Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «بلاغ مازندران»
2024-05-02@15:58:32 GMT

شیر یک قارچ کش ارگانیک گیاهان

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۲۳۴۰۲

شیر یک قارچ کش ارگانیک گیاهان

شیر یکی از بهترین سلاح‌ها برای مبارزه با سفیدک پودری است. ده‌ها سال است که از شیر به عنوان یک داروی قارچ کش استفاده می‌شود. همچنین از آن برای افزایش قدرت پراکندگی و چسبندگی دیگر قارچکش‌ها هم استفاده می‌شود.به گزارش بلاغ،  یکی از بیماری‌های مهلک گیاهی، بیماری سفیدک پودری است. به نقل از فوت و فن سفیدک پودری همان بیماری است که به صورت گرد سفیدی روی برگ‌های گیاه‌تان می‌نشیند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با استفاده از شیر این بیماری را درمان کنید!

 

 

ممکن است همه شرایط را برای گیاهان‌تان فراهم کرده باشید، اما باز هم مشکلی برای آن‌ها به وجود آید، مانند همین بیماری سفیدک پودری. انگار بعضی چیز‌های واری کنترل ماست. هنگامی که شرایط مناسب ایجاد می‌شود، عوامل بیماری‌زای زاینده سفیدک پودری بر روی گیاه ما مستقر می‌شوند. اگر گیاه‌تان را سالم نگه دارید و در بین شاخسار آن گردش هوا ایجاد کنید، گیاه از شر خیلی از بیماری‌ها در امان می‌ماند، اما گاهی هم نیاز به استفاده از قارج کش است.

سفیدک پودری دقیقا چیست؟


سفیدک پودری به گروهی از بیماری‌ها گفته می‌شود که تمامی آن‌ها به صورت پودر سفیدی، برگ، ساقه و گاهی حتی گل گیاه را هم می‌پوشانند. این بیماری معمولا گیاه را نمی‌کشد، اما آن را تضعیف می‌کند و سطح فتوسنتز را کاهش می‌دهد و در نتیجه محصول یا گل دهی گیاه کم می‌شود.

عامل بیماری، که یک قارچ است، اسپور‌های خود را از طریق جریان باد در هوا و بین گیاهان پخش می‌کند. سفیدک پودری شرایط مرطوب را به شرایط خیس ترجیح می‌دهد. اسپور‌های این قارچ به محض بالا رفتم رطوبت تشکیل می‌شوند و با پایین آمدن رطوبت هوا، از بین می‌روند.

اسپور‌ها می‌توانند زمستان را بر روی گیاه یا بقایای گیاهی مثل برگ‌های ریخته شده روی زمین، سر کنند و زنده بمانند. پس یکی از روش‌های کنترل این بیماری نظافت باغچه‌تان است.

مهم نیست کدام یک از گیاهان‌تان مبتلا به سفیدک پودری شده، این بیماری به سرعت منتقل می‌شود و تمام گیاهان‌تان را آلوده می‌کند. پس نکته مهم در کنترل این بیماری، این است که سریعا دست به کار شوید.

استفاده از شیر به عنوان قارچکش


شیر یکی از بهترین سلاح‌ها برای مبارزه با سفیدک پودری است. ده‌ها سال است که از شیر به عنوان یک داروی قارچ کش استفاده می‌شود. همچنین از آن برای افزایش قدرت پراکندگی و چسبندگی دیگر قارچکش‌ها هم استفاده می‌شود. اخیرا قدرت مبارزه شیر در برابر سفیدک پودری کدو و خیار به خوبی فهمیده شده و از آن در کنترل این بیماری استفاده می‌شود.

چه طور از شیر برای مبارزه با سفیدک پودری استفاده کنیم؟

طرز تهیه محلول قارچکشی که باغبانان خانگی از آن استفاده می‌کنند:

۱ قسمت شیر + ۲ تا ۳ قسمت آب

به همین سادگی! این محلول را درست کنید و آن را ۱۰ تا ۱۴ روز یک بار بر روی برگ‌های گیاه اسپری کنید. البته این محلول به عنوان پیشگیرنده تاثیر بیشتری دارد تا به عنوان یک درمان.

