Web Analytics Made Easy - Statcounter


شاهرود – نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با اشاره به تدوین گزارشی از وضعیت زیست محیطی معدن بوکسیت تاش برای ارائه به مجلس، گفت: تحریم‌ها نباید بهانه‌ای برای نابود کردن منابع داخلی باشد.

به گزارش امتداد نیوز، سید حسن حسینی شاهرودی صبح یک‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران ضمن اشاره به نشست اخیر بررسی مضرات محیط‌زیستی معدن بوکسیت تاش با حضور مسئولان مرتبط در فرمانداری شاهرود ضمن بیان اینکه معمولاً بخش خصوصی به استفاده حداکثری از منابع برای کسب بیشترین سود، بدون توجه به تبعات اجتماعی و زیست‌محیطی آن اندیشیده و عمل می‌کند، تأکید کرد: این امر باعث آن می‌شود که بعضاً برای سود بیشتر، منابع طبیعی و سرمایه‌های کشور بیش‌ازاندازه مورد چنگ‌اندازی بشر قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با ابراز اینکه برخی اوقات محروم شدن از صنعت نعماتی هم به دنبال دارد که ازجمله آن عدم تخریب محیط‌زیست و منابع طبیعی و همچنین سلامت آب و هوائی و… است، افزود: امروز فرانسه به‌عنوان یکی از بزرگ‌ترین استخراج‌کنندگان از معادن زغال‌سنگ کمترین تخریب محیط‌زیست را دارد، حال باید دید که دیگر کشورهای معدنی جهان کجا چنین تخریبی را که ما در اکتشافات معادنمان داریم صورت داده‌اند؟ ما کشورمان را با بهره‌برداری‌های غیراصولی نابود کرده‌ایم، امروز مردم کدام شهر صنعتی کشور مانند تهران، اراک و … را می‌توانیم نام ببریم که از آب‌وهوای سالم استفاده می‌کنند؟، دراین‌بین فقط داشتن هوای پاک یکی از فاکتورها برای سنجش آلایندگی نیست بلکه در زمره آن خاک، گیاهان، منابع و سفره‌های زیرزمینی آب نیز از فاکتورهای مهم هستند.

تحریم نباید بهانه‌ای برای نابود کردن منابع داخل باشد

عضو خانه ملت با طرح این مسئله که تحریم نباید بهانه‌ای برای نابود کردن منابع داخل کشور باشد گفت: باید منابع طبیعی و خدادادی خود را حفظ کنیم تا شرمنده آیندگان نشویم.

حسینی شاهرودی به نخستین اکتشافات بوکسیت کشور در ۱۰ سال گذشته اشاره کرد و ابراز داشت: در همان زمان گروهی آمدند و گفتند که در جاجرم به معادن غنی آلومینیوم دسترسی پیداکرده‌ایم، اما باید دید تا پیش‌ازاین چگونه عمل می‌شد؟ هرچند واردات این ماده هزینه‌بر باشد بازهم به چنین وضعیت تخریب محیط‌زیست که هم‌اکنون در شاهوار شاهرود شاهد آن هستیم می‌صرفد.

وی با یادآوری بودجه ۸۰۰هزار میلیارد تومانی شرکت‌های دولتی که ۲.۵برابر بودجه دولتی است، افزود: همه‌ این شرکت‌ها درآمد قابل‌توجهی دارند و عیناً نیز هزینه می‌کنند ولی نه‌تنها یک ریال از این درآمد را به دولت نمی‌دهند بلکه ۶۰ هزار میلیارد تومان از بودجه نفت و … را نیز به آن‌ها تزریق می‌کنیم، حال باید پرسید چه کسی گفته باید این اتفاق بیفتد؟ پس باید بررسی کرد که این شرکت‌های دولتی با این مقدار هزینه چه خروجی برای جامعه داشته‌اند.

«آلومینا» جاجرم را توسعه بخشیده اما شاهرود را نابود خواهد کرد

نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس همچنین آلومینای جاجرم را یکی از نمونه شرکت‌های سودآور دولتی دانست و تأکید کرد: این شرکت، جاجرم را از یک شهر بسیار کوچک به شهرستان تبدیل کرد اما برای شاهرود برعکس آن در حال رقم خوردن است یعنی بهره‌برداری غیراصولی از معدن بوکسیت تاش برای رفع نیاز آلومینای جاجرم به مواد خام، روستاهای حومه معدن و درنهایت شاهرود را نابود خواهد کرد.

