Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مشکلات اساسی ما این است که در زمینه حجاب فرهنگ‌سازی و آموزش خیلی کم است و اگر کسی هم بخواهد حجاب داشته باشد، محصولات حجاب خیلی در دسترسش نیست. الگوی مناسبی وجود ندارد، یعنی مدام می‌گوییم که این نوع پوشش بد است ولی در ازای آن الگویی هم ارائه نمی‌دهیم.به گزارش بلاغ، محدثه انسی‌نژاد: این روزها شاهد فعالیت صفحاتی در اینستاگرام هستیم که متعلق به بانوانی با دغدغه حجاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفحاتی که به خانم‌ها طرز صحیح پوشیدن لباس، مانتو و روسری را آموزش می‌دهند. بهار غفارزاده یکی از همین دخترانی است که در زمینه ترویج حجاب به صورت جدی فعالیت می‌کند و به تازگی ویدئوهای آموزشی بستن شال و روسری را هم در صفحه‌اش قرار می‌دهد. بهار متولد سال ۱۳۶۸ و دانشجوی ارشد مدیریت ورزشی است. علاوه بر این او مربی شنا و نجات غریق هم هست. غفارزاده دوره‌های مدلینگ اسلامی را در سال ۹۳ گذراند و در شوهای زنده ویژه بانوان که در آن سال‌ها با مجوز برگزار می‌شد نیز حضور داشت. این گفتگو در ادامه گفتگوهای «حجاب به روایت دختران ایرانی» منتشر می‌شود. گفتگوهایی که بدون قضاوت روایت‌گر ‌آدم‌هایی است که دست به انتخاب زده‌اند. شما نیز اگر تجربه مشابه‌ای در این زمینه دارید برایمان بیان کنید تا شاید کسی را در انتخاب بهتر یاری رساند. در ادامه گفت‌وگوی فردا را با این دختر فعال در زمینه حجاب اسلامی می‌خوانید. 

 


از کودکی به موضوع حجاب علاقه‌مند بودم

بهار درباره سابقه علاقه‌اش به موضوع حجاب اسلامی می‌گوید: «من تقریبا شش سال می‌شود که در حوزه مدلینگ اسلامی فعالیت می‌کنم. از اولین خاطراتی که به خاطر می‌آورم، همیشه به موضوع لباس علاقه‌مند بودم و برایم مهم بوده است. دنبال این موضوع می‌رفتم و اهمیت می‌دادم که چه چیز را با چه چیز بپوشم. من در یک خانواده مذهبی بزرگ شدم. همیشه دغدغه من این بوده؛ در عین اینکه حجاب داشته باشم، بتوانم لباس‌های خوب، شیک و به روز بپوشم.»

 

 

بعضی مایوهای اسلامی دارای حجاب کاملی هستند

این مربی شنا درباره مایوهای اسلامی می‌گوید: «در مد دنیا این اتفاق افتاده است که مایوهای اسلامی با طرح‌ها و رنگبندی‌های مختلف به بازار آمده است. البته من در ایران خیلی کم و به تازگی این مایوها را می‌بینم. اما در کشورهای دیگر مثل مالزی، ترکیه این مایوها وجود دارند. مثلا برندهای شنا در کنار تمام محصولاتشان مایوهای اسلامی هم می‌فروشند و خانم‌ها هم می‌توانند آنها را بپوشند، البته من خودم هنوز آن را امتحان نکردم. ذکر این نکته هم ضروری است که؛ معمولا تعریف خارجی‌ها از پوشیدگی و حجاب با ما فرق دارد. از نظر آنها یک شلوار جذب، تونیک بالای زانو و پوشاندن موها هم حجاب محسوب می‌شود. اما من مایوهایی را هم دیده‌ام که کاملا پوشیده هستند، یعنی مثل گرمکن شلوارهای شمعی گشاد هستند؛ در بعضی از این مایوها می‌شود حجاب کاملی دید.»

 

 

وجود دوره‌های مدلینگ اسلامی واقعا برای جامعه مفید است

او درباره نکات مثبت دوره‌های مدلینگ اسلامی می‌گوید: «دوره‌هایی که من گذراندم، در یک موسسه و در سال ۹۳ با مجوز وزارت ارشاد برگزار می‌شد و اینکه چرا کنسل شد، در واقع دستور کارگروه مد و لباس بود. حالا دو سال است که فعالیت این موسسه متوقف شده است. به نظر من دوره‌های مدلینگ اسلامی خیلی مفید بود و وجود چنین چیزی واقعا برای جامعه لازم است. ما آیتم‌های مختلفی را آموزش می‌دیدیم. از جمله این موارد؛ آشنایی با طراحی لباس، آموزش زبان بدن، آموزش‌ ورزش و تغذیه و به صورت تخصصی آموزش‌هایی درباره شیوه عکاسی و حتی اجراهای زنده می‌دیدیم. اصولی که در حال حاضر هر کس که می‌خواهد وارد این حیطه بشود، حتما باید درباره آن آموزش ببیند. مثل خیلی از کارهایی که ما دوره‌‌های تخصصی‌اش را می‌گذارنیم، این کار هم نیاز به گذراندن دوره‌های تخصصی دارد.»

