Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-05-01@04:31:30 GMT

بلاتکلیفی پلاسکو

تاریخ انتشار: ۳۰ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۸۸۶۵۷

بلاتکلیفی پلاسکو

یک سال از حادثه پلاسکو گذشت؛ حادثه تلخی که به درگذشت بیش از ۲۰ شهروند ایرانی از جمله ۱۶ آتش نشان انجامید. این حادثه که افکار عمومی را به شدت جریحه‌دار کرد زمینه ساز بحث‌های متنوعی در مورد ایمنی ساختمان‌ها شد.

 به‌طور کلی چند موضوع از جمله ایمنی پایین ساختمان‌ها، قصور در نظارت و همچنین بحث امداد رسانی و فرماندهی عملیات امداد و نجات از پر بحث‌ترین مباحث در رابطه با حادثه پلاسکو بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یک سال بعد از این حادثه و در حالی که در پایان هفته گذشته سالگرد قربانیان این حادثه تلخ برگزار شد، رئیس بنیاد مستضعفان وعده تازه‌ای درباره ساخت ساختمان جدید پلاسکو داد و از طرف دیگر، تعدادی از مسئولان اظهار نظراتی درباره این حادثه انجام دادند. همزمان خانواده قربانیان پلاسکو و همچنین آتش نشانان سخنانی درباره این حادثه داشتند که در رسانه‌های مختلف بازتاب یافت.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از آرمان، سی ام دی 95در حوالی صبح ساختمان پلاسکو به یک باره فروریخت و 560 واحد صنفی نابود شد. در آن روز پلاسکو بعد از سه ساعت و 30 دقیقه سوختن در حالی فروریخت که هنوز تعداد زیادی آتش‌نشان در حال مهار آتش‌سوزی در بیرون و داخل ساختمان بودند. ایزدی، یکی از آتش نشانان درباره آن فاجعه گفت: «در محل وقتی سقف فروریخت، همه چیز از هم پاشید. ما دستور تخلیه را نشنیدیم، چند نفر در کنارم زیر آوار ماندند و صحنه‌‌های بدی را می‌دیدم. روز گذشته مراسم اولین سالگرد شهادت آتش نشانان حادثه پلاسکو در قطعه 50 «شهدا» برگزار شد. باید دانست که کلانشهری همچون تهران ساختمان‌های بی ضابطه و بدون توجه به اصول ایمنی کم ندارد و همین فاجعه پلاسکو می‌تواند تلنگری برای تک تک افراد جامعه و مسئولان امر در ارتقای ایمنی باشد.

خانواده‌های شهدای پلاسکو درپی احقاق حق

یک‌سال از حادثه پلاسکو گذشت و داغ خانواده‌های شهدای آتش‌نشان هنوز تازه است. هنوز هم آن روزهای پراسترس و انتظار در خاطره‌ها مانده است که در چه شرایطی گذشت، اما حالا یک سال از آن فاجعه گذشته و خانواده شهدای پلاسکو از انتظارات و خواسته‌هایشان می‌گویند. مینا احمدزاده، همسر شهید امینی درباره پیگیری‌هایی که در طول یک‌سال گذشته درباره پرونده پلاسکو انجام داد، گفت: اگر از دادسرا و پیگیری‌هایی که انجام دادیم بخواهم بگویم، تقریبا هیچ‌اتفاقی تاکنون نیفتاده است. همچنین میثم سلطانی، برادر شهید سلطانی نیز به اظهار نظری درباره اعلام مقصران حادثه اشاره کرد و گفت: در دادگاه می‌گفتند که اگر متهمان مشخص شوند باز هم کار خاصی نمی‌توانیم انجام دهیم زیرا نه زندان دارند و نه قصاص، اینها فقط انفصال از خدمت می‌شوند و دیه باید پرداخت کنند. حسین آقایی، پدر شهید آقایی نیز در مورد مجازات مقصران گفت: اینکه چگونه می‌شود مقصران را مجازات کرد مهم نیست. ما حرفمان این است که مقصر را مشخص کنند تا ما حداقل بدانیم کیست. همسر شهید امینی در این مورد که درباره آخرین وضعیت پرونده به او چه گفته‌اند، اظهارکرد: به ما گفتند هنوز بعضی از سازمان‌هایی که باید گزارش‌هایشان را بدهند این کار را نکرده‌اند. می‌گویند ما باید کاملا بررسی کنیم و یک‌دفعه نظر نهایی را اعلام کنیم تا دیگر مشکلی در رأی نباشد که کسی بخواهد اعتراض کند. او درباره اینکه آیا مسئولان جدید شهرداری و شورای شهر جدید دیداری با خانواده‌ها داشتند یا خیر، اظهار کرد: تا هفته پیش از اعضای شورای شهر و تیم جدید مدیریت شهری کسی سراغ ما را نگرفت. البته شهردار منطقه‌ای که محل زندگی خانواده‌ماست به خانواده‌مان لطف داشته و بعد از حادثه به ما سر می‌زند.

