Web Analytics Made Easy - Statcounter

با وجود آغاز اجرای برجام از دی ماه 1394 بانک ها و موسسه های اعتباری بین المللی به برقراری دوباره روابط پولی و مالی با ایران علاقه چندانی نداشتند که برخی کارشناسان علت اصلی آن را وجود نام ایران در فهرست سیاه این گروه می دانستند؛ زیرا قرار گرفتن در این گروه به معنی حمایت از تروریسم و پولشویی است.

ایران آنلاین / ولی الله سیف در این دیدار که عصر سه شنبه برگزار شد، یادآوری کرد: در جلسه پیشین گروه ویژه اقدام مالی، برخی کشورها با نگاه سیاسی در تلاش بودند نظرها را علیه ایران برگردانند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیف تاکید کرد در صورت توجه هیات گروه ویژه اقدام مالی به مسائل تکنیکی به جای سیاسی، «اقدام های ایران در حوزه های مقررات مبارزه پولشویی و تامین مالی تروریسم (AML/CFT ) بتواند نظر آن هیات را جلب کند».

رییس کل بانک مرکزی ادامه داد: هیات وزیران لوایح مرتبط با این موضوع ها را تایید و برای تصویب به مجلس شورای اسلامی فرستاده است.
وی ابراز امیدواری کرد فرآیند تصویب قوانین مورد اشاره در کوتاه ترین زمان انجام شود. سیف تاکید کرد «ایران به پایبندی به استانداردهای بین المللی در فعالیت های مالی مصمم است».
به گزارش ایرنا، تعلیق یک ساله حضور ایران در فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (اف.ای.تی.اف- FATF) در تیرماه گذشته را می توان مهمترین دستاورد نظام بانکی برای بازگشت به نظام بین الملل پس از برجام ارزیابی کرد.
به گزارش چهارشنبه تارنمای بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، با وجود آغاز اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) از دی ماه 1394 بانک ها و موسسه های اعتباری بین المللی به برقراری دوباره روابط پولی و مالی با ایران علاقه چندانی نداشتند که برخی کارشناسان علت اصلی آن را وجود نام ایران در فهرست سیاه این گروه می دانستند؛ زیرا قرار گرفتن در این گروه به معنی حمایت از تروریسم و پولشویی است.
گروه ویژه اقدام مالی یک نهاد بین الدولی است که 198 کشور به صورت مستقیم یا از طریق گروه های منطقه ای در آن عضوند و توصیه های این نهاد را اجرا کرده اند.
هدف از تاسیس این نهاد تدوین استانداردها و ارتقای شیوه اجرای موثر اقدام های قانونی، مقرراتی و عملیاتی در موارد مرتبط با مبارزه با پولشویی، تامین مالی تروریسم و دیگر تهدیدهاست که قابلیت اعتماد به نظام مالی بین المللی را مخدوش می کند. از این رو، گروه یادشده یک مجموعه سیاستگذار به شمار می رود که توصیه های آن در فضای بین المللی، پذیرفته شده است.
توصیه های چهل گانه این گروه که آخرین بار در فوریه 2012میلادی بازنگری شد، مهمترین استانداردهای مالی در زمینه مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم به حساب می آید.
دوازدهم دی ماه رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی اعلام کرد: با توجه به مهلت اعلام شده از سوی گروه ویژه اقدام مالی (اف.آ.تی.اف)، مجلس بررسی سریع لوایح مبارزه با تروریسم و پولشویی را در دستور دارد و گروه مشترکی از کمیسیون های اقتصادی و قضایی موضوع را پیگیری می کند.

** درخواست حمایت اتریش از ایران در نشست آتی اتحادیه موسسه های بیمه صادراتی اروپا
رییس بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران همچنین حمایت اتریش در نشست آتی اتحادیه موسسه های بیمه صادراتی اروپا را برای ارتقای جایگاه ایران خواستار شد. ایران اکنون رتبه ششم را دارد؛ در حالی که پیش از تحریم ها رتبه چهارم را داشت.

