Web Analytics Made Easy - Statcounter


عضو هیئت علمی مؤسسه جنگل‌ها و مراتع، گفت: ما به موضوع جامعه محلی و مردم در طرح های انتقال آب در ایران مثل اغلب کشورهای دنیا تا نخستین سال‌های هزاره سوم توجهی نکردیم.

به گزارش امتداد نیوز، محمد درویش در جلسه نقد کتاب «یاریگری گروداران در حکمرانی فراگیر آب» تألیف سازمان بین‌المللی همکاری و توسعه اقتصادی و ترجمه حمیدرضا دورودیان، اظهارداشت: می‌دانید چند نفر آدم در اثر انتقال آب مهاجرت کرده اند؟ بیش از همه جنگ‌هایی که در دنیا اتفاق افتاده است!

مدیرکل پیشین دفتر مشارکت‌های مردمی سازمان محیط زیست افزود: طرح انتقال آب قمرود از سرشاخه های دز به سمت قم سیصد قنات را خشکاند و اکنون در اثر حاشیه نشینی یک بحران جدی در الیگودرز و دورود داریم که از عوامل اتفاقات اخیر هم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یا منطقه ای در شوشتر داریم که حاصل سد دز است و هنوز یکی از پرچالش‌ترین مناطق نا امن شهری ماست و بالاترین میزان بزهکاری و فحشا را دارد و به این موضوعات شهره است.

وی تأکید کرد: واقعیت آن است که ما به موضوع جامعه محلی و مردم در طرح های انتقال آب در ایران مثل اغلب کشورهای دنیا تا نخستین سال‌های هزاره سوم توجهی نکردیم. کمیسیون سدهای بزرگ در سال ۲۰۰۰ گزارشی را با عنوان هفت اشتباه شاخص سدسازی در جهان منتشر کردند که چهارمین اشتباه توجه نکردن به گروداران به ویژه جامعه محلی بود.

درویش نمونه آورد: دستگاه متولی آب در سد گتوند اراضی که زیر آب می‌رفت را بر اساس قیمت چوب درختان در بازار و اگر میوه داشت بر اساس قیمت میوه آن‌ها قیمت گذاری کرده بود.

وی با ذکر اینکه ترجمه کتاب به خوبی انجام شده گفت: ای کاش این کتاب مثال‌هایی از ایران هم داشت. تنش‌هایی که در خوزستان و مناطق دیگر ایجاد شده مثلا سد کارون ۳ که مشکلاتش در ایذه خود را در اتفاقات اخیر نشان داد.

درویش تصریح کرد: عدم توجه به تنش‌های آبی و ملاحظاتی که برای فرهنگ مردم مهم است عواقب مهمی دارد. اگر از نیروهای انتظامی البرز بپرسید می‌گویند جرم‌خیزترین منطقه کرج قربانی سد امیرکبیر است اما متأسفانه این‌ها در سیاست‌های ما لحاظ نمی‌شود.

وی ادامه داد: اخیراً مرکز بررسی های استراتژیک ریاست جمهوری گزارشی منتشر کرد که می‌گوید اگر طرحی حتی از نظر محیط زیستی ماتریسش منفی شود و از نظر فرایندهای فیزیکی قبل و بعد هم منفی باشد اما مصوبه مجلس داشته باشد آن چهار امتیاز منفی‌اش با چهار امتیاز مثبت جبران می‌شود و در برخی موارد حتی یک امتیاز مثبت می‌گیرد. یعنی همه حرف‌هایی که درباره مردم فهیم و شهیدپرور می‌زنیم با یک مصوبه هیچ و پوچ می‌شود اما ما فکر می‌کنیم هیچ و پوچ می‌شود این‌ها بعداً به صورت دمل های چرکین خود را نشان خواهد داد.

عضو هیئت علمی مؤسسه جنگل‌ها و مراتع تأکید کرد: امانوئل ماکرون الان درگیر یک ماجرای خیلی جدی شده درباره فرودگاهی که در آن سرمایه‌گذاری میلیاردی شده اما دیگر جوابگو نیست. یا باید آن را بیرون از شهر ببرند و یا همانجا بازسازی کنند. اگر بخواهند بازسازی کنند، آلودگی ایجاد می‌کند اما بیرون هم جنگل است و زمین‌های کشاورزی مرغوب دارد و به شدت با آن مخالفت شده است! بارها وکیل گرفته‌اند و یک نفر هم در ماجرا کشته شده و چندین و چند بار به ورود پلیس انجامیده و الان ارتش فرانسه هم آنجا نیرو وارد کرده است. نخست وزیر فرانسه رفته که با مردم صحبت کند و جالب است که مردم فرانسه هم ۵۵ درصد رأی داده‌اند که فرودگاه به آنجا بیاید اما ماکرون می‌گوید نمی‌توانم رأی این ۴۵ درصد را در نظر نگیرم و وزیر محیط زیست هم می‌گوید اگر این اتفاق بیافتد من استعفا می‌دهم. بعد اینجا رئیس سازمان محیط زیست به طرحی مثل انتقال آب ونک که حتی تخصیص هم ندارد مجوز می‌دهد!

وی در پایان با تشکر مجدد از مترجم کتاب ابراز امیدواری کرد؛ در چاپ بعدی قسمت‌هایی از تجربه‌های خودمان در ایران هم اضافه شود.

true برچسب ها : انتقال آب رونمایی کتاب سدسازی محمد درویش مدیریت منابع آب true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۲۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی نقدی عصر یکشنبه در اولین جلسه شورای اداری سال جدید ضمن تبریک روز شوراها اظهار کرد: دولت سیزدهم دولتی انقلابی است، مدیران باید با تفکر جهادی برای حل مشکلات مردم گام برداشته و جهادی پای کار باشند.

