Web Analytics Made Easy - Statcounter

دانش > پزشکی - پژوهشگران دانشگاه مریلند نشان داده‌اند که ویروس آنفلوانزا بدون نیاز به سرفه یا عطسه، به راحتی با مکانیسم تنفس طبیعی پخش می‌شود. بهترین راه برای پیشگیری از انتقال این ویروس، استفاده از ماسک صورت است.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از ایسنا، گروهی از دانشمندان در مطالعه‌ای جدید به شواهدی دست یافته‌اند که نشان می‌دهد ویروس آنفلوانزا راحت‌تر از چیزی که تاکنون تصور می‌شد، قابل‌انتقال است و برخلاف باورهای رایج، به‌سادگی با نفس کشیدن و دم و بازدم افراد مبتلا به دیگران منتقل می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

«دونالد میلتون»، پژوهشگر ارشد این تحقیق که مقاله‌اش در مجله PNAS منتشر شده است، می‌گوید: «ما دریافتیم که افراد مبتلا به آنفلوانزا، هوای اطرافشان را تنها با نفس کشیدن به ویروس‌های عفونی آلوده می‌کنند و پخش این ویروس لزوما نیازی به سرفه یا عطسه ندارد.»

پژوهشگران دانشگاه مریلند برای بررسی نحوه انتقال ویروس آنفلوانزا، ۱۴۲ فرد مبتلا به آنفلوانزا را زیر نظر گرفتند و نمونه‌هایی از بازدم هر یک از افراد را در چهار حالت بالقوه انتقال؛ تنفس طبیعی، صحبت کردن، سرفه و عطسه بررسی کردند.

نتایج دلهره‌آور و دور از انتظار بود؛ چراکه در ۳۹ درصد از نمونه‌های افراد، آلودگی در طول تنفس طبیعی دیده شد. در شرایطی‌که سرفه علت شایع عفونت در مشاهدات این مطالعه بود، عامل عفونی به‌ندرت در عطسه مشاهده شد و وجود RNA قابل‌تشخیص در یک عطسه بیشتر از یک سرفه نبود.

البته این نتیجه به آن معنی نیست که عطسه فرد بیمار کم‌خطرتر از سرفه اوست، چراکه قطرات تولیدشده در عطسه می‌تواند سطح گسترده‌تری را آلوده کند.

«میلتون» می‌گوید: «افرادی که مبتلا به آنفلوانزا هستند، حتی زمانی که سرفه نمی‌کنند، ایروسل‌های عفونی تولید می‌کنند،‌یعنی همان قطرات کوچکی که در مدت زمان طولانی در هوا شناور می‌مانند. ایروسل‌ها به‌خصوص در اولین روزهای بیماری ایجاد می‌شوند؛ پس وقتی کسی دچار آنفلوانزا می‌شود، باید به خانه برود و در محل کار نماند تا دیگران را آلوده نکند.»

مطالعه پیشین همین گروه در سال ۲۰۱۳ (۱۳۹۲) نشان داد که استفاده از ماسک، انتقال آنفلوانزا را به‌طور قابل‌توجهی کاهش می‌دهد.

بنابراین مهم نیست که فرد بیمار سرفه یا عطسه نکند، چرا که او می‌تواند تنها با تنفس در نزدیکی دیگران، آنفلوانزا را به راحتی انتقال دهد، مگر اینکه از ماسک استفاده کند.

۵۴۵۴

کلید واژه‌ها : بیماری مسری (واگیر دار) - بیماری عفونی - ویروس - آنفلوانزا -

منبع: خبرآنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۱۵۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان

به گزارش خبرآنلاین از اصفهان، کیان دهراب‌پور، اظهار کرد: در سامانه معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، یک هزار و ۲۰۳ نفر بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان ثبت شده است که تعداد ۸۶۵ نفر از این بیماران به طور مداوم (هر ۱۰ روز تا دو هفته) از انتقال خون استان، فرآورده خونی دریافت می کنند.

وی ادامه داد: میزان استفاده از خون بستگی به درجه تالاسمی افراد دارد اما هر فرد تالاسمی مداوم در اصفهان به طور متوسط در هر بار مراجعه، دو واحد «گلبول قرمز کم لکوسیت» استفاده می‌کند.

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان تصریح کرد: میزان استفاده افراد هموفیلی با تالاسمی متفاوت است و افراد هموفیلی بسته به وزن بیمار بین یک تا سه کیسه خون استفاده می‌کنند.

وی تاکید کرد: افراد هموفیلی و تالاسمی هر دو بیماری با جنبه ژنتیک هستند که به فرآورده خونی نیاز دارند اما نوع نیاز آن ها با هم متفاوت است به گونه ای که افراد هموفیلی در فاکتورهای انعقاد خون و افراد تالاسمی در گلبول قرمز مشکل دارند.

دهراب‌پور گفت: تالاسمی ها به طور میانگین هر دو هفته یک بار فرآورده گلبول قرمز استفاده می‌کنند اما افراد هموفیلی زمانی که دچار مشکل می‌شوند نیاز پیدا می‌کنند.

وی اضافه کرد: تالاسمی یکی از شایع‌ترین اختلال‌ها و بیماری‌های خونی است که به طور ژنتیکی از نسلی به نسل دیگر انتقال پیدا می‌کند.

استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسه‌های خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت

مدیرکل انتقال خون استان اصفهان بیان داشت: با تمهیدات دیده شده، سازمان انتقال خون ایران بهترین و با کیفیت ترین خدمات را در سریع ترین وقت به این بیماران ارائه می‌نماید که از جمله این خدمات، استفاده ۱۰۰ درصدی از کیسه‌های خونگیری فیلتردار و کم لوکوسیت برای این بیماران است تا کم ترین عوارض در تزریق مداوم فرآورده خونی برای آنها ایجاد شود.

وی یادآور شد: این اداره کل، کاهش آلام بیماران و پشتیبانی از سلامت و درمان بیماران نیازمند به خون را با تامین خون و فرآورده سالم و کافی مسوولیت و ماموریت اصلی خود می‌داند و تلاش دارد تا با افزایش کیفیت و کمیت خون و فراورده‌ها به این مهم دست یابد.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1903948

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۲۰۳ بیمار تالاسمی با درجات مختلف در استان اصفهان
  • دیگر نیازی به نمونه خون نیست/ ابداع فناوری سنجش اکسیژن در تنفس 
  • علت افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران چیست؟
  • افزایش ابتلا به آسم با مصرف این مواد غذایی
  • آخرین جزئیات تعداد مبتلایان به تب کریمه کنگو اعلام شد
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران/ کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند؟
  • ۲ دلیل مهمِ افزایش آمار آبله‌ مرغان در ایران | کدام کودکان آبله مرغان نمی‌گیرند
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • صدها هزار تن گندم خوزستان به سیلوها منتقل شد
  • ۵ روش از مؤثرترین درمان‌های مکمل در بهبود سرطان