** عزم جدی اروپا در پایبندی به برجام حفظ منافع 2طرف است
سیف همکاری های اتریش در پسابرجام را در ارتقای روابط اقتصادی و نیز تشویق سایر کشورهای اروپایی اثرگذار دانست و گفت: واکنش اخیر کشورهای اروپایی از جمله اتریش در مقابل کارشکنی های دولت ترامپ (رییس جمهوری آمریکا) در تایید پایبندی ایران به برجام (برنامه جامع اقدام مشترک)، قابل قدردانی است.
سیف افزود: ادامه این رفتار از سوی کشورهایی همچون اتریش موجب خواهد شد تلاش های آمریکا برای بی اثر کردن برجام بی نتیجه بماند.
رییس شورای پول و اعتبار با بیان اینکه برخورداری ایران از نیروی کار جوان و تحصیلکرده در کنار فناوری های نوین اتریش فضا را برای ایجاد منافع دو جانبه آماده کرده است، اضافه کرد: باید عوامل بازدارنده گسترش همکاری های اقتصادی شناسایی و رفع شود تا تفاهمنامه های امضا شده امکان عملیاتی شدن بیابند.
وی تصریح کرد: دولت آقای ترامپ در تلاش است این باور را ایجاد کند که در ایران ثبات وجود ندارد و مانع از حضور سرمایه گذاران خارجی در ایران شود. در این زمینه عزم جدی اروپا در حفظ برجام تاکنون توانسته است تا حدی این مشکل را برطرف کند و ادامه این رفتار علاوه بر ایجاد منافع اقتصادی برای 2طرف، نقش کلیدی در حفظ ثبات و صلح در منطقه و جهان دارد.
رییس شورای پول و اعتبار وجود روابط کارگزاری بانکی روان و آسان را زمینه ساز حمایت از مبادلات اقتصادی خواند و گفت: در این مسیر اتریش توانست نگرانی بانک های کشور خود و سایر کشورهای اروپایی را کاهش داده و موجب حضور بانک های بزرگ در عرصه همکاری های بین المللی با ایران شود که ادامه این روند کمک بزرگی به بهبود روابط 2کشور خواهد بود.
سیف تاکید کرد پس از برجام، بتدریج از محدودیت ها برای فعالیت کسب و کارها کاسته و فضا برای فعالیت بخش خصوصی بهبود یافته شده است که امیدواریم این روند همچنان ادامه یابد.
به گفته وی، اکنون بخشی از منابع بانکی به سوی بنگاه های کوچک و متوسط هدایت شده است؛ زیرا این قبیل بنگاه ها سهم مهمی در رشد اقتصادی ایفا کرده اند.

** سفیر اتریش در ایران: فعالان اقتصادی ما تمایل زیادی به حضور در ایران دارند
در این دیدار سفیر اتریش نقش کشور خود را در بازگشت ایران به جامعه جهانی پس از برجام مهم دانست و عنوان کرد: در این زمینه امضای قرارداد فاینانس با اوبر بانک، موجب تشویق سایر بانک‌های اروپایی از جمله در دانمارک و ایتالیا شده است.
«اشتفان شولتز» با بیان اینکه صاحبان کسب و کار اتریش از امضای قرارداد فاینانس استقبال کرده اند، تصریح کرد: فعالان اقتصادی اتریش تمایل زیادی برای حضور در ایران دارند و تعداد تفاهمنامه های امضا شده میان 2کشور در حوزه های مختلف از جمله گمرک، همکاری های صنعتی و ... گواهی بر این مدعاست.
به گزارش ایرنا، در پی آغاز اجرای برجام (برنامه جامع اقدام مشترک) از دی ماه 1394 بسیاری از ارتباط ها با شرکت های خارجی از سر گرفته شد.
 

منبع: ایران آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۵۹۰۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محسن رضایی در آستانه برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در دیدارهای جداگانه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا و دبیران جریانات سیاسی دیگر بر وحدت گروه‌های انقلابی تاکید کرد.

