Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک کارشناس ارشد باستان شناسی گفت: طبیعت بی نظیر و آثار بکر تاریخی شهرستان سرباز با کمترین حمایت دولتی می تواند حلال مشکلات اقتصادی مردم منطقه با جذب گردشگران داخلی و خارجی باشد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پاپایا، هر گوشه از کشورمان دارای خصوصیات خاص و آب و هوایی به خصوص است اما در میان تمامی مناطق ایران، شهرستان سرباز با طبیعت سرسبز و همیشه بهاری خود، با معماری بکر سنگی، با تنها زیستگاه گاندو، مردم خونگرم ومهمان نواز، بناهای خشتی، سنگی و به جامانده از دوره رنسانس می توانست به یکی از عجایب گردشگری ایران تبدیل شود اما تمامی این زیبایی ها زیر خاکستر فراموشی و عدم حمایت دولتی مدفون شده تا کمتر کسی با زیبایی های این منطقه آشنا باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روستای ترند یکی از همین نمونه هاست که به دلیل معماری سنگی و خاص، به عنوان مکانی شبیه معماری دوره رنسانس شناخته می شود اما این روستای زیبا از توابع شهرستان سرباز با خانه‌هایی سرتاسر ساخته شده از سنگ هم همچون دیگر مناطق بکر این شهرستان  با بی مهری مسئولین روبه رو شده و همچنان ناشناخته مانده است.

ترند به لحاظ کار و استفاده از مصالح بومی و محلی به خصوص مصالح سنگی دارای خصوصیاتی منحصر به فرد است به گونه ای که کاربرد سنگ به صورت یکی از مصالح عام و متعارف در چهره و سیمای روستا به زیبایی خودنمایی می‌کند، در این روستا کاربرد سنگ نه‌ تنها در پی سازه بلکه در قسمت اصلی و مهمی از بناها به کار گرفته شده به گونه ای که در ساخت دیوارهای باربر و دیوارهای محوطه و حیاط‌ها نیز سنگ و گل تنها مصالح به کاربرده شده است، خانه های روستای ترند با استفاده از سنگ لاشه ساخته شده و توسط ملات گل کار شده و پهنای این دیوارهای سنگی در طبقه هم کف به یک متر هم می‌رسد و تنها عامل اتصال در دیوارهای سنگی نیز استفاده از تیرهای چوبی است که حکم تیرآهن های باربر برای سقف خانه ها را نیز بازی میکند.
 

سرباز بهشت ناشناخته گردشگری است

در همین رابطه ایمان رئیسی در گفت و گو با خبرنگار پاپایا، با تاکید بر اینکه ترند روستایی ساخته شده از سنگ است، گفت: در واقع روستای ترند همچون ماشین زمانی از گذشته پابرجا بوده و نشان دهنده اوج معماری پیشینیان ما در استفاده از مصالح سنگی و گلی است.

وی افزود: سنگ، سنگ لاشه، سنگ مالون، خشت و آجر انواع مصالح متعارف ساختمانی در بناهای روستای ترند است.

این کارشناس ارشد باستان شناسی  با بیان این مطلب که معماری ترند شباهت زیادی به معماری دوره رنسانس دارد، بیان کرد: کاربرد سنگ در روستا به علت فراوانی این عنصر در روستا و سختی و مقاومت آن در برابر تغییرات جوی و همچنین کمبود آجر و خشت در منطقه موجب شده تا شاهد بناهایی زیبا در ترند باشیم به گونه ای که هر بیننده ای با سفر به این منطقه خود را در دوره رنسانس خواهد دید.

وی ادامه داد: وجود نظم بی نظیر درشکل گیری فضاهای مسکونی، ارتباط منطقی بین اجزای مختلف بنا، همخوانی بی نظیر روستا با محیط اطراف و همچنین تلفیق و تطبیق با نخلستان و باغات سرسبز منطقه موجب شده تا هر گردشگری در لحظه ورود به این روستا ناخودآگاه مجذوب زیبایی خیره کننده این منطقه بکر با معماری خاص شود.