حسینی شاهرودی با تأکید بر اینکه بهره‌برداری غیراصولی معدن بوکسیت تاش تخلیه روستاهای پیرامون آن و تخریب محیط‌زیست و فساد آب‌های زیرزمینی را به دنبال دارد، تصریح کرد: اگر آلومینیوم آن‌قدر ضرورت دارد و یک تولید اولویت‌دار امنیتی است، که چنین چیزی نیست، چرا نمی‌گویند که تمام روستاهای حومه تاش به مکانی دیگر کوچ کنند؟

وی تاکید کرد: مسئولان توجه داشته باشند که حوزه عظیم آبریز شاهوار هم‌اکنون در معرض خطر جدی و نابودی است.

معدن بوکسیت و تبعات اجتماعی آن

عضو خانه ملت بابیان اینکه اعتراضات اجتماعی برخی اوقات فراتر از قانون رفته و این معدن نیز به این مشکل دامن خواهد زد، تأکید کرد: عملکرد ما مسئولان است که باعث می‌شود بعضاً این مسائل رخ دهد، ما به‌عنوان مسئول باید درست عمل کنیم تا مردم با ما همراه باشند، لذا باید جبران کرد، مردم از خساراتی که امروز و یا آینده بر شاهرود روا داشته می‌شود، اطلاع چندانی ندارند ولی در این حد متوجه موضوع می‌شوند که این امر می‌تواند خساراتی جبران‌ناپذیر را در پی داشته باشد.

حسینی شاهرودی از مسئولان و کارشناسان در تمام حوزه‌ها ازجمله راه و ترابری، آب، محیط‌زیست، دامپزشکی، منابع طبیعی و معدن خواست تا درباره این معدن اظهارنظر کنند و تأکید داشت: مردم وقتی متوجه شوند محیط‌زیست، اداره آب، منابع طبیعی، راه و … ایرادات فنی و کارشناسی از این معدن می‌گیرند و هیچ حوزه‌ای قادر به جلوگیری از انجام کار در معدن بوکسیت شاهوار نیست و کار تخریب محیط‌زیست همچنان ادامه دارد، بی‌اعتماد و معترض خواهند شد که این امر قطعاً به نفع هیچ‌کسی نخواهد بود و حتی ممکن است وجهه ملی به خود گیرد، چراکه همه مسائل را نتوانستیم به‌خوبی کارشناسی کنیم و همه موارد را ندیده‌ایم.

وی افزود: از معدن تاش گزارشی که بنده به مجلس ارسال خواهم کرد گزارشی منفی است، اما پیشنهاد من این است که هر دستگاهی شامل محیط‌زیست، منابع طبیعی، آب منطقه‌ای و راه و راهداری هرکدام مجزا نشستی را با حضور صنعت، معدن و تجارت و مدیرعامل شرکت داشته باشند تا تفاهم‌نامه‌هایی امضا و کار به نتیجه مطلوب برسد.

true برچسب ها : حفظ محیط زیست سیدحسن حسینی شاهرودی قله شاهوار شاهرود true

منبع: امتداد نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.emtedadnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «امتداد نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۰۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی از راه‌اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در استان خبر داد و گفت: راه‌اندازی این خانه‌ها تجربه‌ای موفق و کارآمد در دولت سیزدهم و در کنار سازمان حفاظت محیط زیست در رسیدن به اهداف سازمان نقش بسزا و پر رنگی را ایفا می‌کند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، اسدالله حاتمی با اعلام این خبر در جمع خبرنگاران اظهار داشت: محیط زیست در شرایط کنونی به یک موضوع پر چالش اجتماعی با ماهیت پیچیده و چند وجهی و دارای دامنه تاثیرات وسیع مبدل شده و مدیریت آن به مشارکت گسترده و همه جانبه همه اقشار و گروه‌های مختلف اجتماعی  و در نهایت به مردمی‌سازی محیط زیست نیاز دارد.  

