Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایسکانیوز،کنفرانس «تحلیل مناسبات ایران و روسیه ، ابعاد دو جانبه، منطقه ای و فرا منطقه ای» در روز سه شنبه 96/10/26 در بنیاد مطالعات قفقاز دانشگاه تهران به سخنرانی رجب صفراف،مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه برگزار شد، این کنفرانس در ابتدا با سخنانی از مهدی حسینی تقی آبادی، مدیر عامل بنیاد مطالعات قفقاز شروع شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تقی آبادی در ادامه صفراف را معرفی کرد و افزود: وی مشاور معاون رییس دوما روسیه، مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه، رییس کمسیون اتاق بازرگانی و صنعتی مسکو، سردبیر مجله سیاسی ایران معاصر و سردبیر مجله تجارت با ایران است.

«رجب صفراف» مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه روز گذشته در کنفرانس «تحلیل مناسبات ایران و روسیه ، ابعاد دو جانبه، منطقه ای و فرا منطقه ای» که در بنیاد مطالعات قفقاز برگزار شد، تاکید کرد: به دلیل کلیدی بودن نقش ایران در خاورمیانه و جامعه بین المللی، امنیت و ثبات روسیه و منطقه در گرو ثبات و امنیت ایران است.

در ادامه این نشست رجب صفراف سخنرانی خود را آغاز کرد و گفت: قفقاز منطقه ای است که تحولات رخ داده موجب ثبات و یا به هم ریختگی آن می شود، در گذشته سیاست های منطقه ای روسیه در این منطقه راهبردی نبود و این کشور دارای امکاناتی کافی جهت اعمال سیاست های پردوام در این منطقه نبوده است.

وی با اشاره به این که امروزه وضعیت روسیه بیش از پیش نسبت به این منطقه خصوصا جمهوری خود مختار چچن تغییر کرده است، گفت: در گذشته مسائل این منطقه را درک نمی کردیم و از آن فاصله گرفته بودیم و نمی توانستیم متوجه باشیم که بیگانگان چگونه می توانند در آنجا تاثیر بگذارند، اما الان کاملا وضع بهتر و در اختیارمان قرار گرفته است.

صفراف گفت: دقیقا همین وضع را در کشور ایران مشاهده می کنم که به برخی از مناطق در این کشور توجه نشده و در زمانی متوجه این مساله می شوید که دشمن از آن مناطق نفوذ کند و ضربه خود را به شما تحمیل کند، همان گونه که در حوادث و درگیری های اخیر، دشمنان سعی در بزرگ نشان دادن این حادثه و بهره بردن از آن کردند.

وی خاطر نشان کرد: البته اگر اغتشاشاتی همچون اغتشاشات ایران در این کشورها رخ دهد، خارج از قانون توصیف شده و ضمن نقض حقوق بشر با معترضین برخورد می شود. البته این مسائل هم هیچ بازتابی در جوامع بین الملل پیدا نمی کند.

مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه ادامه داد: روسیه و ایران در یک کشتی در حال حرکت هستند اما گاها با یک قطب نمای مشترک پیش نمی روند. به اعتقاد من تصمیماتی در سیستم ایران گرفته می شود که دراز مدت نیست و مؤثر واقع نمی شوند.

وی با اشاره به روابط خوب بین دو کشور ایران و روسیه اظهار داشت: روابط خوب این دو کشور به معنی این نیست که ما به نتیجه مطلوبی رسیده ایم بلکه روسیه به خاطر امنیت خود این نزدیکی و ارتباط سیاسی را انجام داده است و فکر نمی کنم که این رابطه به صورت علمی مورد مطالعه واقع شده است و دلیل آن عدم وجود یک رابطه اقتصادی درست بین دو کشور می باشد.

مشاور معاون رییس دومای روسیه با بیان این که، ایران یک کشور کلیدی در خاورمیانه و جامعه جهانی محسوب می شود تصریح کرد: امپریالیزم جهانی نمی تواند شما را هضم کند زیرا بر ثبات جهانی تاثیر گذار هستید، لذا دشمنان در پی گسستگی روابط شما با کشور های همسایه برآمده و سپس دنبال اقدام به خرابی وضع در داخل کشورتان هستند.

رجب صفراف افزود که ایران به جهت تاریخ و تمدن هزار ساله خود مانع به هدف رسیدن کشور های دشمن شده و با دست باز می تواند کارهایی انجام دهد که دیگران قادر به انجام آن نیستند.

وی به نکته مهم دیگری نیز اشاره کرد و آن این که ایران از امنیت و ثبات فوق العاده ای برخوردار است که این امنیت و ثبات به برخی کشور های همسایه و منطقه و حتی سوریه منتقل شده است.

