Web Analytics Made Easy - Statcounter

کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو در گفت وگو باخبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری فارس در واکنش به برخی انتشار برخی مطالب درخصوص حذف داروهای زنان و بیماری های صعب العلاج از لیست شمول بیمه ها گفت: هیچ دارویی در حوزه سرطان و بیماری های خاص یا صعب العلاج و ام اس و ... از لیست شمول بیمه پایه خارج نشده و نخواهد شد و حمایت ها هم کماکان ادامه خواهد داشت، متاسفانه این شایعات با منشا نامشخص و یا ناشی از بدفهمی سیاست های اقتصاد دارو و سلامت هست و واقعیت ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



جهانپور گفت: در مورد پوکی استخوان هم فقط یک دارو بعلت اینکه در گزارش هزینه-اثربخشی ارایه شده توسط شرکت سازنده، عملا در سطح هزینه فعلی برای نظام سلامت ما، هزینه-اثربخش تشخیص داده نشده، شورای‌عالی بیمه سلامت آن را از لیست شمول بیمه خارج کرده است که اقدامی منطقی، علمی و مبتنی بر تخصیص بهینه منابع و حفظ منافع عمومی است.

سخنگوی سازمان غذا و دارو افزود: هیچ داروی با هزینه-اثربخشی مطلوب از فهرست حذف نشده و در آینده هم چنین نخواهد شد ، کما اینکه هر داروی با هزینه- اثربخشی مطلوبی که وارد بازار دارویی جهان گردد و از شرایط علمی و فنی ایمنی و امنیت دارویی را احراز نماید از طریق شورای بررسی و تدوین دارونامه رسمی کشور وارد فهرست دارویی شده و طبعا از سوی شورای عالی بیمه سلامت و سازمانهای بیمه گر نیز مورد توجه قرار خواهد گرفت.

وی افزود: دارونامه رسمی ایران و پوشش بیمه ای داروها و سطح دسترسی افراد به دارو در کشور ما در قیاس با اغلب کشورها حتی کشورهای ثروتمند و توسعه یافته کم نظیر هست و این افتخار نظام دارویی و نظام سلامت کشور در همه دورانهاست که البته بیش از همه وقت بعد از طرح تحول سلامت خودنمایی کرده و این دستاورد ملی و نظام ارزان بدست نیامده و بسادگی هم تغییر نخواهد کرد.

جهانپور تصریح کرد:‌ در مورد شایعات غیرمنصفانه حذف دارو عرض می کنم، تنها حذف داروهای بدون نسخه(OTC) توسط شورای‌عالی بیمه خدمات سلامت قبل از انتقال این شورا به وزارت بهداشت، پیشنهاد شده که آن هم تاکنون از سوی دولت تصویب و ابلاغ نشده است. ضمنا این داروهای بدون نسخه، حداکثر 83 قلم/شکل داروهای متداول، پرمصرف و ارزان و کم عارضه ای هستند که اکنون نیز نیازی به تهیه با نسخه ندارند و البته در بسیاری از کشورهای دنیا مشمول بیمه نیستند ، لکن همین ها هم در ایران کماکان بیمه هستند و هنوز مصوبه ای مبنی بر خروج آنها از فهرست بیمه ابلاغ نشده است، اگرچه حداقل دو دهه هست که بسیاری از کارشناسان دارو و اقتصاد دارو و درمان معتقدند پوشش بیمه ای داروهایی که نیاز به تجویز پزشک ندارند، نوعا نقض غرض هست ولی به هر روی تاکنون چنین مصوبه ای ابلاغ نشده که ماهیت اجرایی پیدا کند.

وی گفت: متاسفانه ظاهراً برخی امنیت روانی مردم و جامعه ایرانی را نشانه گرفته اند و یا واقعا بدون درک درست از سیاستها، به خلق یا ترویج شایعات و نشر اکاذیب روی می آورند ، حداقل ما از منافع یا مقاصد این منابع خبر نداریم ولی آنچه که مشخص هست، انتشار این موارد بصورت تقطیع شده و یا کاملا خلاف واقع هر هدفی که داشته باشد، چیزی جز نشر اکاذیب نیست، مسلما هم نظام سلامت و هم اصحاب رسانه برای علاج این موارد نیز همگام و همراه هم می توانند نقش موثری ایفا کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۲۹۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور

معاون برنامه‌ریزی اداره کل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به راه‌اندازی سامانه برخط اعلام کمبودهای کشوری گفت: با راه‌اندازی این سامانه اطلاعات دقیق کمبودهای دارویی معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور در دسترس قرار می‌گیرد.

‌به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان غذا و دارو، ناصر هیراد با بیان به اینکه در گذشته افراد مختلف و حتی غیرمتخصص در خصوص کمبودهای دارویی اظهار نظر کرده و ارقام مختلفی را در مورد آن اعلام می‌کردند، اظهار کرد: از سال گذشته مسیرهای مختلفی برای احصای کمبودهای دارویی تعریف شده است که آمار جامعی را در اختیار سازمان غذا و دارو قرار می‌دهد.

وی گفت: لازم به ذکر است در منابع مختلف تعاریف متعددی برای کمبودهای دارویی ذکر شده است که اعلام اعداد متناقض خود گواه موضوع است، بدیهی است سازمان غذا و دارو مرجع رسمی اعلام کمبودهای دارویی است.

وی افزود: بررسی عملکرد شرکت‌های پخش از لحاظ نحوه توزیع و اعمال اقدامات اصلاحی به صورت مستمر در حال انجام بوده و طرح سامانه‌ای شدن برنامه توزیع داروها و توسعه سامانه اعلام کمبودهای دانشگاه از طریق اضافه شدن موجودی شرکت‌های پخش دارو در دست اقدام است، پایش کمبودهای دارویی و زنجیره تأمین به صورت ویژه با دو روش شناسه‌گذاری و رصد کمبود معاونت‌ها بر اساس مبتنی بودن شواهد نیز انجام شده است.

وی خاطرنشان کرد: با اقدامات انجام شده ضمن پایش بهتر کمبودها، امکان برنامه‌ریزی دقیق‌تر برای جبران آن وجود دارد، همچنین معاونت‌های غذا و داروی سراسر کشور با دسترسی به این سامانه می‌توانند از میزان موجودی دارو اطلاع یافته و نسبت به پیگیری و رفع مشکل حوزه خود اقدام کنند.

کد خبر 748678

دیگر خبرها

  • ۵۹ داروی جدید تحت پوشش بیمه قرار گرفت
  • تسویه حساب سهم بیمه سلامت با داروخانه ها/وضعیت بدهی یارانه دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • جزئیاتی درباره دوره جدید کالابرگ فجرانه
  • ۴ ماده غذایی ضروری برای مردان
  • آخرین جزئیات از دوره جدید کالابرگ
  • جزئیات تازه از پرداخت یارانه دارو و بیمه سلامت
  • پرداخت یارانه دارو ربطی به بیمه سلامت ندارد
  • راه‌اندازی سامانه برخط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور
  • راه‌اندازی سامانه بر خط سراسری برای اعلام کمبودهای دارویی در کشور