Web Analytics Made Easy - Statcounter

رشت - ایرنا - هنوز صدایش را در مصاحبه مردادماه سال 87 با ایرنا به خاطر دارم؛ استاد فریدون پوررضا فولکلوریست و پژوهشگر شهیر گیلانی در این مصاحبه ،کتاب ' موسیقی فولکلوریک گیلان ' را در صورت انتشار، اتفاق بزرگی در عرصه پژوهش های موسیقی فولکلوریک ایران توصیف کرده بود .

اسطوره آواز گیلان تنها به خواندن بسنده نکرد؛ رگه های موسیقی فولکلور را در ارتفاعاتی مه آلود و جنگل گون، اعماق شالیزارهایی به وسعت گیلان و یک به یک کلبه های چوبی جسته بود و ثمر تحقیقش کتابی شد با عنوان ' ترانه های فولکلوریک گیلان ' که انتشارش دغدغه استاد در زمان حیات بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


صدای استاد با تناژی به غم نشسته در سریال پس از باران به خانه های تمام ایرانیان راه یافت و جامعه ای را با خویش همراه ساخت و در مردادماه سال 87 در مصاحبه ای اختصاصی با ایرنا با عنوان ' موسیقی گیلان ؛ تلاری خوش هوا بی آب و دانه ' از دغدغه انتشار این کتاب گفت و امروز خرسندیم که خبر رونمایی از آن منتشر می شود.
حامد پورشعبان ویراستار کتاب یادشده در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بیان داشت: استاد فریدون پوررضا در ارتباط با این کتاب، در مجله های گیلان نیز به صحبت پرداخته و بخش هایی از آن را معرفی کرده بود.
وی اظهار کرد: کتاب ترانه های فولکلوریک گیلان حاوی مجموعه ای از ترانه های گیلکی و تالشی اجرا شده توسط ایشان است.
وی ادامه داد: گفتاری در باب موسیقی، موسیقی گیلان در اعصار گذشته ، موسیقی و ترانه های اصیل روستایی بخش هایی از کتاب است که با رویکرد جامعه شناسانه به آن پرداخته شده است.
پورشعبان بیان کرد: کتاب یادشده حاصل سال ها زحمات پژوهشی استاد پوررضاست که در آن هم به مقام های آوازی و هم مقام های سازی، پرداخته شده است.
استاد فریدون پوررضا خواننده خوش آوا ، استاد و کارشناس موسیقی فولکلور، مدرس و پژوهشگر موسیقی بومی گیلان سوم مهرماه 1311خورشیدی در لشت نشاء از توابع شهرستان رشت دیده به هستی گشود و غروب بیست و سوم فروردین ماه سال 1391 خلیج ژرف نگاهش را فروبست.
همیشه خندان بود و لحن گفتارش حال و هوایی مملو از همان موسیقی برآمده از دل شالیکاران، صیادان خشنود از تور پر ماهی، هیاهوی چایکاران هنگام چینش برگ سبز بوته های چای و صدای شکستن کنده زیر ضربه های تبر جنگل نشینان را داشت.
خاطرم هیاهویی است از حرفهایش؛ پیر آواز گیلان هراسناک بود مبادا موسیقی بیگانه که حتی در خانه خودشان هم به اختناق مبتلا شده، به خورد مردم داده شود و بی هیچ سلام و علیکی با گذشته سر آخر هیچ شویم.
پیکرش بی جان شده اما صدایش در گوشم جاودان؛ 'ˈفضای رسانه ها را بایستی با موسیقی مردمی و ملی دمساز نمود و به پرواز درآورد'.
به گزارش خبرنگار ایرنا استاد پوررضا در طول بیش از نیم قرن فعالیت هنری خود در عرصه موسیقی فولکلور گیلان حدود 469 ترانه فولکلور و شبه فولکلور گیلکی را با لهجه های شرق و غرب گیلان اجرا، بازسازی و بازخوانی کرد.
از میان این ترانه ها 280 ترانه فولکلور را بازسازی و دوباره خوانی و ملودی یکصد ترانه را خود تنظیم کرد؛ این ترانه ها مایه های مختلف زندگی گیل مردان و گیل زنان از شادی و اندوه، کار و تلاش، تاریخ و حماسه، عشق و وفا و ... را منعکس کرد.
می گیلان، رعنا، سیا ابران، تی تی، بارش، بوشو بوشو، جان گیلان، ای وارون ای وارون، شالیزار، بزن چوپان، عروس گوله و چه بسیار دیگر برای همیشه نسل ها ماندگار شد.
**توضیح: مصاحبه با زنده یاد استاد فریدون پوررضا با حضور گروه ایرنا در منزل ایشان انجام و گزارش آن با عنوان ' موسیقی گیلان، تلار خوش هوا بی آب و دانه' در تاریخ هفتم مردادماه سال 1387 منتشر شد.
گزارشگر: مرضیه ضامن**انتشاردهنده:کبیری
1881/2007

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۳۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید

جواد افهمی از انتشار کتاب تازه خود با عنوان «دختران قبیله جنگ» برای عرضه در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد. - اخبار فرهنگی -

جواد افهمی نویسنده در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم،‌  از انتشار رمان تازه خود با عنوان« دختران قبیله جنگ» برای عرضه در نمایشگاه کتاب تهران خبر داد و گفت:  این رمان از سوی انتشارات خط مقدم منتشر خواهد شد.

وی ادامه داد: این رمان در موضوع محور مقاومت نوشته شده و به جنگ داخلی سوریه و ماجرای معترضان و  سلاح به دستان در سال‌های 2012 تا 2013 در سوریه می‌پردازد. در حقیقت دوره تاریخی قبل از حضور داعش و ابتدای شروع ناآرامی‌‌ها و شلوغی‌های سوریه.

افرایش 110 درصدی قیمت کتاب در آستانه نمایشگاه

 افهمی افزود: رمان برگرفته از یک رخداد واقعی است که برای روستائیانی در حوالی فوعه اتفاق افتاده است،‌ روایت گروگانگیری زنان یک روستای شیعه‌نشین است که در یک اتوبوس در حال حرکت به نقطه‌ای دیگر هستند.

وی ادامه داد: گفت‌وگوها و تحقیقات درباره این واقعه در سفری که در سال‌های گذشته به سوریه داشتم،‌ انجام شد و نتیجه این گفت‌وگوها و تحقیقات دو کتاب «بادهای سرکش هندوکش» و «دختران قبیله جنگ» شد. اولی پیشتر منتشر شد و دومی نیز در راه انتشار است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قطعه‌ای مسحور کننده از ویولن‌نوازی استاد نصرالله شیرین آبادی + ویدئو
  • جواد افهمی با یک رمان در محور مقاومت به نمایشگاه می‌آید
  • جرم انتشار عکس جعلی وایرال شده از ترانه علیدوستی و پدرش چیست؟
  • ترانه کودکان که ترند شد: ببعی چقدر باهوشی!
  • کنسرت‌های موسیقی در بوشهر هیچ مشکلی برای مجوز ندارند
  • اخبار جعلی از سر و کول هنرمندان بالا می‌رود
  • انتشار کتاب ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • کتاب نامداران موسیقی سنندج رونمایی شد