صفراف ادامه داد: ثبات روسیه با این بزرگی و فراوانی ذخایر و انرژی خود در گرو ثبات ایران است و اگر در این کشور تشنجی به وجود آمد در ظرف چند لحظه بر روسیه تاثیر می گذارد. این سخنان من به خاطر خوشحال شدن ایرانیان نیست بلکه یک واقعیت است.

وی در رابطه با دیدگاه مردم ایران نسبت به روسیه گفت: اگر شما از هر ایرانی درباره روابط روسیه و ایران سوال کنید در جواب خواهد گفت که روسیه کشور قابل اعتمادی نیست و در لحظه حساس ایران را تنها می گذارد، زیرا که ما به پنج الی شش قطع نامه شورای امنیت ملی پیوستیم و این قطعنامه ها علیه ایران بود، یکی دیگر از دلایل این جواب مردم ایران در زمان جنگ با عراق بود که در آن زمان پدافند موشکی s300 را به ایران واگذار نکردیم. در جواب این سخنان باید گفت که حمایت نکردن از ایران حمایت نکردن از خود ماست.

مدیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه در خصوص جنگ در سوریه تصریح کرد: ما نه به خاطر برگشتن به خاورمیانه، بلکه برای امنیت خودمان در سوریه هستیم زیرا اگر سوریه از دست برود، ایران ضعیف می شود. این در حالی است که داعش یک مکانیزم جهت رسیدن آمریکا و همپیمانانش به اهداف مورد نظرشان است . برنامه این بود که بعد از تسلط بر سوریه به سراغ ایران می روند و بعد از ایران مطمئنا متوجه روسیه خواهند شد؛ پس ما در همان لحظات اول توطئه را در نطفه خفه کردیم.

خوشبختانه ایران با دفاع و امکانات خود باعث شد که راه روسیه به سوریه باز شود، اگر حضور ایران در سوریه نبود من مطمئن هستم که ما به هیچ وجه با این سناریوهای آمریکا و همپیمانانش مواجهه نمی کردیم.

صفراف در ادامه گفت: همچنین به اعتقاد من ایران بدون کمک روسیه، توان انجام دادن چنین اقدام بزرگی (خنثی سازی توطئه آمریکا) را نداشت و این دو کشور با کمی هماهنگی توانستند صحنه جهانی را دگرگون کنند و شاهد شکست آمریکا با تمام قدرت خود در سطح جهان در راستای تسلط بر غرب و اتحادیه اروپا و کشورهای عربی، بودیم. این شکست شرم آور ایالت متحده آمریکا توسط دو کشور ایران و روسیه با هماهنگی و برنامه ریزی دقیق انجام شد و این مثال روشنی است که آمریکا در آینده نمی تواند ابر قدرت باشد، در حالی که روسیه این توانمندی را دارد.

وی با تاکید بر این که ایران اگر کشوری همچون روسیه را در کنار خود داشته باشد می تواند راحت تر به منافع و مصلحت خود دست یابد، اعلام کرد: امنیتی که در جمهوری اسلامی ایران وجود دارد در هیچ کشور دنیا وجود ندارد و این کشور محل مناسبی برای سرمایه گذاری روسیه است.

سر دبیر مجله سیاسی ایران معاصر ادامه داد: ما شاهد زیر ساخت های دموکراسی واقعی در ایران هستیم در حالی که در کشور های غربی خبری از این دموکراسی نیست مثلا در رسانه های آمریکایی اگر سخن به نفع و مصلحت آنها نباشد فرد کارمند را جریمه خواهند کرد، صحبت های دفاع از حقوق بشر و آزادی بیان، فقط شعار هستند، در حالی که در تلویزیون ایران از مسئولان ایراد می گیرند و به راحتی درد مردم را منتشر می کنند. در کل می توان گفت؛ کشور ایران یک کشور متعادل و استوار در برابر توطئه ها می باشد.

صفراف قفقاز تحلیل مناسبات ایران و روسیه دیر مرکز مطالعات ایران معاصر در روسیه

منبع: ایسکانیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۵۸۶۳۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه خلیج فارس می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند، گفت: آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله غلامعلی صفایی بوشهری ظهر امروز _دوشنبه، دهم اردیبهشت_ در آیین بزرگداشت روز ملی خلیج فارس با گرامیداشت یاد و نام شهدای خلیج فارس، اظهار کرد: خلیج فارس در جغرافیای جهانی از یک دگردیسی در جغرافیای جنوب ایران ایجاد شده است.

