Web Analytics Made Easy - Statcounter

تولید غذا از جهات مختلف همانند تأمین امنیت غذایی و سپس ایمنی و سلامت آن، همواره مورد توجه بشر قرار گرفته است. البته فراتر از این موضوعات؛امروزه موارد دیگری در تولید مواد غذایی نیاز به بررسی و تأمل دارد

قدس آنلاین- تولید غذا از جهات مختلف همانند تأمین امنیت غذایی و سپس ایمنی و سلامت آن، همواره مورد توجه بشر قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

البته فراتر از این موضوعات؛ امروزه موارد دیگری در تولید مواد غذایی نیاز به بررسی و تأمل دارد؛ برای نمونه می‌توان به هزینه‌های زیست محیطی تولید غذا اشاره کرد. چنانکه اگر هزینه‌های زیست محیطی تولید محصولات کشاورزی را محاسبه کنیم، خواهیم دید ارزش غذایی که بشر تولید و مصرف می‌کند در کنار تخریب‌هایی که در این زنجیره تأمین غذا، نصیب محیط زیست می‌شود؛ مقوله‌ای شگرف و قابل تأمل است. از همین رو، انسان‌ها به سمتی سوق پیدا کرده‌اند که غذای سالم و ایمنی را در شرایطی تولید کنند که چرخه و تعادل محیط زیست نیز حفظ شود. چنانکه همواره بتوانیم در کنار کشاورزی و تولید پایدار، از ذخایر زیست محیطی نیز صیانت کنیم. این فلسفه اصلی تولید غذای ارگانیک است. تأکید به صیانت از محیط زیست، در شرایط امروزی که با تغییرات اقلیمی و تهدیدهایی مانند خشکسالی و کاهش پرشتاب منابع تولید روبه رو هستیم، موضوعی حائز اهمیت و اولویت دار است. از همین روست که رویکرد جهانی به کشاورزی ارگانیک در حال افزایش است.

این شیوه می‌تواند، تمام الزامات و جوانب تولید غذای ایمن و سالم را تأمین کند زیرا بشریت، با پیشینه‌ای ۱۱ هزارساله این روش کشاورزی را تحت شرایط متعدد اقلیمی آزموده است، ولی متأسفانه کمتر از یک قرن است که با ورود نهاده‌های شیمیایی و تأثیرگذاری آن‌ها بر افزایش کمیت موادغذایی؛ کشاورزی اصیلی که ریشه در تاریخ بشریت دارد، مورد بی مهری و کم‌توجهی قرار گرفته است. البته در دهه‌های اخیر با مشخص شدن آثار مخرب استفاده بی رویه سموم و کودهای شیمیایی بر سلامت انسان‌ها و محیط زیست؛ دوباره بشریت مصمم شد با احیای روش‌های کشاورزی گذشته در کنار استفاده از فناوری‌های مدرن؛ روش ایمن تری را در تولید مواد غذایی در پیش بگیرد. از همین رو، کشورهای متعدد، توسعه کشاورزی ارگانیک را جزو اولویت‌های خود قرار دادند. چنانکه «آینده‌ای ارگانیک برای آلمان» شعار وزرات کشاورزی این کشور در سال ۲۰۱۷ بوده است. این در حالی است که کشور ما به عنوان یکی از خاستگاه‌های تولید محصولات کشاورزی ارگانیک شناخته می‌شود، اما متأسفانه کشاورزی ارگانی چندان مورد حمایت دولتمردان و تصمیم سازان قرار نمی‌گیرد. چنانکه سالیان سال است برای واردات سموم و کودهای شیمیایی یارانه پرداخت شده حال آنکه تا امروز هیچ یارانه قابل توجهی برای کشاورزان محصولات ارگانیک و یا مصرف کنندگان آن پرداخت نشده است. همچنین در شرایطی که توسعه و ترویج محصولات ارگانیک در ابلاغیه سیاست‌های کلی محیط زیست توسط مقام معظم رهبری تأکید شده؛ بودجه‌ای که متناسب با این هدف گذاری کلان کشور باشد، مشاهده نمی‌کنیم. به این ترتیب وقتی برای برنامه‌ای که به مقوله سلامت جامعه توجه دارد، در بودجه کشور بها داده نمی‌شود، ناگزیر باید هزینه هایی را برای پرداخت یارانه‌های درمان بپردازیم. درحالی که با صرف هزینه‌ای بمراتب ده‌ها برابر کمتر از این میزان، می‌توان با تولید مواد غذایی سالم و ایمن، از بیماری‌های مختلف پیشگیری کرد. در افکار عمومی تصور می‌شود محصولی که در تولید آن سموم و کودشیمیایی استفاده نشود، ارگانیک است. درحالی که تولید محصولات ارگانیک شرایط خاصی دارد. لازم است این محصولات در بازه زمانی سه ساله و با رعایت الزامات کشاورزی ارگانیک تولید شود و شرایط اخذ استانداردهای ملی و بین‌المللی را نیز احراز کند.