وعده جدید برای ساخت پلاسکو

رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه تمام مقدمات و تفاهم‌ها با نهادهایی چون شهرداری و قوه‌‌قضائیه فراهم آمده است، گفت: به‌محض صدور مجوزها عملیات اجرایی ساختمان پلاسکو آغاز می‌شود. پیش‌بینی می‌کنیم این زمان دهه‌فجر باشد. محمد سعیدی‌کیا اظهارکرد: از همان روزهای ابتدای وقوع سانحه ساختمان پلاسکو اعلام کردیم که ساختمان جدید پس از اخذ مجوزها در طول دو سال ساخته می‌شود. اوادامه داد: در این مدت که ساخت ساختمان جدید را دنبال می‌کردیم موضوعات موجود از جمله تهیه ساختمان برای استقرار کسبه پلاسکو را پیگیری کردیم و در نهایت ساختمان پاساژ نور برای استقرار کسبه ساختمان پلاسکو انتخاب شد و اجاره هفت‌ماه ساختمان را هم پرداخت کردیم. رئیس بنیاد مستضعفان با بیان اینکه سطح و سطوح مساحت مفید و مشاع ساختمان چیزی حدود ۵۶هزار مترمربع است، گفت: این ساختمان چیزی حدود ۴۰هزار مترمربع پارکینگ است که مجموعا ساختمان جدید پلاسکو در مساحت ۱۰۰هزار متر مربع زیربنا ساخته می‌شود.

تصمیم‌گیری درباره تحویل واحدها به کسبه

به گزارش ایسنا، رئیس بنیاد مستضعفان در پاسخ به این سوال که چه کسی تصمیم می‌گیرد کدام واحد به کدام کسبه تحویل داده شود، گفت: شورای ساختمان ارتباط بین ما و کسبه است. قاعدتا ساختمان جدید دیگر ۱۴طبقه نیست، بنابراین نمی‌توانیم واحدی در طبقه ۱۴به کسبه‌ای که قبلا در آنجا غرفه داشته تحویل دهیم.

شهدای پلاسکو و تصمیم‌گیری بنیاد شهید

یکی از درخواست‌های خانواده‌های شهدای پلاسکو از مسئولان این است که شهید آنها زیر نظر بنیاد شهید قرار بگیرد. این در حالی است که رئیس کمیسیون سلامت شورای شهر تهران با تاکید بر اینکه «شهید» خوانده شدن جان‌باختگان حادثه پلاسکو در حیطه اختیارات شورا و شهرداری نیست، گفت:‌ تصمیمات باید توسط بنیاد شهید گرفته شود و تجهیزات آتش‌نشانی که در حادثه پلاسکو دچار آسیب شده بود نیز جایگزین‌ می‌شود. زهرا صدراعظم نوری درباره تامین تجهیزات سازمان آتش‌نشانی که در حادثه پلاسکو تخریب شده یا از بین رفته بود، افزود: بعد از حادثه پلاسکو به دلیل اقداماتی که سازمان آتش‌نشانی در صحنه حادثه انجام داده بود، تجهیزات سازمان دچار تخریب شده بود. او درباره تحقق وعده‌هایی که به خانواده‌های شهدای آتش نشان دادند، گفت: وعده‌هایی که داده شده بود محقق و پرداخت‌های قابل توجهی به خانواده آتش‌نشانان صورت گرفته است.