مکانیسم عمل شیر به عنوان قارچکش چیست؟


در سال‌های اخیر تحقیقات زیادی بر روی اسپری کردن محلول شیر بر روی گیاهان مختلف انجام شده است. نتایج این تحقیقات موفقیت آمیز بودن این درمان را ثابت کرده است.

اما درباره اینکه شیر چگونه این کار را می‌کند، شاید کسی هنوز دقیقا نمی‌داند! ظاهرا پروتئین‌های موجود در شیر، هنگامی که در برابر آفتاب قرار می‌گیرند، خاصیت گند زدایی پیدا می‌کنند. پس برای اینکه شیر کار خود را به درستی انجام دهید باید این درمان را در آفتاب یا مکانی بسیار روشن انجام داد.

محلول شیر را کاملا به تمام قسمت‌های گیاه بپاشید، تا زمانی که محلول از پیکر گیاه‌تان چکه کند و سرازیر شود. اگر تا به حال شیر را در مقابل آفتاب قرار داده باشید و یا رایحه شیر خراب به مشام‌تان رسیده باشد، می‌دانید که بوی خوبی ندارد، اما این بوی ناپسند به زودی پراکنده می‌شود. برای اینکه تاثیر این درمان را به چشم خودتان ببینید، به تعدادی از گیاهان‌تان محلول شیر بپاشید و تعدادی دیگر را شیر پاشی نکنید.

جالب است که بدانید می‌توانید به جای شیر، از سرشیر هم استفاده کنید و این درمان را با آن انجام دهید.

یکی دیگر از روش‌های مبارزه با این بیماری اسپری کردن آب به صورت روزانه روی بافت‌های بیمار گیاه است. همانطور که گفتیم عامل این بیماری از شرایط مرطوب، و نه خیس، خوشش می‌آید پس اسپری آب هم می‌تواند شرایط را برای این قارچ نامساعد کند و آن را از بین ببرد. فقط مواظب باشید که گیاه را ظهرهنگام آبپاشی نکنید تا شاخسار گیاه دچار سوختگی نشوند.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۳۴۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد

قاسمعلی نیک‌پسند مدیر جهاد کشاورزی جوین گفت: این واحد پرورش قارچ به صورت صنعتی با سطح زیر کشت چهار هزار و ۸۰ مترمربع با ظرفیت تولید سالانه ۹۰ تن محصول فعال شده است.

وی افزود: برای ایجاد این واحد تولیدی ۲۲ میلیارد ریال تسهیلات و ۴۰ میلیارد ریال از محل خودیاری مجری هزینه شده است که از این طریق ۱۲ فرصت شغلی فراهم و در نخستین سال بهره برداری پنج دوره محصول قارچ تولید می‌شود.

قارچ محصولی زودبازده است که کشت آن به علت شاخص‌های اقتصادی، زیست محیطی، تغذیه‌ای و دارویی اهمیت زیادی پیدا کرده است.

گستره زمین‌های باغی و زراعی جوین ۳۵ هزار هکتار و محصولات عمده آن گندم، جو، چغندر قند، زیره، پیاز، هندوانه و پسته است که ۱۲ هزار بهره‌بردار در بخش‌های کشاورزی، باغداری، دامپروری و طیور این شهرستان فعالیت دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • مراقب «کلاهک‌های مرگ» باشید
  • نخستین واحد پرورش قارچ صنعتی در جوین خراسان رضوی افتتاح شد
  • شیوع بیماری‌های موجود در فضای سبز/ مقابله با هجوم مگس‌های سفید
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی
  • مشاهده علائم بیماری سفیدک انگور در تاکستان‌های خراسان شمالی
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • مراقب این قارچ‌ها باشید!
  • برای مبارزه با این بیماری خیار تلخ بخورید
  • مردم از مصرف قارچ خودرو در طبیعت خودداری کنند