Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-05@02:18:46 GMT

روایتی از مردانی که در پلاسکو آسمانی شدند+ تصاویر

تاریخ انتشار: ۲۹ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۷۶۳۳۲

روایتی از مردانی که در پلاسکو آسمانی شدند+ تصاویر

به گزارش باشگاه خبرنگاران پویا؛ آخرین روز از دی ماه سال گذشته، 16 آتش‌نشان هنگام اطفای حریق در ساختمان پلاسکو و بر اثر ریزش این ساختمان به شهادت رسیدند، 11 بهمن پیکر این شهدا در میان خیل عظیم جمعیت تشییع و پیکر 13 تن از این شهدا در قطعه 50 بهشت زهرا (س) در جوار مزار شهدای گمنام و مدافع حرم به خاک سپرده شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پیکر سه تن از شهدای آتش‌نشان نیز برای خاکسپاری به زادگاهشان در شهرهای اراک، اسلامشهر و رضوانشهر گیلان منتقل و پس از تشییع باشکوهی به خاک سپرده شد.

نخستین و جوانترین شهید پلاسکو، شهید بهنام میرزاخانی است، شهید میرزاخانی متولد 31 خرداد 70 بود و در ایستگاه دو آتش‌نشانی فعالیت می‌کرد، وی در جریان اطفای حریق پلاسکو دچار سوختگی 65 درصد شد و پس از انتقال به بیمارستان شهید مطهری جان به جان آفرین تسلیم کرد.

شهید فریدون علی‌تبار یکی دیگر از شهدای پلاسکو است که در تاریخ 25 شهریور 69 متولد شد، وی در ایستگاه یک آتش‌نشانی تهران مشغول فعالیت و دانشجوی رشته پیشگیری از حریق و حوادث بود.

محمد آقایی قادرلو از دیگر شهدای پلاسکو است که در تاریخ 7 دی 68 به دنیا آمد، وی نیز همانند شهید علی‌تبار در ایستگاه یک آتش‌نشانی تهران مشغول انجام وظیفه بود.

محسن روحانی‌ سندیانی سومین آتش‌نشان از ایستگاه یک آتش‌نشانی تهران بود که در پلاسکو به شهادت رسید، این شهید 30 شهریور 63 چشم به جهان گشود و یک دختر داشت، پیکر شهید روحانی به رضوانشهر گیلان منتقل و در جوار شهدا به خاک سپرده شد.

از ایستگاه 13 آتش‌نشانی تهران نیز در جریان حادثه پلاسکو دو آتش‌نشان به درجه رفیع شهادت نائل آمدند، رضا نظری یکی از شهدای ایستگاه 13 آتش‌نشانی، متولد 24 خرداد سال 68 بود، رضا در ایستگاه 25 آتش‌نشانی دوران آموزشی‌اش را گذراند و سپس در ایستگاه 13 بعثت مستقر شد، پیکر رضا به شهر اراک منتقل شد و در گلزار شهدای این شهر آرام گرفت.

شهیدی دیگر که همکار شهید رضا نظری و هم‌ نام وی بود و در ایستگاه 13 آتش‌نشانی خدمت می‌کرد؛ شهید رضا شفیعی بود، این شهید 17 فروردین 68 متولد شد و  قبل از حادثه پلاسکو در تدارک برگزاری جشن عروسی بود اما در جریان حادثه پلاسکو به شهادت رسید.

از ایستگاه 28 آتش‌نشانی نیز مانند ایستگاه 13 در جریان حادثه پلاسکو، دو شهید جان‌فشانی کردند، شهید مجتبی کوهی که در تاریخ 21 مرداد 65 و شهید حامد هوایی قوشچی که 17 خرداد 65 به دنیا آمدند، برای خاموش کردن پلاسکو از ایستگاه 28 به ساختمان 54 ساله پلاسکو اعزام شدند اما در میان گداز‌ه‌های آتش سوختند تا دیگران را از سوختن نجات دهند.

حسین حسین‌زاده نهمین آتش‌نشانی بود که در پلاسکو به شهادت رسید؛ حسین 22 اردیبهشت 67 به این دنیا آمد، حسین قهرمان و مربی چندین رشته ورزشی بود و در ایستگاه 60 آتش‌نشانی فعالیت می‌کرد، در زمان حادثه پلاسکو سه سال از ازدواج حسین می‌گذشت و هنوز فرزندی نداشت، وی صبح 30 دی 95 پس از تحویل گرفتن شیفت خود، جزو نخستین نیروهای اعزامی به پلاسکو بود و در آنجا به شهادت رسید.

امیرحسین داداشی از دیگر شهدای آتش‌نشان است که 29 آبان 68 به دنیا آمد، وی دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد سوانح طبیعی در واحد تهران شمال دانشگاه آزاد و آتش‌نشان ایستگاه 46 آتش‌نشانی بود.

