Web Analytics Made Easy - Statcounter

قلعه تبر جهرم، منطقه‌ای که سهم مردمان و کودکانش جز زمین و آسمان خدا دیگر هیچ چیز نیست، اینجا خبری از آب لوله کشی، برق و جاده نیست. ۳۰ دی ۱۳۹۶ - ۱۴:۱۷ استانها فارس نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از جهرم، صدای جیغ و هورای بچه‌های عشایر محروم قلعه تبر تمام فضای بیرونی مدرسه را پر کرده، جشن تولد کودکان قلعه تبر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کودکانی که برای نخستین بار شمع‌های بهار زندگی‌شان را فوت می‌کنند.

کفش نو و تن‌پوش نو  را با شادی بغل می‌کند، شادی در چشمانش موج می‌زند و با صدای کودکانه‌اش می‌گوید: « امروز بهترین روز زندگی من است». این گفته حسین دانش‌آموز عشایر کلاس اول، از دبستان سلیم منطقه محروم قلعه تبر است، کفش‌های جدیدش را به پا می‌کند و به جشن شادی هم‌کلاسی‌هایش ملحق می‌شود.

قلعه تبر جهرم، منطقه‌ای که سهم مردمان و کودکانش جز زمین و آسمان خدا دیگر هیچ چیز نیست، اینجا خبری از آب لوله کشی، برق و جاده نیست. 

زهرا یکی از دانش‌آموزان عشایر می‌گوید: «امروز من با دوستانم صبحانه سالم خوردم و برای نخستین بار جشن تولد داشتم. من خیلی خوشحال هستم».

مجید ارجمند معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم  می‌گوید: هدف ما خدمت‌رسانی به مردم در زمینه بهداشت، تغذیه و آموزش سلامت درباره پیشگیری از بیماری‌ها است. با توجه به بازدیدهای قبلی از این منطقه و به مناسبت هفته ملی بسیج تغدیه بنا را بر این نهادیم که آموزش سلامت را از مناطق محروم شروع کنیم. 

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم خاطرنشان می‌کند: صبحانه سالم برای دانش‌آموزان عشایر محروم قلعه تبر، ارائه خدمات رایگان درمان، ویزیت کودکان و مردم این منطقه در کلینیک سیار دندان پزشکی، سرکشی به خانواده‌های عشایر و گرفتن جشن تولد برای کودکان اینجا از برنامه‌های واحد تغذیه و آموزش سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم است.

به گفته مریم دهقانیان مسئول واحد آموزش سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم با وجود اینکه کودکان اینجا در طبیعت و فضای باز زندگی می‌کنند اما شادی و نشاط واقعی در چهره‌های آنان وجود ندارد، تصمیم گرفته شد که با کمک خیرین عزیز و به همت پرسنل واحد تغذیه و آموزش سلامت معاونت بهداشتی دانشگاه برای خوشحالی بچه‌های محروم این منطقه جشن تولد گرفته شود و بسته‌های پوشاک و بهداشت به تک تک بچه‌ها و حتی خانواده‌های آنان داده شود.

مریم دهقانیان در گفت‌وگو با تسنیم می‌گوید: « آموزش‌های سلامت و خود مراقبتی به تک تک دانش‌آموزان داده شده است و دانش‌آموزان به عنوان سفیران سلامت خانواده‌هایشان معرفی شدند». 

 زارعی آموزگار دبستان سلیم منطقه قلعه تبر می‌گوید: « با توجه به بازدید قبلی که مسئولین از اینجا داشتند هرگز فکر نمی‌کردم که به این سرعت مسئولین  به وضعیت بهداشت و سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌های آنان رسیدگی کنند.

وی ضمن قدردانی از خیرین می‌افزاید: امروز بهترین روز برای من معلم بود چون هرگز اینگونه بچه‌ها راشاد ندیده بودم. امیدوارم که مشکلات دیگر این منطقه نبود حمام و سرویس بهداشتی است، به زودی حل شود. 

سمیرا رحمانیان کارشناس تغذیه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جهرم با توجه به اهداف هفته ملی بسیج تغدیه می‌گوید: آموزش تغذیه سالم  و شاخص‌های تن‌سنجی دانش‌آموزان که شامل گرفتن قد، وزن و شاخص توده بدنی است از اهداف اصلی ما در هفته بسیج تغذیه  است. 

 مهدی بهادری دندانپرشک کلینیک سیار دندانپرشکی دانشگاه علوم پزشکی جهرم نیز می‌گوید: خیلی خوشحال هستم که در جمع گروه جهادی شهید رهنمون  قرار گرفتم و رسیدگی به بهداشت دهان و دندان مردمان محروم این منطقه که دسترسی کمی به شهر دارند، بسیار مهم است.

