Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، از صبح امروز سرنوشت دریانوردان سانچی وارد فاز دیگری شد. حوالی ۹ صبح خبری کوتاه منتشر شد که دل خانواده‌ها و همکاران دریانوردان سانچی که هنوز کورسوی امیدی برای بازگشت آن‌ها داشتند، را بازهم خالی کرد: انفجاری دیگر در سانچی؛ شعله‌ها بازهم زبانه کشیدند.

اعلام این خبر از سوی «محمد راستاد» مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی، با توجه به حضور آتش‌خوار‌ها از چند روز پیش در اطراف کشتی برای خاموش کردن آتش و اطفای حجم وسیعی از حریق، دور از انتظار بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با نزدیک شدن به ساعت ۱۱ صبح، همزمان با پوشش وسیع خبرهای مربوط به بی‌مهری چینی‌ها در قبال نجات جان ۳۲ دریانورد سانچی، خبری از قول «خونگ» رییس سازمان دریانوردی شانگهای منتشر شد مبنی بر اینکه به محض وقوع برخورد این دو کشتی در‌‌ همان لحظات اولیه، ۳۲ خدمه سانچی جان خود را از دست دادند: انفجار اولیه به قدری شدید و مهیب بوده است که در‌‌ همان لحظات اولیه همه ۳۲ خدمه کشتی ایرانی جان باخته‌اند.

طبیعی است با انفجار صبح امروز، دیگر امیدی نسبت به زنده ماندن سانچی روی آب وجود نداشت و در لحظه نگارش این گزارش، کشتی با دریانوردانی که سرنوشت یافتن پیکرهای آن‌ها نامشخص است، به صورت کامل به زیر آب رفته است. مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی هم حوالی ساعت یک بعداز ظهر، خبر فوت ۲۹ دریانورد سانچی را تایید کرد. پیکر سه نفر از دریانوردان در روزهای گذشته یافت شده و  برای تشخیص هویت و انجام آزمایش دی. ان.‌ای به پزشکی قانونی ارسال شده است.

این در شرایطی است که در روزهای گذشته به‌صورت مدوام به خانواده‌ها این امید داده می‌شد که عزیزانشان بالاخره نجات پیدا می‌کنند و باید برای سلامتی آن‌ها دعا کرد؛ از همین رو برای اینکه بتوانند همزمان با دعا برای سلامتی دریانوردان، یکدیگر را دلداری بدهند، در اتاقی که شرکت ملی نفتکش برایشان فراهم کرده، جمع شده بودند.

اما خبر زیر آب رفتن سانچی، امیدهایی که در این ۹ روز رنگ بسته بود را در نطفه به نا‌امیدی تبدیل کرد و پرسش‌هایی در اذهان بازماندگان حادثه، باقی گذاشت؛ پرسش‌هایی از این قبیل که اگر عزیزانمان را‌‌ همان روز اول از دست داده بودیم، چرا از ما می‌خواستند که همچنان برای سلامتی آن‌ها دعا کنیم؟ چرا دولت چین که تکاورانش را از‌‌ همان ابتدای ورود به سانچی به سراغ جعبه سیاه کشتی فرستاده بود، خود را از زمان حادثه ملزم به پاسخگویی به طرف ایرانی نمی‌دانست؟ تکلیف تحویل پیکر دریانوردان سانچی چه می‌شود؟ و پرسش‌هایی دیگر که حالا زنگار ابهام گرفته‌اند.

سانچی پیش از این نیز دچار حادثه شده بود

نفت‌کش سانچی پیش از این در سال ۲۰۰۹ دچار حادثه‌ شده بود؛ با این حال یکی از مدرن‌ترین کشتی‌هایی بود که توسط شرکت ملی نفت‌کش خریداری شده است. حادثه‌های دیگری هم برای کشتی‌های شرکت ملی نفت‌کش پیش آمده بود؛ ازجمله حادثه‌‌ای که برای یکی از این کشتی درتنگه مالاکا واقع در کشور مالزی که یکی از مهم‌ترین گلوگاه‌های نفتی جهان است، رخ داد و البته این حادثه هیچ تلفاتی نداشت.

در مجموع ۳ هزار کارگر دریانورد در مشاغل مختلف همچون کاپیتان، افسر، مهندس، ملوان، سرملونان، تعمیرکار، روغن‌کار سرآشپز، مهماندار بر روی کشتی‌های شرکت ملی نفت‌کش کار می‌کنند و قاعدتا با پیش آمدن حوادث این چنینی نگران ایمنی خود می‌شوند؛ هرچند به اذعان دریانوردان شرکت ملی نفتکش، نفت‌کش‌هایی که به کار گرفته شده‌اند، تقریبا مدرن و ایمن هستند و با استاندارهای جهانی کشتی‌های نفت‌کش‌ مطابقت دارند.