 

 

شوهای زنده معرفی مدلینگ اسلامی یکی از اتفاقات خوب سال‌های قبل بود

این فعال عرصه حجاب درباره شوهای زنده‌ای که در این زمینه قبلا اجرا می‌شد، می‌گوید: «آن شوهای زنده‌ای که من شرکت کردم، همه‌شان با مجوز بودند. در واقع تماشاگران فقط خانم‌ها بودند و شوها بدون وجود هیچ دوربین و موبایلی برگزار می‌شد. یعنی همه‌ این‌ها جلوی در تحویل گرفته می‌شد. در این شوها کاملا نظارت وجود داشت و طراحان مختلف‌ آن‌جا شرکت می‌کردند، تعدادی مدل انتخاب می‌شد و لباس‌های طراحان مختلف پوشیده و معرفی می‌شد. مهمان‌های ویژه دعوت می‌شدند. لباس‌هایی که در این شوها معرفی می‌شد؛ کاملا پوشیده و اسلامی بودند. حجاب‌ کاملا رعایت می‌شد و استقبال خیلی خوبی هم از این شوها می‌شد. این شوهای زنده هیجان خیلی خوبی برای خانم‌ها داشت و از اتفاقات خوب آن سال‌ها بود.»

 

 

معمولا تهیه محصولات حجاب در ایران مشکل است

او درباره مشکلات افراد محجبه می‌گوید: «یکی از مشکلات اساسی ما این است که در این زمینه فرهنگ‌سازی و آموزش خیلی کم است و اگر کسی هم بخواهد حجاب داشته باشد، محصولات حجاب خیلی در دسترسش نیست. مشکلات بسیار زیاد است و از جنبه‌های مختلف می‌توان به آن نگاه کرد؛ مثلا یک مشکلش این است که الگوی مناسبی وجود ندارد، یعنی مدام می‌گوییم که این بد است ولی در ازای آن الگویی هم ارائه نمی‌دهیم. من جدیدا تصمیم گرفتم، در صفحه خودم مراکز خرید محصولات حجاب را به دیگران معرفی کنم.»

 

 

اولین برنامه‌ام یاد دادن شیوه بستن شال و روسری برای بانوان است

بهار درباره بازخوردهای آموزش حجاب در صفحه‌اش می‌گوید: «در واقع من بحث آموزش را به تازگی شروع کردم اما اولین چیزی که در حال حاضر خیلی جدی به آن فکر می‌کنم، شیوه بستن شال و روسری برای کسانی است که حجاب را دوست دارند. چون از نظر من انسان‌ها به زیبایی تمایل دارند و این نیازشان حتما باید پاسخ داده شود. اینکه بعضی خانم‌ها وقتی از خانه بیرون می‌آیند، موهای رنگ کرده‌شان را از روسری بیرون می‌آورند، از آن سمت هم خانم‌هایی که می‌خواهند حجاب داشته باشند و نباید موهایشان مشخص باشد، ممکن است دچار حس بدی شوند. یعنی در واقع این احساس از زیبایی‌شناسی نشات می‌گیرد. آنها به خاطر اعتقاداتشان از این حس صرف‌نظر می‌کنند. خیلی از کسانی که حجاب را رعایت نمی‌کنند هم به دلیل وجود همین حس است. آنها نمی‌توانند بپذیرند که موهایشان را بپوشانند و یک روسری ساده سرشان کنند. بنابراین با دیدن واکنش‌های اطرافیانم، متوجه شدم که خانم‌ها دوست دارند به جای آرایش موهایشان، یک پوشش مناسب و متناسب با لباس‌هایشان داشته باشند و از این طریق به این حس خوب برسند. علاوه بر این، من در حال برنامه‌ریزی هستم که بتوانم نکات آموزشی که مربوط به استایل حجاب می‌شود را اطلاع رسانی کنم.»

 

 

اینکه به عنوان یک کشور اسلامی در عرصه مدلینگ جهانی جایگاهی نداریم، بسیار ناراحت کننده است

این دختر دغدغه‌مند درباره تغییرات عرصه مد اسلامی می‌گوید: «عرصه مد اسلامی واقعا تغییرات خیلی بزرگی داشته است. من قبلا که سراغ عکاس‌ها و خیلی آدم‌های دیگر برای نمایش مد اسلامی می‌رفتم، زیاد استقبال نمی‌کردند و عکاسی باحجاب برایشان عجیب بود، اما در همین شش سال اخیر شاهد بسیاری از تغییرات حتی در سطح جهانی هستیم. اینکه یک برند معروف خارجی آمده و خانم‌های مسلمان، البته بیشتر عرب‌ها را مخاطب خود قرار داده و برایشان تولیداتی با اسم عبا ارائه داده است و حتی برایشان عکاسی کرده یا برند دیگری خانم‌های مسلمان ورزشکار را مخاطب خودش قرار داده و برایشان کلاه حجاب طراحی کرده است. همه این‌ها حاکی از این است که ما در ایران به عنوان یک کشور اسلامی محصولات کمی برای ارائه داریم. اینکه ما در سطح جهانی جایگاهی نداریم، بسیار ناراحت کننده است.»