به گفته وی 21 نفر از دانش‌آموزان دبستان منطقه قلعه تبر به همراه والدین خود به صورت رایگان در کلینیک سیار دندانپزشکی ویزیت شدند. 

خبرگزاری تسنیم بنا دارد در سلسله‌ گزارش‌هایی به بیان مشکلات و توانمندی‌های شهرستان‌ها و روستاهای استان فارس بپردازد. ‌مردم مناطق مختلف استان می‌توانند مشکلات و توانمندی‌های شهرستان و روستای خود را از ساعت 8 الی 16 با شماره تماس 07132281975 با دفتر خبرگزاری تسنیم استان فارس در جریان بگذارند.

گزارش از مهسا مستعان

انتهای پیام/  ت

R41382/P1336/S6,61/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۹۸۳۸۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درمان رایگان هدیه به کودکان

  بر این اساس تمام بیمارستان‌های دولتی تحت‌پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور موظف به پذیرش ودرمان رایگان کودکان زیر ۷ سال هستند و آن‌طور که معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفته است، این برنامه مصوبه هیأت دولت بوده و همه بیمارستان‌ها ملزم به رعایت آن هستند و اگر کودکی را پذیرش نکنند با آنها برخورد می‌شود.  مردم نیز در صورت تخلف، موارد مربوط را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند. 
​​​​​​​
موضوع سلامت کودک در سراسرجهان جزو اولویت‌های مهم سیاست‌گذاران بهداشت کشورها محسوب می‌شود و از آنجا که در جوامع امروزی و از دیدگاه مدیریتی، نیروی انسانی باارزش‌ترین و گرانبهاترین سرمایه هر جامعه‌ای است، از همین‌رو توجه به رشد و تکامل کودکان که آینده‌سازان جوامع هستند به‌نوعی حفاظت از سرمایه‌های ملی محسوب می‌شود بر همین اساس بود که وزارت بهداشت نیز برنامه درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در مراکز درمانی دولتی و مراکز درمانی وابسته به دانشگاه‌های علوم پزشکی را در دستور کار قرار داد و به تصویب هیأت وزیران رسید. 
 
ضرورتی قابل تامل
موضوع کاهش هزینه‌های درمان و ارتقای سطح ارائه خدمات پزشکی، موضوعی حائز اهمیت در نظام سلامت جهان است. براساس گزارشی که توسط بنیاد کشورهای مشترک‌المنافع تدوین شده، عملکرد سیستم‌های خدمات درمانی ۱۱کشور ثروتمند جهان شامل استرالیا، کانادا، فرانسه، آلمان، هلند، نیوزیلند، نروژ، سوئد، سوئیس، انگلیس و آمریکا مورد بررسی قرار گرفت که براساس آن، کشورها در پنج زمینه دسترسی به خدمات درمانی، فرآیند خدمت‌رسانی، کارایی اداری، عدالت و دستاورد‌ها در حوزه خدمات درمانی رتبه‌بندی شدند. در این گزارش که با نام «آینه، آینه ۲۰۲۱ » منتشر شده است، بهترین کشورها آنهایی بودند که توانستند هزینه خدمات درمانی را برای بیماران کاهش دهند. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد چالش هزینه‌های درمان و رفع آن دغدغه‌ای جهانی و مسأله‌ای مهم در نظام سلامت است. کشور ما نیز از این قاعده مستثنا نیست و بحث هزینه‌های درمان اقشار مختلف جامعه یکی از مسائل و دغدغه‌های مهم امروز به حساب می‌‌آید. گرچه دریافت خدمات درمانی استاندارد و مطلوب حق همه افراد جامعه است اما این مسأله برای قشر کودکان به‌دلیل آسیب‌پذیری بیشتر و تأثیری که در آینده کشور دارند، شاید از حساسیت و ضرورت بیشتری برخوردار باشد. موضوعی که بهرام عین‌اللهی، وزیر بهداشت نیز همزمان با اعلام خبر اجرای طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال بر آن تاکید کرد و گفت: توجه به سلامت در سنین کودکی بسیار حائز اهمیت است مثلاً اگر مشکل کودک در حوزه چشم برطرف نشود، او برای همیشه دچار تنبلی چشم می‌شود یا اگر کاشت حلزون شنوایی برای کودکان هدف، زیر چهار سال انجام نشود، کودک برای همیشه شنوایی و تکلم را از دست می‌دهد.لذا در نظرگیری تدابیر و اندیشه‌هایی برای ساماندهی و بهبود بیماری کودکان قطعا امری ضروری و اجرای آن اثرگذار و تحسین‌برانگیز است اما این موضوع در گرو بررسی ابعاد مختلف طرح در زمان تدوین و دقت و درستی در اجرای آن است. هر چند هم اکنون با گذشت زمان کوتاهی از اجرای طرح جدید وزارت بهداشت، ضد و نقیض‌هایی در خصوص آن به گوش می‌رسد. مثلاً گرچه مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردند طرح درمان رایگان کودکان زیر هفت سال به همه بیمارستان‌های تابعه دانشگاه علوم پزشکی تهران ابلاغ و اجرایی‌سازی شده اما برخی مسئولان بیمارستان‌های دولتی، خبر از عدم دریافت چنین ابلاغیه‌ای می‌دهند! 
 
