Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-27@18:16:05 GMT

کاهش تب کودکان با گل ختمي

تاریخ انتشار: ۳ بهمن ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۷۵۴۷۴۷

کاهش تب کودکان با گل ختمي

خبرگزاري آريا - نتايج پژوهش محققان ايراني با تکيه بر طب سنتي و گياهان دارويي، نشان داد که با استفاده از گياه دارويي «گل ختمي» مي‌توان به‌طور مؤثري تب کودکان را پايين آورد و از مضرات بالابودن دماي بدن جلوگيري کرد.
به گزارش ايسنا، تب يکي از مهم‌ترين نشانه‌­هاي باليني بيماري در کودکان و شايع­‌ترين علت مراجعه آن‌ها نزد پزشک است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

براي پيشگيري از آسيب به سيستم عصبي مغز کودک، درمان و کنترل به‌موقع اين مشکل، امري لازم و ضروري به‌حساب مي‌آيد.
اثرات متابوليکي ناشي از تب اغلب در کودکان سالم قابل‌ تحمل است، ولي براي کودکان داراي مشکلات قلبي، متابوليکي و سيستم عصبي مرکزي سبب تشديد مشکلات فوق مي‌شود. همچنين از ديگر اثرات مضر تب­، مي­‌توان به مواردي از قبيل تشنج، افزايش فعاليت قلبي، متابوليسم بدن، اختلال در خواب و بي‌اشتهايي کودک اشاره کرد.
براي درمان تب، هميشه نياز به درمان دارويي نيست. سازمان جهاني بهداشت در اين مورد مي‌گويد دماي بدن اگر 39 درجه و يا بالاتر رود، نياز به درمان دارويي دارد. دماي کمتر از آن را مي‌توان با روش‌هاي غير دارويي کاهش داد. ولي روش‌هاي غير دارويي جهت کنترل و پائين آوردن دماي بدن کودک تا دهه گذشته به‌طور جدي مورد مطالعه قرار نگرفته بودند و مطالعات انجام‌شده در اين زمينه بسيار محدود هستند.
در اين خصوص، محققاني از دانشکده پرستاري و مامائي قائن و دانشگاه علوم پزشکي بيرجند پژوهشي را به انجام رسانده‌اند که در آن اثر تن‌­شويه با آب ولرم با اثر استفاده از گياه دارويي گل­ ختمي بر کاهش درجه حرارت بدن کودکان بستري در بيمارستان بررسي شده است.
در اين پژوهش کودکان 1 ماهه تا 12 ساله بستري‌شده در مرکز آموزشي درماني شهدا واقع در شهر قائن که داراي تب بالا بودند با استفاده از تن شويه با آب ولرم و يا با محلول آبي عصاره گل ختمي مورد درمان قرار گرفتند.
معيارهاي ورود افراد به مطالعه شامل موارد زير بود: دماي 38.5 درجه سانتي­گراد، عدم سابقه تشنج ناشي از تب در کودک و ساير اعضاي خانواده و عدم مصرف دارويي نظير استامينوفن براي کنترل دماي بدن.
نتايج به‌دست‌آمده از اين پژوهش که توسط زهرا عبادي نژاد، علي دشتگرد و آقا مصطفي محسني زاده انجام شده است، نشان داد که هر دو روش يعني هم تن شويه با آب ولرم و هم استفاده از عصاره گل ختمي در کاهش دادن دماي بدن کودک مؤثر هستند، ولي سرعت کاهش يافتن دماي بدن کودک با گل ختمي نسبت به تن شويه با آب ولرم بيشتر است.
به‌عبارت‌ديگر، بر اساس اين نتايج، تن شويه با آب ولرم و همچنين استفاده از گل ختمي، جهت کاهش دماي بدن کودکان اثرات مفيد و قابل‌توجهي دارند، ولي مدت‌زماني که دماي بدن کودکان با گل ختمي پائين آمد، نسبت به پاشويه معمولي سريع‌تر بود.
عبادي نژاد و همکارانش در نتيجه‌گيري از پژوهش خود اشاره کرده‌اند: «براي کنترل دماي بدن کودکان، هم تن شويه با آب ولرم به‌تنهايي و هم با گل ختمي مي‌تواند مورداستفاده قرار گيرند. ولي ازآنجايي‌که کودکان به علت ضعف سيستم ايمني، مستعد تشنج ناشي از تب هستند، لذا ضروري است که هر چه سريع‌تر دماي بدن کودکان کنترل شده و به حد 37 درجه سانتي‌گراد رسانده شود. لذا طبق نتايج به‌دست‌آمده مشخص شد تن شويه به همراه گل ختمي در جهت کنترل دماي بدن کودکان مؤثرتر است».
نتايج اين تحقيق که در نشريه «پرستاري کودکان» وابسته به انجمن علمي پرستاري ايران منتشر شده است، مي‌تواند به پزشکان و پدر و مادرها براي کنترل تب در کودکان و جلوگيري از عوارض جانبي ناشي از بالاماندن آن نظير تشنج، کمک مؤثري کند.
گياه ختمي همچنين داراي خاصيت آنتي‌بيوتيکي و ضدالتهابي است و در درمان ناراحتي‌­هاي دهان، مجاري تنفسي و بيماري‌هاي سينه، ناراحتي‌هاي کليوي، دستگاه گوارش، همچنين در درمان مشکلات پوستي و مسموميت­‌هاي غذايي استفاده مي‌­شود.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۴۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند

