Web Analytics Made Easy - Statcounter

وزیر نیرو با بیان اینکه کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی فشار مضاعفی را بر شبکه تولید برق کشور وارد آورده است، گفت: این موضوع مشکلات فراوانی را در تأمین پایدار برق ایجاد می‌کند، اما همکاران ما پیگیر اقدامات لازم برای تأمین برق در تابستان آینده به منظور جلوگیری از قطعی برق هستند.

قدس آنلاین- وزیر نیرو با بیان اینکه کاهش نزولات آسمانی و خشکسالی فشار مضاعفی را بر شبکه تولید برق کشور وارد آورده است، گفت: این موضوع مشکلات فراوانی را در تأمین پایدار برق ایجاد می‌کند، اما همکاران ما پیگیر اقدامات لازم برای تأمین برق در تابستان آینده به منظور جلوگیری از قطعی برق هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


رضا اردکانیان در گفت‌وگو با قدس افزود: سال سختی را به لحاظ میزان بارش‌ها و منابع آب پیش رو داریم. البته امیدواریم تا پایان زمستان بنابر پیش‌بینی‌ها وضعیت بهتر شود، ولی باز هم ما امسال ۱۵ درصد نسبت به متوسط بارش‌ها با کاهش مواجهیم.
وی تصریح کرد: تأثیر کاهش نزولات بر تأمین برق موضوع مهم و قابل توجهی است زیرا ما بخش قابل توجهی معادل ۹۳۰۰ مگاوات برق در ساعات پیک مصرف را از طریق نیروگاه‌های برق آبی تأمین کرده‌ایم. اردکانیان با اشاره به رشد سالانه مصرف برق در کشور خاطرنشان کرد: باید بدانیم که روند فعلی روند قابل دوامی نیست که ما هرسال چند درصد رشد مصرف برق داشته باشیم و هزاران مگاوات نیروگاه ایجاد کنیم برای حداکثر چند ده ساعت پیک مصرف. این سرمایه گذاری سنگینی است و دولت نمی‌تواند این روند را ادامه دهد و راه حل آن مدیریت مصرف و تقاضاست.
وی یادآور شد: البته این بدان معنا نیست که ما در بخش تأمین برق کار را متوقف می‌کنیم. تا پایان دولت دوازدهم باید ۲۰ هزار مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور اضافه شود، ولی منطقی نیست برای ۲۰۰ ساعت زمان پیک مصرف در طول سال چند هزار میلیارد تومان برای هزاران مگاوات اضافه تولید سرمایه‌گذاری کنیم.
وی درباره تدابیر دولت برای تأمین برق از تولیدکنندگان بخش خصوصی و پرداخت مطالبات انباشه شده تولیدکنندگان خرد بخش خصوصی که با مشکل سرمایه در گردش مواجه هستند، گفت: خوشبختانه در بودجه ۹۷ پیش بینی‌های خوبی در رابطه با تأمین منابع برای پرداخت مطالبات این صنایع صورت گرفته است. اگرچه به طور کلی بودجه ما نسبت به سال گذشته کاهش دارد؛ اما امیدواریم در تأمین انرژی بتوانیم با مشارکت بخش خصوصی روند تأثیرگذاری بر تأمین برق و مشارکت دادن بخش خصوصی را چه در مولدهای کوچک و چه در نیروگاه‌های تجدیدپذیر و چه بازپرداخت مطالبات پیمانکاران و تولید کنندگان برق بخش خصوصی ادامه دهیم.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۳۸۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ

کاهش قیمت زغال‌سنگ به دلیل عرضه بیش‌از چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولیدکننده جهان، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های تولید برق هند قابل دسترس‌تر کرده است.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، تولید برق توسط نیروگاه‌های هندی که با زغال‌سنگ وارداتی کار می‌کنند در سه هفته اول آوریل نسبت به سال قبل دو برابر شده، زیرا قیمت جهانی این سوخت آلاینده حدود ۳۰ درصد کاهش داشته است. این کاهش در درجه اول به دلیل عرضه بیش از حد زغال‌سنگ در چین به‌عنوان بزرگ‌ترین تولید کننده جهان است که با پایین آوردن قیمت جهانی زغال‌سنگ، این منبع انرژی تجدیدناپذیر را برای نیروگاه‌های هند قابل دسترس‌تر کرده است.

