Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@13:49:59 GMT

ساخت پلاسکو به مردم و بخش خصوصی واگذار شود

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۱۳۷۳۷

ساخت پلاسکو به مردم و بخش خصوصی واگذار شود

عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از عدم صدور مجوز ساخت مجدد پلاسکو از سوی شهرداری، گفت: برای تسریع در ساخت پلاسکو باید از سرمایه های مردم و بخش خصوصی استفاده شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، سیداحسن علوی افزود: متاسفانه ساختمان های مشابه پلاسکو در کشور و به ویژه شهر تهران به فور وجود دارد که بی توجهی به آن ها حوادث مشابه را رقم می زند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، با یادآوری تاکیدات مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت مقام سازی ساختمان ها، افزود: بی توجهی به مقاوم سازی و ایمن سازی ساختمان های مشابه پلاسکو که بیشترین مراودات اقتصادی در آن ها انجام می شده تبعات بسیاری برای اقتصاد کشور دارد.

نماینده مردم سنندج، کامیاران و دیوان دره در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بهسازی ساختمان های استراتژیک باید در اولویت دستگاه های مسئول قرار بگیرد، تصریح کرد: متاسفانه کمبود منابع مالی نوسازی بسیاری از این ساختمان ها را با مشکل مواجه کرده است.

بهسازی واحدهای مشابه پلاسکو لازم است

وی با تاکید بر اینکه با زلزله های اخیر ضرورت نوسازی و بهسازی سازه های مشابه پلاسکو بیش از پیش احساس می شود، افزود: با توجه به اینکه قطعا شاهد زلزله خواهیم بود باید مقاوم سازی ساختمان های مشابه پلاسکو را از همین امروز در دستور کار قرار دهیم زیرا بسیاری از ساختمان ها در کلانشهری مانند تهران مقاومتی در برابر شتاب زلزله نخواهند داشت.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه ستاد مدیریت بحران کشور باید شناسایی سازه های مشابه پلاسکو را در دستور کار خود قرار دهد، تصریح کرد: متاسفانه در خصوص ساختمان پلاسکو و ساخت مجدد آن تعلل صورت گرفته که این موضوع به ضرر کسبه بوده است.

نهتایتا تاخیر ۲ الی ۳ ماهه در ساخت پلاسکو پذیرفتنی بود

علوی با انتقاد از اینکه در کشور با سندروم تعلل مواجه هستیم، گفت: نهایت تاخیر در ساخت مجدد پلاسکو ۲ الی ۳ ماه پذیرفتنی بود اما متاسفانه اکنون با وجود گذشت یک سال خبر می رسد که تا امروز مجوز ساخت مجدد این ساختمان از سوی شهرداری صادر نشده است.

وی با بیان اینکه در روزهای ابتدایی حادثه پلاسکو تکاپو برای شناسایی مقصران حادثه و همچنین برخورد با آن ها داغ بود، افزود: متاسفانه اکنون بعد از گذشت یک سال هنوز هیچ اقدامی صورت نگرفته و مقصران نیز با انداختن تقصیرها به گردن دیگری در پی فرار از موضوع هستند.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تعلل در ساخت مجدد پلاسکو جو ناامیدی در جامعه به راه انداخته است، گفت: بنیاد مستضعفان، شهرداری و سایر دستگاه های مسئول در این موضوع با تعلل خود در بحرانی شدن وضعیت کسبه پلاسکو نقش دارند.

مجوز ساخت مجدد پلاسکو باید صادر شود

علوی با بیان اینکه باید علت عدم صدور مجوز برای ساخت مجدد پلاسکو از سوی شهرداری بررسی شود، تصریح کرد: در صورتی که نقشه و سایر ملزومات این سازه تهیه شده باشد ارایه مجوز باید بدون وقفه صورت بگیرد.

عضو کمیسیون عمران مجلس دهم، با تاکید بر اینکه تاخیر یکساله در ساخت پلاسکو نگرانی از عدم مدیریت بحران در صورت بروز زلزله در کشور را به ذهن متبادر می کند، گفت: زمان تاخیر در ساخت مجدد پلاسکو به سر آمده و مسئولان باید هر چه سریعتر عملیات عمرانی آن را آغاز کنند در غیر این صورت باید منتظر ورود کیمسیون عمران مجلس باشند.

وی در پاسخ به این سوال که مقصران حادثه پلاسکو به قوه قضاییه معرفی شده اند یا خیر، گفت: بله طبق گزارش کمیسیون عمران مجلس مقصران حادثه به دستگاه قضا معرفی شده اند اما دلیل تاخیر در روند رسیدگی به تخلف آن ها موازی کاری برخی دستگاه ها است.

موازی کاری دستگاه ها تاخیر در ساخت مجدد پلاسکو را رقم زد

علوی گفت: متاسفانه در کشور ما تداخل در وظایف و موازی کاری به وفور به چشم می خورد که این خود عامل اصلی تاخیر در حل و فصل مشکلات است.