الهام از سند پلاسکو

یک عضو شورای شهر تهران از دستگاه‌های متولی در کشتیرانی خواست که خانواده‌های جان باختگان سانچی را فراموش نکنند و با الهام از سند پلاسکو به این خانواده‌ها رسیدگی کنند. احمد مسجدجامعی با بیان اینکه حادثه سانچی مشابه حادثه پلاسکو بود، گفت: بعد از حادثه پلاسکو شورای شهر اسنادی را تنظیم کرد که در راستای حمایت از خانواده‌های ‌آسیب دیده بود. او با بیان اینکه حمایت از خانواده‌های جان باختگان می‌تواند در راستای تسکین آلام آنها موثر باشد، تاکید کرد: بعد از حادثه پلاسکو مصوباتی در شورای شهر داشتیم که با اجرای آنها توسط شهرداری تهران رضایت نسبی خانواده‌ها حاصل شده است. عضو شورای شهر تهران در تشریح مصوبات شورای شهر در پی حادثه پلاسکو گفت: در این مصوبه شهرداری را ملزم کردیم که یکی از بستگان درجه یک جان باختگان اعم از فرزند، همسر و... در دستگاه مربوطه که همان شهرداری تهران بود استخدام شود و همچنین شهرداری ملزم شد در راستای تامین مسکن به خانواده‌ها کمک کند. همچنین حقوق دریافتی خانواده آتش نشانان بر پایه سال شهادت نباشد و هر سال افزایش یابد که این تصمیمات موجب رضایتمندی خانواده‌ها شده است.

تدبیرم آرزوست

نماینده مردم تهران در مجلس درباره فاجعه پلاسکو  می‌گوید: یک سال از رخداد تاسف‌برانگیز پلاسکو می‌گذرد. از پس آن، تاکنون حوادث دلخراشی رخ داده که تیتر ایرانم تسلیت را بر پیکره این میهن قرار داده و در کنار مصائبی که بر این مردم در سختی معیشت روزگار وارد شده است، این حوادث و رخدادها رنج را مضاعف کرده است. سیده فاطمه ذوالقدر می‌افزاید: تسلیت و همدردی مسئولان ذیربط در روزهای حوادث زیاد بوده و هست، قول‌هایی داده شد برای کاهش آلام، اما گذر زمان ظاهرا نه تنها آن وعده‌ها را به فراموشی سپرد، بلکه تدبیری برای سایر بناهای مشابه هم صورت نگرفت. به گفته او سال گذشته ستاد شناسایی دلایل آن موضوع و آسیب شناسی موقعیت‌های مشابه شکل گرفت و شهرداری قول داد به صورت عاجل به موضوع ورود کند، اما کمی آن طرف‌تر از پلاسکو علاءالدینی را داریم که در مثل و قصه‌ها همیشه خود ناجی داشته اما این بار کسی در هیبت ناجی علاءالدین ظاهر نشده و سرمایه‌های مردم در این پاساژ عظیم و به دور از اصول ساخت‌و‌ساز انباشت گردیده که هر آن می‌تواند معضلی دیگر را پدیدار کند. این نماینده مجلس می‌گوید: با توجه به تحولاتی که در مدیریت شهرداری و شورای شهر صورت گرفته انتظار می‌رود تدبیر و درایتی را به کار بسته و آسیب شناسی بناهای فرسوده و غیراصولی شهر تهران انجام شود و برنامه ریزی عملگرایی در این راستا به کار بندیم تا علاج واقعه قبل از وقوع صورت پذیرد.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۸۸۶۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمبود بیش از ۵هزار شیر هیدرانت آتش‌نشانی در مشهد