فرماندار شهرستان شفت با اشاره به اینکه دستگاه‌های اجرایی شهرستان پیگیر پروژه‌های در دست اجرا باشند، افزودد: مدیران در جذب اعتبارات برای پروژه‌های شهرستان شفت تلاش مضاعف داشته باشند.

نقدی بر لزوم کار جهادی و تلاش شبانه روزی مدیران برای رفع محرومیت از چهره شهرستان تاکید کرد و ادامه داد: برای توسعه شهرستان شفت نیازمند همدلی و همکاری همه دستگاه‌ها هستیم.

فرماندار شفت ادامه داد: خوشبختانه این همدلی در شهرستان بین تمامی دستگاه‌ها وجود دارد و با همکاری و همراهی همه مدیران برای رفع محرومیت از چهره این شهرستان تلاش مضاعف خواهیم کرد.

نقدی اضافه کرد: رعایت نظم و انضباط در ادارات و دستگاه‌های اجرایی شهرستان شفت به دقت رعایت شود و همه مسؤولان موظفند که نظم و انضباط را در دستور کار خود قرار دهند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه عملکرد هیچ اداره‌ای نباید پنهان بماند، تاکید کرد: روابط عمومی‌ها بایستی با عملکردی هر چه بهتر در راستای شفاف‌سازی جهت اطلاع رسانی اقدام کنند.

خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند

فرماندار شفت گفت: خانواده شهدا مایه خیر و برکت نظام و انقلاب هستند و مسؤولان موظفند تا با سرکشی مداوم به آنان، ضمن رفع مشکلات این خانواده معظم، در مسیر خدمت رسانی به مردم، از والدین شهدا طلب دعای خیر کنند.

وی افزود: خانواده معظم شهدا در دفاع از ارزش‌های اسلامی تمام هستی خود را تقدیم راه خدا کردند و این کمترین وظیفه مسئولان است تا ضمن سرکشی به آنان، از نزدیک با مسائل و مشکلات آن‌ها آشنا شده و با افتخار در صدد رفع مشکلات بر آیند.

فرماندار شفت با اشاره به اینکه آمارها نشان می‌دهد سال زراعی سختی همچون سال گذشته را در پیش خواهیم داشت، بیان کرد: باید برای پیشگیری از وقوع هرگونه بحرانی دستگاه‌ها از اکنون برنامه ریزی و آمادگی داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه فصل کشاورزی سال گذشته با چالش‌هایی مواجه بودم تصریح کرد: امسال باید از تمام ظرفیت‌ها برای برطرف کردن مشکلات آب کشاورزی شالیکاران در سطح شهرستان استفاده کنیم.

نقدی بر لزوم استفاده از تجربه موفق سال گذشته در مدیریت منابع آب کشاورزی تاکید کرد و بیان کرد: لایروبی انهار، بهسازی آب بندان ها، رفع نواقص ایستگاه‌های پمپاژ، دریچه سازی در نقاط مورد نیاز، طرح تجهیز و نوسازی اراضی در برخی مناطق از جمله اقداماتی است که در مدت زمان باقی مانده با دقت و سرعت اجرایی شود.

تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان

نقدی با اشاره به تلاش‌های دولت سیزدهم در کم کردن از دغدغه کشاورزان افزود: ضروری است خود کشاورزان هم با توجه به میانگین کاهشی نزولات جوی و دیگر محدودیت‌های موجود، هر چه سریع‌تر نسبت به بیمه اراضی خود اقدام کنند.

وی با تاکید بر جدی گرفتن بحث بیمه، خواستار اطلاع رسانی مناسب در خصوص مزایای بیمه اراضی کشاورزی شد تا در زمان وقوع حوادث احتمالی، کشاورزان از حمایت‌های قانونی برخوردار شوند.
مسؤولان محلی برای رفع مشکلات آب کشاورزی پای کار باشند

فرماندار شفت با اشاره به اینکه مسئولان محلی به عنوان خدمتگزاران مردم در روستاها هستند، بیان کرد: با توجه به شناختی که از مشکلات روستاها در حوزه آب کشاورزی دارند باید در راستای رفع مشکلات کشاورزان گام بردارند.

کد خبر 6091417

دیگر خبرها

  • اصولی: ملی پوشان فوتسال حواله خودرو نمی گیرند/ در جریان انتقال پرسپولیس به مشهد نیستم+ فیلم
  • ضرورت مدیریت صحیح منابع آبی در فصل زراعی/ مدیران پای کار باشند
  • نابسامانی جمع آوری زباله در منطقه مسکونی مهر رازی کرمانشاه
  • راهکار مدیریت منابع آبی استان‌های کم بارش چیست؟
  • با کمبود منابع آبی در استان‌های کم بارش چه کنیم؟
  • شورا‌ها مظهر انتقال قدرت متمرکز دولتی به مدیریت مردمی
  • بررسی جامع کتاب آناتومی گری
  • نشست بررسی مسائل و مشکلات حوزه منابع انسانی صنعت نفت برگزار شد
  • پیگیری انتقال مدیریت زندان قزلحصار از تهران به استان البرز
  • رانندگی خودرو دیزلی با سوخت زیستی