Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-29@08:56:11 GMT

ثبات قیمت کنجاله سویا و ذرت

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۱۶۱۳۰

ثبات قیمت کنجاله سویا و ذرت

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام گفت: قیمت تمام شده کنجاله سویا با احتساب قیمت جهانی کنجاله و محاسبات تعرفه‌ای ۱۶۹۵ تومان است که آن را کیلویی ۱۶۰۰ تا ۱۶۵۰ به مرغداران می‌فروشیم.

به گزارش اقتصاد آنلاین به نقل از فارس، حمید ورناصری در مورد آخرین وضعیت ثبات قیمت ذرت و کنجاله سویا به عنوان دو نهاده پرمصرف در بخش تولید دام و طیور اظهار داشت: نباید فراموش کرد که این دو محصول وارداتی است و قیمت جهانی آن به همراه قیمت ارز در تعیین قیمت تمام‌شده بسیار مؤثر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت جهانی امروز کنجاله سویا 400 دلار در هر تن است که با احتساب ارز مبادله‌ای 3750تومان (که البته 3620 تومان است) می‌شود کیلویی 1500 تومان، به علاوه 10 درصد تعرفه واردات و 3 درصد هزینه ترخیص بندر قیمت تمام شده آن کیلویی 1695 تومان می‌شود.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام همچنین با اشاره به قیمت چند ماه گذشته که توسط شرکت پشتیبانی امور دام به مرغداران عرضه می‌شد، گفت: نه قیمت 1450 تومان قبل را درست می‌دانیم و نه قیمت 1890 تومان را، بلکه باید تعادلی بین قیمت جهانی واردات و قیمت عرضه شده وجود داشته باشد. هم اکنون هر کیلو کنجاله سویا بسته به نوع فروش بین 1600 تا 1650 تومان است. یعنی مرغدارانی که به ازای تحویل مرغ به این شرکت کنجاله دریافت می‌کنند، کیلویی 1600 تومان و خرید کنجاله به تنهایی 1650 تومان از طریق این شرکت برای تولیدکنندگان مرغ و تخم‌مرغ محاسبه می‌شود.

به گفته مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام هم اکنون قیمت کنجاله سویا در بازار آزاد در هر کیلو 1700 تومان است که نسبت به یکی دو ماه اخیر در هر کیلو 200 تومان کاهش قیمت داشته است که قاعدتا در قیمت نهایی بسیار مؤثر است.

وی این را هم گفت: نهاده‌های تغذیه‌ای 75 درصد هزینه تمام‌شده تولید گوشت مرغ را تشکیل می‌دهند که از این میزان 90 درصد مربوط به هزینه ذرت و سویا است و تمام تلاش ما این است که قیمت تمام‌شده تولید مرغ،‌ تخم‌مرغ و گوشت را در کشور پایین بیاوریم.

خرید تضمینی مرغ کیلویی 6950 تومان از مرغداران

وی همچنین از جمع‌آوری مرغ تولید داخل و ذخیره‌سازی آن خبر داد و گفت:‌ هر کیلوگرم مرغ را از تولیدکنندگان 6950 تومان خریداری می‌کنیم و اجازه نمی‌دهیم قیمت مرغ از یک سقفی بالاتر و یا پایین‌تر بیاید.

ورناصری به مردم اطمینان داد که ذخایر گوشت قرمز نیز به اندازه مصرف کشور تکمیل است و هم اکنون گوشت گرم گوسفندی وارداتی بین 31500 تا 33000 تومان از طریق مراکزی مانند سازمان میادین و فروشگاه‌های زنجیره‌ای در دسترس مردم وجود دارد.

طی چند ماه گذشته قیمت کنجاله سویا بنا به گفته تولیدکنندگان حوزه گوشت، مرغ و تخم‌مرغ تا 40 درصد افزایش قیمت داشت در حالی که این محصول با ارز مبادله‌ای وارد کشور می‌شود که افزایش نرخ ارز آزاد نباید تأثیری بر روی آن داشته باشد و برخی منافع واردکنندگان را در بازار عامل افزایش قیمت می‌دانستند این در حالی است که افزایش این نهاده‌های مهم سبب افزایش قیمت محصولاتی همچون تخم‌مرغ، گوشت مرغ و حتی شیر شد تا جایی که دامداران درخواست افزایش قیمت مجدد شیر را به سازمان حمایت ارائه کردند.