به گزارش قدس خراسان، دوربین، صدا، حرکت؛ اعلام یک حریق یا انفجار و صدای آژیر خودروهای آتش‌نشانی که برای رسیدن به محل حادثه حتی ثانیه‌ها هم برایشان دیر است؛ اما هر صحنه‌ای، یک پشت صحنه دارد و بازیگرانی که دیده نمی‌شوند؛ ولی کارشان پشتیبانی از آن‌هایی است که در صحنه نقش‌آفرینی می‌کنند.

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد می‌گوید: معاونت فنی و توسعه سازمان آتش‌نشانی دو مأموریت مهم دارد؛ یکی بخش مرتبط با ساختمان‌ها که هم شامل نگهداری ساختمان‌های موجود می‌شود و هم ساخت ایستگاه‌های جدید و دیگری تجهیزات و ماشین‌آلات. در بحث نگهداری ساختمان‌ها در فروردین امسال ۳۹۲ مورد اقدام صورت گرفته که بیشتر درخصوص تأسیسات بوده است.

هادی رجبی‌پور اضافه می‌کند: از اسفند سال گذشته تا پایان فروردین سال جاری تلاش زیادی برای جذب اعتبارات عمرانی انجام شد. سازمان آتش‌نشانی توانست با جذب ۹۷ درصدی اعتبارات عمرانی رتبه نخست این حوزه را در سطح شهرداری کسب کند.

کمبود ۱۰ ایستگاه آتش‌نشانی در مشهد

 وی در خصوص ساخت ایستگاه‌های جدید عنوان می‌کند: با توجه به پیش‌بینی‌های کارشناسی که در سال‌های گذشته انجام شده بود، در نقاطی که ما محدودیت رسیدن به حریق را داریم، برنامه ساخت ایستگاه در دستور کار قرار دارد. در مشهد توسعه ایستگاه‌ها به مرحله خوبی رسیده؛ اما تا رسیدن به نقطه استاندارد هم فاصله‌ای نه‌چندان دور باقی مانده است. در حال حاضر ۵۶ ایستگاه داریم و براساس مطالعات باید ۱۰ ایستگاه دیگر ساخته شود تا به استاندارد برسیم.

ساخت ایستگاه آتش‌نشانی بهار در بحرانی‌ترین محدوده مشهد

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد با بیان اینکه یکی از مشکلات ما در این شهر محدودیت زمین است، ادامه می‌دهد: یکی از بحرانی‌ترین نقاطی که در این کلانشهر به لحاظ ایمنی وجود دارد، محدوده احمدآباد است. دلیلش هم نبود زمین برای ساخت ایستگاه است. اگر زمان رسیدن آتش‌نشانی به حریق از یک حد مشخصی عبور کند و در واقع زمان طلایی را از دست بدهیم، اطفای حریق کار بسیار دشواری می‌شود. بنابراین در جانمایی ایستگاه‌ها در هر منطقه مهم‌ترین هدف، کاهش زمان رسیدن به حریق است. یکی از اقدام‌هایی که در فروردین امسال رقم خورد، تأمین زمین برای پایگاه آتش‌نشانی بهار در بیمارستان امام رضا(ع) بود. در حال حاضر قول مساعد را در این خصوص گرفته‌ایم، توافق‌ها و صورتجلسه‌ها انجام شده و تلاش می‌شود تا پایان بهار، زمین مورد نظر خریداری و پایگاه ساخته شود.