وی با بیان اینکه بسیاری از دستگاه های ذی مدخل در حادثه پلاسکو علت بروز این حادثه را به گردن دیگری انداخته اند، افزود: پاسخگو نبودن دستگاه های مقصر در این حادثه مشکلات بسیاری را ایجاد کرده است.

این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه بودجه ساخت پلاسکو از سوی مالک آن یعنی بنیاد مستضعفان تامین می شود، گفت: با توجه به برخی محدودیت ها لازم است که بنیاد مستضعفان دست از ساخت پاساژ و مرکز تجاری در وسط شهر برداشته و این موضوع را به مردم و همچنین بخش خصوصی واگذار کند.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: برای چابک شدن دولت و دستگاه های مرتبط با آن باید اقتصاد مردمی شود از این رو واگذاری ساخت پلاسکو به سرمایه های خرد مردم می تواند روند ساخت مجدد آن را نیز سرعت ببخشد.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۳۷۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار

ساختمان‌های ماژولار به دلیل مزایای بالقوه در کاهش ضایعات، کارایی زمان و مقرون‌به‌صرفه بودن به سرعت در حال افزایش هستند و تاکنون با استقبال بسیاری از سوی کشورهای خاورمیانه و منطقه خلیج فارس، به‌منظور رهایی اقتصاد از وابستگی به نفت، روبه‌رو بوده‌اند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، ساخت‌وساز ماژولار فرایندی برای ارائه سیستم‌های ساختمانی کارآمد، کنترل‌شده، باکیفیت و مقرون‌به‌صرفه است که در آن اجزای یک ساختمان به صورت ماژول‌های جدا از هم، دور از محل واقعی خود، در شرایط کنترل‌شده کارخانه، با استفاده از مواد همسان و با رعایت مجموعه‌ای از مقررات ساخته می‌شود. پس از آن ماژول‌های ساخته‌شده به محل اصلی ساختمان منتقل می‌شوند و در ساختار نهایی مونتاژ می‌شوند. ساختمان‌های ماژولار از استانداردهای ساختمانی مشابه با تأسیسات معمولی پیروی می‌کنند و مزایای بالقوه‌ای از نظر کاهش ضایعات، بهره‌وری انرژی، شرایط اضطراری و توسعه سریع دارند که تمایل به استفاده از این روش را در سراسر جهان افزایش می‌دهد.

محبوبیت ساخت‌وساز ماژولار

ساخت‌وساز ماژولار به دلیل کارایی و مقرون‌به‌صرفه بودن، در سراسر جهان مورد توجه قرار گرفته است چراکه با افزایش هزینه‌ها و گران‌تر شدن نیروی کار، این روش ساخت‌وساز جایگزین معقولی در جهان به‌سرعت در حال توسعه به شمار می‌آید. استفاده از این روش در آمریکای شمالی و اروپا، در پروژه‌های مسکونی، تجاری و سازمانی روند روبه‌رشدی داشته است و اکنون کشورهای منطقه آسیا و اقیانوسیه به‌ویژه چین و هند، با افزایش سریع شهرنشینی و ساخت‌وساز، شاهد رشد قابل‌توجهی در صنعت ماژولار هستند. در اروپا و بریتانیا، ساخت‌وساز ماژولار به سمت پروژه‌های بلندمرتبه و توسعه طرح خریدبه‌اجاره تغییر کرده است که راه‌حلی برای رسیدگی به کمبود مسکن و ارتقای کیفیت ساخت‌وساز تحت زمان‌بندی فشرده است.

در سال‌های اخیر، ساخت‌وساز ماژولار در منطقه خاورمیانه و شورای همکاری کشورهای خلیج فارس (PGCC) نیز برای رفع نیازهای در حال تحول منطقه ظاهر شده است و می‌تواند جایگزین مناسبی برای شیوه‌های سنتی ساختمان‌سازی شود. جذابیت ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه با برنامه‌های توسعه مشهور مانند طرح ابتکاری چشم‌انداز ۲۰۳۰ در عربستان سعودی، جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ در قطر، نمایشگاه ۲۰۲۰ دبی و نمایشگاه آتی ریاض در سال ۲۰۳۰ بیشتر شده است. در واقع، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به‌عنوان بازیگران کلیدی در صنعت ساخت‌وساز ماژولار در این منطقه ظاهر شده‌اند. سرمایه‌گذاری در صنعت ساخت‌وساز ماژولار دائمی در منطقه GCC در سال ۲۰۲۰ به ۲.۹ میلیارد دلار و در سال ۲۰۲۳ به ۳.۴ میلیارد دلار رسید. سرمایه‌گذاری‌های قابل‌توجهی که در پروژه‌های زیرساختی، گردشگری و توسعه شهری انجام می‌شود، تمایل استفاده از پتانسیل این روش را در سایر بخش‌ها افزایش داده است، زیرا برنامه‌های زمانی پروژه را تسریع می‌کند، هزینه‌ها را کاهش می‌دهد و از اهداف توسعه پایدار پشتیبانی می‌کند.