وی افزود: قطعا بدون جلب مشارکت، همراهی و همدلی هدفمند و اثربخش مردمی، دولت‌ها امکان مدیریت مطلوب امور محیط زیستی را ندارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی فراهم کردن بسترهای قانونی، حمایت‌های حقوقی، آموزش و توانمندسازی، تأمین حداقل امکانات کالبدی و سخت افزاری و ساماندهی فعالیتها  را از جمله الزامات اساسی برای جلب مشارکت مردم عنوان کرد و گفت: در این مسیر باید در عموم اقشار مختلف ایجاد انگیزه نمود و در یک کلام در جهت تقویت هویتهای محلی برای رسیدن به اهداف عالیه کوشید.  

وی، محیط زیست را با مفهوم محل حضور مردم به دنبال تحقق شعار متعالی، محیط زیست مردم پایه، هوشمندانه و فناورانه  عنوان کرد که می‌تواند با ایجاد فضایی فرهنگی و پرنشاط، موجبات حضور آگاهانه، داوطلبانه و موثر مردم در عرصه محیط زیست را فراهم کرده و به ایجاد زمینه مدیریت محلی حفاظت و بهسازی محیط زیست کمک کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست برای تحقق و دستیابی به این اهداف، پیشنهاد راه‌اندازی خانه‌های محیط زیست در سراسر کشور را ارائه داد که خوشبختانه استان خراسان جنوبی به عنوان اولین استان، اقدام به راه‌اندازی این خانه در محل اداره کل حفاظت محیط زیست کرد.

حاتمی گفت: خوشبختانه با بهره‌گیری و تجمیع ظرفیت‌های فرهنگی ادارات کل حفاظت محیط زیست استان‌ها و شهرستان نظیر مراکز بازدید کنندگان، بخش نمایشگاهی موزه‌های تاریخ طبیعی، کتابخانه‌ها، مراکز تشکل‌های محیط زیست و همچنین  با حضور و مشارکت سایر دستگاه‌های اجرایی، آموزش و پرورش، شهرداری‌ها، دهیاری‌ها و... این مراکز گسترش یافته و به تدریج با کنشگری شهروندان، تشکل‌ها، فعالان محیط زیست و به ویژه نیروهای تسهیلگر محلی تربیت شده، مدیریت اجرایی این خانه‌ها نیز به مردم واگذار شده و درحال فعالیت در حوزه  محیط زیست است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی زمینه فعالیت این خانه‌ها را آموزش و افزایش سطح دانش محیط زیستی عمومی، اجرای فعالیت‌های مشارکت محور، جلب مشارکت خیرین و ترویج فرهنگ وقف محیط زیستی، زمینه‌سازی، ترویج و ایجاد بستر مناسب برای توسعه کمی و کیفی تشکل‌های مردم نهاد محیط زیست و ترویج مسئولیت پذیری اجتماعی محیط زیست، تشکیل کمیته‌های تخصصی حسب موضوعات و چالش‌های محیط زیستی هر منطقه و بهره گیری از مشاوره و نظرات کارشناسی فعالان و صاحبنظران عرصه محیط زیست و... عنوان و اظهار امیدواری کرد با مشارکت فعال همه دغدغه‌مندان محیط زیستی در استان به رفع و یا کاهش چالش‌های زیست محیطی استان کمک کنیم.

وی بیان کرد: از ابتدای راه‌اندازی این طرح در کشور، خوشبختانه تاکنون 50 خانه محیط زیست در استان راه‌اندازی شده و علاقمندان و دغدغه‌مندان محیط زیست می‌توانند به مراجعه به این خانه‌ها ، علاوه بر دیدار با مسئولین و کارشناسان حوزه محیط زیست به  ارائه پیشنهادات، نظرات و راهکارهای خود در جهت حفاظت هرچه بهتر از محیط زیست بپردازند.

انتهای پیام/257/

دیگر خبرها

  • راه اندازی ۵۰ خانه محیط زیست در خراسان جنوبی
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود
  • قدردانی از معلمان حامی محیط‌زیست چهارمحال و بختیاری
  • تجلیل از معلمان حامی محیط‌زیست در چهارمحال و بختیاری
  • ببینید | یک باتری می‌تواند جنگل را به آتش بکشد
  • برای تولید اتوبوس و کشنده نیازمند خارجی‌ها نیستیم
  • دیوان محاسبات: محیط زیست تکلیف قانونی خود را انجام نداده
  • تلنگری جامعه‌شناختی به بحران آب
  • پلمب دو واحد شن و ماسه در یزد
  • بررسی عوارض زیست محیطی معدن مس دره زرشک به کجا رسید؟