Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز و به نقل از میزان، هفته گذشته همچنین مشخص شد خانه تاریخی نیما یوشیج در شهر تهران نیز از ثبت ملی خارج شده و از این به بعد تخریب آن را تهدید می کند. این دومین موج تخریب بناهای تاریخی است که از روی کار آمدن علی اصغر مونسان در سازمان میراث فرهنگی به راه افتاده است.

به این ترتیب دومین موج تخریب بناهای تاریخی پس از روی کار آمدن علی اصغر مونسان در کشور به راه افتاده و مالکان بناهای تاریخی در صف خارج کردن بناهای خود از ثبت ملی و تخریب آن قرار گرفته اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اداره کل بی فایده خراسان رضوی

در مشهد موضوع تخریب مسجد تاریخی معجردار و آب انبار آن که قدمت صفوی داشته، از مدتی پیش مطرح شده بود. شهرداری مشهد بهانه های زیادی برای تخریب این بنا داشت اما مهمتر از همه گویا آزادسازی نمای ورودی یک مجتمع تجاری عظیم، علت اصلی این تخریب بوده است.

در حالی دوستدارن میراث فرهنگی خراسان مدت ها پیگیر وضعیت این بنا و جلوگیری از تخریب آن بودند، میراث فرهنگی خراسان رضوی درگیر تغییر مداوم مدیران آن و مخالفت نهادهای مختلف با مدیران پیشنهادی بود. با این وجود کمتر از دو هفته پس از انتخاب مدیر جدید برای اداره کل میراث فرهنگی خراسان رضوی، لودرها برای تخریب مسجد معجردار قشون کشی کردند تا بار دیگر نشان دهند که مسئولان میراث فرهنگی مشهد ضعف آشکاری در حفظ بناهای تاریخی این شهر دارند. مسئولانی که پیش از این درباره کم کاری در حفظ بناهای تاریخی به دادستانی مشهد نیز احضار شده بودند. واکنش این اداره کل دربرابر تخریب این بنای ثبت ملی اما در حد بی اطلاع بودن است.

پس از آنکه مسجد معجردار با خاک یکسان شد، معاون میراث فرهنگی این استان گفت: «این اثر تاریخی ۱۸۰ سال قدمت دارد و جزو میراث معنوی و تاریخی شهر مشهد محسوب می‌شود. تاکنون هیچ حکمی مبنی بر خروج این اثر تاریخی ارزشمند به میراث‌فرهنگی اعلام نشده است.شاهد بی‌توجهی مسئولان شهرداری در این زمینه هستیم.»

همه نگران میدان امام بودند، شهرداری همدان به بافت تاریخی زد

در حالی که مدتی است دوستداران و فعالان میراث فرهنگی استان همدان نگران فعالیت های شهرداری این شهر در مرکز اصلی همدان و میدان امام هستند، مدیران میراث فرهنگی از تعامل صد در صد با شهرداری خبر می دهند و کار را به دست آنها سپرده اند. اما همزمان با فعالیت شهرداری در سنگفرش کردن خیابان های مرکزی همدان و پیدا شدن صدها یافته تاریخی، این نهاد به بافت تاریخی این شهر حمله و بخشی از خانه های تاریخی را با لودر تخریب کرد. در عملیات عمرانی شهرداری همدان در بافت قدیمی این شهر برخی از آثار ابنیه تاریخ همدان از جمله خانه‌های «شمسیان» و «بهرامی» مربوط به دوره قاجار و خانه «اخلاصی» مربوط به دوره پهلوی در محله کبابیان همدان توسط شهرداری تخریب شد. در این بین واکنش میراث فرهنگی همدان به این اتفاق تنها انتقاد از شهرداری بوده است. علی مالمیر، مدیر کل میراث فرهنگی استان همدان گفت: «ثار و بناهایی که در این عملیات عمرانی از سوی شهرداری تخریب شده‌اند، هیچ‌کدام ثبت ملی نبوده‌اند اما درهرحال آثار تاریخی هستند که واجد ارزش‌اند و باید حفظ شوند.بهتر این بود که شهرداری حتما قبلا از تخریب این آثار تاریخی از میراث‌فرهنگی استعلام بگیرد.»

