Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «قدس آنلاین»
2024-05-01@13:45:38 GMT

قاچاق پوشاک یک میلیون نفر رابیکار کرد

تاریخ انتشار: ۲۷ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۴۷۷۷۳

قاچاق پوشاک یک میلیون نفر رابیکار کرد

این روزها بازار فروش پوشاک داخلی سرد وبی رونق است وتقاضا برای خرید محصولات بشدت کاهش یافته است. حتی اکثر فروشندگان وفعالان بازار پوشاک ونساجی، کالا ومحصولات تولیدی خود مانند پیراهن وشلوار را برای فروش وبا قیمت‌های نازل ۱۰، ۱۵و۲۰هزار تومان به فروش می‌رسانند که به گفته این عده، قاچاق پوشاک ریشه تولیدات داخلی را خشکانده و این بازار را به سمت ورشکستگی کشانده است

قدس آنلاین- این روزها بازار فروش پوشاک داخلی سرد وبی رونق است وتقاضا برای خرید محصولات بشدت کاهش یافته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی اکثر فروشندگان وفعالان بازار پوشاک ونساجی، کالا ومحصولات تولیدی خود مانند پیراهن وشلوار را برای فروش وبا قیمت‌های نازل ۱۰، ۱۵و۲۰هزار تومان به فروش می‌رسانند که به گفته این عده، قاچاق پوشاک ریشه تولیدات داخلی را خشکانده و این بازار را به سمت ورشکستگی کشانده است

 این در حالی است که طی سال‌های اخیر قاچاق پوشاک از ترکیه، چین وحتی بنگلادش منجر به زیر پا گذاشتن قوانینی مانند «تعرفه ترجیحی» شده که عملاً تولیدکنندگان ایران زیان دیدگان اصلی این مسئله بوده‌اند. کارشناسان صنعت نساجی وپوشاک معتقدند که دولت طی سال‌های گذشته بدون در نظر گرفتن محدودیت برای قاچاق وحتی واردات پوشاک، پارچه و منسوجات، زمینه بیکاری یک میلیون نفر را در این صنعت فراهم کرده که باید برای احیای واحدهای تولیدی در داخل کشور فکری اساسی کند.

* صنعت نساجی و پوشاک در کما

در این زمینه دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران با بیان این که این صنعت حال و روز خوشی ندارد، گفت: وضعیت کلی زنجیره تولید وتامین صنایع نساجی اعم از پوشاک، منسوجات خانگی، پارچه و دیگرمحصولات و خدمات بسیار بغرنج است که علت اصلی رکود این صنعت در کشور نیز قاچاق پوشاک است.

سعید قدیری با اشاره به این که سالانه ۳ میلیارد دلار پوشاک به داخل کشور قاچاق می‌شود، افزود: این حجم قاچاق، کارخانجات تولید، رنگرزی، چاپ، کارگاه‌های تولید نخ و سایر صنوف مرتبط را به مخاطره انداخته وبا توجه به این که به ایام عید نزدیک می‌شویم این رکود ومشکلات در صنعت نساجی وپوشاک داخلی آشکارتر می‌شود.

وی اظهار داشت: اگر مسئولان فکری اساسی به حال این صنعت وجلوگیری از قاچاق نکنند پس از نوروز ۹۷ تعداد اندکی از واحدهای تولید پوشاک وصنایع نساجی و... که باقی مانده‌اند و اکنون با کمترین ظرفیت کار می‌کنند، دچار مشکلات جدی می‌شوند.

قدیری با بیان این که قاچاق پوشاک برای همه مشهود است، تصریح کرد: حتی کالاهایی هم که از کشورهای دیگر به ایران قاچاق می‌شود بی کیفیت، فاقد استاندارد و استوک است که در این راستا هم حقوق تولید کننده، مصرف کننده وهم حقوق دولت(بابت نپرداختن عوارض) زیر سوال می‌رود.

وی با تأکید بر این که در این پنج سال به دلیل حجم بالای قاچاق، حجم تولیدات اکثر کارخانجات ما بشدت کاهش یافته، خاطرنشان کرد: از سویی هزینه‌های تولید نیز هر سال در حال افزایش است و به دلیل این که نرخ ارز پایین نگه داشته شده این مسئله منجر به ارائه سوبسید به تولیدکنندگان و رقبای خارجی شده است که به علت همین مسئله پوشاک ارزان وبا قیمت کم وارد شده واز آن استقبال هم می‌شود.

* از بین رفتن یک میلیون شغل

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان نساجی و پوشاک ایران، این مسئله را نیز به دلیل کاهش قدرت خرید مردم وکمبود نقدینگی عنوان کرد و با اشاره به این که مردم به دلیل ناتوانی مالی نمی‌توانند به وفور کالا واجناس خود را از بازار تهیه کنند، ادامه داد: تمام این مشکلات موجب شده تا تولید و صنعت وضعیت خطرناکی داشته باشد. قدیری با اشاره به این که این حجم کالا از مناطق آزاد وارد کشور می‌شود که در این خصوص ضعف قانون داریم، اظهار داشت: مناطق آزاد قرار بود سکوی پرتاب کالای ایرانی به سایر جهان باشد، اما عملکرد آن کاملاً برعکس شده وبه دلیل نبود تعرفه گمرکی در این مناطق، کالا براحتی وارد این مناطق شده واز آنجا نیز به صورت غیرقانونی وکلی یا جزئی به داخل کشور می‌آید وجالب‌تر این که هیچ نظارتی هم در بازارهای داخلی نیست که این موضوع موجب شگفتی است.

