگیا باید داوطلبانه و پایدار باشد و امنیت آنها تضمین شود.

میانمار مسلمانان روهینگیا را به عنوان یک گروه قومی و قبیله ای به رسمیت نمی شناسد و آنها را فاقد صلاحیت لازم برای حقوق شهروندی می داند. دولت میانمار آنها را بنگالی می خواند و معتقد است که آنها مهاجران غیرقانونی هستند.

 

منبع: افکارنيوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۸۹۶۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لازارینی: امیدوارم اسرائیل مانع سفر یکشنبه من به غزه نشود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از خبرگزاری رویترز، فیلیپ لازارینی، کمیسر آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی (آنروا) امروز سه شنبه در سخنانی اعلام کرد: یکشنبه آینده به نوار غزه سفر خواهم کرد و امیدوارم (رژیم) اسرائیل مانع ورودم نشود.

کمیسر آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل متحد برای آوارگان فلسطینی در این ارتباط از کشورها خواست تا از تحقیقات مستقل در مورد قتل‌ ها و بازداشت کارکنان و آسیب رساندن به اماکن عمومی و بین المللی پس از پایان تنش آفرینی های اشغالگران قدس حمایت کنند.

فیلیپ لازارینی، کمیسر کل «آنروا» پس از ارائه توضیحاتی به کشورهای عضو سازمان ملل در ژنو، با بیان اینکه از آغاز جنگ در غزه، ۱۸۲ کارمند آنروا کشته و بیش از ۱۶۰ ساختمان ویران یا آسیب دیده‌ اند، اضافه کرد: بیش از ۴۰۹ نفر در ساختمان‌ های آنروا برای اسکان آوارگان کشته شده اند.

وی در ادامه از کشورها درخواست کرد تا از یک تحقیق مستقل حمایت کنند تا «از تبدیل شدن این موضوع در آینده به استاندارد جدید جلوگیری شود.»

لازارینی گفت که اشغالگران قدس ماه گذشته مانع ورود وی به غزه شدند و او قصد دارد روز یکشنبه دوباره به غزه سفر کند. او ابراز امیدواری کرد که رژیم اسرائیل به او اجازه ورود بدهد.

کمیسر کل آنروا اظهار داشت: هنوز از مردم خواسته نشده است که رفح را تخلیه کنند، ولی نگرانی زیادی در غزه در مورد حمله اسرائیل به این شهر وجود دارد. منابع غذایی بیشتری در ماه آوریل در غزه در دسترس قرار گرفت، اما همچنان ناکافی است.

این مقام سازمان ملل با بیان اینکه اکثر کشورهای کمک‌ کننده حمایت مالی خود از آنروا را ازسرگرفته‌اند، افزود: هنوز تعداد کمی از کشورها هستند که فعلا تصمیم به انجام این کار نگرفته‌ اند. پس از اعلام کمک‌های جدید به آنروا، می‌ توانیم تا ژوئن به فعالیت ادامه دهیم و مشتاقانه منتظر ادامه عملیات خود تا ماه آگوست هستیم.

کد خبر 6093391

دیگر خبرها

  • بحران آوارگان در لبنان به اروپا کشیده خواهد شد
  • گزینه‌های مقابل بایدن در چگونگی مواجهه با توافقنامه دوحه
  • بازگشت زائران عمره به کشور آغاز شد
  • آغاز روند کاهشی دما در زنجان
  • آغاز موج جدید مهاجرت خلبانان ایرانی
  • ۱۸۲ کارمند آنروا در غزه کشته شدند
  • دور جدید رایزنی‌های دوجانبه روسیه و ترکیه درباره مسائل سازمان ملل
  • چگونگی درگذشت نیکاشاکرمی و گاف های گزارش شبکه بی‌بی‌سی | از«مهر بسیار محرمانه» که نیست تا ناجا به جای فراجا و ...
  • لازارینی: امیدوارم اسرائیل مانع سفر یکشنبه من به غزه نشود
  • روند نزولی بیت کوین آغاز شد؟