میراث فرهنگی تهران همه را شوکه کرد؛ خروج خانه نیما از ثبت

هفته گذشته اما اداره کل میراث فرهنگی تهران گوشه ای تازه ای از ضعف ها خود را نمایان کرد. دفاع نامناسب این اداره کل دربرابر شکایت مالکان خانه تاریخی نیما یوشیج، باعث شد این بنا که صدها سند از حضور و زندگی نیما در آن ثبت شده، از ثبت ملی خارج شود. اداره کل میراث فرهنگی تهران مدت هاست با زمزمه تغییر مدیریت روبروست و هیچ واکنشی از سوی این نهاد به تخریب تاریخ تهران داده نمی شود. ده ها پرونده شکایت و تخریب در این اداره مفتوح است که به نظر می رسد با مشکلات ادامه دار بخش حقوق این اداره کل، امیدی به نتیجه گیری از آنها به نفع میراث فرهنگی تهران نیست و همچنان تخریبگران تاریخ تهران دست بالاتری از مدیران ساکت این اداره کل دارند.

مدیرانی که نمی روند، مسئولانی که در سفر هستند

به تخریب های اخیر می توان ده ها مورد دیگر اضافه کرد. در شهر تاریخی و ثبت جهانی یزد روزی نیست که تعرضی به تاریخ نشود. اوضاع وخیم میراث فرهنگی در خوزستان همه را نگران کرده و باقی استان ها نیز وضعیت بهتری ندارد. با این حال پس از روی کار آمدن علی اصغر مونسان در سازمان میراث فرهنگی با شعار تحول گرایی، بسیاری منتظر بودند که در حوزه مدیران ارشد این سازمان و مدیران کل استان ها، انتصابات تازه ای رخ دهد و رکود در اداره کل ها و بی توجهی آنها به وظایف محوله به پایان برسد. هم زمان به حضور مونسان در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری موج تخریبی با سو استفاده از بی ثباتی شهرداری ها و سازمان میراث فرهنگی در استان های مختلف به راه افتاد. موجی که انتظار می رفت رییس تازه به آن واکنش نشان دهد و مدیران مربوط در این تخریب ها را مجبور به پاسخگویی کند. با این حال در نخستین نشست خبری رییس سازمان، مونسان اعلام کرد که بنایی تخریب نشده! و جلوی تخریب ها گرفته شده است. او با دفاع تمام از معاونت پرحاشیه میراث فرهنگی در این نشست نشان داد که انتظار فعالان میراث فرهنگی برای تحول در این نهاد قرار است باز هم به طول بیانجامد. حالا با گذشت ماه ها از حضور او در سازمان میراث فرهنگی، همچنان مدیران کل و معاونان سابق به کار خود ادامه می دهند و هر بار موج های تخریب با چند انتقاد و مصاحبه به دست فراموشی سپرده می شوند. در روزهایی که مونسان در سفر اروپا به سر می برد، لودرها در بافت های تاریخی کشور، فرمانروایی می کنند.

700

میراث فرهنگی خانه تاریخی نیما یوشیج سفر رییس سازمان میراث فرهنگی به اروپا مسجد معجردار مشهد علی اصغر مونسان اداره کل بی فایده خراسان رضوی شهرداری همدان بافت تاریخی میدان امام همدان

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۰۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

میدان جی مسدود خواهد شد

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران با اشاره به ادامه شاخه غربی پروژه یادگار امام گفت: برای اجرای این پروژه در صورت موافقت شورای تامین استان "میدان جی" برای اجرای پروژه انسداد خواهد شد. - اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، هادی حق‌بین؛ معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در جریان دویست و سی و دومین جلسه شورای شهر تهران در گزارشی به وضعیت شاخه غربی پروژه یادگار امام اشاره و اظهار کرد:‌ اجرای این طرح اثر بسیاری را بر مناطق جنوبی و جنوب غربی پایتخت خواهد داشت.

