Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - شيراز- ايرنا- رئيس سازمان نظام مهندسي ساختمان استان فارس گفت: اجراي مقررات ملي ساختمان نيازمند يک متولي مشخص و در عين حال همکاري و همراهي تمامي مجموعه هاي مرتبط با امر ساختمان سازي است.

به گزارش ايرنا، غلامرضا نامورچي شامگاه سه شنبه در نشست خبري با خبرنگاران در شيراز افزود: با توجه به اهميت موضوع ضرورت دارد که مجموعه هاي تاثيرگذار و مرتبط از جمله راه و شهرسازي، شهرداري ها، نظام مهندسي، انبوه سازان، نظام فني و اجرايي، استاندارد و بنياد مسکن با تعامل و هماهنگي در جهت اجراي دقيق مقررات ملي ساختمان حرکت کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وي ادامه داد: هر يک از اين دستگاه ها و مجموعه ها وظايفي بر عهده دارند که بايد با قرار گرفتن در کنار يکديگر و هماهنگ شدن با متولي اصلي در حيطه وظايف خود نسبت به اجرايي شدن مقررات ملي ساختمان اقدام کنند و در صورت بروز هرگونه مشکل دستگاه متولي نيز پاسخگو باشد.
او اضافه کرد: اگر در کشور مي بينيم که آنگونه که بايد بر ساخت و سازها نظارت نمي شود اشکال از مقررات ملي ساختمان نيست بلکه مشکل از نبود متولي مشخص است.
نامورچي گفت: در اين زمينه وظايف، اختيارات و مسئوليت هاي افراد و دستگاه هاي ذي ربط به طور شفاف مشخص و مرزبندي نشده و دستگاه ها و نهادهاي مختلف خود را موظف به تبعيت از قوانين و مقررات سازمان خود مي دانند و توجهي به اجراي ساير قوانين ندارند.
نامورچي، با اشاره به حادثه تلخ آتش سوزي ساختمان پلاسکو در تهران (سي ام ديماه 95) گفت: با توجه به خسارت هاي مادي و تلفات انساني جبران ناپذيري که اينگونه حوادث به دنبال دارد، ضرورت دارد که علل بروز چنين حوادثي به دقت ريشه يابي شود تا ديگر شاهد بروز چنين اتفاقاتي نباشيم و يا در صورت بروز چنين حوادثي خسارت ها به حداقل ممکن برسد.
رئيس سازمان نظام مهندسي و ساختمان فارس تصريح کرد: امروز در جامعه ضوابط و مقررات مرتبط با ساختمان سازي آنگونه که بايد ترويج نيافته و با وجود اجباري بودن تبعيت از مفاد قانون، هنوز درک لازم نسبت به ضرورت استفاده از خدمات مهندسي و رعايت ضوابط فني ايجاد نشده و عموم مردم و حتي فرهيختگان جامعه رعايت ضوابط فني را نوعي هزينه اضافي و تحميلي مي دانند و به هر شکل ممکن به دنبال فرار از آن هستند.
وي گفت: بعد از بروز يک حادثه تلخ مانند آتش سوزي پلاسکو نيز تنها به ابراز تاسف و همدردي اکتفا مي شود و اگر مباحثي در خصوص لزوم توجه و رعايت مقررات ملي و فني در ساخت و سازها طرح شود مقطعي است و پس از مدتي کوتاه دوباره به دست فراموشي سپرده مي شود.
نامورچي، برخي از مباحث مقررات ملي ساختمان را نيازمند اصلاح دانست و افزود: در امر ساخت و ساز ضرورت دارد که صلاحيت تمام دست اندرکاران از جمله کارگر ساده، کارگر ماهر، کاردان ها، مهندسان و شرکت‌ها بررسي و نظارت شود.
او گفت: کنترل کيفيت مصالح و اجزاي ساختماني نيز امري ضروري است که اين کار هم در هنگام توليد مصالح و هم در زمان اجرا انجام شود.
وي، ضمن تاکيد بر لزوم کنترل کاربري و بقاي شرايط بهره دهي بناها افزود: ساختمان ها بايد بر اساس اهميت آنها در دوره هاي معين بازديد و کنترل شود تا شرايط بهره برداري و کاربري ها تغيير نکرده باشد مانند تغيير کاربري منازل مسکوني به مدارس يا اداري.
نامورچي بيان کرد: سازمان نظام مهندسي ساختمان به عنوان بزرگترين نهاد حرفه اي در کشور بر پايه وظايف و رسالت خود که بالا بردن کيفيت خدمات مهندسي، دانش فني، بهبود مناسبات حرفه اي و الزام به رعايت مقررات ملي است، مي تواند در تمامي فرآيندهاي ساخت و ساز ايفاي نقش اثرگذار و سرنوشت ساز داشته باشد.
وي، در خصوص ساماندهي بافت هاي فرسوده نيز گفت: به دليل عدم وجود زير ساخت‌هاي امداد و نجات و توزيع نامتناسب خدمات امدادي در اين بافت ها و از آنجا که يکي از مشکلات اصلي بافت هاي فرسوده نفوذناپذيري است، به نظر مي رسد در طرح هاي ساماندهي بافت هاي فرسوده تعيين و مقاوم سازي مسيرهاي اصلي به منظور تخليه جمعيت و ايجاد دسترسي مناسب براي سازمان‌هاي خدمات رسان بايد ديده شود.
او ادامه داد: از آنجايي که نحوه شکل گيري هر پهنه از بافت هاي فرسوده و حتي اسکان هاي غيررسمي با توجه به مسائل مختلفي از جمله شرايط جغرافيايي، اقليم و مباحث فرهنگي متفاوت است، لذا پيشنهاد مي شود تهيه طرح بحران که شامل مباحثي چون مسائل ترافيکي، امداد و نجات، تخليه و دسترسي است، متناسب با اين بافت ها انجام شود.
6122/ 2027
خبرنگار: سارنگ عبدالهي ** انتشاردهنده: سيداحمد نجفي
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۰۷۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • پرونده مرگ بلاگر زن معروف در سوپر ساختمان شهر مشهد | صورت او ترکید!
  • اجرای ۱۰۷ میلیاردی پروژه دفع آب‌های سطحی در بافت تاریخی یزد
  • شناسایی باند سارقان حرفه‌ای در هرمزگان
  • عکس‌های تکان‌دهنده از سردر یک باشگاه لیگ برتری؛ بافت فرسوده یا ساختمان باشگاه صنعت نفت آبادان؟
  • تشریح فرایند صدور پروانه ساختمان ۱۱ طبقه بلوار بوعلی قم
  • تجهیز زیر ساخت‌های ۹۰ درصد روستا‌های ایران
  • تکمیل ساختمان کانون پرورش فکری خمام نیازمند حمایت مسوولان است
  • آغاز اجرای طرح چهره به چهره در محلات فرسوده با ۷۰۰ گروه
  • معیار تعرفه خدمات مهندسی نباید قیمت ماست باشد