Web Analytics Made Easy - Statcounter

کرمانشاه- ایرنا- هفته نامه صدای آزادی چاپ کرمانشاه در شماره 514 این هفته مطلبی را با عنوان 'جای خالی تدریس مقامی در دانشگاه فرهنگ و هنر' به قلم ساسان صوفی زاده منتشر کرده است.

متن کامل این یادداشت بدین شرح است: چه چیزی در موسیقی کُردی هست که این بزرگان از نشر و آکادمی کردن آن پرهیز می کنند و یا در واقع واهمه دارند؟ موسیقی ای که با فرهنگ، زبان و گویش و حتی آداب معاشرت مردمانش در هم آمیخته تا حدی که من فکر می کنم نبض رگ ما با ریتم موسیقی مان یکی شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نوعی زندگی که شاید در هیچ جای دیگر این گونه نباشد.
از'سیاچمانه' و 'لاوک' گرفته تا 'هوره ' و 'نیایش' ، 'سماع دف' و 'شمشال' و 'نوای تنبور'. کمتر خانه ای در کرمانشاه پیدا می شود که صدای ساز تنبور در آن به گوش نرسد.
کجا سراغ دارید؟ کدام طایفه و قوم؟ کدام شهر؟ کجای دنیا اینگونه مردم آن با رپرتوار موسیقیای خودشان درگیرند و سینه به سینه انتقال می دهند؟
چهار سال از تاسیس رشته ی موسیقی در دانشگاه فرهنگ و هنر کرمانشاه می گذرد... رشته ای که روز اول بر این قرار بود که موسیقی نواحی و موسیقی مقامی
کُردی در آن تدریس شود... چه شد؟ من با موسیقی سنتی فارسی مشکلی ندارم اما سوال این است: چرا با وجود اساتید گرانقدر در موسیقی مقامی، این رشته دردانشگاه تدریس نمی شود؟ البته رشته ی جدیدی در ایران به نام «اتنوموزیکولوژی» در مقطع کارشناسی ارشد تاسیس شده، اما بررسی کلی موسیقی همه ی اقوام را دربر می گیرد. و اینکه چرا خودِ موسیقی مقامی با تمام قابلیت هایش دانشگاهی نشود؟ مخصوصا کرمانشاه با موسیقی تنبورش که سرتاسر دنیا کرمانشاه را مهد تنبور می دانند.
دانشگاه موسیقی کرمانشاه با تمام کم و کاستی هایی که داشته و دارد، پیش می رود. راه هموار نبوده و نیست ولی باز هم جای شکرش باقی است که با دلسوزی دوستان عزیز پیش می رود. اما جای تدریس موسیقی مقامی در این دانشگاه به شدت احساس می شود.
کرمانشاه این همه بزرگ نه فقط به این ایران بلکه به جامعه ی جهانی موسیقی عرضه کرده، حال فقط دانشگاه علمی کاربردی آنهم به صورت رشته ی ...متاسفانه اساتید ما که فقط به فکرکنسرت و ... هستند، کاش فکری به حال ردیف موسیقی می کردند و آن را تکمیل می کردند و یا حداقل اسم ردیف موسیقی ایرانی را به ردیف موسیقی فارسی عوض می کردند، شاید بهتر می بود.
'گَریان' و 'اله ویسی' کجاست؟ 'خورشیدی ' و 'قطار حیران ' و غیره ... چه ژانر باشد یا مقام در موسیقی ایران جایش خالی ست.
البته ظاهرا بزرگان گذشته که دغدغه ی موسیقی داشته اند، قطره ای از دریای موسیقی کُردی را در ردیف موسیقی ایرانی، تحت عنوان 'بیات کُرد' ثبت کرده اند، اما اساتید کنونی فقط در فکر برگزاری کنسرت هستند غافل از اینکه بدون شک این موسیقی مقامی هر منطقه ی است که فرهنگ اش را می سازد نه موسیقی رپ، جز و پاپ!
8066 انتشاردهنده:علی مولوی

منبع: ایرنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۲۲۴۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود

ایسنا/کرمان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان از آمادگی گروه‌های موسیقی این منطقه برای شرکت در جشنواره‌های بین المللی خبر داد و گفت: تعداد سه گروه موسیقی به منظور معرفی خرده فرهنگ‌های جنوب کرمان به جشنواره‌های بین‌المللی اعزام خواهند شد.

حجت الاسلام سیداحمد حسینی در گفت و گو با ایسنا از اعزام سه گروه موسیقی جنوب کرمان به جشنواره‌های بین‌المللی خبر داد و گفت: از این سه گروه موسیقی، یک گروه موسیقی سنتی و دو گروه موسیقی مقامی به جشنواره‌های هنری بین المللی اعزام خواهند شد.

وی تنوع در موسیقی منطقه را برگرفته از استعدادهای هنرمندان دانست‌ و افزود: گروه موسیقی آوای منوجان به سرپرستی فرامرز زارعی یکی از این گروه‌های موسیقی است که به جشنواره هنری کشور قزاقستان اعزام خواهد شد.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان گفت: گروه موسیقی سنتی لیکوی جنوب به سرپرستی علی یونس زاده از جیرفت نیز قرار است به جشنواره هنری کشور تونس اعزام شود.

وی اظهار کرد: گروه موسیقی مقامی کمنزیل به سرپرستی هوشنگ کردستانی یکی دیگر از این سه گروه موسیقی است که برای شرکت در جشنواره هنری به کشور ازبکستان شهر ضامین اعزام خواهد شد.

حسینی افزود: انتخاب این سه گروه موسیقی از جنوب کرمان برای شرکت در جشنواره‌های هنری بین المللی با توجه به مولفه‌های اعلامی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گرفته است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی جنوب کرمان هدف از اعزام گروه‌های موسیقی سنتی و مقامی به این جشنواره‌های هنری را، معرفی خرده فرهنگ‌های بومی و سنتی جنوب کرمان در سطح بین‌المللی دانست که باید بیش از این مورد توجه و حمایت قرار بگیرند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • نوای موسیقی مقامی خراسان در سواحل خلیج فارس
  • آغاز پیگیری‌ها برای راه اندازی رشته گردشگری و میراث فرهنگی در دانشگاه رازی
  • کتاب «نامداران موسیقی در سنندج» رونمایی شد
  • سفر مدیر کل دفتر موسیقی به بوشهر و شیراز
  • فارس و بوشهر زیر ذره‌بین دفتر موسیقی رفتند
  • سفر مدیرکل دفتر موسیقی برای تعیین تکلیف کنسرت‌های موسیقی
  • مشکلات موسیقی استان‌های فارس و بوشهر بررسی می‌شود
  • اجرای 30 برنامه ملی، منطقه ای و محلی هفته ملی خلیج فارس در هرمزگان
  • ساز هنرمندان جنوب کرمان بر سکوهای بین‌المللی کوک می‌شود
  • سنندج؛ خاستگاه فرهنگ و هنر اصیل ایرانی