از طرفی شرکت نفت‌کش هم‌اکنون دانشجویان را هم به عنوان کارآموز به واسطه یک شرکت دیگر به کار می‌گیرد و به آن‌ها به صورت ارزی و ریالی حقوق می‌دهد. همین امروز آخرین سلفی این دانشجویان در فضای مجازی منتشر شد. در زمان این حادثه سه دانشجوی عرشه از دانشگاه خارک و یک دانشجوی موتور از دانشگاه صنعت نفت در سانچی حضور داشتند که همگی آن‌ها فوت کردند.

 

 

 

 

 

 

 

در مورد حادثه‌ای که برای سانچی پیش آمد این حدس زده می‌شد که دریانوردان دیر متوجه نزدیک شدن کشتی باری «کریستال» شده بودند و فرصت لازم برای واکنش نشان دادن نداشتند. سانچی باتوجه به وزن و باری که حمل می‌کرد (میعانات گازی) باید یک ساعت قبل از حادثه تغییر جهت می‌داد تا به کشتی باری چینی برخورد نکند. اما اینطور حدس زده می‌شود که چون شب بوده، دریانوردان هم دید کافی روی کشتی دیگر نداشته‌اند و هم اینکه تنها نیم ساعت یا ۲۰ دقیقه پیش از برخورد هولناک، تصمیم به تغییر مسیر گرفته شده که بسیار دیر بوده است.

شاهدانی که از محل حادثه بازدید کرده بودند، گفته‌اند که جلیقه‌های نجات را در اطراف سانچی دیده‌اند؛ پس این احتمال وجود دارد که تعدادی از آن‌ها بلافاصله پس از این برخورد شدید که منجر به انفجار شده، به داخل دریا پریده‌اند؛ اما به علت شدت آتش سوزی نتوانسته‌اند جان سالم به در ببرند. یافتن پیکر یک نفر از این دریانوردان در‌‌ همان روزهای ابتدایی در اطراف سانچی که هویتش قابل تشخیص نبوده، می‌تواند گواهی بر صحت ادعای شاهدان باشد. البته به صورت قطعی نمی‌توان نسبت به موقعیت آن‌ها در هنگام انفجار اولیه اظهارنظر کرد.

دریانوردانی که روی کشتی‌های نفت‌کش کار می‌کنند پیش‌تر به ایلنا گفته بودند که انگار روی بمب زندگی می‌کنند و قاعدتا باید شغلشان در ردیف مشاغل سخت و زیان‌آور قرار گیرد؛ با این حال در این زمینه کاری تاکنون انجام نشده است. وقوع این حادثه که چند کشور را روی دریا برای مقابله با آن بسیج کرده است، بازنگری جدی را در این زمینه ضروری می‌نماید.

 «حسن روحانی» رئیس جمهوری دو روز پس از حادثه «علی ربیعی» را مسئول کمیته رسیدگی به حادثه نفت‌کش سانچی معرفی کرد. در فیلمی که از اتاق فرمان نجات خدمه نفتکش ایرانی منتشر شده است؛ صدای فردی که به نظرِ ربیعی، مسئول کمیته ویژه رسیدگی به وضعیت نفتکش ایرانی و خدمه است، به گوش می‌رسد که می‌گوید: بگویید آن دو جنازه هم از شدت سوختگی استخوان بوده‌اند. این خبر هم ساعتی پیش منتشر شد و نشان می‌دهد که شدت حادثه و انفجار ناشی از این برخورد به اندازه‌ای بوده که چیزی جز استخوان از دریانوردان باقی نگذاشته است. حال ربیعی از رئیس‌جمهوری خواسته که عزای عمومی اعلام کند و شرایطی را فراهم کند که جان‌باختگان شهدای خدمت نام بگیرند.

گزارش: پیام عابدی

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۰۶۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ابهام در اعزام «الناز رکابی» به مسابقات سنگنوردی گزینشی المپیک

رضا زارعی رییس فدراسیون کوهنوردی وصعودهای ورزشی در گفت و گو با خبرنگار مهر و در تشریح وضعیت سه سنگنورد ایران که حضور در مسابقات گزینشی المپیک را پیش رو دارند، وضعیت محیا دارابیان مطلوب و قابل قبول ارزیابی کرد اما نسبت به الناز رکابی مهیا شدن شرایطش برای اعزام به مسابقات به دلیل مصدومیتی که اخیرا دچار آن شده است، ابراز امیدواری کرد.

وی با اشاره به جام جهانی اخیر سنگنوردی که به میزبانی چین و دو دو شهر متفاوت برگزار شد، گفت: نمایندگان سنگنوردی ایران که از فدراسیون جهانی مجوز حضور در مسابقات گزینشی المپیک را گرفته اند، برای آماده سازی بهتر به چین اعزام شدند. در مرحله نخست جام جهانی که به میزبانی شهر «کیکائو» برگزار شد الناز رکابی دچار مصدومیت شد و به همین دلیل در مرحله دوم جام جهانی در «ووجیانگ» شرکت نکرد.

رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی ادامه داد: رکابی در جریان مسابقات از ناحیه کتف دست راست دچار آسیب دیدگی شد و همین باعث شد اصلا به مرحله نیمه نهایی هم صعود نکند. او بلافاصله به ایران بازگشت و روند درمان خود را آغاز کرد. این روزها هم در حال پیگیری وضعیت درمان خود است.

زارعی در پاسخ به این پرسش که «الناز رکابی با این شرایط چه وضعیتی برای مسابقات گزینشی المپیک خواهد داشت؟»، تصریح کرد: الناز رکابی تحت درمان است و مراحل هم خوب پیش می رود. فقط امیدواریم او به انتخابی المپیک برسد. آمادگی رکابی خوب است اما در جام جهانی همین آسیب دیدگی مانع از نتیجه گیری بهتر شد. امیدواریم مصدومیت او به طور کامل برطرف شود تا هم بتواند به گزینشی های المپیک اعزام شود و هم نتیجه بگیرد.

زارعی با یادآوری ارتقا رکوردی که محیا دارابیان در جام جهانی چین داشت در مورد وضعیت او گفت: محیا دارابیان در این مسابقات رکورد ایران که پیش از این هم به نام خودش بود را بهبود بخشید اما او همچنان با رکوردهای ورودی المپیک فاصله دارد.

وی در این زمینه یادآور شد: البته دارابیان در شرایط رکورد ایران را ارتقا بخشید که در مرحله رکوردگیری با سُرخوردگی پا مواجه شد. شاید اگر این اتفاق برای او نمی افتاد می توانست رکورد بهتری ثبت کند اما در هر صورت هنوز با رکورد ورودی المپیک فاصله دارد.

رییس فدراسیون کوهنوردی و صعودهای ورزشی همچنین در مورد وضعیت رضا علیپور با یادآوری عنوان یازدهمی که او در جام جهانی چین به دست آورد، گفت: علیپور در این جام، رقابت های خوبی با قهرمانان جهان داشت اما به هر حال خاصیت مسابقه این است که اگر یک لحظه غفلت شود، شانس ورزشکار از دست می رود. رضا علیپور در مجموعت شرایط خوبی دارد اما برای گزینشی المپیک و کسب نتیجه باید با بالاترین آمادگی ممکن و کمترین میزان خطا حاضر شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، رقابت‌های سنگنوردی المپیک همزمان در هر دو بخش مردان و بانوان برگزار می‌شود. در هر بخش ماده سرعت ۱۴ سنگنورد و در هر بخش ماده لید بولدر هم ۲۰ نفر شرکت دارند. تا به امروز به واسطه برگزاری رقابت‌های قهرمانی جهان و قهرمانی قاره‌ای، ۸ نفر در ماده سرعت و ۱۰ نفر در ماده لید بولدر برای حضور در المپیک پاریس انتخاب شده‌اند. بدین ترتیب با برگزاری رقابت‌های انتخابی، در ماده سرعت ۶ نفر و در ماده لید بولدر هم ۱۰ نفر انتخاب خواهند شد.

مسابقات شانگهای (۲۷ تا ۳۰ اردیبهشت) و مسابقات بوداپست (۳۱ خرداد تا ۳ تیر) دو رویداد انتخابی سنگنوردی هستند که با برگزاری آنها فهرست سنگنوردان حاضر در بازی های المپیک ۲۰۲۴ پاریس کامل می شود.

در ماده سرعت ۳۲ نفر و در ماده لید بولدر هم ۴۸ نفر مجاز به حضور در این رقابت‌ها شده‌اند. رضا علیپور، محیا دارابیان و الناز رکابی سه سنگنورد ایران هستند که با اعلام فدراسیون بین المللی سنگنوردی و بر اساس رده بندی جهانی این رشته مجاز به حضور در این رقابت های انتخابی می باشند.

علیپور و دارابیان باید با ۳۰ نفر دیگر برای کسب یکی از ۶ سهمیه باقی مانده ماده سرعت رقابت داشته باشند. رکابیان هم با ۴۷ دیگر رقابت می‌کند تا یکی از ۱۰ سهمیه باقی مانده ماده لید بولدر را به دست بیاورد.

کد خبر 6087693 زینب حاجی حسینی

دیگر خبرها

  • میزبانی سه تیم در جام حذفی در هاله‌ای از ابهام!
  • مدافع سابق استقلال غایب سپاهان برابر پرسپولیس/ یک خودی در ابهام
  • عرضه «صفات الهی» در کتابفروشی‌ها
  • رفع ابهام حق بیمه مشاغل سخت و زیان‌آور و مفاصا حساب در خوزستان+فیلم
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • ابهام در اعزام الناز رکابی به مسابقات گزینشی المپیک
  • ابهام در اعزام «الناز رکابی» به مسابقات سنگنوردی گزینشی المپیک
  • حاشیه مجدد در نشست خبری تن هاخ؛ محرومیت سه رسانه از طرح پرسش
  • (عکس) سلفی ستاره ایرانی با بلاگر مشهور ژاپنی
  • خودداری اریک تن هاخ از پاسخ به پرسش خبرنگاران منتقد