 

 

فعالیت در عرصه حجاب به چند صفحه اینستاگرام شخصی محدود شده است

این فعال عرصه حجاب در ادامه می گوید: «ما در زمینه مد اسلامی خیلی کم کار می‌کنیم و هیچ برنامه‌ریزی بنیادی‌ای برای این کار نداریم. الگوسازی در این موضوع نداریم. چند نفری هم که در ایران و در اینستاگرام فعالیت می‌کنند، فعالیت‌‌شان کاملا شخصی است. ما به کارهای بنیادی احتیاج داریم. از آن طرف می‌بینیم که مدهای غیرایرانی و غیراسلامی برندهای مختلف در حال فعالیت هستند و شما وقتی در اینستاگرام بخواهید دنبال یک مد اسلامی بگردید با مدهای غربی و غیرایرانی مواجه می‌شوید. البته در این زمینه چند کشور مسلمان فعالیت می‌کنند اما اگر صرفا دنبال نمونه ایرانی‌اش بگردید، واقعا شاید با مشکل مواجه شوید.»

 

 

نیاز اصلی بانوان ما شیک‌پوشی است

خانم غفارزاده درباره میزان استقبال خانم‌ها از نوع پوشش‌اش می‌گوید: «من در هر جمع و محیطی که حضور پیدا می‌کنم، نوع پوششم واقعا با استقبال مواجه می‌شود. بانوان ما در واقع نیاز اصلی‌شان شیک‌پوشی است و اگر ببینند این شیک‌پوشی را با حجاب می‌توانند داشته باشند، انتخابش می‌کنند. انتقادی که درباره این نوع استایل وجود دارد؛ بحث اصلی حجاب در اسلام یعنی عدم جلب توجه و تبرج است. یعنی می‌گویند شما اگر به این شکل حجاب را رعایت کنید، باعث جلب توجه می‌شود و چنین چیزی با بحث حجاب مغایرت دارد. از نظر من این حرف منطقی نیست. چون بحث تبرج و خودنمایی زمانی مطرح است که بار منفی داشته باشد، به طور مثال باعث تحریک جنسی شوی اما ما با حجاب زیبا در شرایط فعلی جامعه‌مان که در واقع همه چیز به سمت برهنگی و بی‌حجابی می‌رود، می‌گوییم با حجاب زیبا هم می‌توان در جامعه حاضر بود. سعی ما در این است که خانم‌ها را به حجاب علاقه‌مند کنیم. در چنین شرایطی این جلب توجه می‌تواند مفید هم باشد، ولی در بیست سال پیش یا سی سال پیش این جلب توجه می‌توانست مضر باشد. این نکته را هم فراموش نکنیم که هر چیز جدیدی باعث جلب توجه می‌شود، ولی همان طور که گفتم مهم این است که این جلب توجه مثبت است. به طور مثال چادرهای آستین‌دار در روزها و سال‌های اول جلب توجه می‌کردند. اما جلب توجه مثبت، حتی به همین دلیل خیلی‌ از خانم‌هایی که مانتویی بودند، این چادرها را انتخاب کردند. پس نمی‌توانیم بگوییم که این جلب توجه با حجاب مغایرت دارد. من این انتقادات را نمی‌پذیرم و اعتقاد دارم اگر این جلب توجه با برنامه ریزی و درست انجام شود، می‌تواند به ترویج فرهنگ حجاب کمک کند.»

 

 

به جای اصلاح به بی‌حجاب‌ها، باحجاب‌هایمان را الگو کنیم

او درباره چگونگی ترویج حجاب در جامعه می‌گوید: «جایی مطلب جالبی خواندم و آن این بود که اگر یک نفر نماز نمی‌خواند، نباید با او کاری داشته باشیم. بلکه باید نمازخوان‌های ما اصلاح شوند. همین باعث می‌شود که خودشان الگو ‌‌شوند و همه را نمازخوان کنند. این بحث درباره حجاب هم صدق می‌کند. من اگر بتوانم انقدر خوب باشم که به عنوان الگو قرار بگیرم، دختر من یا هر کسی که اطراف من هست، بدون هیچ اصرار و اجباری حجاب را انتخاب می‌کند و صددرصد به آن علاقه‌مند خواهد شد. من در واقع فکر می‌کنم اگر از این روش در جامعه ما استفاده شود، نتایج خیلی خوبی را شاهد خواهیم بود.»

 

 

حجاب کامل برای یک خانم یعنی استفاده ابزاری نکردن از اندام

بهار در تعریف حجاب کامل می‌گوید: «حجاب زیبا و کامل از نظر من یعنی که یک خانم تمام زیبایی‌های اندام خودش را بپوشاند. در واقع طوری لباس بپوشد که از اندام خودش برای جلب توجه استفاده نکند. حالا اگر آن مانتو، روسری و هر چیزی که می‌پوشد، زیباست ایرادی ندارد. اما بحث اینجاست که از خودش استفاده ابزاری نکند. اگر این موارد را رعایت کند، می‌تواند یک حجاب کامل و زیبا داشته باشد و خیلی‌ها را به حجاب علاقه‌مند کند.»