وی افزود:‌ این پروژه در بخش پادگان جی و اراضی مربوط به آموزش و پرورش رفع معارض شده و در اختیار شهرداری قرار گرفته و توافقات نهایی با وزارت دفاع و ارتش انجام شده و در حال حاضر 70 درصد اراضی در اختیار شهرداری تهران قرار گرفته است.

معاون فنی عمرانی شهرداری تهران در ارتباط با ادامه شاخه غربی یادگار امام خاطرنشان کرد: قرار بر این است که انسداد میدان جی در شورای تامین استان تهران مطرح شود و امیدواریم هفته آینده مجوز انسداد این مسیر صادر شود. البته مشکلاتی برای تردد شهروندان ایجاد می‌شود اما درخواست همکاری داریم و ما تلاش داریم که در سه شیفت کاری این بخش پروژه را پیش ببریم.

عملیات اجرایی اصلاح هندسی در بزرگراه یادگار امام(ره)

حق‌بین با اشاره به اینکه 40 درصد پروژه یادگار امام در میدان جی قرار گرفته است، اضافه کرد: شاید ناچار باشیم پس از تصویب در کمیسیون، برخی درختان را جابجا کنیم البته بنا بر برآوردهای صورت گرفته در قالب طرح، 7 هکتار از فضای پیرامونی میدان جی و میدان فتح فضای سبز کاشته خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه این پروژه در میدان فتح در 3 سطح اجرا خواهد شد تصریح کرد: یک تونل 350 متری در پروژه پیش‌بینی شده و برای اینکه بتوانیم از معارضین عبور کنیم سعی خواهیم کرد شرایط را با تاسیسات موجود منطبق کنیم.

معاون شهردار تهران ادامه داد: پیش‌بینی ما بر این است که بخشی از این پروژه ترافیک قابل توجه از میدان فتح را برطرف کند و در 6 ماه آینده تکمیل و به بهره‌برداری برسانیم. البته پروژه یک باره افتتاح نخواهد شد و به تدریج مورد بهره‌برداری قرار خواهد گرفت. و چنانچه در شورای تامین به انسداد میدان جی رای داده نشود، کار ابتر خواهد ماند. امیدواریم با همراهی پلیس و اطلاع‌رسانی در این خصوص پروژه اجرایی شود.

وی در خصوص نهضت تامین پارکینگ در سطح شهر تهران گفت: این کار در کلان جزو ماموریت‌های فنی عمرانی نیست اما توافقنامه‌ای با مجموعه سازمان حمل و نقل و ترافیک به امضا رسیده تا پروژه‌هایی توسط معاونت فنی عمرانی اجرا شود.

حق‌بین افزود: 6 پروژه طراحی شده است که ان‌شاءالله نخستین پروژه در شهرداری منطقه 15 تحت عنوان پارکینگ مینابی افتتاح می‌شود و در ادامه در محله جوادیه و ... به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی در پاسخ به پرسش دیگری در ارتباط با وضعیت اجرای پروژه زیرگذر میدان سپاه تصریح کرد: این پروژه از غرب به شمال میدان سپاه طراحی شده و در حال واگذاری کارگاه به پیمانکار هستیم و به محض واگذاری کارگاه فرآیند اجرای پروژه آغاز خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت موقتاً متوقف شد
  • میدان جی مسدود خواهد شد
  • توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت با دستو‌ر دادستانی
  • ورود دادستانی و توقف عملیات عمرانی در شهر جدید جیرفت
  • تبریز گردشگرپذیر می شود/ احیای خانه های تاریخی در دل شهر
  • تخریب آثار تاریخی در باران شدید کرمان؛ قسمت اسلامی قلعه نرماشیر ریخت
  • گردشگری اولین رکن سند توسعه و پیشرفت نایین است
  • برنامه ریزی برای ساماندهی گذر قدیمی جلوخان
  • چرا تنها سایت موزه غرب کشور عاقبت به خیر نشد
  • اهدای ۵۹ شیء تاریخی به اداره میراث‌ فرهنگی شهرستان ملایر