Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایران اکونومیست - به گزارش ایران اکونومیست؛ دکتر رضا ملک زاده روز سه شنبه در مراسم رونمایی پایگاه داده های ژنوم ایرانی( ایرانوم) در دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی افزود: مطالعات اولیه این موضوع را تائید کرده است.
وی اظهار کرد: با اینگونه روش های درمانی می توان اشکالات ژنتیکی را اصلاح کرد و فرزند سالم به دنیا آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


معاون وزیر بهداشت پیش بینی کرد که خیلی از معلولیت ها را می توان با این روش درمانی پیشگیری کرد. مادران باردار با آزمایش ژنتیک می توانند معلولیت جنین خود را تشخیص دهند.

** بیش از 300 میلیون معلول در دنیا در انتظار معالجه با ژن درمانی
وی با اشاره به اینکه ژن درمانی به سرعت در حال پیشرفت است، گفت: بیش از 300 میلیون معلول در دنیا در انتظار معالجه با استفاده از ژن درمانی هستند.
ملک زاده پیش بینی کرد که در ایران حدود 100 هزار معلول داشته باشیم که در 5 سال آینده حداقل 10 هزار نفر آنان به صورت کامل مداوا شوند.
معاون وزیر بهداشت تاکید کرد که ما باید آمادگی لازم برای این کار را در کشور فراهم آوریم تا خدمات مناسب به این افراد ارائه شود.
وی ادامه داد که مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی در حوزه تشخیص بیماری های ژنتیکی فعال است اما آنچه اتفاق افتاده در زمینه درمان اینگونه بیماری ها است‌.
ملک زاده افزود: این مرکز با تلاش محققان در مرحله اول تشخیص را انجام داده اند و باید قدم های دیگر با قوت برداشته شود.
وی بر لزوم توسعه اینگونه مراکز تحقیقاتی در کشور تاکید کرد و گفت: این مراکز باید در شهرهای شیراز و مشهد افزایش یابد.
وی، موضوع مهندسی بیولوژی را بسیار مهم است، اظهار کرد: این موضوع دارای کاربردهای مختلف از جمله سلامت است.علاوه بر حوزه پزشکی، در حوزه کشاورزی حتی در تولید سوخت سالم هم کاربردهایی دارد.
معاون وزیر بهداشت به تاثیر شگرف این حوزه در آینده اشاره کرد و گفت: کاربرد درمانی در این حوزه به سرعت در حال پیشرفت است که ما هم باید همپای سایرین گام برداریم.
مراسم افتتاح پروژه ملی ' ایرانوم ' امروز با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری، دکتر رضا ملک زاده معاون وزیر بهداشت و سایر مسوولان برگزار شد.
با اجرای این پروژه که شامل توالی یابی ژنومیک هشت قوم ایرانی است، مرکز تحقیقات ژنتیک دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی موفق به انتقال تکنولوژی بسیار پیشرفته توالی یابی نسل جدید ژنوم (NGS) به کشور شده و امکان بهره برداری علمی تمامی مراکز تحقیقاتی علوم پایه، پزشکی و نیز پزشکی شخص محور کشور از اطلاعات تخصصی ثبت شده در این مرکز، به ویژه جهت پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های ژنتیکی فراهم شده است.
این پایگاه هم اکنون شامل داده های مربوط به ژنوم 800 فرد سالم با ویژگی های مشخص از هشت قوم ایرانی می باشد که مورد مطالعه قرار گرفته و اطلاعات آنان بدون نام و مشخصات شخصی به صورت کدگذاری شده در این پایگاه ثبت شده است.
داده های مرحله اول این پایگاه، داده های مربوط به 800 نفر بالای 35 سال بوده که این جمعیت از 8 قوم مختلف شامل فارس، آذری، کرد، عرب، لر، بلوچ، ترکمن و ساکنین خلیج فارس است. 

منبع: ایران اکونومیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iraneconomist.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران اکونومیست» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۹۷۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است

نجمه کمالی مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور در نشست مدیران ارشد سازمان حفاظت محیط زیست در شیراز که با حضور علی سلاجقه معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست برگزار شد، با بیان اینکه توجه به جایگاه بانوان در دولت سیزدهم افزایش یافته است اظهار کرد: محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است، توسعه آموزش و توان افزایی بانوان در محیط زیست کاملا مشهود است.