علی مستوفی یازدهمین آتش‌نشانی است که در حادثه پلاسکو جان‌فشانی کرد، این شهید 19 شهریور 63 چشم به جهان گشود و در ایستگاه 31 آتش‌نشانی مشغول خدمت‌رسانی بود.

محسن قدیانی در تاریخ 28 آذر 57 به دنیا آمد، محسن یکی از شهدای پلاسکو است که در ایستگاه سه آتش‌نشانی مشغول فعالیت بود و از وی دو دختر به یادگار مانده است.

شهید حسین سلطانی 5 خرداد 61 متولد شد و در ایستگاه 113 آتش‌نشانی مشغول فعالیت بود، وی بیش از 12 سال سابقه فعالیت در آتش‌نشانی داشت و متاهل بود، از این شهید یک دختر به یادگار مانده است.

شهید ناصر مهرورز از آتش‌نشانان ایستگاه 24 آتش‌نشانی بود که نخستین روز مهر 58 به دنیا آمد، شهید مهرورز در خانواده‌ای زندگی می‌کرد که آتش‌نشانان بودن در میان آنها افتخار به حساب می‌آید، برادران این شهید نیز در آتش‌نشانی مشغول خدمت هستند، روز 30 دی 95 این شهید برای اطفای حریق به پلاسکو اعزام شد و در آنجا به شهادت رسید.

در بین شهدای پلاسکو یک نفر وجود داشت که رئیس ایستگاه آتش‌نشانی بود؛ شهید علیرضا سفی‌زاده، متولد 6 خرداد 52 یکی از باسابقه‌ترین آتش‌نشانان و رئیس ایستگاه چهار آتش‌نشانی واقع در خیابان مولوی بود؛ شهید سفی‌زاده از جمله آتش‌نشانانی بود که به سرعت برای اطفای حریق به پلاسکو اعزام شد و جان‌فشانی کرد، پیکر این شهید در گلزار شهدای اسلامهشر به خاک سپرده شد.

شهید علی امینی با 28 سال سابقه در آتش‌نشانی یکی از باسابقه‌ترین آتش‌نشانان و مدیر منطقه دو آتش‌نشانی تهران بود، این شهید در سال 44 متولد شد و جزو 8 آتش‌نشانی بود که برای آموزش به انگلیس اعزام شده و دوره‌های آموزشی را گذرانده و به نیروهایش نیز آموزش داده بود.

گفتنی است امروز (جمعه) 29 دی ماه جاری به مناسبت فرا رسیدن سالروز حادثه پلاسکو مراسمی از ساعت 10 الی 12 در مزار شهدای آتش‌نشان حادثه پلاسکو واقع در بهشت زهرا (س)، قطعه 50 برگزار می‌شود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۳۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی از معلم شهید حاج علی اکبر شمشیری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس،شهید علی اکبر شمشیری یکی از معلمان شهرستان آباده بود که با وجود ۷۰ درصد جانبازی و نقص عضو، پس از دفاع مقدس، نیز معلمی را ادامه داد و در عرصه‌های مختلف فرهنگی و اجتماعی شهرستان آباده به فعالیت پرداخت.  
او که در دوران انقلاب اسلامی، به مبارزه علیه رژیم ستم شاهی پرداخته بود، با شروع جنگ تحمیلی به جبهه‌های نبرد حق علیه باطل اعزام شد و به مقابله با دشمن پرداخت.
شهید شمشیری در عملیات‌های فتح المبین، والفجر ۸، کربلای پنج و کربلای ۱۰ به نقش آفرینی پرداخت و در نهایت یک پای وی قطع و پای دیگرش به شدت مجروح شد.
این معلم شهید پس از جنگ تحمیلی با عشق به معلمی در کلاس درس مشغول تدریس شد و در عرصه‌های مختلف اجتماعی و فرهنگی به فعالیت پرداخت.
انجام فعالیت‌های قرآنی از جمله اقدامات حاج علی اکبر شمشیری پس از دفاع مقدس بود.
وی با ارادتی که به شهید عبدالکریم فرخی داشت، وصیت کرده بود که پس از شهادتش زیر پای این شهید بزرگوار به خاک سپرده شود و در نهایت به آرزویش رسید و در چهارمین روز از تیر ماه ۱۳۹۴ به شهادت رسید.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • پدر شهید حسین خندانی آسمانی شد
  • آسمانی شدن مادر شهید آسوده در دزفول
  • گرفتار شدن ۳ خودرو در گل و لای اتوبان شهید خرازی
  • روایتی از معلم شهید حاج علی اکبر شمشیری
  • ضرورت ایجاد ایستگاه آتش نشانی برای امامزاده ابراهیم(ع) شفت
  • مادر شهید اصغر حیدری آسمانی شد
  • چرایی تجهیز نبودن آتش نشانی شهرک امام زاده ابراهیم شفت
  • پدر شهید جعفر بابازاده آسمانی شد
  • آسمانی شدن پدر شهید در شاندرمن ماسال
  • دیدار استاندار با خانواده معزز شهدای حادثه تروریستی سیب و سوران در حوزه سیستان