Web Analytics Made Easy - Statcounter

چند روز پیش، آقای دکتر علی مطهری طی سخنانی در کنگره حزب همبستگی به صورت بسیط و بدون تفکیک خاصی، درباره پرداخت مالیات توسط آستان قدس شبهه ای وارد کرد و اظهار داشت: « معنی ندارد بگوییم آستان قدس معاف از مالیات است.»

باسمه تعالی
جوابیه روابط عمومی آستان قدس رضوی به  آقای علی مطهری

چند روز پیش، آقای دکتر علی مطهری طی سخنانی در کنگره حزب همبستگی به صورت بسیط و بدون تفکیک خاصی، درباره پرداخت مالیات توسط آستان قدس شبهه ای وارد کرد و اظهار داشت: « معنی ندارد بگوییم آستان قدس معاف از مالیات است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

»
در پاسخ به این اظهارنظر کلی، روابط عمومی آستان، در جوابیه ای تصریح کرد:
 اولاً، آستان قدس رضوی، مالیات تکلیفی و ارزش بر افزوده را به صورت کامل پرداخت می کند.
ثانیاً، نذورات و موقوفات آن طبق بند الف ماده ۱۲۹ قانون مالیاتهای مستقیم (همانند تمامی آستان ها و مساجد، هلال احمر، صندوق های بازنشستگی، موسسات فرهنگی و انتشاراتی و...) از پرداخت مالیات معافند.
ثالثاً، موسسات و شرکت های آستان، طبق نظر صریح امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از پرداخت مالیات معاف هستند اما بنا به توصیه حضرت آیت الله خامنه ای این مالیات به صورت جمعی- خرجی محاسبه و پرداخت می شود.
خوشبختانه آقای علی مطهری در پاسخی که تهیه و منتشر کرده، اظهارات اولیه خود که به صورت یکپارچه آستان قدس را به عدم پرداخت مالیات متهم کرده بود، اینگونه تصحیح کرده است: «سخن من درباره مالیات آستان قدس ناظر به نذورات و موقوفات یا ناظر به مالیات تکلیفی و مالیات بر ارزش افزوده نبود.» 
وی در ادامه اظهارات خود را منحصر به مالیات موسسات و و شرکت های آستان قدس نموده و البته اذعان کرده است: « اگر این معافیت را در بخش شرکت ها و موسسات موقوفه آستان فرضاً به دلیل وقف بودن آنها بپذیریم در بخش شرکت ها و موسسات خصوصی آن پذیرفتنی نیست». 


بخش اول این جمله آقای مطهری نیز یک گام به جلوست و ایشان اذعان کرده که معاف از مالیات بودن شرکت ها و موسسات موقوفه آستان را می پذیرد. هرچند قید «فرضاً» بدین معناست که احتمالاً آقای مطهری در وجود یا درست بودن چنین قانونی تردید دارند؛ که در این صورت باید در خصوص منطق قانونی عدم پرداخت مالیات توسط موسسه فرهنگی و انتشاراتی ایشان (که مستند به بند ل همین ماده ۱۲۹ قانون مالیاتهای مستقیم است) توضیح دهند.
اما جناب آقای مطهری نهایتاً شبهه خود را اینگونه منحصر کرده که: « معافیت مالیاتی در بخش شرکت ها و موسسات خصوصی آن (آستان قدس) پذیرفتنی نیست.»
همانگونه که در جوابیه قبلی عنوان شد، متاسفانه اطلاعات قانونی و میدانی آقای مطهری در این باره اندک است و ایشان ظاهراً در خصوص اظهاراتی که می کنند، مطالعه کافی ندارند یا اطلاعات نادرستی توسط دیگران به وی منتقل می شود.
بکارگیری واژه ای جعلی و فاقد مبنای حقوقی تحت عنوان «شرکت ها  و موسسات خصوصی آستان قدس» از سوی آقای مطهری جای تعجب فراوان دارد. آستان قدس رضوی و مایملک آن کلیتی یکپارچه است و به هیچ شخص حقیقی تعلق ندارد که بخواهد ذیل آن شرکت و موسسه خصوصی داشته باشد. اصولاً مگر می شود ذیل یک مجموعه عمومی، شرکت خصوصی ایجاد کرد؟
جهت اطلاع آقای علی مطهری، قاطبه موسسات و شرکت های آستان قدس رضوی، ماهیت وقفی یا منشاء وقفی دارند. شرکت های کشت و صنعت آستان که بالاترین دارایی های آستان مربوط بدانهاست، موقوفه و دارای وقف نامه هستند. سهام برخی شرکت ها نیز موقوفه بوده و بخشی دیگر نیز از محل درآمدهای وقفی، هبه و نذورات ایجاد شده اند.
سود حاصل از فعالیت این شرکت ها نیز مطابق «نیت واقف» در محل مورد نظر صرف می شود و یا بر اساس حکم ولی فقیه و تحت نظر تولیت محترم آستان، صرف امور خیریه و کمک به مردم محروم و مستضعف می شود که نمونه هایی از آن اقدامات معاونت امداد مستضعفین و بنیاد کرامت است.
آقای مطهری در بخش دیگری از جوابیه خود، تصریح کرده است: «استفاده این شرکت ها از امکانات عمومی و امنیتی که حکومت ایجاد کرده است، مثلاً استفاده شرکتی که از آستان قدس از امکانات یک شهرک صنعتی می کند از حقوق عامه است چگونه جبران می شود؟»