شرایط پیش‌آمده در بهترین زمان برای هند رخ داد، زیرا این کشور قرار است به‌دلیل گرمای بالای هوا در سال جاری شاهد بالاترین تقاضای برق خود باشد و از رکوردهای سال گذشته پیشی بگیرد. برآوردهای اداره مرکزی برق نشان می‌دهد که اوج تقاضای برق هند ممکن است تا سپتامبر به ۲۶۰ گیگاوات برسد که کاهش قیمت زغال‌سنگ این امر را امکان‌پذیر خواهد کرد.

افزایش تولید برق در هند

حدود ۵۵ درصد از تولید کل برق هند برعهده نیروگاه‌های زغال‌سنگ است که هشت درصد از آن را نیروگاه‌های مبتنی بر زغال‌سنگ وارداتی برعهده دارند. این نیروگاه‌ها در صورت بالا بودن قیمت‌ها، فعالیت خود را کاهش می‌دهند، اما کاهش اخیر قیمت زغال‌سنگ به آن‌ها امکان داده است تا با حداکثر ظرفیت کار کنند.

نیروگاه‌های تولید برق که با زغال سنگ داخلی کار می‌کنند نیز با توجه به تولید کافی زغال‌سنگ در کشور با ظرفیت کامل در حال فعالیت هستند. دولت این نیروگاه‌ها را موظف کرده بود تا برای اطمینان از تأمین برق کافی در تابستان سال جاری، ۶ درصد زغال‌سنگ وارداتی را با محصولات داخلی خود ترکیب کنند، اما در دسترس بودن سوخت کافی، این ضرورت را برطرف کرد.

در فاصله دسامبر سال گذشته تا فوریه سال جاری نیز واردات زغال‌سنگ حرارتی به هند از ۳۶.۶ میلیون تن در مدت مشابه سال قبل به ۵۰.۶ میلیون تن افزایش پیدا کرد. بنابراین تولید برق توسط نیروگاه‌های زغال سنگ وارداتی از یکم تا بیست‌وسوم آوریل حدود ۹۰ درصد افزایش داشته و به ۶.۵۱ میلیارد واحد رسیده است. در همین مدت تولید برق توسط شرکت‌ها با استفاده از زغال‌سنگ داخلی نیز با ۵.۰۳ درصد افزایش به ۷۸.۵۱ میلیارد واحد رسیده است.

ذخایر زغال‌سنگ در نیروگاه‌های هند ۴۶.۸۸ میلیون تن است که برای حدود ۱۹ روز فعالیت کافی و بالاتر از ۳۳.۷ میلیون تن ذخایر موجود برای نیروگاه‌ها در مدت مشابه سال قبل است.

از سوی دیگر هند با هیچ‌گونه کاهش عمده ذخایر زغال‌سنگ مواجه نخواهد بود و این ذخایر برای تقاضای فزاینده سال جاری به‌دلیل افزایش دما نیز کافی است. کل ذخایر زغال‌سنگ در هند در حال حاضر ۱۵۴.۳۷ میلیون تن است که ۲۹.۴ درصد بیشتر از ۱۱۹ میلیون تن موجود در دوره مشابه سال گذشته است.

کد خبر 749414

دیگر خبرها

  • دستگاه قضا از بخش خصوصی در راستای رونق تولید حمایت می‌کند
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی
  • افزایش بیش از ۸۵۰۰ مگاواتی ظرفیت تولید برق کشور
  • دو هزار مگاوات به ظرفیت نیروگاه‌های حرارتی کشور افزوده شد
  • افزایش جذابیت صنعت نیروگاهی کشور برای بخش خصوصی/عرضه برق در بورس
  • نیاز مصرف برق کشور در سال جدید رشد شتابانی دارد
  • بومی‌سازی تولید پره توربین‌های کلاس F در سال جاری
  • بهره‌برداری از بزرگترین نیروگاه خورشیدی سقفی کشور در مشهد
  • افزایش تولید برق در هند با کاهش قیمت زغال‌سنگ
  • آمادگی کامل نیروگاه شهید مفتح برای تولید انرژی در پیک تابستان