 البته این راباید گفت که واردات محصولی همچون کنجاله و سویا از زمان ثبت سفارش تا حمل و ورود به کشور بین 2 تا 3 ماه زمان می‌برد که قیمت ارز مبادله‌ای در دو سه ماه اخیر رقمی حدود 3400 تا 3450 تومان بوده است و در محاسبه‌ای سرانگشتی قیمت تمام شده کنجاله در بدترین حالت برای وارد کننده 1500 تومان تمام شده است.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۱۶۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد

آفتاب‌‌نیوز :

 تورم تولیدکننده، شاخصی است که این افزایش هزینه تولید را برای گروه متنوعی از کالا‌ها در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی نشان می‌دهد. براساس آمار منتشر شده توسط مرکز آمار ایران، تورم ماهانه تولید محصولات گاوداری‌های صنعتی در بهمن ماه، ۰.۱ واحد درصد کمتر شده است. البته این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت آن‌ها نیست. بلکه نشان می‌دهد از سرعت رشد قیمت‌ها کاسته شده است. البته نرخ سالانه و نقطه‌ای این شاخص رو به افزایش رفته و از مرز ۴۹ درصدی عبور کرده است.

شواهد نشان می‌دهد که «گوساله نر زیر چهارماه» و «گاو تلیسه غیرباردار» و «گاو نر داشتی» بیشترین مقدار تورم تولیدکننده اسفند ۱۴۰۲ را از آن خود کرده اند. در مقابل «شیر» کمترین افزایش هزینه تولید را در این بازه زمانی متحمل شده است. در ادامه به بررسی تورم ماهانه، نقطه‌ای و سالانه تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

سیگنال افزایش قیمت گوشت و مواد لبنی در اسفند ۱۴۰۲

گوشت و لبنیات، یکی از محصولات اساسی تامین کننده پروتئین و مواد مغذی بوده و در سبد مصرفی خانوار نقش اساسی ایفا می‌کند. «گاوداری‌ها» یکی از اصلی‌ترین کانال‌های تامین گوشت و لبنیات مورد استفاده کشور هستند. شواهد نشان می‌دهد که افزایش هزینه تمام شده گاوداری‌های صنعتی می‌تواند منجر به افزایش قیمت بازاری این محصولات شود.

به عبارت دیگر اگر گاوداری‌ها مواد اولیه خود را به قیمت بیشتری تهیه کنند، خریدار نیز محصولات و مواد لبنی را به قیمت بالاتری از بازار تهیه خواهد کرد؛ بنابراین بررسی تورم تولید کننده گاوداری‌های صنعتی کشور دارای اهمیت بوده و سیگنالی در راستای قیمت مصرف کننده مواد لبنی و گوشتی محسوب می‌شود.

آخرین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار حاکی از آن است که تورم ماهانه گوشت در اسفند ۱۴۰۲ کاهش یافته است. در مقابل تورم سالانه و نقطه به نقطه این محصولات بیشتر شده و از مرز ۴۹ درصد عبور کرده است. در ادامه به بررسی تورم تولیدکننده محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند ۱۴۰۲ پرداخته شده است.

کاهش تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی

«تورم تولیدکننده»، یکی از شاخص‌های مهم اقتصادی است که نشان می‌دهد میزان قیمت یک سبد متنوع از یک محصول در یک بازه زمانی مشخص در مبدا تولید و پیش از رسیدن به دست مصرف کننده نهائی چگونه تغییر کرده است. از این شاخص به عنوان «تورم پیشران» نیز یاد می‌شود. چرا که افزایش هزینه تولید یک محصول می‌تواند منجر به افزایش قیمت عرضه آن به بازار توسط واسطه گران شود.

جدیدترین گزارش منتشر شده توسط مرکز آمار ایران نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲، تورم ماهانه محصولات گاوداری‌های صنعتی ۰.۱ واحد درصد کمتر شده و به ۱.۲ واحد درصد رسیده است. باید توجه داشت که این کاهش به معنای کمتر شدن قیمت محصولات لبنی و گوشتی وابسته به گاوداری‌ها نبوده است. بلکه نشان می‌دهد سرعت رشد قیمت کمتر شده و هزینه تولید محصولات مذکور در اسفند نسبت به بهمن، ۱.۲ درصد افزایش یافته است.