دلایل افزایش ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه

یکی از نقاط قوت اصلی ساخت‌وساز ماژولار در خاورمیانه، بهره‌وری زمانی آن به‌ویژه در برآوردن اهداف زمان‌بندی پروژه‌های فشرده است. برای مثال عربستان سعودی، پروژه‌های بزرگ چشم‌انداز ۲۰۳۰ را در زمان‌بندی بسیار سریع پیش برد. به گفته صندوق بین‌المللی پول، عربستان سعودی سریع‌ترین اقتصاد در حال رشد جهان است و سیاست‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ رشد اقتصاد را به سمت ساخت‌وساز سوق می‌دهد تا وابستگی به اقتصاد نفتی این کشور کاهش یابد. با ساخت‌وساز ماژولار، جدول زمانی پروژه‌های سریع قابل دستیابی است، همزمان که کار آماده‌سازی سایت و فونداسیون در محل ساختمان در حال انجام است، اجزای ساختمان در کارخانه ساخته می‌شوند و به این ترتیب زمان اجرای پروژه به طور قابل‌توجهی کاهش می‌یابد.

علاوه بر این، چنین رویکردی باعث افزایش بهره‌وری و صرفه‌جویی در هزینه‌ها می‌شود و محدودیت‌های بودجه رایج در منطقه را برطرف می‌کند. چالش کمبود منابع موجود در منطقه با ساخت‌وساز ماژولار تا حد زیادی کمتر می‌شود زیرا ضایعات این فرایند بسیار کمتر از روش‌های سنتی ساخت‌وساز است. همچنین فرایندهای ساختمان‌سازی را ساده می‌کند و در نهایت به توسعه‌دهندگان املاک کمک می‌کند تا ریسک مالی کمتری متقبل شوند و پیش‌بینی دقیق‌تری از هزینه تمام‌شده ساختمان داشته باشند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که منطقه خاورمیانه با ابتکاراتی که برای پیشبرد بهره‌برداری از منابع انرژی پاک، نوآوری در مدیریت پسماند، حفاظت از آب، معماری سبز و پروژه‌های کشاورزی هوشمند و پایدار ارائه داده است، در حال سرمایه‌گذاری در یک تحول پایدار است و تمرکز بر پایداری یکی از ویژگی‌های اصلی ساختمان‌های ماژولار است که با به حداکثر رساندن استفاده از منابع، کاهش ضایعات و اجرای اصول کارآمد انرژی با چشم‌انداز منطقه همسو است و تعهد به آینده‌ای هوشمندتر و سبزتر را تضمین می‌کند.

آینده خاورمیانه

خاورمیانه در آستانه یک انقلاب دیجیتالی است و امیدوار است به مرکزی برای صنایع مبتنی بر فناوری و اقتصادهای دانش‌بنیان تبدیل شود. به گفته مجمع جهانی اقتصاد، شورای همکاری خلیج فارس در موقعیت مناسبی برای انطباق با دنیای دیجیتالی قرار دارد و بسیاری از کشورهای منطقه در حال سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های فناوری و ابتکارات دیجیتال هستند. در همین راستا، ساخت‌وساز ماژولار باعث گسترش نوآوری و پیشرفت فناوری در منطقه می‌شود و راه را برای فراهم کردن یک محیط بادوام‌تر و انعطاف‌پذیرتر هموار می‌کند و با استفاده از ابزارهای طراحی دیجیتال، تولید پیشرفته و فناوری‌های پیش‌ساخته، گامی به سوی آینده فناوری‌محور در منطقه pGCC برمی‌دارد.

کد خبر 751407

دیگر خبرها

  • به رییس سازمان خصوصی‌سازی گفتم جزء فرهیخته‌ترین‌ها هستی بین افرادی که از کشتارگاه، بهشت‌زهرا و... آمده‌اند
  • زیباکلام : آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق با شما
  • زیباکلام: آقای زاکانی یک نظرسنجی برگزار کنید، اگر حتی ۱۵ درصد مردم با ساخت ساختمان وسط پارک‌ها موافق بودند، حق را به شما بدهیم/بگذارید مردم زندگی کنند
  • استقبال خاورمیانه از ساخت‌وساز ماژولار
  • آیین تجلیل از معلمان نمونه مرودشت برگزار شد
  • تعیین دستمزد کارگران به مجلس واگذار می‌شود؟
  • رییس سازمان خصوصی سازی: ۵ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد
  • ۵.۲۲ میلیارد سهام ترجیحی به نام کارگران شد/ واگذاری سهام به ۳۰۰۸ کارگر در دولت سیزدهم
  • ۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد
  • (ویدئو) نماینده مجلس: تلویزیون میدان فرهنگ و هنر را تقریبا واگذار کرده است