Web Analytics Made Easy - Statcounter

حسن باستانی، نویسنده و کارگردان تئاتر در گفت‌و‌گو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) گفت: همچنان درک درستی از این تصمیم دبیرخانه جشنواره مبنی بر تفکیک مسابقه تئاتر ایران به دو بخش «الف» و«ب» ندارم و اگر منظور از این تفکیک این است که آثار را به دو شکل حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای مورد ارزیابی قرار دهند، باید بگویم که این اقدام غیرکارشناسی و نابجاست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: وقتی ما به غیر از جشنواره «تئاتر فجر» در طول سال با بی‌شمار جشنواره‌های دیگر تئاتری مواجهیم که هر کدام از آنها می‌تواند محل عرض اندام آثار نمایشی باشد که چندان حرفه‌ای نیستند پس چه نیازی است که جشنواره معتبری همچون «تئاتر فجر» را که اعتبار هنرهای نمایشی کشور است به اجرای برخی آثار نیمه‌حرفه‌ای اختصاص داد؟ این شکل برنامه‌ریزی از اساس دچار اشکال است چرا که جای آثار نیمه‌حرفه‌ای و آماتور در جشنواره بزرگ و بین‌المللی همچون «تئاتر فجر» نیست.

کارگردان نمایش دینی «بی‌سرزمین‌تر از باد» تصریح کرد: جشنواره «تئاتر فجر» نمای کلی تئاتر کشورمان در عرصه بین‌المللی است و تفکیک مسابقه تئاتر ایران در دو بخش «الف» و«ب» با توجیه حرفه‌ای و نیمه‌حرفه‌ای بودن کارگردانان تنها به ایجاد کدورت و دلخوری میان گروه‌های فعال در جامعه تئاتری کشور منجر می‌شود چرا که ارزیابی مجزای آثار منجر به این خواهد شد که شاید برخی آثار بخش نیمه‌حرفه‌ای از نقطه‌نظر نگاه فنی و خلاقانه کارگردان حتی یک سر و گردن از آثار حرفه‌ای نیز بالاتر باشد و به این شکل کارگردانان حرفه‌ای توهم این مسئله را داشته باشند که اساساً دبیرخانه جشنواره به دنبال نادید گرفتن تجارب این قشر طی سالیان متمادی و جایگزین کردن آنها با نسل نویی است که اصطلاحاً حرفی برای گفتن دارند.

وی در پایان گفت: به نظرم اگر ارزیابی آثار به شکل واحد به انجام می‌رسید این امکان مطلوب پیش می‌آمد که آثار نیمه‌حرفه‌ای نیز در قیاس با آثار حرفه‌ای تئاتر محک جدی خورده و به نوعی بتوانند با ارزیابی کمی و کیفی آثار، خود را به سطح معقول و مطلوبی از تولید یک اثر نمایشی برسانند.             

 

منبع: ایکنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت iqna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۵۲۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان، مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان استان همدان در این مراسم گفت: یک نوجوان و جوان ایرانی منفعل نیست و به آنچه در پیرامون خود می‌گذرد اشراف و آگاهی و نگاه عمیق دارد.

ابراهیمی‌هژیر افزود: نمایش‌های شما امروز نشان داد که کودک و نوجوان ایرانی انزجاز عمومی مردم جهان از صهیونیست را از طریق رسانه‌های خود درک می‌کند و می‌بیند و می‌شنود.

او تأکید کرد: حقانیت جمهوری اسلامی در دفاع از مظلومان، کودکان، پیران و زنان را درک می‌کند.

نماینده مردم همدان و فامنین در مجلس نیز گفت: هنر یعنی انسان خود را در اقیانوس بیکران الهی ببیند و دیگران را نیز همراه خود کند و هنرمند واقعی باید این ویژگی را داشته باشد.

حمیدرضا حاجی بابایی افزود: از میان هنرها، تئاتر هنری است که انسان حرارات، هیجان و پیام بازیگر و متن داستان را به خوبی حس  و با آن ارتباط برقرار می‌کند.

او با بیان اینکه امروز در کشور ما هنر حرف اول را می‌زند، تأکید کرد: باید کشف استعدادها در زمینه هنر از کودکی آغاز شود و اگر این اتفاق بیافتد تا پایان همراه او  خواهد بود زیرا در لوح وجود او ماندگار شده است.

در این مراسم بیانیه هیئت داوران از سوی احمد بیگلریان، پیشکسوت تئاتر و داور این دوره از جشنواره قرائت شد و با رای و نظر داوران نمایش‌های برگزیده در بخش تئاتر کانون، قیچی که دنبال کار می گشت به مربیگری  محمدجواد بختیاری از مرکز ۳ همدان، آه سرزمین من به مربیگری نوشین بیگلریان از مرکز ۳ همدان و نمایش برگزیده بخش آزاد، نمایش قصه پر غصه از کبودرآهنگ معرفی شدند که به مرحله کشوری هنرهای نمایشی کانون راه پیدا کردند.

۱۰ گروه نمایشی در این جشنواره شرکت کرده بودند که ۶ گروه کانونی و ۴ گروه در بخش آزاد بودند.

دیگر خبرها

  • یک بام و دو هوا: تغییر عجیب لباس بین نیمه!
  • گروه محوری را در دستور کار این دوره از جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دادیم
  • گروه‌محوری در دستور کار جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد قرار دارد
  • برگزاری جشنواره سراسری تئاتر مردمی بچه‌های مسجد در بافق
  • تئاتر بچه‌های مسجد باید در چهار گوشه ایران شکل بگیرد/ حضور ۱۴ گروه نمایشی در جشنواره تئاتر بچه‌های مسجد
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • ۹۴۰ اثر تاریخی زنجان در فهرست آثار ملی ثبت شده است
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • میزان تفکیک از مبدا پسماندها به بالای ۱۰ درصد رسید/ مصمم هستیم کار نیمه تمامی باقی نماند
  • برگزاری مصاحبه پذیرفته‌شدگان آزمون صلاحیت حرفه‌ای در ساری