 

 

خانم‌های بی‌حجاب می‌گویند که اگر حجاب از اول به شکل استایل شما بود، آن را انتخاب می‌کردیم

او درباره واکنش مثبت مردم درباره استایل خودش می‌گوید: «درباره استایل خودم و برخورد مردم می‌توانم بگویم که ۹۹ درصد برخوردها همیشه با من مثبت بوده و یکی از دلایلی که انگیزه‌ام را برای ادامه این مسیر بیشتر کرد؛ همین واکنش‌های مثبت بوده است. البته عده معدودی هم هستند که من را از نزدیک نمی‌شناسند و در اینستاگرام همان ایرادات تبرج را پیش می‌کشند. به جز آنها من فقط واکنش مثبت دیدم و حتی این جمله را بارها از کسانی که حجاب ندارند، شنیده‌ام که «شاید اگر از اول حجاب به این شکل تعریف شده بود، ما هم حجاب داشتیم» جملاتی مثل این همیشه برای من سرشار از انرژی بوده و من خیلی وقت‌ها با دیدن دایرکت‌های اینستاگرامم اشک شوق در چشمانم جمع می‌شود و واقعا خدا را شاکرم که چنین لیاقتی به من داده است. امیدوارم بتوانم این موضوع را به مراحل خیلی خوبی برسانم و پاسخگوی انرژی مثبت اطرافیانم باشم.»

 

 

ما نمی‌توانیم به نسل جدید بگوییم که شبیه ۵۰ سال پیش لباس بپوشد

این فعال عرصه حجاب با انتقاد از شعاری شدن ترویج فرهنگ حجاب، می‌گوید: «ما واقعا باید از حالت شعاری خارج شویم. اصلا دیگر به این شکل کار کردن جواب نمی‌دهد. باید سیاست‌هایمان را تغییر دهیم. شاید ما به یک روش غیرمستقیم نیاز داریم، در واقع باید از الگوسازی استفاده کنیم و فعالیت‌ها، همایش‌ها و اتفاقات خوبی را در بحث حجاب رقم بزنیم تا بتوانیم افراد مختلف را به حجاب علاقه‌مند کنیم. ما نیاز به یک سری آگاهی و آموزش‌ها در این زمینه داریم. باید مراکز خرید در زمینه حجاب ایجاد کنیم. من یادم هست به کشوری سفر کرده بودم که یک طبقه از یک پاساژ را به محصولات ویژه حجاب اختصاص داده بودند. یعنی کسی که می‌خواست خرید کند، مستقیم به آن طبقه می‌رفت و هر محصول حجابی که می‌خواست با تنوع و رنگ‌های مختلف در اختیارش بود. ما در ایران به عنوان یک کشور اسلامی چنین چیزی خیلی کم داریم. نکته بعدی اینکه در موضوع تنوع حجاب، باید سختگیری را کنار بگذاریم؛ ما در حال حاضر با بحث دهکده جهانی و مد اسلامی روبه‌رو هستیم. ما نمی‌توانیم به نسل جدید بگوییم که شبیه ۵۰ سال پیش لباس بپوشید! یا شبیه مادربزرگتان لباس بپوشید! باید نیازسنجی کنیم. ببینیم چطور می‌توانیم دخترها را در سن تکلیف به سمت حجاب جذب کنیم. در واقع ما به این راهکارها احتیاج داریم. نمی‌توانیم، برگردیم و از الگوهای قدیمی استفاده کنیم. این کار واقعا در نسل فعلی جواب نخواهد داد. نکته دیگر اینکه من کاملا باحجاب زیبا و حجاب رنگی موافقم. حجابی که اگر در جامعه ما فراگیر شود، مشکل جلب توجه‌اش هم از بین خواهد رفت و آخرین نکته اینکه شاید حتی پسرها و مردهای ما هم نیاز به آموزش و آگاهی در مسئله حجاب دارند؛ همین که حدود حجاب بانوان را بشناسند. چون معمولا آقایان فکر می‌کنند؛ خانم‌های محجبه دارای ویژگی‌های خاصی هستند و آنهایی که بی‌حجاب هستند، ویژگی‌های دیگری دارند. به طور مثال وقتی من یک ورزشکار حرفه‌ای هستم، هیچ آقایی من را در حال ورزش نمی‌بیند و این خیلی برایشان تعجب‌آور است که خانم‌های باحجاب هم می‌توانند ورزشکار حرفه‌ای باشند! در کل ما به یک سری آموزش‌ها در زمینه حجاب، برای تمام افراد جامعه‌مان نیازمندیم.»

 

 