بیمه‌ها پای کار بیایند
البته طرح درمان رایگان کودکان در برخی موارد با انتقادهایی همراه است که باید برای موفقیت اجرای طرح این نقاط ضعف برطرف شود. به‌طورنمونه دکتر علی ربانی، رئیس انجمن پزشکان کودکان درخصوص این طرح به جام‌جم ‌می‌گوید: در تدوین این طرح با این انجمن که حوزه فعالیت آن کودکان است هیچ مشورتی نشده است.این طرح در اصل فرانشیز مربوط به هزینه‌های درمانی را تقبل می‌کند. از طرفی دیگر بیمه‌ها به‌ویژه بیمه تأمین اجتماعی به تعهدات معمولی خود پایبند نیستند و این مسأله باید در اجرای طرح حل و فصل شود. 

طرحی مؤثردر پرورش نسل سالم‌تر کودکان
دکتر حسین کرمانپور، مدیر بخش اورژانس بیمارستان سینا در گفت‌وگو با جام‌جم در خصوص این طرح می‌گوید: اجرای این طرح با هدف کاهش هزینه‌های درمان کودکان به‌ویژه در شرایط فعلی که بسیاری از خانواده‌ها توان پرداخت هزینه‌های درمانی را ندارند، طرح خوبی است و می‌تواند در پرورش نسل سالم‌تر کودکان مؤثرباشد، چراکه بسیاری از خانواده‌ها به‌دلیل ترس از هزینه‌های درمان با بروز مشکلات جسمی کودکان سعی در خوددرمانی می‌کنند و به مراکز درمانی مراجعه نمی‌کنند در صورتی که بیماری‌های به ظاهر جزئی در کودکان می‌تواند به بروز مشکلات جدی جسمانی در بزرگسالی منجر شود. 
کرمانپور با بیان این‌که از جزئیات این طرح بی‌اطلاع است، می‌افزاید: درصد زیادی از کودکان آسیب دیده‌ای که به بیمارستان سینا که یک بیمارستان جنرال و عمومی است، مراجعه می‌کنند به‌دلیل آسیب‌های ناشی از تروما یا تصادف است. لذا اگر این طرح این‌گونه هزینه‌ها را نیز تقبل کند، بسیار مطلوب‌تر خواهد بود. 
با وجود این سعید کریمی، معاون درمان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تاکید بر الزام بیمارستان‌های دولتی در درمان رایگان کودکان گفته است: درمان رایگان کودکان زیر هفت سال در بیمارستان‌های دولتی تحت پوشش دانشگاه‌های علوم پزشکی از اسفند سال گذشته کلید خورده است و هرگونه درمان سرپایی وبستری بدون پرداخت هزینه از جیب بیمار انجام می‌شود. 
طبق توضیحات وی، این برنامه مصوبه هیأت دولت بوده و همه بیمارستان‌ها ملزم به رعایت آن هستند و اگر کودکی را پذیرش نکنند با آنها برخورد می‌شود. مردم نیز در صورت تخلف موارد را به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند، البته دارو رایگان نبوده و جزو این برنامه نیست. 

دیگر خبرها

  • ارائه خدمات درمانی رایگان برای کودکان زیر هفت سال
  • وزیر بهداشت: حمل دارو توسط سکو‌های اینترنتی موجب تسهیل امور مردم می‌شود
  • قلعه حسن صباح هنوز هم دست نیافتنی است
  • وزیر بهداشت: اولویت در تامین دارو شرکت های دانش بنیان داخلی هستند/ خدمات درمانی برای کودکان تا ۷ سالگی رایگان شد
  • توضیحات وزیر بهداشت درمورد رایگان شدن درمان کودکان زیر ۷ سال
  • خدمات رایگان وزارت بهداشت برای درمان کودکان
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • کودکان را از آغوش محروم نکنید/ رابطه بغل کردن با سلامت جسم و روان
  • عشقی فراتر از خدمت.../ماندن در منطقه محروم؛ به واسطه عشق به دانش‌آموزان
  • آغاز واکسیناسیون فلج اطفال در افغانستان