رجبی‌پور متذکر می‌شود: در بحث ایجاد ساختمان‌ها، یکی از پروژه‌های مهمی که در دست اقدام داریم، پروژه ساختمان مرکزی آتش‌نشانی در میدان ابوطالب بوده؛ چراکه ساختمان مرکزی آتش‌نشانی استیجاری است. این موضوع از فروردین سال گذشته آغاز شده و قرارداد سه ساله داریم؛ اما تلاش می‌شود تا پایان این دوره مدیریت شهری به انجام برسد. سال گذشته میزان پیشرفتی که برای این پروژه درنظر داشتیم، محقق نشد. یکی از علل این موضوع هم تأمین نشدن مصالح در زمان مقرر بود. رویکرد امسال این است که بیشتر از پیشرفت در نظر گرفته شده برای پروژه، کار را جلو ببریم. در فروردین امسال ۶۰ درصد آرماتور مورد نیاز پروژه را تأمین کرده‌ایم تا کارها تسریع شود.

سیستم‌های اطفای حریق ساختمان‌ها پس از اخذ پایانکار غیرفعال می‌شود

وی در خصوص ایمنی ساختمان‌های بلندمرتبه هم به نکته قابل تأملی اشاره و عنوان می‌کند: ساختمان‌های بلندمرتبه باید سیستم اطفای حریق داشته باشند تا در صورت آتش‌سوزی بلافاصله فعال شوند. معضل این است که سیستم‌های اطفای حریق در این ساختمان‌ها پس از اینکه همکاران ما در معاونت آموزش و پیشگیری تأیید می‌دهند، پس از بهره‌برداری مالکان ساختمان خودشان سیستم‌ها را خاموش می‌کنند یا با تخلیه آب مخزن آن‌ها را به حالت غیرفعال درمی‌آورند. شاید یک علتش موضوعات فرهنگی باشد که هنوز در زمینه ایمنی نهادینه نشده و احتمالاً بخشی از این موضوع نیز به دلیل هزینه‌های نگهداری این سیستم‌هاست. 

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد در ادامه می‌گوید: شهروندان هنوز به این فرهنگ نرسیده‌اند که باید سیستم اطفای حریق ساختمانشان را فعال نگه دارند. حتی تعمیر و نگهداری دوره‌ای آسانسور هم در خیلی از ساختمان‌ها آن طور که باید و شاید انجام نمی‌شود و حوادث زیادی در این خصوص داریم.

مشهد نیاز به پهپاد آتش‌نشان دارد

یکی از وظایف معاونت فنی و پشتیبانی آتش‌نشانی، تأمین تجهیزات مورد نیاز برای افزایش ایمنی شهروندان است. رجبی‌پور با بیان این مطلب می‌افزاید: برخی حریق‌ها در نمای ساختمان رخ می‌دهد که اگر سیستم اطفای حریق ساختمان قادر به مهار آن نباشد، آتش‌نشانی باید برای این موضوع اقدام کند که در ساختمان‌های بلندمرتبه تجهیزاتی مانند نردبان‌های بلند مورد نیاز است. در سطح کشور فقط آتش‌نشانی مشهد است که دو نردبان ۷۲ متری دارد. غیر از آن سه نردبان ۵۵ متری، یک نردبان ۶۲ متری، یک نردبان ۵۲ متری و هفت نردبان ۳۲متری داریم. این نردبان‌ها در واقع برای اطفای حریق در ارتفاع استفاده می‌شوند. یکی از اقدام‌هایی که برای امسال در دستور کار داریم، تأمین پهپادهای اطفای حریق است که البته متأسفانه یک مقاومت غیرکارشناسی در این خصوص وجود دارد و در تلاش هستیم ضرورت اهمیت و فایده این موضوع را برای تصمیم‌گیران توجیه و آن‌ها را به این کار ترغیب کنیم.