متاسفانه ما در ایران افراد را از روی پوششان جداسازی کردیم

او در انتقاد به جداسازی افراد از روی پوشش می‌گوید: «یک مسئله‌ای هست که من به شدت با آن مشکل دارم و آن این است که ما افراد را از روی پوششان جداسازی کرده‌ایم. به طور مثال می‌گوییم؛ خانم‌های مانتویی، خانم‌های چادری. من مخالف این موضوع هستم و می‌گویم این به موضوع حجاب در ایران ضربه بزرگی زده است. در واقع نوع پوشش را برای خانم‌ها به صورت صفت در آوردیم که هیچ جای دنیا چنین اتفاقی نمی‌افتد. شما یا محجبه هستی یا نیستی. هر جای دنیا وقتی موهای شما پوشیده باشد و لباس مناسبی پوشیده باشید، این یعنی شما مسلمان هستید. حالا ما در ایران می‌گوییم، اگر کسی چادر سرش می‌کند، حتما این ویژگی‌ها را دارد و اگر کسی چادر سرش نمی‌کند، این خصوصیات را دارد یا اینکه می‌گوییم کسی که چادر سرش می‌کند، حتما باید همه جا چادر سرش کند و کسی که مانتو می‌پوشد، نمی‌تواند در جاهایی چادر سرش کند! این موارد ناراحت‌کننده‌ای است که من در این سال‌ها خیلی با آن مواجه شدم. یعنی اگر جو به این صورت بود که خانمی نیاز بود در جایی با پوشش چادر حاضر شود، خیلی راحت چادر سرش می‌کرد و دو روز بعد که می‌خواست یک حجاب کامل با مانتو داشته باشد، این اتفاق برایش می‌افتاد، خیلی دیدها و تمایلات به حجاب بیشتر می‌شد. ولی ما چادر سر کردن را تبدیل به صفت کسی کرده‌ایم. به طور مثال زمانی که من چادر سر می‌کردم، این سوال من را خیلی ناراحت می‌کرد که؛ «شغل پدرت چیست؟» یعنی افراد فکر می‌کردند، پدر من یک شخصیت سیاسی دارد و من به این خاطر چادر سرم می‌کنم یا همین که من ورزش می‌کنم یا خوش پوش هستم، برای بعضی‌ها عجیب بود! فکر می‌کردند اگر کسی چادر سرش دارد، نباید این طور باشد. برعکس این موارد هم زیاد داریم. ما خانمی را می‌بینیم که اصلا حجابش را رعایت نمی‌کند، اما نماز می‌خواند. ما تعجب می‌کنیم، چرا کسی که موهایش بیرون است، نماز می‌خواند. این دید باید اصلاح شود. من احساس می‌کنم اگر این جداسازی از بین برود، شاید افراد تمایل بیشتری به حجاب پیدا کنند. همان طور که می‌بینید، هیچ جای دنیا نمی‌گویند کسی «شلوار جین پوش» است یا «دامن‌پوش» است، لباس آن فرد را صفتش نمی‌کنند. اصلا اصول لباس پوشیدن همین است که شما در هر محیطی متناسب با آن محیط لباس بپوشید و این طور نیست که اگر کسی یک نوع لباس را در جایی می‌پوشد، در همه مکان‌ها باید آن را بپوشد. این را قبول دارم که پوشش آدم‌ها درباره شخصیتشان صبحت می‌کند اما ما حق قضاوت درباره آنها را نداریم. کاری که ما در ایران آن را انجام می‌دهیم و خیلی هم از این نقطه آسیب دیدیم.»

 

برخلاف تصور بعضی‌ها کوتاه و جذب پوشیدن باعث خوش‌تیپی نمی‌شود

این دانشجوی ارشد مدیریت ورزشی درباره فاکتورهای شیک پوشی می‌گوید: «اگر بخواهم جزئی بگویم؛ معیارها برای هر کس متفاوت است. اینکه ما ببینیم چه رنگی به ما می‌آید یا چه رنگی را باید کجا بپوشیم، خیلی مهم است. ما یک سری رنگ‌ها داریم که کنار هم طیف جالبی نمی‌شود، ولی بعضی رنگ‌ها کنار هم خیلی جذاب هستند. وقتی آن دو رنگ را با هم بپوشیم، باعث شیک‌پوشی می‌شود. مثلا صورتی ملایم با طوسی، کنار هم ترکیب خوبی را تشکیل می‌دهند یا مثلا پوشیدن لباس قرمز در محیط کار اصلا جالب نیست. این باعث می‌شود، خوش‌تیپ به نظر نیاییم. ولی اگر رنگ قرمز را در محیط ورزشی بپوشیم، آنجا خیلی خوش‌پوش به نظر می‌رسیم. یک بحث دیگر هم این است که هر لباسی برای هر جایی مناسب نیست. مثلا وقتی عادت به پوشیدن کتانی و لباس اسپرت داریم، با آن استایل نمی‌توانیم به مهمانی یا رستوران برویم. مسلما در آن محیط خوش‌تیپ به نظر نمی‌رسیم اما همین لباس برای دانشگاه بسیار مناسب است. مهم این است که از لباس‌هایمان با توجه به رسمی و نیمه رسمی بودنشان کجا استفاده می‌کنیم. مورد دیگر هماهنگی بین اجزای لباس ماست. یعنی باید کفش و کیف‌مان از لحاظ جنس، طرح و استایل هماهنگ باشد. من خیلی دیدم؛ خانم‌هایی که کفش پاشنه بلند را همراه با کوله‌پشتی می‌پوشند! این عدم هماهنگی است. با عدم هماهنگی، وسایل گران‌قیمت هم نمی‌تواند ما را خوش‌تیپ نشان دهد. مورد دیگر اینکه باید اندام و صورت خود را بشناسیم. باید بدانیم چه الگوی لباسی به ما می‌آید. اینکه بعضی افراد فکر می‌کنند؛ صرفا کوتاه و جذب پوشیدن باعث می‌شود که خوش‌تیپ به نظر برسند، درست نیست. هر کس باید با توجه به استایل بدنی‌اش لباس بپوشد. این نکات صرفا برای حجاب نیست، این‌ها آیتم‌های کلی خوش‌پوشی است. دانستن و رعایت همه این نکات باعث خوش پوشی می‌شود.»