محصولات گاوداری‌های صنعتی از ۸ گروه تشکیل شده است. این گروه‌ها شامل؛ «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو نر داشتی» گوساله پرواری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله نر زیر ۴ ماه»، «شیر» و «کود» است.

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم ماهانه اسفندماه ۱۴۰۲ در «گاو تلیسه غیرباردار» بیشترین میزان خود را به ثبت رسانده است. به بیان دقیق‌تر هزینه تولید گاو تلیسه غیرباردار در اسفندماه ۵.۵ درصد بیشتر از قیمت آن در بهمن ماه بوده است. این رقم در مقایسه با ماه گذشته افزایش ۳.۱ واحد درصدی داشته است.

تولید «شیر» نیز در این ماه کمترین تورم ماهانه پیشران را تجربه کرده و در سطح ۰.۲ درصدی قرار گرفته است. این رقم نسبت به بهمن ماه کاهش ۰.۱ واحد درصدی را به ثبت رسانده است.

افزایش هزینه تولید محصولات گاوی نسبت به اسفند سال قبل

شواهد آماری حاکی از آن است که تورم نقطه به نقطه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفندماه ۱۴۰۲ نسبت به بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱ افزایش یافته و در سطح ۴۹.۴ درصدی قرار گرفته است. این نرخ نشان می‌دهد که در اسفند ۱۴۰۲ هزینه تولید گوشت و مواد لبنی، ۴۹.۴ درصد بیشتر از این نرخ در فصل مشابه در سال ۱۴۰۱ بوده است.

از میان ۸ گروه تشکیل دهنده محصولات گاوداری‌های صنعتی، «گاوتلیسه غیرباردار» و «گوساله نر زیر چهارماه»، تورم نقطه‌ای بالغ بر ۱۲۰ درصدی را تجربه کرده اند. این دو گروه، نهاده اصلی تولید گوشت گاو محسوب می‌شود. بدین ترتیب می‌توان گفت با توجه به افزایش قیمت نهاده‌ها، احتمال افزایش قیمت گوشت گاو در ماه‌های آتی دور از انتظار نخواهد بود.

این نرخ در سایر گروه‌ها کمتر از ۱۰۰ درصد به ثبت رسیده و محصولات «شیری» با ثبت تورم ۲۳.۳ درصدی در اسفند، کمترین مقدار این نرخ را از آن خود کرده است.

تورم سالانه ۶ گروه از محصولات گاوداری‌ها از ۱۰۰ درصد عبور کرد

تورم سالانه تولیدکننده محصولات گاوی نشان می‌دهد، میانگین هزینه تولید ۱۲ ماهه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین مقدار در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ چگونه تغییر کرده است. شواهد حاکی از آن است تورم سالانه محصولات گاوداری‌های صنعتی در اسفند امسال ۵۱.۵ درصد بوده است.

«گوساله نر زیر ۴ ماه» با ثبت تورم ۱۴۲.۴ درصدی بیشترین مقدار این نرخ را داشته است. «گاو تلیسه غیرباردار»، «گاو شیری»، «گاو حذفی شیری وازده»، «گوساله پرواری» و «گاو نر داشتی»، ۶ دسته از محصولات تشکیل دهنده گاوداری‌های صنعتی هستند که میانگین تورم سالانه آن‌ها در ۱۲ ماه منتهی به اسفند ۱۴۰۲ نسبت به همین رقم در بازه زمانی مشابه در سال ۱۴۰۱، بالغ بر ۱۰۰ درصد بوده است.

افزایش هزینه تولید این محصولات، سیگنالی در راستای افزایش هزینه فروش محصولات لبنی و گوشتی مربوط به گاوداری‌های صنعتی به بازار می‌دهد.

منبع: اکوایران

دیگر خبرها

  • تورم تولید گوشت از مرز ۱۰۰ درصد عبور کرد
  • ریزش قیمت دلار در روز‌های آینده ادامه خواهد داشت
  • بازگشت دلار به کانال ۵۰ هزار تومان
  • روزانه ۱۵۰ تن گوشت مرغ در مازندران خریداری می شود
  • اطمینان خاطر دامداران یزدی از تامین به موقع نهاده دامی
  • قیمت گوشت دوباره نجومی می‌شود؟
  • قیمت گوشت بوقلمون در میادین تره بار
  • قیمت گوشت قرمز، امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • قیمت گوشت مرغ امروز شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد