Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-09@00:23:48 GMT

همه چیز درباره آسپیرین

تاریخ انتشار: ۲۵ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۱۹۸۳۷

آسپرین یکی از مهم‌ترین داروهای ضد درد و تسکین دهنده بیماران، به خصوص بیماران قلبی است. ناطقان: آسپیرین (Aspirin) که نام علمی آن استیل‌سالیسیلیک اسید   (acetylsalicylic acid (ASA است از جمله داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی محسوب می شود. از جمله خواص این نوع از داروها می توان کاهش التهاب، ضددرد و تب‌بُر را نام برد؛ همچنین این نوع از داروها اعتیاد آور نیستند، آسپرین، دیکلوفناک، ایبوپروفن، ناپروکسن از جمله داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی  هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علاوه بر مسکن و تب بر، آسپرین برای جلوگیری از لخته شدن خون، پیشگیری از بیماری های قلبی، سر درد و زخم های گوارشی تجویز می شود.

آسپرین به طور طبیعی در پوست درخت بید وجود دارد، به همین دلیل از قرن ها قبل از میلاد مسیح استفاده می‌شده است. ترجمه یکی از پاپیروس‌های مصری نشان می‌دهد، آسپرین یکی از 877 نوع  داروی مطرح در مصر باستان بود که برای برطرف کردن درد از آن استفاده می‌کردند.  

در نوشته های تاریخی که در یونان باستان به دست آمده است از آسپرین برای کاهش درد هنگام زایمان زنان استفاده می شد.

آسپرین که به آن آ اس آ نیز می‌گویند، امروزه فقط به علت اثرات ضد درد و ضد التهاب استفاده نمی شوند بلکه در  موارد دیگری هم نظیر رقیق کننده خون، اثر گذاری بر روی پلاکت‌ها، پیشگیری از آلزایمر و  جلوگیری از برخی سرطان ها کاربرد دارد.

آسپرین،  به اشکال مختلفی قابل مصرف است که عبارتند از:  قرص روکشدار (80 و 325 میلی گرمی)، قرص جویدنی( 100 میلی گرمی)، قرص جوشان(200-325 و 400 میلی گرمی)، قرص همراه با کدئین ( 500 میلی گرم آسپرین + 10 ملی گرم کدئین ) 10 و شیاف 325 میلی گرمی.

میزان مصرف آسپرین در بیماران متفاوت است،  بسته به اینکه به چه دلیل آسپرین را مصرف می‌کنید، شکل و میزان مصرف آسپرین متفاوت است. برای مثال در بیماری های قلبی یا  اختلالات قلبی - عروقی که آسپرین به منظور  کاهش غلظت و فشار خون بیمار مصرف می‌شود، برای بزرگسالان معمولا قرص خوراکی 325  تا 650 میلی گرمی تجویز خواهد شد.

نیمه عمر داروی آسپرین در مقادیر کم حداکثر 3 ساعت است اما در مقادیر بالا به علت اشباع متابولیسم کبدی ممکن است تا 30 ساعت هم موثر باشد.

آسپرین موجب تقویت اثر داروهای ضد انعقادی خوراکی می‌شود، همچنین فعالیت داروهایی نظیر داروهای پایین آورنده قند خون خوراکی وسولفونامیدها، پنی سیلین،  متوترکسات، فنی توئین،  والپوریک اسید،  خوراکی وسولفونامیدها را تشدید می‌کند.
موارد منع مصرف آسپیرین

آسپرین را در مواردی هم نباید مصرف کرد، برای مثال افرادی که مبتلا به بیماری هموفیلی هستند،  نباید این دارو را مصرف کنند. بیماران مبتلا به بیماری‌های تنفسی همچون آسم یا بیماری‌های کلیوی، کودکان مبتلا به آنفلوآنزا، آبله مرغان و فاویسم، بیماران مبتلا به آسم، پولیپ بینی و کهیر مزمن و افرادی که خونریزی گوارشی دارند نمی توانند آسپرین را مصرف نماید.

همچنین بر اثر مصرف طولانی مدت این دارو در مواردی مانند آرتریت روماتوئید (بیماری روماتیسم مفصلی) و پروفیلاکسی (پیشگیری از بیماری ها به کمک دارو) احتمال افزایش خونریزی شدید ناشی از مهار تجمع پلاکتی آسپرین، حداقل یک هفته قبل از هر گونه عمل جراحی، مصرف آسپرین باید قطع شود.