 

 

حجاب شیک گران نیست

او درباره گران بودن حجاب شیک می‌گوید: «من این را قبول ندارم که حجاب شیک حتما گران است. بله می‌شود با گران بودن هم حجاب‌های خیلی شیکی داشت اما از نظر من شیک بودن یعنی اینکه دنبال یک سری اطلاعات درباره رنگ‌ها و ترکیب لباس‌ها باشیم. اینکه بدانیم کجا چه چیزی را بپوشیم و آن استایلی که برای خودمان درست می‌کنیم، یک استایل خوب باشد؛ چه از لحاظ ترکیب رنگی، چه از لحاظ آیتم‌های دیگر خوش‌پوشی. این موارد مهم‌تر از آن پولی است که خرج می‌کنید. شما می‌توانید با یک روسری، مانتو، کفش و کیف قیمت مناسب هم خوش تیپ بشوید، اما مهم این است که این موارد را چطور در کنار هم قرار می‌دهید.»

 

آرزو می‌کنم خانم‌های ایرانی حجاب را بشناسند و از انتخاب آن لذت ببرند

بهار غفارزاده در پایان درباره آرزوی قلبی‌اش می‌گوید: «صمیمانه و از ته قلبم آرزو می‌کنم که خانم‌های مسلمان به ویژه ایرانی‌ها حجاب را بشناسند و آن را از ته دلشان انتخاب کنند و از حجاب لذت ببرند. آرزو می‌کنم؛ خانم‌های ایرانی با حجاب‌شان اعتماد به نفس پیدا کنند و با پوش‌شان در همه نقاط جهان حضور پیدا کنند و بتوانند صلابت، قدرت و متانت یک بانوی مسلمان ایرانی را به نمایش بگذارند.»

 

لینک کوتاه خبر: farda.fr/003Efu

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۵۳۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود

به گزارش تابناک به نقل از وزارت دفاع، وزیر دفاع گفت: پاسخ جمهوری اسلامی ایران به تجاوزگری رژیم صهیونیستی صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود.
 
امیر سرتیپ آشتیانی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح روز جمعه ۷ اردیبهشت ماه در بیست و یکمین اجلاس وزرای دفاع سازمان همکاری های شانگهای در آستانه قزاقستان ضمن ابراز خرسندی از حضور در جمع وزرای دفاع سازمان همکاری شانگهای از برنامه ریزی و استقبال گرم دولت جمهوری قزاقستان تقدیر و تشکر و اظهار کرد: در طول چند ماه گذشته اتفاقات ناگواری در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای نظیر حوادث تروریستی در ایران، روسیه و پاکستان که موجب کشته و مجروح تعدادی از شهروندان و مردم بیگناه شد به وقوع پیوسته است در اینجا لازم می‌دانم ضمن محکوم نمودن این حوادث با خانواده های قربانیان ابراز همدردی نمایم از سوی دیگر از هفت ماه پیش، تاکنون شاهد نسل کشی ارتکاب جنایت جنگی و کشتار وسیع زنان کودکان، امدادگران و خبرنگاران و تخریب وسیع زیر ساختها و بیمارستانها توسط رژیم غاصب صهیونیستی در فلسطین هستیم که متاسفانه با حمایت و کمکهای همه جانبه حامیان این رژیم و انفعال مجامع و سازمانهای بین المللی همراه گشته است.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران ضمن به رسمیت شناختن حق دفاع مشروع ملت فلسطین، جنون کشتار و تروریسم دولتی رژیم صهیونیستی و حامیان آن را به شدت محکوم کرد و گفت: متاسفانه در ادامه تجاوزگری و جنگ طلبی رژیم صهیونیستی؛ اخیرا این رژیم با هدف تشدید و توسعه جنگ در منطقه و انحراف افکار عمومی از جنایات و نسل کشی خود در غزه با نقض صریح ماده ۳۱ کنوانسیون وین ساختمان کنسولی جمهوری اسلامی ایران در سوریه را هدف قرار داد که منجر به شهادت تعدادی از مستشاران نظامی کشورمان که بنا به دعوت این کشور در دمشق حضور داشتند، شد البته جمهوری اسلامی ایران بر اساس حق دفاع مشروع مندرج در ماده ۵۱ منشور ملل متحد و با توجه به عدم محکومیت این اقدام در شورای امنیت سازمان ملل متحد با تکیه بر مولفه های قدرت خود اقدام به تنبیه متجاوز کرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه پاسخ جمهوری اسلامی ایران به این تجاوزگری صرفاً یک اعلان هشدار محدود با هدف ایجاد بازدارندگی و در عین حال پرهیز از گسترش درگیری بود، افزود: باید تاکید کنم جمهوری اسلامی ایران به دنبال جنگ و افزایش تنش در منطقه نمی باشد با این وجود هر گونه جسارت تعدی و محاسبه غلط توسط دشمنان با پاسخ مقتضی و پشیمان کننده روبرو خواهد شد.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی مواضع اصولی کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای در محکومیت حمله تروریستی به اماکن دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران در سوریه را بسیار ارزشمند بر شمرد و گفت: ضمن تشکر از مواضع منطقی و سازنده دولتهای روسیه و چین به ویژه در نشست ۱۴ آوریل شورای امنیت سازمان ملل متحد در حمایت از حق دفاع مشروع جمهوری اسلامی ایران تاکید می‌نمایم دفاع جانبدارانه و بی قید و شرط برخی کشورهای غربی از اقدام رژیم صهیونیستی منجر به بی اعتباری و تضعیف نقش و کارکرد سازمانهای بین المللی در ایجاد نظم و امنیت در جهان خواهد شد.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه حوادث و تجربیات امروز جهان ما را به سمت ضرورت درک واقعیات جدید نظام بین الملل و چگونگی شکل گیری هندسه نظم جدید جهانی رهنمون می سازد، تصریح کرد: در نظام بین الملل در حال گذار آنچه که بیش از همه به چشم می خورد؛ تشدید رقابت قدرت ها در عرصه ها و حوزه های وسیع تر به ویژه نظامی و امنیتی، نادیده گرفتن حقوق ملت ها، به کارگیری استانداردهای دوگانه در مواجهه با مسایل بین المللی، تشدید بحرانهای ژئوپلیتیکی مانند تلاش جدید غرب و ناتو در توسعه به شرق، تزلزل در معاهدات خلع سلاح و کنترل تسلیحات، توسعه کمی و کیفی سلاحهای کشتار جمعی، سوء استفاده برخی قدرتها از گسل‌های موجود و شکاف های اجتماعی و قومیتی جهت تضعیف حاکمیت ملی کشورها، استفاده از ابزار تروریسم در جنگ ها و شکل گیری تروریسم ترکیبی، بهره گیری از ابزار جنگ اقتصادی و تحریم توسط قدرت های سلطه گر و تلاش این قدرتها برای حفظ برتری و هژمونی خود در جهان می باشد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با بیان اینکه بدون تردید بسیاری از بحرانها و جنگهای چند دهه اخیر به ویژه در عراق، افغانستان، اوکراین و فلسطین نتیجه رویکردها و سیاستهای سلطه طلبانه و تمامیت خواهانه غرب و ناتو بوده است، گفت: در مقابل این جریان شاهد ظهور و افزایش تمایلات جدی در برخی کشورها و قدرت های نوظهور برای دفاع از حقوق، هنجارها و ارزشهای ملی و بین المللی نظیر عدالت، استقلال، برابری، صلح و امنیت از طریق همکاری جمعی و حرکت به سمت یک نظام مستقل و عادلانه هستیم و اگر بخواهیم واقع بینانه قضاوت نماییم؛ نقش سازمان همکاری شانگهای در شکل گیری این روند بسیار حائز اهمیت می باشد. بدون تردید سازمان همکاری شانگهای به سبب برخورداری از ظرفیتهای متنوع و گسترده اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، نظامی و امنیتی با طی کردن مسیری هوشمندانه؛ اکنون به یک نهاد تأثیرگذار و نقش آفرین در روندهای جهانی و به ویژه ایجاد سازوکارهای چند جانبه گرایی و نیز به محل رجوع بسیاری از کشورهای جهان تبدیل شده است.
 