درحال حاضر یک صدم درصد سطح زیر کشت اراضی و باغات کشور، ارگانیک بوده و کشور ما رتبه ۴۸ جهان را به خود اختصاص داده است. متأسفانه سطح کشت فعلی، متناسب با ظرفیت‌های کشاورزی جامعه نبوده و می‌توان ۲۵ درصد اراضی زیر کشت و عرصه‌های طبیعی را به تولید محصولات ارگانیک اختصاص داد.  

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۴۱۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است

ایسنا/مازندران مدیر جهادکشاورزی شهرستان محمودآباد با بیان اینکه رویکرد جهاد کشاورزی، مصرف بهینه سم، کود و کاهش آلاینده‌های زیست محیطی و تولید محصول سالم و ارگانیک است، اظهار کرد: مبارزه با آفات به روش ارگانیک در کشاورزی مبتنی بر فناوری‌های روز دنیا است و بسیار فناوری پیشرفته‌ای دارد.

محمد هادی زاده در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه برخی افراد کشاورزی ارگانیک را بسیار سنتی و غیرمدرن می‌دانند، افزود: اساس کار در تولیدات کشاورزی باید تامین سلامت مردم بواسطه مصرف فرآورده‌های غذایی سالم باشد. اساس و فلسفه مبارزه با آفات در مجموعه جهاد کشاورزی، استفاده از شیوه‌های مکانیکی و تلفیقی است و اگر این روش‌ها پاسخگو نبود، روش‌های شیمیایی چاره کار است.

هادی زاده با اعلام اینکه ۱۶۵ تن قارچ خوراکی دکمه‌ای در محمودآباد تولید شده است، اظهار کرد: سطح پرورش قارچ خوراکی این شهرستان  ۶۷۰۰ مترمربع بوده و تعداد بهره‌برداران ۱۵ نفر هستند.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد خاطرنشان کرد: قارچ یکی از سالم‌ترین مواد غذایی است که می‌تواند در ترکیب رژیم غذایی مبتلایان به دیابت قرار گیرد.

این مسئول تصریح کرد: برای کشت زراعی جدید در سال جاری ۲ هزار و ۳۷ تن انواع کود شیمیایی شامل ۱۲۵۵ تن ازت، ۳۵۷ تن فسفات و ۴۲۵ تن پتاس برای بخش کشاورزی محمودآباد تامین و بین کشاورزان متقاضی این شهرستان توزیع شد.

هادی زاده با اظهار اینکه هزینه‌های انجام شده برای تغذیه گیاه در برابر افزایش محصولی که به دست می‌آید، به صرفه است، گفت: برای کشت محصولات کشاورزی در سال زراعی جدید، انواع کود شیمیایی مورد نیاز کشاورزان توسط کارگزاران خریداری شده و در فروشگاه‌های عرضه کود شیمیایی موجود است.

مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد با بیان اینکه از محل تسهیلات خط اعتباری مکانیزاسیون کشاورزی در سال گذشته، مبلغ ۱۰۷ میلیارد و ۶۹۴ میلیون ریال به شهرستان محمودآباد تخصیص یافته است، اظهار کرد: متقاضیان برای خرید ۱۰۶ دستگاه تیلر و ۳۵ دستگاه نشاکار ۴ و ۶ ردیفه به بانک معرفی شدند.

وی ذکر کرد : امسال از محل خط اعتباری فاز ۱۱ مکانیزاسیون کشاورزی، تسهیلات با سود ۲۳ درصد و سهم آورده ۲۰ درصد به متقاضیان پرداخت می‌شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • داستان «غذا‌های پلاستیکی» در شبکه مستند
  • ارائه تکنولوژی‌های بومی در بخش کشاورزی/ رفع مشکل صادرات با آفت‌کش زیست‌سازگار
  • رفع مشکل صادرات با تولید آفت‌کش زیست‌سازگار
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • کشت ارگانیک رویکرد جهاد کشاورزی مازندران است
  • راست و دروغ تبلیغ محصولات غذایی در تلویزیون
  • حضور ۱۰ شرکت تولیدی کشاورزی مازندران در نمایشگاه اکسپو
  • استفاده از فاضلاب برای کشاورزی جرم است