Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-26@06:09:18 GMT

حفظ منابع طبیعی زمینه‌ ساز کاهش آلودگی هوا است

تاریخ انتشار: ۱ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۲۲۸۰۱

حفظ منابع طبیعی زمینه‌ ساز کاهش آلودگی هوا است

دبیر کارگروه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: باید به راهکارهای فناورانه در مدیریت منابع مختلف توجه داشت مثلا  با مدیریت بهینه منابع آب می توان نتایج مفیدی در کاهش آلودگی هوا داشت.

به گزارش خبرگزاری مهر، مدیریت منابع آبی و نقش مهم درختان، فضای سبز و پارک ها در افزایش هوای پاک یکی از مواردی است که باید همچون دیگر کشورهای دنیا به اجرایی کردن اهداف آن توجه ویژه ای داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

چرا که در مقالات معتبر ارتباط آن با آلودگی هوا و تغییر اقلیم امری ثابت شده است و می توان با افزایش فضاهای مناسب هوایی پاک را برای تمام شهروندان  ایجاد کرد.

علی اصغر اعلم الهدی دبیر کارگروه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در خصوص توجه به مدیریت منابع آبی و نقش آن در کاهش آلودگی هوا گفت: درختان به عنوان ریه سبز در شهرها شناخته شده اند و تاثیر انواع درختان در کاهش میزان آلودگی هوا را می توان در مطالعات بین المللی به وفور یافت. برای  مثال در شهر لندن یا در برخی از شهرهای ایالات متحده آمریکا درختان نقش قابل توجهی در کاهش مونو اکسید کربن، گاز ازون، اکسیدهای  گوگرد و ازت و ذرات معلق یا PM۱۰ داشته اند.

این استاد دانشگاه و رییس انستیتو آب و انرژی دانشگاه صنعتی شریف ادامه داد: توجه به  دمای محیط  و اثر گذاری آن ها بر جزایر حرارتی شهری و میزان کربن دی اکسید و حذف کربن  از آلاینده های موجود در هوا جزو مواردی است که باید توجه ویژه ای به آن داشت. و قابل توجه است که درختان، فضای سبز و پارک ها نقشی مهم در کاهش آلودگی هوای شهرها ایفا می کنند.

به گفته این عضور هیات علمی ششمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا و صدا، پساب خروجی از تصفیه خانه های فاضلاب شهری (به صورت غیر متمرکز در بخش های مختلف شهر) را باید برای آبیاری درختان و فضای سبز اختصاص دهند و باید دانست که برای مصارف آبیاری وجود ازت و فسفر باقی مانده در این آبها  ضرر نداشته بلکه به عنوان کود برای فضای سبز و درختان محسوب می شود.

اعلم الهدی گفت: در مدیریت منابع آبی نیاز به استفاده از روش های پیشرفته نبوده و این روش ها با هدف مصرف آبیاری درختان و فضا ی سبز با هزینه به مراتب کمتری در مقایسه با سایرروش ها   قابل انجام است.  همچنین  باید توجه داشت که نوع آبیاری و زمان آن هم مهم است که حجم بیشتری از آب برای مصرف گیاهان و فضای سبز استفاده شود.

دبیر کارگروه آب معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: باید به راهکارهای فناورانه در مدیریت منابع مختلف شهری توجه داشت برای مثال  با مدیریت بهینه در منابع آب می توان نتایج مثبت و مفیدی را در کاهش آلودگی هوای شهر، به دست آوریم.

منبع: مهر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۲۲۸۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه

ایسنا/کرمانشاه یک فعال محیط زیست معتقد است: هفته زمین پاک را نباید صرفا به مسائلی مانند زباله محدود کرد، بلکه مجموعه‌ای از عوامل در نهایت به آلودگی زمین می‌انجامد.

یوسف ابراهیمیان به مناسبت هفته زمین پاک (دوم تا هشتم اردیبهشت) در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به عوامل متعددی که در دنیای امروز منجر به آلودگی زمین می‌شود، گفت: پسماندها یکی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی زمین هستند.

وی با بیان اینکه باید رویکرد مناسب‌تری در زمینه مدیریت پسماندها داشته باشیم، افزود: متاسفانه در حال حاضر حداقل در شهر کرمانشاه به صورت گسترده شاهد تفکیک زباله‌ها از مبدا نیستیم و صرفا کارهای مختصری در برخی از محلات شهر صورت گرفته است.

مدیر و موسس انجمن «حفاظت و احیاء محیط زیست» کرمانشاه معتقد است: نبود تفکیک مناسب پسماندها در مبدا از یک سو باعث می‌شود زباله‌های قابل بازیافت در داخل محلات و توسط زباله‌گردها تفکیک شود که این امر آلودگی فراوانی را وارد محیط زیست می‌کند و از سوی دیگر بخشی از پسماندهای ارزشمند و دارای قابلیت بازیافت از دست می‌روند.

وی ادامه داد: به علاوه در همین شهر کرمانشاه اگرچه کارهای بسیار خوبی در زمینه مدیریت پسماند از سوی شرکت بازیافت صورت گرفته، اما به دلیل نزدیکی سایت پسماند به شهر، بوی بد و آلودگی  این سایت تا بالای کرمانشاه می‌رسد و می‌تواند سلامت مردم را به خطر بیندازد.

این فعال محیط زیست تصریح کرد: برای مدیریت صحیح پسماندها، از یک سو باید تفکیک زباله از مبدا صورت بگیرد و زباله‌ها به صورت تفکیک شده به شرکت بازیافت برود، از سوی دیگر جانمایی سایت مدیریت پسماند درست باشد.

