Web Analytics Made Easy - Statcounter

کشاورزی یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشور به ویژه در شمال ایران محسوب می‌شود. به گزارش بلاغ، هرچند از 14 دی ماه روز جهاد کشاورزی چند روزی می‌گذرد، اما پرداختن به موضوع استراتژیک کشاورزی باید همواره مورد توجه جدی قرار داشته باشد.

کشاورزی یکی از ارکان اساسی اقتصاد کشور به ویژه در شمال ایران محسوب می‌شود.

مازندران، کانون کشاورزی ایران

در شمال ایران از کشاورزی به عنوان یکی از شغل‌های فصلی و مهم یاد می‌شود به گونه‌ای که کمتر خانواده‌ای را می‌توان یافت که در آن کشاورزی وجود نداشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



چهاردهم دی ماه نیز به نام روز جهاد کشاورزی نام‌گذاری شد، روزی که در آن در کنار با اهمیت جلوه دادن موضوع کشاورزی باید به مشکلات و مسائل پیش‌روی کشاورزان بیش از گذشته توجه می‌شد تا افرادی که در این راه زندگی خود را می‌گذرانند کمتر درگیر مصائب آن شوند.

سیدعباس حسینی یکی از کشاورزان مازندرانی است که حدود یک هکتار زمین کشاورزی دارد، با وی در زمینه مشکلات کشاورزی به گفت‌و‌گو پرداختیم.

حسینی با اشاره به اینکه برای نخستین بار است که متوجه شدم 14 دی ماه روز جهاد کشاورزی است، گفت: مسئولان مازندران باید فکری به حال کشاورزان بکنند.

پس از برداشت محصولات، مشکلات آغاز می‌شوند

وی با بیان اینکه مهم‌ترین دغدغه یک کشاورز، فروش محصول تولید شده آن است، افزود: زمانی که کشاورزان با سختی‌های فراوان اقدام به تولید می‌کنند، تنها امیدشان فروش این محصولات‌شان است.

این کشاورز گفت: زمانی که محصولات آنها با کمترین میزان ممکن خریداری شود، یک کشاورز رغبتی برای تولید نمی‌کند و امروز شاهد این موضوع هستیم که فرزندان‌مان کمترین توجهی برای کشاورزی ندارند.

حسینی با بیان اینکه کشاورزان و بخش کشاورزی در حال حاضر شرایط خوبی ندارند، افزود: بی‌توجهی مسئولان به بخش کشاورزی موجب شده است تا شاهد تغییرات گسترده در کاربری اراضی در مازندران باشیم و این امر به خوبی مشهود است.

وی در پایان گفت: بیمه کشاورزان و اراضی آنها یکی دیگر از دغدغه‌هایی است که تا به امروز برطرف نشده است.

مهم‌ترین بخش با کم‌ترین توجه

حامد نجفی کارشناس ارشد خاکشناسی کشاورزی در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، اظهار کرد: بخش کشاورزی تامین‌کننده مهم‌ترین نیاز جامعه به شمار می‌رود.

وی با بیان اینکه مسئولان باید بخش کشاورزی را در راس برنامه‌های خود به ویژه در مازندران قرار دهند، تصریح کرد: با نگاهی به اقتصاد کشورهای مختلف جهان به این واقعیت بسیار مهم می‌رسیم که بیشترین یارانه‌های سالانه به بخش‌های تولیدی در زمینه کشاورزی داده می‌شود.

حل مشکلات کشاورز، راه مهاجرت معکوس

این کارشناس کشاورزی با اشاره به اینکه اگر از روستائیان به عنوان مهم‌ترین تولیدکنندگان بخش کشاورزی حمایت شود، شاهد کاهش مهاجرت به شهرها و مشکلات بعدی پس از افزایش جمعیت شهری می‌شویم، گفت: اگر بتوانیم امنیت غذایی خود را با توجه به تولیدکنندگان داخلی فراهم آوریم، وابستگی به دیگر کشورها کاملاً از بین می‌رود.

به گزارش خبرنگار ما، بخش کشاورزی با وجود تلاش‌های صورت گرفته برای به حداکثر رساندن تولید، هنوز از ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل فراوانی برخوردار است که می‌تواند تولیدات آن را به 2 تا 3 برابر میزان فعلی افزایش دهد و این امر در ارزآوری برای کشور بسیار کارآمد خواهد بود.

منبع: بلاغ مازندران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bloghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بلاغ مازندران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۷۶۷۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اردبیل، کشت به روش نوین سیب زمینی با استفاده از نوار تیپ در زمین‌های زراعی دشت اردبیل که از چند سال قبل آغاز شده، در سال جاری به تنها روش کاشت این محصول تبدیل شده است.
کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل در چند هفته اخیر با برگزاری کلاس‌های آموزشی الگویی و ترویجی در سر مزرعه، در خصوص روش جای گذاری نوار تیپ در زراعت سیب زمینی در حال کمک و مساعدت به کشاورزان سیب زمینی کار این خطه هستند.
۱۰۰ درصد مزارع سیب زمینی استان اردبیل به صورت مکانیزه کشت می‌شود و شیوه آبیاری مزارع استان نیز در چند سال اخیر مدرن شده و اغلب به صورت آبیاری با نوار تیپ انجام می‌شود.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل گفت: به علت استفاده از آبیاری به روش نوار تیپ و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار تیپ و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، میزان برداشت محصول سیب زمینی در دشت اردبیل به شکل قایل ملاحظه‌ای افزایش یافته است.
غفور آقایی با اشاره به برنامه‌ریزی برای کشت سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی استان در سال زراعی جاری اظهار کرد: برای کاشت این میزان سیب زمینی در استان حدود ۷۰ هزار تن بذر از نوع مینی تیوبر، مینی تیوبر اس، سوپر الیت، الیت، گواهی شده آ و گواهی شده ب مصرف می‌شود.
وی گفت: ۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل را از رقم آگریا و مابقی را از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا اعلام کرد و گفت: کشاورزان در تهیه بذر مرغوب به قیمت مناسب دچار مشکل هستند.
مدیر امور زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل با توصیه کشاورزان سیب زمینی کار استان اردبیل برای مشاوره و رعایت توصیه فنی کارشناسان سازمان جهاد کشاورزی در خصوص کاشت محصول خود افزود: پیش‌بینی می‌شود امسال نیز همچون سال‌های گذشته کشاورزان سیب زمینی کار برای جلوگیری از اتلاف زمین و آبیاری آسان و با کمترین میزان مصرف آب، از روش آبیاری با نوار تیپ استفاده کنند.

دیگر خبرها

  • دغدغه مردم در حوزه اشتغال است
  • آغاز کشت گسترده سیب‌زمینی در اراضی کشاورزی
  • یکی از اصلی ترین ارکان های مقابله با قاچاقچیان حیات‌وحش دادن آموزش است
  • قطع آب و خسارت به محصولات دغدغه‌ی کشاورزان قزوینی+ فیلم
  • فرصت توسعه صادرات محصولات و ماشین‌آلات کشاورزی به ترکمنستان
  • سال گذشته بیش از ۴۰۰۰۰ فرصت شغلی در سامانه رصد کرمانشاه ثبت شده
  • پرونده باز بابک زنجانی در افکار عمومی/مهار تورم دغدغه کهنه اقتصاد/ زنان و دختران چگونه قربانی بستر مجازی می‌شوند؟
  • برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و امارات
  • پرداخت حدود هزار میلیارد تومان غرامت بیمه به کشاورزان
  • اشتغال بیش از ۶ هزار نفر در صنعت زنبورداری استان اردبیل