 این اظهار نظر آقای مطهری متاسفانه باز هم ناشی از همان ذهنیت غلط ایشان است که آستان را شرکت خصوصی تلقی می کند. آستان قدس یک موسسه عمومی است که طبق نظر ولی امر مسلمین، خود متولی ایفای حقوق عامه در برخی ساحتهای فرهنگی و اجتماعی حکومت اسلامی است و کلیه دارایی ها و مایملک آن در همین مسیر تعیین شده از جانب ولی فقیه صرف می شود.
البته شرکت ها و موسسات وابسته به آستان قدس جز در موارد معافیت های قانونی (مثل همه مجموعه های مشابه دیگر) پرداخت های مالی متعارف از پول آب و برق و گاز گرفته تا مالیات کارکنان و ... را مطابق قانون انجام می دهند و از این بابت از هیچ رانت خاصی برخوردار نیستند و تبعیضی وجود ندارد که صحنه رقابت با دیگران را دچار مشکل کند. 
تدبیر حکیمانه مقام معظم رهبری مبنی بر محاسبه و پرداخت مالیات این موسسات بر مبنای خرجی-جمعی نیز دقیقاً ناظر به همین امر است تا روند مالی این شرکت ها و موسسات شفافیت داشته باشد. کمااینکه بسیاری دیگر از دستگاهها و نهادهای عمومی کشور به دلیل وظایفی که بر عهده دارند مالیاتشان به صورت جمعی- خرجی محاسبه می شود.
همچنین برخلاف بسیاری از نهادها و مجموعه های فرهنگی کشور که از ردیف بودجه اختصاصی برخوردار بوده و سالانه از دولت بودجه دریافت می کنند، آستان قدس رضوی از بودجه عمومی استفاده نمی کند بلکه ذیل تدابیر ولی فقیه، با انجام فعالیت های فرهنگی و اجتماعی و رفع محرومیت ها، به نظام اسلامی و دولت کمک می کند.  
علی ایحال، فعالیت های آستان قدس رضوی و موسسات و شرکت های وابسته، کاملاً  منطبق بر چارچوب های قانونی و دستورات صریح حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری بوده و در حوزه مالیاتی نیز دستگاه های مرجع و قانونی از جمله سازمان امور مالیاتی کشور هیچ شبهه ای در این خصوص ندارند و تعامل با آنها در این خصوص کاملاً روشن و شفاف است.
حال اینکه جناب آقای مطهری به عنوان نایب رئیس مجلس شورای اسلامی چه نگاهی به قوانین موضوعه و نهادهای قانونی کشور داشته و نیز با چه زاویه دیدی به فرامین صریح حضرت امام(ره) و مقام معظم رهبری می نگرند، مربوط به خود ایشان بوده و در قامت قضاوت ما نمی گنجد.
والعاقبه للمتقین
 

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۳۷۳۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مراسم وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ره) و استقبال از پرچم متبرک آستان مقدس حضرت علی بن موسی الرضا علیه السلام سه شنبه چهارم اردیبهشت پس از نماز مغرب و عشا با حضور هیئت اعزامی آستان قدس رضوی و ایرانیان دوستدار حریم اهل بیت علیهم السلام در محل رایزنی کشورمان برگزار شد.

در این مراسم حبیب رضا ارزانی رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در مالزی، گفت: عشق به اهل بیت (ع) بویژه امام رضا(ع) همواره در قلب ایرانیان موج زده است.

ارزانی افزود: استقبال از پرچم متبرک آستان علی بن موسی الرضا(ع) جلوه ای از ارادت شیعیان به خاندان عصمت و طهارت است و این ارادت از هویت دینی و مذهبی ما نشأت گرفته است.

هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در پی سفر جمعی از اندیشمندان و فعالان فرهنگی بنیاد رستو به ایران و دیدار با برخی از مدیران آستان قدس رضوی به مالزی سفر کرده‌اند که تبادل تجربیات مشترک در زمینه های قرآنی، چاپ کتاب قرآن مشترک، آموزش‌های هنر اسلامی و مرمت نسخ خطی و همچنین چاپ کتب مشترک در خصوص فلسطین از اهداف این سفر است.

در ادامه حجت‌الاسلام سید جلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز خدمت به بارگاه مطهر رضوی را توفیق بی‌مانندی دانست و گفت: خدمت به خاندان اهل بیت علیهم السلام عزت آفرین است.

وی با اشاره به اینکه وجود حرم امام رضا علیه السلام در ایران بزرگ ترین ظرفیت معنوی، معرفتی، فرهنگی و ایمانی است، گفت: ظرفیت معنوی و فرهنگی که در حرم رضوی وجود دارد موجب شده تا زائرانی که جهت زیارت به حرم مشرف می‌شوند، این نقطه را شروع تحول فردی خود قرار دهند.

در ادامه این برنامه قرائت دعای توسل و مداحی به همت حسین تفرشی در محل رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.

بازدید از موزه شهر ملاکا، دیدار با مدیران بنیاد نشر و کتابت قرآنی رستو و بازدید از این مجموعه، بازدید از مرکز هنرهای اسلامی مالزی، بازدید از کالج اسلامی الصوفا و دیدار با تامان داتو احمد رازلی و پاسداشت وفات حضرت عبدالعظیم الحسنی(ره) از برنامه های این هیئت به مالزی است.

دیدار و گفتگو با سفیر جمهوری اسلامی در مالزی با حضور میهمانانی از بنیاد رستو، اهدای فرش منقش به تصویر داتوک عبداللطیف از سوی رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی در مالزی و بازدید از مجموعه کتابخانه و نمایشگاه علمی تمدنی الحمرا ایستک در کوالالامپور از برنامه‌های هیئت اعزامی آستان قدس رضوی در چهارشنبه (5 اردیبهشت) است.

در بازدید از بنیاد قرآنی رستو و دیدار با پروفسورعبداللطیف رئیس بنیاد رستو؛ قرآن ویژه مردم فلسطین که صرفا به منظور حمایت از مردم مظلوم و ستمدیده غزه به چاپ رسیده است به این هیئت اهدا شد.

دیگر خبرها

  • «گزیده نفایس مطبوعات ایران»، پیش روی مخاطبان در کتابخانه مرکزی رضوی
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا (ع) برگزار شد
  • نام ماندگار معمارباشی‌ها بر آستان زرافشان جانان
  • دومین نشست کارگروه ملی امام رضا(ع) برگزار شد
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • استقبال از پرچم حرم رضوی با حضور ایرانیان مقیم مالزی
  • خدمت به خاندان اهل بیت علیهما السلام عزت آفرین است
  • مراسم استقبال از پرچم آستان قدس رضوی در مالزی