چرا نمی‌شود کیسه نایلونی را با پاکت کاغذی جایگزین کرد؟

موضوع دیگری که ابراهیمیان به آن اشاره کرد و محوریت روز زمین پاک امسال نیز هست سهم بالای پسماندهای پلاستیکی در آلودگی زمین است که این آلودگی قرن‌ها در محیط زیست باقی می‌ماند و تجزیه هر پسماند پلاستیکی چند صد سال به طول می‌انجامد.

وی تاکید کرد: در کنار برنامه‌ریزی برای بازیافت پسماندهای پلاستیکی و جلوگیری از ورود آنها به محیط طبیعی، باید اقداماتی نیز به منظور کاهش تولید چنین پسماندهایی صورت بگیرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه از چند عامل اثرگذار در بالا بودن سهم پسماندهای پلاستیکی یاد کرد که یکی از مهمترین آنها سود خوبی است که فروش کیسه‌های نایلونی در برخی صنوف از جمله نانوایی‌ها دارد، بگونه‌ای که گاهی سود فروش این کیسه‌های نایلونی برای نانوایی‌ها از خود نان بیشتر است و کیسه نایلونی را که کیلویی حدود ۸۰ هزار تومان می‌خرند، دانه‌ای حدود دو هزار تومان به مردم می‌فروشند.

ابراهیمیان خاطرنشان کرد: از سوی دیگر این کیسه‌ها در برخی فروشگاه‌ها به صورت رایگان عرضه می‌شود، اما در صورت حذف آن هیچ جایگزینی وجود ندارد.

وی با اشاره به قیمت بالای پاکت های کاغذی و با بیان اینکه هر کیلو پاکت کاغذی حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ هزار تومان قیمت دارد، ادامه داد: قطعا با این قیمت‌ها جایگزینی پاکت کاغذی با کیسه‌های نایلونی برای مغازه‌داران و فروشگاه‌ها صرفه اقتصادی ندارد، مگر اینکه یارانه‌ای در این زمینه به آنها داده شود.

به گفته این فعال محیط زیست، اینکه عرضه این کیسه‌ها کلا ممنوع شود تا مردم مجبور شوند کیسه‌های چندبار مصرف برای خرید همراه خود بیاورند هم نیازمند اهرم قانونی است که اکنون در اختیار نیست.

آلودگی زمین فقط با زباله نیست

ابراهیمیان به موضوع دیگری اشاره که در بسیاری از مواقع در زمینه آلودگی زمین فقط به زباله‌ها توجه می‌شود و این در حالیست که در کنار زباله‌ها عوامل آلاینده بسیار دیگری هم داریم که از جمله آنها می‌توان به آلودگی حاصل از صنایع و کارخانجات اشاره کرد.

وی با بیان اینکه هنوز بسیاری از صنایع فیلترهای لازم برای تصفیه خروجی هم در زمینه آلاینده هوا و هم پساب‌ها را ندارند، این امر را یکی از مهمترین آلاینده‌های زمین اعلام کرد.

مدیر و موسس انجمن حفاظت و احیاء محیط زیست کرمانشاه تاکید کرد: در بخش کشاورزی نیز شاهد مصرف حجم عظیمی از سموم و کودهای شیمیایی هستیم که منجر به آلودگی آب و خاک می‌شود و تبعات آن تا چندین سال باقی می‌ماند.

ابراهیمیان از آلودگی حاصل از خودروها نیز یاد کرد و افزود: هر خودرو مانند یک بخاری نفتی عمل می‌کند و هم آلودگی هوا دارد و هم به گرم شدن زمین دامن می‌زند.

این فعال محیط زیست سپس به سهم بسیار مهم عوامل انسانی در آلوده کردن زمین اشاره کرد و گفت: بارها می‌بینیم که مردم پسماندهای خود را به راحتی در محیط طبیعی و حتی رودخانه‌ها خالی می‌کنند و برخی رودخانه‌ها به معبری برای عبور زباله تبدیل شده است.

وی اظهار کرد: متاسفانه آموزش مناسبی در زمینه فرهنگسازی برای مردم با هدف جلوگیری از آلوده کردن زمین و محیط زیست ارائه نمی‌شود. رسانه‌ها، فضای مجازی و خصوصا آموزش و پرورش و مدارس نقش بسزایی در این زمینه دارند و باید آموزش‌ها در مدارس بگونه‌ای ارائه شود که هر کودک یک سفیر محیط زیست در خانواده خود باشد.

ابراهیمیان اظهار کرد: همه دستگاه‌ها باید دست به دست هم بدهند و هم در زمینه آگاهی دادن به مردم و هم مشارکت در حفظ زمین پاک پای کار بیایند و هیچ دستگاهی مسئولیت خود را بر گردن دیگری نیندازد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • آبگیری سازه‌های آبخیزداری خراسان جنوبی در پی بارندگی
  • رینگ چهارم با منابع استانی تکمیل نمی‌شود/ آلودگی هوا دغدغه اصلی برای اصفهان است
  • نقش توجه به پژوهش‌های علمی در مدیریت بلایای طبیعی بی‌بدیل است
  • از گرانی پاکت کاغذی تا سطل آشغال‌هایی به نام رودخانه
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری | لزوم توجه به هشدارها
  • وقوع بارش‌های پرحجم بهاری / لزوم توجه به هشدارها
  • تعیین تکلیف اراضی منابع طبیعی و اوقاف در فارس
  • چگونه خسارات سیل را کاهش دهیم؟
  • کاهش ۵۰ درصدی مصرف آب‌های زیرزمینی در افق ۱۴۲۰
  • ۸۰ درصد درختان کاج سمنان بیمارند