وی افزود: در تمامی اسناد مکتوب و نقشه‌های کهن و معتبر جهانی این آبراه به نام خلیج فارس رقم خورده است، بنابراین این آبراه راهبردی متولد ایران است و دارای هویت ایرانی و در نظام محاسباتی جغرافیای سیاسی به نام خلیج فارس است.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر گفت: تحرکاتی که در تغییر نام خلیج فارس صورت گرفت، یک حرکت استعماری جهت ایجاد اختلاف میان کشورهای حاشیه خلیج فارس توسط استعمارگران بود و همگان اذعان دارند این آبراه، مزین به نام خلیج فارس است.

صفایی بوشهری بیان کرد: خلیج فارس هرچند از جهت مساحت سومین آبراه بین‌المللی است، اما از جهت سیاسی اقتصادی فرهنگی و امنیتی دارای یک موقعیت ممتاز در نظام محاسباتی جهانی است.

وی اضافه کرد: این آبراه مهم‌ترین مرکز و راه ترانزیت انرژی هیدروکربنی است. در عرصه زیست‌بوم دریایی دارای ویژگی‌های ممتاز زیستی، در عرصه تولید فرهنگ و صدور آن در جغرافیای جهانی دارای ویژگی‌های خاص بوده و در عرصه‌های امنیتی هرگاه خلیج فارس دارای امنیت بود منطقه و بسیاری از مناطق جهان در امنیت بودند.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر تاکید کرد: خلیج فارس یک آبراه مهم در تحولات متنوع جهانی است و با نگاهی به تاریخ هرگاه بیگانگان در خلیج فارس حضور پیدا کردند این آبراه دچار بحران امنیت شد، بنابراین حضور بیگانگان با هر اندیشه‌ای مساوی بوده با تخریب ضریب امنیت این منطقه و هرگاه به دست خود کشورهای منطقه مدیریت شده آرامش و پیشرفت توسعه به خود دیده و مردم منطقه دارای آرامش قابل توجه بودند.

صفایی بوشهری خاطرنشان کرد: در هر چهار بار حمله انگلستان با دستور عالمان دین شکست تاریخی به کشور استعمارگر وارد کردند و در دفاع مقدس در هجمه‌های دریایی و هوایی حملات زیاد دید، اما با مقاومت از حریم دین و ایران دفاع شد.

وی تاکید کرد: افتخار مردم استان بوشهر این است که نه اندکی از آب و نه اندکی از خاک ایران در تمامی تهاجمات گوناگون به دشمن واگذار نشد و مردم بوشهر تحت هدایت‌های امام خامنه‌ای با تمام وجود از حریم انقلاب و اسلام دفاع می‌کنند و اگر دشمنان بخواهند کوچکترین تعرضی داشته باشند همانطور ۱۰ برابر آن حرکت را پاسخ خواهند دید.

نماینده ولی فقیه در استان بوشهر عنوان کرد: این آبراه جای بیگانگان نیست و می‌تواند در نظم آینده جهان نقشی بسیار مهم ایفا کند و اگر کشورهای منطقه بر اساس آموزه‌های اسلامی و حفظ منافع هماهنگی لازم داشته باشند در مهندسی نظم نوین آینده جهان تاثیر خواهند داشت و امنیت آن یعنی امنیت انرژی جهانی و حضور بیگانگان با هر انگیزه‌ای باعث تخریب ضریب امنیتی جهان است.

صفایی بوشهری ابراز کرد: استقلال خلیج فارس و مدیریت آن توسط کشورهای حاشیه آن از عوامل مهم ثبات امنیت در منطقه و جهان است. بی‌تردید نگاه جهان استکبار تسلط بر مراکز قدرت است و خلیج فارس مهمترین و ارزشمندترین جغرافیای قدرت است و جهان استعمار دنبال تسلط آن است، اما بدانند که با رشد بصیرت در منطقه و حرکت‌هایی که اخیراً می‌بینیم و روشنگری‌ها، جهان استکبار نخواهد توانست بر منطقه سلطه پیدا کند. اینجا جای کسانی است که می‌خواهند تعاملی ارزشی در راستای منافع مردم منطقه داشته باشند.

منبع: فارس

کد خبر 749129

دیگر خبرها

  • آبراه خلیج فارس جای بیگانگان نیست
  • مقابله با آمریکا؛ هدف مشترک تهران - مسکو
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح و امنیت است
  • کنعانی: ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح، امنیت و مبارزه با تروریسم است
  • اعلام آمادگی ایران برای همکاری دفاعی و امنیتی با هند
  • ایران و هند همکاری‌های دفاعی و نظامی را گسترش می‌دهند
  • ایران از شرکای مهم جامعه جهانی در تأمین صلح است
  • دیدار وزرای دفاع ایران و روسیه در آستانه
  • حملات تروریست نتیجه حمایت کشورهای غربی از تروریست‌ها است