براساس گزارش ایسنا، وی در دیدار با نادی، جراره و شورای مرکزی شریان، رائفی پور و سعید محمد و شورای مرکزی صبح ایران و احمد نادری و شورای مرکزی جماران گفت: باید از رویش‌های انقلاب استقبال و از هرنوع تفرقه جلوگیری کرد.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر ضرورت حفظ وحدت در جبهه انقلاب، افزود: همبستگی و برادری از ارزش‌های اصیل انقلاب اسلامی است که امروز بیش از هر زمانی باید مورد توجه باشد و اکنون ملت و نظام، نیازمند صف فشرده نیروهای انقلاب و کارآمدی جبهه انقلاب است و راه آن قاعده‌محوری به جای شخص‌محوری است.

وی با یادآوری شرایط حساس کشور پس از طوفان الاقصی و عملیات «وعده صادق» اظهار کرد: موقعیت ایران در غرب آسیا بیش از گذشته تعیین‌کننده شده است، بنابراین فرصت‌ها و تهدیدات جدیدی درمقابل کشور قرار گرفته است. در چنین شرایطی وحدت نیروهای انقلاب و تلاش همگانی برای بهبود وضعیت اقتصادی کشور رمز عبور از تهدیدات و بهره‌برداری از فرصت‌هاست. هر نوع تک‌روی و سهم‌خواهی آسیب بزرگی به نظام و مردم خواهد زد. امروز بشدت نیازمند عقلانیت جمعی اشخاص و جریانات سیاسی کشور هستیم.

رضایی با تاکید بر اهمیت مشارکت مردم در انتخابات گفت: انتخابات مجلس‌ باوجود شرایط سخت اقتصادی با حضور مردم انجام شد که نشان دادند تنها راه اصلاح کشور انتخابات و مردم‌سالاری است. حضور سلیقه‌های مختلف سیاسی، مشارکت مردم را جدی‌تر و بیشتر می‌کند.

وی گفت: رقابت باید برادرانه و به دور از منازعه باشد. انتقادات باید منصفانه و همراه با ضوابط اخلاقی صورت گیرد و فضا برای رویش‌های جدید مهیا باشد. تحمل سلیقه‌های سیاسی علامت بلوغ عقلانیت گروه‌های سیاسی است.

در این نشست‌های جداگانه نادی و جراره از شریان، احمد نادری از جماران، رائفی‌پور و سعید محمد از صبح ایران، با تشریح روند شکل‌گیری جریان‌ها و تشکل‌های خود، به بررسی اجمالی دور اول انتخابات و برخی گله‌مندی‌ها پرداختند و آمادگی خود برای گفت‌وگو با سایر گروه‌های جبهه انقلاب را اعلام کردند.

محسن رضایی نیز در جلسه با داوری و روح الامینی، دبیر و معاون امور استان‌های شانا، بر وحدت همه گروه‌های جبهه انقلاب ازجمله شانا، پایداری، شریان، جماران، صبح ایران و تحول‌خواهان وسایر گروه‌ها تأکید کرد و اعضای شانا هم نظراتشان را بیان کردند.

۲۷۲۱۱

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902722

دیگر خبرها

  • وحدت نیرو‌های انقلاب رمز عبور از تهدیدات است
  • تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • اخطار محسن رضایی به تک‌روی و سهم‌خواهی برخی جریانات / سعید محمد به گله‌مندی پرداخت
  • محسن رضایی: سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • محسن رضایی: تک‌روی و سهم‌خواهی به نظام و مردم آسیب می‌زند
  • آیا در سفر گروسی موارد اختلافی ایران و آژانس حل خواهد شد؟
  • کارفرمایان از هرگونه تکبر در برابر کارگران خودداری و دوری کنند
  • پایان دوره آموزشی نمایندگان منتخب مجلس دوازدهم پس از 21 نشست تخصصی
  • پایان نشست‌های آموزشی منتخبان مجلس دوازدهم
  • ۳ تا تکنیکی که با آن در طول خواب می‌توانید حافظه تان را تقویت کنید (فیلم)