 او بیان کرد: ۳۰ درصد از کارکنان سازمان حفاظت محیط زیست را زنان تشکیل می‌دهند و هم اکنون ۲۴۵ بانو در پست‌های مدیریتی مشغول خدمت هستند.

او افزود: افزایش سهم بانوان در مدیریت محیط زیست کشور یکی از راهبرد‌های اصلی سازمان حفاظت محیط زیست است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور گفت: انسجام، شبکه سازی و تقویت نشاط درون سازمانی، تعامل و ارتباط موثر با کارکنان ستاد و ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت زنان به ویژه خانواده‌ها به عنوان مهم‌ترین بنیان اجتماعی در گسترش فرهنگ حفاظت از محیط زیست، تقویت شکوه مادری و جوانی جمعیت، ترویج فرهنگ عفاف و حجاب و اعتلا و گسترش فرهنگ و تقویت باور‌های دینی در حوزه خانواده از جمله مهم‌ترین اهدافی است که در این سازمان دنبال شده است.

کمالی همچنین اقدامات سازمان حفاظت محیط زیست در جهت اجرای بند ح تبصره ۹ قانون بودجه و حمایت از بانوان را تشریح کرد و افزود: با اجرای رویداد ملی خانواده و فرهنگ عامه، حمایت از فرزند آوری، آموزش و مشاوره در حوزه خانواده، اجرای برنامه‌های حوزه زنان و خانواده، برگزاری کارگاه‌ها و برنامه‌های تخصصی در حوزه همسرداری، کار، خانواده، تعلیم و تربیت فرزند، ارتباط موثر والدین و فرزندان و برگزاری کارگاه مهارت‌های زندگی و برقراری تعادل و توازن بین کار و زندگی برای ارتقای جایگاه زنان و حمایت از آنان تلاش شده است.

مشاور اموز زنان و خانواده سازمان حفاظت محیط زیست کشور همچنین با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به قشر زنان، ادامه داد: اجرای کامل قانون جوانی جمعیت در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، تعامل و همکاران با مادران دارای فرزند زیر ۲ سال برای استفاده از ظرفیت دورکاری، برگزاری دوره‌های آموزش تحکیم خانواده در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها، استفاده از ظرفیت بانوان متخصص در پست‌های مدیریتی، همکاری در برگزاری و اجرای برنامه‌های کارگروه محیط زیست و خانواده رویداد ملی خانواده و فرهنگی عامه و ارسال به موقع گزارشات اجرای مصوبه شوارای عالی انقلاب فرهنگی در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب و تشویق کارکنان از جمله انتظارات بانوان است.

کمالی همچنین خواستار تعامل و همراهی با مادران دارای فرزند زیر ۶ سال و موافقت با مرخصی آنان، حضور و عضویت مشاور امور زنان و خانواده اداره کل در جلسات شورای معاونین استان‌ها، تهیه لباس همسان برای بانوان به منظور آراستگی و حفظ عفاف و حجاب در ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و راه اندازی اتاق مادر و کودک در جهت ماده ۲۲ قانون جوانی جمعیت و همچنین همکاری با اداره کل امور زنان و خانواده استانداری برای معرفی بانوی تاثیر گذار در حوزه محیط زیست شد.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • خیران پیشگامان اصلی رفع نیازهای درمانی هستند
  • بهره‌مندی بیش از ۶۰۰ نفر در مانور تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر
  • نمایشگاه کتاب و ظرفیت «گردشگری ادبی»
  • ‌ بهره‌برداری از ۳۶ پروژه عمرانی سلامت‌محور در فارس
  • بازنگری تعهدات وزارت نفت نسبت به طرح‌های درمانی بوشهر
  • شناخت توانمندی‌ها در حوزه آی‌تی در استان زنجان ضروری است
  • پیام های حمله به پایگاه های آمریکا در شرق سوریه
  • محیط زیست عرصه تقویت بنیان‌های اجتماعی با بهره گیری از توان بانوان است
  • ایران جزو چهار کشور نخست دنیا در حوزه سدسازی است
  • ایران در ردیف کشورهای برتر حوزه ساخت سد و نیروگاه‌های بر‌ق‌آبی