وزیر دفاع با بیان اینکه پدیده تروریسم در حال حاضر به یک معضل اساسی در جهان تبدیل شده است، اظهار داشت: از آن جا که یکی از اهداف راهبردی سازمان همکاری شانگهای مقابله با تمامی مظاهر تروریسم و ریشه های آن است؛ انتظار می‌رود مقابله جدی و عملی با این پدیده بیش از گذشته در دستور کار سازمان قرار گیرد و در همین رابطه با توجه به وقوع اتفاقات تلخ و ناگوار ناشی از اقدامات گروه های تروریستی در جغرافیای امنیتی سازمان همکاری شانگهای به ویژه در طول یک سال گذشته؛ معتقدیم پاکسازی تروریسم از درون جغرافیای سازمان به عنوان یک اولویت جهت حفظ و توسعه بیشتر اعتماد، دوستی و حسن همجواری متقابل بین کشورهای عضو از طریق رایزنی مداوم بهره گیری از ظرفیت های مشترک و تبادل تجربیات و اطلاعات یک اصل و الزام راهبردی به شمار می رود.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی ادامه داد: نکته حائز اهمیت در مبارزه با تروریسم؛ شناخت ریشه ها، دلایل، آموزه های فکری و معرفتی، روش ها، تاکتیک ها، حامیان و منابع مالی از جمله استفاده از رمز ارزها است. گرچه تروریسم ریشه در جهل، عقب ماندگی افراط گرایی، تبعیض و بی عدالتی دارد، لکن امروزه شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال جدید به عنوان یک ابزار قدرتمند برای برخی از قدرت های جهانی در جنگهای نوین و ترکیبی می باشیم علاوه بر این به موازات تروریسم سخت؛ شاهد نوعی از تروریسم نرم تحت عنوان تروریسم اقتصادی هستیم که می‌توان نمونه های بکارگیری آن را توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضاء سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم های یک جانبه و چند جانبه مشاهده کرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به آموزه‌های دین مبین اسلام بر پرهیز از افراط گرایی و رفتارهای خشونت آمیز و همچنین توجه به حقوق بشر و رعایت اخلاق انسانی افزود: جمهوری اسلامی ایران نه تنها خود قربانی تفکرات تکفیری تروریستی مورد حمایت غرب و ناتو می‌باشد؛ بلکه در عرصه مقابله با این تفکرات پیشرو بوده و هزینه های مادی و معنوی زیادی در این خصوص متحمل شده و سربازان و فرماندهان عزیزی مانند سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی را تقدیم مردم، امنیت منطقه و جهان نموده است.
 
وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران تلاش مجدد و مستمر قدرت های شکست خورده در افغانستان برای بازیابی و احیاء گروه های تروریستی مانند داعش را یک تهدید بزرگ برای جغرافیای امنیتی شانگهای بر شمرد و گفت: یکی از اولویت های مهم سازمان می بایست تمرکز جدی بر مسایل مختلف افغانستان باشد. بدیهی است حمایت از سازوکارهای مبتنی بر مشارکت همه اقوام، گروه ها و مذاهب در تعیین سرنوشت می‌بایست در دستور کار قرار گیرد.
 
امیر سرتیپ آشتیانی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از تاریخ فرهنگ حوزه تمدنی و موقعیت راهبردی و همچنین ظرفیت های مختلف ژئوپلیتیکی خود می‌تواند هم راستا با سایر کشورهای عضو در تحقق اهداف سازمان به ویژه در حوزه های نظامی و امنیتی مؤثر باشد، افزود: نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران برای توسعه و تعمیق مناسبات دفاعی و نظامی با کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چند جانبه امادگی کامل دارند و در همین رابطه با توجه به تجربیات ارزشمند جمهوری اسلامی ایران در مبارزه با تروریسم در منطقه، آمادگی داریم توانمندی، دانش و تجربیات خود در حوزه مبارزه با تروریسم را در اختیار سایر اعضاء قرار دهیم.
 
وزیر دفاع ایران ادامه داد: با توجه به برگزاری رزمایشهای مرکب دریایی میان جمهوری اسلامی ایران و برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای نظیر روسیه و چین و با مشارکت برخی دیگر از اعضای سازمان امیدواریم با توجه به جایگاه دریا در اقتصاد جهانی و نیز با مشارکت همه اعضاء شاهد ایجاد کمربند امنیت دریایی شانگهای که ضامن تبدیل اقیانوس هند به یک آبراهه امن بین المللی است، باشیم در اجلاس سال گذشته اشاره کردم که پیام ثابت و همیشگی دکترین دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران پیام صلح، ثبات، دوستی و امنیت برای کشورهای همسایه منطقه و جهان است. در این چهارچوب همکاریهای دفاعی و امنیتی جمهوری اسلامی ایران و سازمان همکاری شانگهای می تواند حوزه های مختلفی مانند تبادل اطلاعات و تجربیات در مقابله موثر با تروریسم، افراط گرایی و تجزیه طلبی رزمایشهای مشترک، همکاریهای آموزشی، مبارزه با قاچاق کالا و مواد مخدر، جلوگیری از مهاجرت غیرقانونی و تشدید بحران آوارگان، مقابله با تهدیدات نوظهور جنگ های اطلاعاتی و شناختی و جرایم سایبری و بسیاری دیگر را شامل گردد.
 
سرتیپ ستاد محمدرضا آشتیانی با اشاره به پیشنهادهای اجلاس گذشته افزود: مایلم در این اجلاس نیز پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت ها و قابلیتهای سازمان مطرح نمایم که امیدوارم سازوکارها و زمینه‌های تحقق آن به شکل مناسبی فراهم گردد؛
 
۱ - تاسیس مرکز تحقیقات ضد تروریسم و برگزاری نشستهای منظم به منظور تقویت تفاهم و ایجاد گفتمان مشترک و همچنین تبادل تجربیات و دستاوردهای مشترک؛
 
۲- ضرورت تدوین سازوکار مناسب برای همکارهای مشترک سازمان جهت مقابله با تهدیدات نوظهور از جمله دفاع مشترک سایبری و منظومه های ماهواره ای نظیر اسپیس ایکس) مقابله با استفاده از رمزارزها در جهت تامین مالی از اقدامات تروریستی و سایر اقدامات مورد نیاز
 
۳- ایجاد یک سامانه مشترک امن و سریع جهت تبادل اطلاعات میان اعضاء در چهارچوب یک مرکز امنیت اطلاعات؛ در این رابطه جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را در جهت ایجاد این سامانه و مرکز اعلام می نماید.
 
۴- آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای برگزاری رزمایش مشترک ضد تروریسم در سال ۲۰۲۵ و همچنین برگزاری یک سمینار و نشست علمی جهت بررسی ابعاد مختلف تروریسم؛
 
۵- تشکیل ساختار و یا کارگروه صنایع دفاعی میان اعضاء با هدف تقویت همکاری و تجمیع توانمندیها برای مقابله با تهدیدات پیش رو به ویژه مقابله با تهدیدات امنیتی و تروریستی.

دیگر خبرها

  • عصبانیت دشمن از درخشش بانوان باحجاب ایرانی در عرصه‌های مختلف
  • وزیر دفاع : حمله ایران به اسرائیل یک هشدار محدود بود
  • وزیر دفاع: پاسخ ایران به اسرائیل هشداری محدود بود
  • (عکس) چرا صفحه اینستاگرام همسر سابق مهدی قایدی بسته شد؟
  • اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات (عکس)
  • (عکس) اولین واکنش همسر مهدی قایدی به شایعات
  • خدشه‌ دار شدن عرصه فرهنگ‌ منجر به خرابی سایر بخش‌ها خواهد شد
  • شکست سکوت همسر سابق مهدی قایدی با یک استوری
  • واکنش عجیب و رازآلود همسر مهدی قایدی به شایعات اخیر؛ مخاطب ستاره معصومی کیست؟
  • استوری همسر سابق مهدی قائدی؛ می‌رسد آن روز که چرخ بر مدار حق گردد! + عکس