Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-27@07:35:24 GMT

122 هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در کشور اجرا شد

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۱۰۸۴۶

122 هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در کشور اجرا شد

مشاور وزیر جهاد کشاورزی و مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری گفت: در سال 95 از صندوق ملی 500 میلیون دلار و امسال 300 میلیون دلار تخصیص داده شده که در سال آینده نیز اعتبارات خاص و ویژه ای به این امر اختصاص خواهد یافت.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از صبح قزوین؛ عباس زارع مشاور وزیر جهاد کشاورزی ظهر امروز(دوشنبه) در جلسه ستاد آبیاری نوین استان قزوین در سازمان جهاد کشاورزی قزوین اظهار کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون 122 هزار هکتار سامانه نوین آبیاری در اراضی کشاورزی کشور اجرا شده و 152 هزار هکتار نیز در دست اجراست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی افزود: این میزان سیستم آبیاری نوین در قالب 16 هزار و 500 طرح اجرا شده و یا در دست اجراست. 

به گفته وی در سال جاری 3 هزار و 140 هزار میلیارد تومان از بودجه سنواتی و صندوق توسعه ملی برای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری اختصاص داده شده که اعتبار خوبی است. 

این مقام مسئول بیان کرد: در سال 95 از صندوق ملی 500 میلیون دلار و امسال 300 میلیون دلار تخصیص داده شده که در سال آینده نیز اعتبارات خاص و ویژه ای به این امر اختصاص خواهد یافت. 

وی با اشاره به این نکته که سامانه‌های نوین آبیاری یکی از 16 پروژه اولویت دار وزارت جهادکشاورزی در اقتصاد مقاومتی کشور است، گفت: برنامه 10 ساله طرح سامانه نوین آبیاری کشور به ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه شده است. 

مجری طرح سامانه‌های نوین آبیاری ادامه داد: در سال جاری 21 میلیون تن افزایش تولید محصولات کشاورزی را داشته ایم بدون اینکه افزایش سطح زیر کشت داشته باشیم. 

برداشت‌های غیرمجاز از سفره‌های زیر زمینی کنترل شود
زارع اضافه کرد: سطح کلی اراضی کشاورزی آبی کشور کمتر از سطح اراضی سال 92 و 93 است و اثر بخشی طرح سامانه‌های نوین آبیاری در تولید و صرفه جویی آب، کاهش مصرف برق، کاهش مصرف کود و سم، بوده است. 

وی با بیان اینکه در راستای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری برنامه استراتژیک تهیه شده است، گفت: نظام نامه آبیاری نوین در کشور تهیه و بروز رسانی شده و بزودی به استان‌های سراسر کشور ابلاغ خواهد شد. 

مشاور وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: در راستای اجرای سامانه‌های نوین آبیاری باید تمام زیربخش‌های کشاورزی شامل زراعت، باغبانی و ترویج مشارکت داشته باشند تا شاخص بهره وری افزایش یابد. 

وی ابراز کرد: طرح سامانه آبیاری نوین در اراضی کشاورزی یک طرح زود بازده است که صفر تا صد این سیستم و بالای 90 درصد لوازم و قطعات سیستم‌های نوین آبیاری در کشور تولید می‌شود. 

این مسئول افزود: هم اکنون 1200مجری و پیمانکار، 400 مشاور و 3200 تولید کننده قطعات و لوازم سیستم‌های آبیاری در کشور فعالیت دارندکه اشتغال پایدار را برای فارغ التحصیلان این بخش ایجاد کرده است.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی گفت: در اقتصاد مقاومتی کف اجرا سامانه‌های نوین آبیاری در کشور 250 هزار هکتار تعیین شده که در استان قزوین 6 هزار هکتار است. 

زارع با بیان اینکه استان قزوین یکی از استان‌های پیشرو طی دو سال گذشته در اجرای سامانه‌های نوین آبیاری بوده  است، ابراز کرد: استان قزوین در تشویق و ترغیب کشاورزان به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری بصورت طرح تجمیع اقدامات خوبی انجام داده که جای تقدیر دارد. 

وی یاد آور شد: اولویت اول در اجرای طرح‌های آبیاری نوین، کنترل برداشت‌های غیرمجاز از سفره‌های زیر زمینی است، بعد باید روی برداشت‌های مجاز روش بهینه مصرف آب با اجرای سامانه نوین آبیاری اجرایی می‌شود.  
انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۱۰۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان از تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع این استان خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از خرم‌آباد، سید عماد شاهرخی، عصر امروز، در همایش روز مزرعه در سلسله، گفت: این شهرستان به‌عنوان قطب تولید دانه‌های روغنی در لرستان مطرح است.

او با اشاره به ضرورت امنیت غذایی و جهش تولید در محصولات کشاورزی، اضافه کرد: ما باید اصول علمی و فنی را به مزارع و بخش کشاورزی منتقل کنیم.

پیش‌بینی برداشت 150هزار تن جو در لرستان

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان اعلام کرد: حدود هزار و 700 هکتار  از سه هزار و 500 هکتار کلزای این استان در شهرستان سلسله کشت می‌شود.

شاهرخی با بیان اینکه چهار میلیون دلار ارز سالانه برای واردات روغن هزینه می‌شود، بیان کرد: ما باید کشور را از واردات روغن بی‌نیاز کنیم و در این راستا یکپارچه‌سازی اراضی بسیار مهم است.

او با اعلام اینکه میانگین تولید گندم آبی در اراضی کشور 4.5تن است، اضافه کرد: این آمار در لرستان 5.5تن در هر هکتار است و هزار کیلوگرم بالاتر از میانگین کشوری هستیم.

انتهای پیام/ 644

دیگر خبرها

  • آبیاری نوین ؛ گامی به سوی جهش تولید
  • آبیاری دغدغه مهم کشاورزان گندم کار در شهرستانهای شوش و کرخه است
  • آبیاری ۲۲۰۰ هکتار از اراضی پایاب سد سهند
  • تولید ۵.۵تن گندم آبی در هر هکتار از مزارع لرستان
  • اجرای آبیاری ۲۲۰۰ هکتاراز اراضی پایاب سد سهند
  • آبیاری ۴۰۰ هکتار از اراضی و باغات در بخش ناغان
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • ۵۰ طرح آبیاری در اراضی کشاورزی قزوین اجرایی شد
  • تجهیز یک هزار و ۲۴۴ هکتار از اراضی قزوین به سامانه نوین آبیاری
  • پیشرفت ۶۳ درصدی طرح‌های آبیاری نوین در قزوین