رئیسی با اشاره به اینکه سفر به ترند برای آرامش روحی و فرار از مشکلات روزمره زندگی عالی است، خاطرنشان کرد: در حقیقت انسان با قدم زدن در کوچه و گذرهای این روستای بکر که در طول سالیان سال از آسیب های زندگی ماشینی به دور مانده است میتواند ساعاتی را به دور از زندگی پر از هیاهوی ماشینی امروزی در این فضای کاملا سنتی با معماری اصیل ایرانی که حاصل اندیشه ،ذوق وخلاقیت معماران  قدیمی منطقه سیستان و بلوچستان است، احساسی متفاوت را تجربه کند.

وی در پایان با تاکید بر اینکه آثار باستانی و گردشگری سرباز لایق توجه بیشتر مسئولین است، تصریح کرد: وقتی دریک روستا که با حداقل امکانات با استفاده  از مصالح محلی و بوم آورد از قبیل چوب ،گل خام و سنگ با بیشترین بهره وری آثاری چنان زیبا خلق شده و دیگر مناطق هم چیزی کم از این روستا ندارد میشد با کمترین حمایت از بخش گردشگری بسیاری از مشکلات اقتصادی مردم شهرستان را حل کرد که این مهم نیازمند توجه ویژه مسئولین دولتی را می طلبد.

انتهای پیام/
 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۵۹۱۳۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد

حسن عباسی فرماندار ویژه مهاباد امروز در نخستین جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، گفت: صنعت گردشگری یکی از شاخص‌های توسعه‌ای شهرستان مسافرپذیر مهاباد بوده که توسعه زیرساخت و تقویت این بخش در دستور کار قرار دارد.

وی بر حفظ و نگهداری از اماکن تاریخی تاکید کرد و ادامه داد: مکان‌های باستانی در مناطق مختلف نیز باید با استفاده از تابلو و علائم صیانت شوند.

واحد جولایی رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری مهاباد هم اظهار کرد: پارسال برای ۱۰ اثر فاخر شهرستان با هدف ثبت ملی تشکیل پرونده شده که امسال نسبت به لوح رسمی ثبت‌ملی آنها اقدام خواهد شد.

وی بیان کرد: همچنین پارسال ۵ کارگاه آموزشی در حوزه صنایع‌دستی با حضور اساتید برجسته برگزار شد و مورد استقبال شهروندان نیز قرار گرفت.

وی یادآورشد: بازسازی مساجد تاریخی، مرمت موزه، توسعه روستا‌های هدف گردشگری، سکوسازی اماکن تاریخی و ساماندهی زیرساخت‌های گردشگری از دیگر اقدامات پارسال بود.

بابک رستم‌پور شهردار مهاباد هم در این جلسه بیان کرد: ۲۳ میلیارد ریال برای مرمت، بازسازی و حفظ اماکن تاریخی سطح شهر در بودجه امسال پیش‌بینی شده است.

وی بیان کرد: محوطه‌سازی، حفظ بافت‌های تاریخی، کمک به اجرای طرح‌های گردشگری از دیگر برنامه‌های شهرداری در حوزه گردشگری شهرستان است.

باشگاه خبرنگاران جوان مهاباد مهاباد

دیگر خبرها

  • بازسازی روستای دهنو با مصالح بومی و محلی
  • «فهرج»، کاندیدای بهترین روستاهای جهانی گردشگری
  • روستای تاریخی فهرج در چند قدمی پیوستن به دهکده‌های جهانی گردشگری
  • روستای فهرج، نامزد برترین روستا‌های دنیا در حوزه گردشگری
  • مهاباد به موزه جدید و نمایشگاه دائمی صنایع‌دستی نیاز دارد
  • نوبت مرگ کوره‌های قاجاری رسیده است؟
  • ثبت اثر تاریخی در جواهرده رامسر در فهرست آثار ملی کشور
  • گردشگری نخستین رکن سند توسعه و پیشرفت شهرستان نایین است
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • از سند ثبت ملی بافت تاریخی روستای بیابانک رونمایی شد