محمد توحیدی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که شناسایی کودکان مبتلا به اختلال اتیسم و ارجاع به مرکز توانبخشی و درمانی در ۶ ماهه دوم سال ۱۴۰۲ نسبت به۶ ماهه نخست آن رشد چهار برابری داشته است گفت: در نیمه نخست سال ۱۴۰۲، ۲۰ کودک مبتلا به اوتیسم و در نیمه دوم سال گذشته ۸۰ کودک مبتلا به اوتیسم شناسایی شدند.

او افزود: در راستای اجرای دستورالعمل وزارتی و شیوه‌‎نامه پذیرش و ارائه خدمت به بیماران مبتلا به اختلال اوتیسم و همچنین اهمیت شناسایی به هنگام کودکان دارای طیف اوتیسم، فرایند شناسایی و غربالگری این بیماران طی جلسات متعددی با معاونت بهداشت، بهزیستی، آموزش و پرورش و مرکز توانبخشی و درمانی در سال گذشته بازبینی شد و آموزش پزشکان، بهورزان و مراقبان پایگاه‌های سلامت و مربیان مدارس سطح شهر به عنوان بخش مهمی از فرآیند شناسایی به طور ویژه در دستور کار قرار گرفت.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: با آموزش و حساس‌سازی افراد دخیل در شناسایی و غربالگری که با همکاری گروه سلامت جمعیت، خانواده و مدارس و گروه سلامت روان، اجتماعی و اعتیاد معاونت بهداشت انجام شد، شناسایی کودکان مبتلا به اوتیسم انجام و مبتلایان به مرکز توانبخشی و درمانی ارجاع شدند.

توحیدی بیان کرد: در مرکز توانبخشی پس از انجام تست‌های تشخیصی و محرز شدن اختلال طیف اوتیسم توسط متخصص روانشناسی و آموزش کودکان استثنائی، اقدامات آموزشی و درمانی موردنیاز برای کودک آغاز می‌شود.

او تصریح کرد: هزینه مداخلات درمانی برای کودکان مبتلا به اوتسیم بسیار زیاد است به گونه‌ای که در ماه بین ۷۰ تا ۸۰ میلیون ریال برای هر کودک هزینه باید انجام شود، اما خوشبختانه بخش قابل توجهی از هزینه‌های درمان این کودکان تا ۱۴ سالگی، در قالب بسته حمایتی بیماران خاص و صعب العلاج از سوی سازمان‌های بیمه‌گر و اداره بهزیستی به مرکز توانبخشی پرداخت و والدین هیچ گونه هزینه‌ای برای درمان فرزند خود برعهده ندارند.

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی نیشابور با بیان این که تشخیص ابتلا به اوتیسم در کودکان پسر حدود چهار برابر کودکان دختر است تاکید کرد: تشخیص ابتلای به اوتیسم غالبا بعد از ۲ سالگی دقیق‌تر است ولی به دلیل مراجعات دیرهنگام والدین با توجه به عدم پذیرش آنان، متاسفانه تشخیص‌ها بعد از زمان طلایی مداخله یعنی بعد از سن پنج سالگی صورت می‌گیرد.

توحیدی با تأکید بر این که هر چه کودک مبتلا به اختلال اوتیسم در سنین پایین‌تر و تا کمتر از سه سالگی شناسایی شود اقدامات درمانی برای او مؤثرتر خواهد بود اظهار کرد: علاوه بر پزشکان، مراقبان سلامت و مربیان مدارس و والدین نیز در صورت مشاهده رفتار‌های غیرمعمول کودک خود نظیر رفتار‌های کلیشه‌ای و تکراری، عدم ارتباط چشمی مناسب، عدم واکنش به صدا زدن نام و انجام بازی‌های تکراری و متعاقب آن مراجعه زودهنگام به پایگاه‌های بهداشتی، نقش مهمی در شناسایی و شروع روند درمانی کودک مبتلا به اختلال اوتیسم دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • شانس درمان کودکان مبتلا به سرطان در ایران ۷۰ درصد است
  • ۴۲ هزار کودک سرطانی در «محک» در حال درمان هستند
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ 
  • مکمل‌های پروبیوتیک شدت صرع را در کودکان کاهش می‌دهد
  • سفرهای درمانی رایگان با اسنپ
  • رایگان شدن درمان کودکان زیر هفت سال از امروز
  • درباره بیماری مرموز ترانه علیدوستی؛ چه کسانی در معرض آن هستند؟ | فیلم
  • والدین صبور در برخورد با کودک 4 تا 6 ساله موفقتر هستند
  • ۱۰۰ کودک مبتلا به اوتیسم در نیشابور شناسایی شدند
  • پلمب یک واحد عطاری به دلیل عرضه داروهای مخدر در آبسرد