آسپرین را نباید با داروی متوترکسات مصرف کرد، زیرا عوارض کلیوی آن را بالا می‌برد. همچنین مصرف همزمان آسپرین با داروهای ضد درد دیگر نه تنها،  اثرش را افزایش نمی دهد بلکه عوارض جانبی بیشتری را ایجاد می‌کند؛ مصرف همزمان این دارو با الکل،  احتمال زخم و خونریزی های گوارشی را به شدت بالا می برد. منبع: باشگاه خبرنگاران برچسب ها: آسپرین ، ضد درد ، بیماران

منبع: ناطقان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۱۹۸۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید

سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند دلایل شایع یا جدی‌تری داشته باشد. گاهی اوقات، این احساس موقتی است و جای نگرانی نیست. به عنوان مثال، اگر جریان خون قطع شود (مانند زمانی که چیزی محکم در اطراف مچ خود می‌پوشید) ممکن است در دستان خود احساس سوزن سوزن شدن کنید که پس از برداشتن هر چیزی که بر جریان خون تاثیر می‌گذارد، بهتر می‌شود.

به گزارش سرگرمی روز، اگر انگشتانتان در اثر سرما بی‌حس شوند، ممکن است با شروع از بین رفتن بی‌حسی، احساس سوزن سوزن شدن کنید. با این حال، اگر این احساس برطرف نمی‌شود و اغلب اتفاق می‌فتد، می‌تواند نشانه‌ای از یک وضعیت پزشکی باشد.

برخی از شایع‌ترین علل عبارتند از:

• فشرده‌سازی عصب. اگر یک عصب فشرده شود، می‌تواند باعث این احساس شود. به عنوان مثال، ممکن است به دلیل موقعیتی که در شب در رختخواب دارید، عصب بازوی خود را فشرده کنید.

آسیب عصبی. اعصاب ممکن است در اثر آسیب و همچنین مشکلات متابولیک آسیب ببینند. نوروپاتی محیطی آسیب به اعصاب خارج از مغز و نخاع است. و یکی از علائم شایع اختلالات متابولیک مانند دیابت است. سوزن سوزن شدن پا در دیابت نیز شایع است.

• گردش ضعیف خون . داشتن مشکل در جریان خون می‌تواند باعث این حس در قسمت‌های مختلف بدن از جمله دست‌ها شود. گاهی اوقات، یک مشکل قلبی مانند تجمع پلاک در شریان‌ها بر گردش خون تاثیر می‌گذارد و می‌تواند علائمی مانند سوزن سوزن شدن ایجاد کند.

• سندرم تونل کارپال. این عارضه در اثر فشردگی عصب مدیان در مچ دست ایجاد می‌شود.

• بیماری‌های خود ایمنی. در این شرایط، سیستم ایمنی به اشتباه به سلول‌های سالم بدن حمله می‌کند. این فرآیند می‌تواند به سیستم عصبی محیطی آسیب برساند که می‌تواند منجر به این حس شود شود. سندرم گیلن باره و آرتریت روماتوئید شرایط خودایمنی هستند که علامت آن سوزن سوزن شدن دست است.

علاوه بر اینها سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند از عوارض جانبی برخی داروها باشد. به طور خاص، برخی از داروها یا ترکیبی از داروها می‌تواند منجر به آسیب عصبی شود. نمونه‌هایی از داروها و موادی که می‌توانند باعث نوروپاتی شوند عبارتند از:

• داروهای قلب یا فشار خون

• داروهای شیمی‌درمانی

• داروهای جلوگیری از عفونت

• داروهای بیماری خودایمنی

• داروهای جلوگیری از تشنج

مواقعی وجود دارد که سوزن سوزن شدن دست‌ها می‌تواند نشانه‌ای از یک مشکل سلامت جدی‌تر مانند حمله قلبی یا سکته باشد. اگر همراه با این علائم در دستانتان این احساس را دارید، فوراً به پزشک مراجعه کنید:

• بی‌حسی در سایر قسمت‌های بدن

• فلج

• سرگیجه

• گیجی

• لکنت زبان

 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • از دیگر مزیت‌های آسپرین بیشتر بدانیم
  • اگر دست‌تان سوزن سوزن می‌شود احتمالا به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • آمار هولناک از فوت بیماران تالاسمی در ایران
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • بیمه سلامت چگونه از بیماران تالاسمی حمایت می کند
  • اگر دستتان سوزن سوزن می‌شود به این بیماری‌ها دچار شده‌اید
  • آخرین وضعیت تامین داروهای تالاسمی اعلام شد
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور وجود دارد
  • بیش از ۳۵۰ میلیون نفر از علایم تنفسی آسم رنج می‌برند/ هزینه ۳۰ میلیون تومانی درمان هر بیمار در سال
  • حدود ۱۹ هزار بیمار تالاسمی در کشور داریم