وی در ادامه با بیان این که سالانه ۳ میلیارد دلار پوشاک قاچاق وارد کشور می‌شود که رتبه اول را در میان سایر کالاها از نظر حجم قاچاق دارد، گفت: این در حالی است که حجم واردات قانونی پوشاک دو درصد کالای قاچاق یعنی ۶۰ میلیون دلار است که هر ساله به همین میزان به صنعت پوشاک ونساجی کشور ضربه وارد می‌شود. قدیری افزود: از سویی این حجم قاچاق پوشاک طی سال‌های یک میلیون نفر رابیکار کرده ا ست. وی گفت: هم اکنون باید از صنعت نساجی وپوشاک داخلی با جلوگیری از قاچاق حمایت شود وهیچ توجیهی از سوی دولت برای قاچاق ۳ میلیارد دلاری پوشاک به کشور قابل قبول نیست واین در حالی است که دولت تا کنون شعار اشتغال زایی سرداده وتاکنون کاری برای این صنعت درآمدزا وارزآور انجام نداده است.

منبع: روزنامه قدس

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۴۷۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد

اکبر ابدالی گفت: بخش تولید کفش ماشینی یکی از حوزه‌های موفق صنعت استان قم است که توانسته با ایجاد زنجیره‌ای پیوسته از ابتدا تا تولید نهایی محصول و حتی صادرات آن را به خوبی مدیریت کند.

 مدیرکل صنعت، معدن و تجارت قم افزود: بهره‌برداران این صنعت با استفاده از دانش و فناوری روز جهان، مشغول تولید انواع کفش‌های ماشینی و صندل هستند و توانسته‌اند علاوه بر بازار ایران در بازار‌های بین المللی نیز جایگاه ویژه‌ای به‌دست آورند.

او ادامه داد: ظرفیت‌های این صنعت در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ به نمایش درآمد تا هم یکی از قابلیت‌های صنعتی استان قم به بازدیدکنندگان معرفی شود و هم بستری برای جذب سرمایه گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این بخش باشد.

کفش و صندل از مهمترین کالا‌های صادراتی قم به بازار‌های جهانی است و در طول سال‌های اخیر ارز آوری خوبی برای استان به همراه داشته است.

 گزارش جمع بندی صادرات انجام شده از گمرکات استان قم در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ نشان می‌دهد، کفش و صندل در رتبه سوم کالا‌های صادراتی استان قرار دارد.

طی مدت یاد شده ۱۳ هزار و ۳۲۰ تُن انواع مختلف و متنوع کفش و صندل به ارزش ۲۳ میلیون و ۶۲۷ هزار و ۲۰۲ دلار از گمرکات استان قم به کشور‌های هدف صادر شده که این آمار نشان دهنده موفقیت فعالان صنعت کفش قم در حوزه تجارت است.

فعالان این صنعت تلاش دارند تا در سال‌جاری علاوه بر حفظ بازار‌های موجود، در بازار‌های جدیدی نیز برای عرضه محصولات تولیدی خود حضور داشته باشند و در همین رابطه برنامه‌ریزی‌های لازم انجام شده‌است.

کفش ماشینی از جمله خوشه‌های صنعتی موفق در قم است و فعالان این حوزه با استفاده از ظرفیت‌های قابل توجه استان در صنعت کفش، محصولات تولیدی خود را به بازار‌های داخلی و بین‌المللی صادر می‌کنند.

حدود ۳۰۰ واحد تولیدی در صنعت کفش قم فعال است، همچنین این صنعت در استان حدود ۱۰ هزار شغل مستقیم و ۲۵ هزار شغل غیرمستقیم به وجود آورده‌است.

لازم به ذکر است ششمین دوره نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران اکسپو ۲۰۲۴ از روز هشتم اردیبهشت ماه در مجموعه نمایشگاه‌های بین‌المللی میلاد تهران آغاز و تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ادامه خواهد داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • محمدی: تحریم‌ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران شد
  • تحریم ها عامل رشد صنعت دارو و تجهیزات پزشکی ایران
  • تشکیل ۳۰۳۵ پرونده تخلف در استان خراسان شمالی
  • کشف ۲۴ میلیارد پوشاک قاچاق در رودبار
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • توانمندی صنعت قم برای تولید انواع کفش در نمایشگاه اکسپو به نمایش درآمد
  • ۳۰ درصد بازار سرمایه در اختیار صنعت پتروشیمی/ فاز ۱۴ پارس جنوبی تماماً ایرانی است
  • شکایت سپاهان و نساجی رد شد
  • رد شکایت سپاهان و نساجی از صنعت نفت آبادان
  • تامین ۵۰ درصدی پنبه مورد نیاز صنعت نساجی کشور