Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-05@07:28:11 GMT

گندم خودکفا ماند

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۰۲۵۵۴

گندم خودکفا ماند

  به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، براساس آخرین آمار منتشر شده وزارت جهاد کشاورزی، طی ۹ ماهه نخست امسال بیش از ۲۷۶ هزار و ۴۱۰ تن انواع گندم ایرانی به ارزش بالغ بر ۷۰ میلیون و ۷۸۰ هزار دلار به کشورهای مختلف صادر شده است که از نظر وزنی نسبت به همین بازه زمانی در سال گذشته ۱۳۵۱.۷۳ درصد و از نظر ارزشی ۷۵۸.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۹۸ درصد افزایش داشته است.

حال آنکه واردات این محصول تقریبا متوقف شده و به صورت لاک پشتی در حال افزایش است، چرا که براساس همین آمار، طی ۹ ماهه نخست امسال واردات این محصول استراتژیک به بیش از ۶۰ هزار و ۷۲۰ تن به ارزش ۱۷ میلیون و ۸۳ هزار دلار رسید که نسبت به واردات بیش از یک میلیون و ۳۶۹ هزار تنی ۹ ماهه پارسال ۹۵.۵۷ درصد از نظر وزنی و ۹۴.۹۱ درصد از نظر ارزشی کاهش داشته است و در واقع می‌توان گفت که تراز بازرگانی گندم مثبت ۵۲.۹۵ میلیون دلار شده است.

پیش از این نیز مسئولان وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرده بودند که واردات گندم به دلیل رسیدن ایران به خودکفایی در تولید آن، ممنوع است و تا اطلاع ثانوی هیچ نیازی به واردات نداریم. اما با وجود این ممنوعیت شاهد واردات گندم در سال‌های گذشته بودیم که امسال به شدت کنترل شده است.

اسماعیل اسفندیاری‌پور - مجری طرح گندم وزارت جهاد کشاورزی - در این باره گفته بود که با توجه به تولید بالای گندم در سال زراعی گذشته و ذخایر موجود در سال‌های قبل وضعیت به گونه‌ای است که نیازی به واردات گندم برای سال جاری نیست و حتی برای چند ماه از سال آینده نیز گندم داریم.

البته آمارها نیز نشان‌دهنده ممنوعیت و توقف واردات گندم است، چراکه در هشت ماهه امسال بیش از ۵۹ هزار و ۴۰۰ تن گندم به کشور وارد شده بود که طی یک ماه گذشته تنها حدود ۱۱۰۰ تن به واردات این محصول اضافه شده است که به گفته یکی از مسئولان وزارت جهاد کشاورزی واردات این محصول استراتژیک مدت‌هاست ممنوع شده و اگر به صورت محدود و اندک وارد می‌شود به دلیل وجود ثبت سفارش‌های قبلی است.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۰۲۵۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت طلا به کف رسید؟

بررسی تغییرات قیمت طلا در بازار جهانی نشان می‌دهد که طی یک هفته گذشته کاهش ۳۶ دلاری را تجربه کرده است.

به گزارش دانشجو، قیمت طلا در بازار جهانی به ۲ هزار و ۳۰۱ دلار رسید که نسبت به یک هفته گذشته کاهش ۳۶ دلاری قیمت را نشان می‌دهد.

اگرچه بررسی عملکرد بازار جهانی در طول یک ماه گذشته، بیانگر رشد ۱۱ دلاری قیمت طلای جهانی است. آخرین گزارش‌ها از روند بازار نشان می‌دهد که قیمت جهانی طلا در معاملات روز شنبه به دنبال انتشار اطلاعات اقتصادی آمریکا در روز گذشته، کاهش یافته است.

قیمت هر اونس طلا امروز با ۰.۰۹ درصد کاهش به ۲۳۰۱ دلار و ۷۴ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامکس نیویورک هم با یک کاهش ۰.۰۴ درصدی به ۲۳۰۸ دلار و ۶۰ سنت رسیده است.

لیست حقوق بگیران بخش غیر کشاورزی آمریکا که در روز گذشته توسط وزارت این کشور منتشر شد نشان می‌دهد تنها ۱۷۵ هزار شغل به اقتصاد این کشور اضافه شده که بسیار پایین‌تر از ۲۴۳ هزار شغلی است که اقتصاددان‌ها پیش‌بینی کرده بودند. این رقم در ماه مارس برابر با ۳۱۵ هزار شغل بود.

همچنین این اطلاعات نشان می‌دهند نرخ بیکاری در آمریکا از ۳.۸ تا ۳.۹ درصد افزایش یافته و متوسط درآمد سالانه هم تنها ۰.۲ درصد بالا آمده است، در حالی که ۰.۳ درصد پیش بینی می‌شد.

تاجران حالا تخمین می‌زنند بانک مرکزی آمریکا اولین بار نرخ بهره را در ماه سپتامبر پایین بیاورد و ۸۷ درصد احتمال می‌دهند نرخ بهره ۰.۲۵ درصد پایین بیاید. همچنین پیش بینی می‌شود کاهش بعدی نرخ بهره در دسامبر ۲۰۲۴ باشد. این بدان معناست که نرخ بهره در پایان سال جاری میلادی بین ۴.۷۵ تا ۵ درصد خواهد بود.

بالا ماندن نرخ بهره هزینه نگهداری طلا به عنوان یک سرمایه غیر سودده را افزایش داده و تمایل برای خرید آن را پایین می‌آورد.

دیگر خبرها

  • مهار ۶۳۰ هزار متر مکعب رواناب در سد نهرین طبس
  • سیل خسارتی به ذخایر گندم‌ وارد نکرد
  • ۴۰ درصد گندمزارهای سیستان و بلوچستان درو شد
  • برداشت ۴۰ درصد گندمزار‌های سیستان و بلوچستان
  • سکوت هشت‌ماهه سیاستگذار ارزی خودرو
  • صادرات استان زنجان صعودی شد
  • امسال نیازی به واردات گندم نداریم
  • اقتصاد کانادا غافلگیر شد
  • قیمت طلا به کف رسید؟
  • برداشت ۵۰ درصد گندم خوزستان/میزان خسارت بارندگی به اراضی اعلام می‌شود