وی با اشاره به افزایش ساختمان‌های بلندمرتبه در شهر مشهد، بر ضرورت تأمین لوازمی مانند نردبان‌های ۷۲ متری بیشتری تأکید و بیان می‌کند: با توجه به اینکه باید این تجهیزات را از خارج کشور وارد کنیم و با وجود بحث‌های تحریم و نوسان‌های بازار ارز، این کار امکان‌پذیر نیست، باید از پهپادهای آتش‌نشان استفاده کنیم. در کشورهایی مانند آمریکا، چین و یکی دو کشور اروپایی موضوع پهپادهای اطفای حریق عملیاتی شده است. این پهپادها قیمت کمتری نسبت به نردبان‌های ۷۲ متری دارند؛ اما چون در ایران تا به حال پهپاد نداشته‌ایم، موافقت نمی‌شود. سه شرکت دانش‌بنیان در خصوص تولید این پهپاد اعلام آمادگی کرده‌اند. یک شرکت تهرانی هم توانسته این پهپاد را مشابه چیزی که ما نیاز داریم، تولید کند. البته با آنچه مدنظر ماست، فاصله دارد.

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد اذعان می‌کند: البته منکر ریسک‌های این کار به عنوان یک محصول جدید نیستیم؛ اما با توجه به نیازی که داریم، این ریسک را پذیرفته‌ایم و معتقدیم تا قدمی برداشته نشود و آزمون و خطاهایی رخ ندهد، به محصول بی‌عیب و نقصی که بتواند نیازمان را برطرف کند، نخواهیم رسید. پس باید کار را از یک نقطه‌ای شروع کرد تا به مرور عیب‌ها برطرف شود.

فقط ۹۷۰ شیر هیدرانت برای آبگیری خودروهای اطفای حریق داریم 

رجبی‌پور در ادامه صحبت‌هایش به کمبود شیرهای هیدرانت اشاره و بیان می‌کند: یکی دیگر از موضوعات بسیار مهمی که در چند سال گذشته به حاشیه رفته، بحث شبکه هیدرانت شهری است. مخازن خودروهای آتش‌نشانی برای آبگیری محدود بوده و زمانی که یک خودرو برای اطفای حریق می‌رود و حریق گسترش پیدا می‌کند، ظرف چند دقیقه آب مخزن تمام می‌شود. در این شرایط خودرو اطفا نیاز دارد سریع آبگیری شود و اینجاست که اهمیت شبکه هیدرانت مشخص می‌شود. برای تعیین تعداد استاندارد شبکه هیدرانت در مشهد مطالعه‌ای انجام شد. مشهد بیش از ۶هزار و ۳۰۰ هیدرانت نیاز دارد در حالی که موجودی ما در حال حاضر ۹۷۰ هیدرانت است!

وی ادامه می‌دهد: روند ساخت و اضافه کردن شیرهای هیدرانت جدید خیلی کند است. سال گذشته فقط توانستیم ۵۰ شیر هیدرانت به شبکه اضافه کنیم و اگر بخواهیم با این روال پیش برویم ۱۰۰ سال زمان نیاز داریم که به عدد استاندارد برسیم. یکی از مشکلاتی که در خصوص توسعه شبکه هیدرانت وجود دارد، پراکندگی در سطح شهر است و دوم صدور مجوزهای حفاری بوده که دریافت آن از شهرداری مناطق زمانبر است.

رجبی‌پور اضافه می‌کند: سال‌های پیش هماهنگی با شرکت آبفا هم لازم بود تا هنگام انجام عملیات نصب، آب منطقه قطع شود. امسال با دانشی که به آن دست یافتیم، بدون نیاز به قطعی آب منطقه می‌توانیم عملیات اجرایی شیرهای هیدرانت را انجام دهیم. در حال حاضر کند بودن کار ما در بحث توسعه شبکه هیدرانت دو دلیل عمده دارد؛ یکی دریافت مجوز حفاری از شهرداری مناطق و دیگری بحث محدودیت اعتبارات است. 

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد می‌گوید: سال گذشته با کمیسیون حاشیه شهر صحبتی در این خصوص داشتیم که بخشی از اعتبارات پروژه‌های حاشیه شهر به این موضوع اختصاص یابد؛ زیرا متأسفانه سقفی که برای ایمنی در پروژه‌های حاشیه شهر در نظر گرفته شده، صفر است. این موضوع به مدیریت شهری برنمی‌گردد بلکه ذات این پروژه‌ها اعلام نیاز از سمت اهالی محل بوده و هیدرانت جزو مواردی است که شاید مردم درباره آن آگاهی نداشته باشند یا اهمیتش را آن طور که باید و شاید ندانند. در صورتی که با توجه به تراکم جمعیت بالا و معابر کم‌عرضی که در حاشیه شهر داریم، خودروهای کوچک با منبع کوچک اعزام می‌شوند و اگر حریق گسترده‌ای باشد و آب تمام شود، باید از نزدیک‌ترین هیدرانت آبگیری صورت بگیرد. اگر این توافقی که انجام دادیم، محقق شود، هیدرانت‌های لازم در حاشیه شهر را تأمین می‌کنیم. 

رجبی‌پور تصریح می‌کند: کمبود شیرهای هیدرانت در اطراف حرم مطهر رضوی هم موضوع مهمی است و می‌توان گفت بحرانی‌ترین مناطق شهر به لحاظ ایمنی، منطقه ثامن، منطقه یک و حاشیه شهر است.

وی اظهار می‌کند: پیش‌بینی ما این است اگر تأمین اعتبار صورت بگیرد، سرعت توسعه شبکه هیدرانت به ۱۰ برابر آنچه در سال گذشته انجام دادیم، برسد و بتوانیم ۵۰۰ شیر هیدرانت در نقاط مختلف مشهد ایجاد کنیم. این کار با همکاری و همراهی مناطق قابل تحقق است.

معاون فنی و پشتیبانی سازمان آتش‌نشانی مشهد می‌گوید: یکی دیگر از موضوعات تحت مسئولیت این معاونت همان طور که اشاره شد، بحث ماشین‌آلات و تجهیزات بوده که این هم شامل دو بخش است؛ یکی اضافه کردن ناوگان جدید با توجه به نیاز سازمان و دیگری نگهداری از ماشین‌آلات موجود.

رجبی‌پور ادامه می‌دهد: ماشین‌آلات آتش‌نشانی وقتی استارت زده می‌شوند باید با حداکثر سرعت و در کمترین زمان خود را به محل حریق برسانند. این موضوع نشان می‌دهد خودروهای عملیاتی باید همیشه در شرایط آماده‌باش ۱۰۰درصد باشند.

وی یادآور می‌شود: در بحث ماشین‌آلات ما در مجموع ۳۶۰مورد ماشین‌آلات سبک و سنگین داریم که ۳۳۱ مورد اعلام خرابی صورت گرفته و نزدیک به ۵۰ درصد یعنی ۱۴۷مورد برای تعمیرات به خارج از سازمان و تعمیرگاه‌های بخش خصوصی اعزام شده‌اند.

خبرنگار: معصومه مؤمنیان

معصومه مؤمنیان

دیگر خبرها

  • ورود نردبانی پلیس به ساختمان دانشگاه کلمبیا + فیلم
  • معترضان به جنگ غزه ساختمان هامیلتون دانشگاه کلمبیا را تصرف کردند
  • روش‌های نوین ساختمان سازی در سال جدید
  • بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج
  • (ویدیو) بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج
  • بلاتکلیفی ۱۲۰۰ مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج + فیلم
  • بلاتکلیفی ۱۲۰۰ نفر مالباخته زمین‌های هفت‌آسیاب سنندج
  • کمبود بیش از ۵هزار شیر هیدرانت آتش‌نشانی در مشهد
  • دلجویی معاون استاندار کردستان از کارگران آسیب‌دیده سنندج
  • انفجار مهمات در پایگاه نظامی کامبوج/ ۲۰ سرباز کشته شدند