Web Analytics Made Easy - Statcounter

دیروز مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد که برای پیشگیری از اعتیاد دانش‌آموزی کتاب پیشگیری از اعتیاد در مدارس توزیع شده است تا دانش‌آموزان و معلمان با اثرات زیانبار مصرف مواد مخدر آشنا شوند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایران، گرچه دو سالی می‌شود که کارشناسان اعتیاد زنگ خطر مصرف ماده مخدر گل بین دانش‌آموزان را به صدا در آورده و اعلام کرده‌اند که این مخدر روز به روز در بین دانش‌آموزان بیشتر و بیشتر می‌شود در سوی دیگر چندی پیش سخنگوی ستاد مبارزه با مواد مخدر از افزایش مصرف ماده مخدر گل در بین دانش‌آموزان و کاهش سن اعتیاد به این ماده مخدر به ۱۵ سالگی خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

موضوعی که البته مسئولان آموزش و پرورش درباره آن بیشتر کتمان کاری می‌کنند. سال 87 بود که موضوع اعتیاد دانش‌آموزی برای اولین بار مطرح شد. در آن سال آمار دانش‌آموزان معتاد کشور ۳۵هزار نفر اعلام شد و مسئولان وقت آموزش و پرورش از برنامه‌های فوق العاده برای پیشگیری و رفع این معضل خبر دادند. درست زمانی که انتظار می‌رفت برنامه‌های فوق العاده آموزش و پرورش برای پیشگیری از اعتیاد به ثمرنشسته باشد و آمار اعتیاد این قشر نیمکت نشین در مدارس کنترل و کاهش یافته باشد، اعلام آمار ۷۵هزاری دانش‌آموزان معتاد در سال ۹۲ از رشد غیر قابل باور آن حکایت داشت. این آمار به روشنی نشان داد که در بازه زمانی ۵ سال نه تنها سیاست‌های آموزش و پرورش و دستگاه‌های ذیربط مؤثر واقع نشده است، بلکه حتی این معضل رشد صددرصدی داشته است. از سال ۹۲، ‌نگاه آموزش و پرورش هم به موضوع اعتیاد دانش‌آموزان تغییر کرد، به‌طوری که بهمن سال ۹۲، ‌علی‌اصغر فانی، ‌وزیر وقت آموزش و پرورش، ‌درباره رشد اعتیاد در بین دانش‌آموزان گفت: باید در برخورد با اعتیاد دانش‌آموزان هم به مسأله پیشگیری بپردازیم و هم به مسأله درمان آن‌ها. البته وزیر وقت اعلام کرد که ما دانش‌آموز معتاد نداریم بلکه معتاد دانش‌آموز داریم. در نهایت علیرضا جزینی قائم مقام سابق ستاد مبارزه با مواد مخدر با اعلام آمار ۱۳۰هزار نفری دانش‌آموزان معتاد عملاً زنگ خطر را به صدا در آورد؛ موضوعی که مسئولان آموزش و پرورش را وا داشت تا نسبت به آن چاره اندیشی کنند اما آنطور که کارشناسان اعتیاد می‌گویند مسئولان آموزش و پرورش در پیشگیری از آسیب‌ها در مدارس موفق عمل نکردند موضوعی که هومان نارنجی‌ها کارشناس اعتیاد به آن اشاره کرد: تا قبل از سال 92 تلاش‌های جدی برای پیشگیری از اعتیاد در مدارس نمی‌شد. هم‌اکنون هم بودجه آموزش و پرورش در زمینه آسیب‌های اجتماعی 5 میلیارد تومان است که اگر بخواهیم بر 13 میلیون دانش‌آموز تقسیم کنیم چیزی در حدود 300 تومان می‌شود با 300 تومان پول چه اقدامی می‌توانیم انجام دهیم. پیشگیری از آسیب‌ها نیاز به اعتبار دارد.این‌که فقط چند کتاب در مدارس ارائه کنیم دلیل نمی‌شود بگوییم موفق عمل کردیم. موفقیت زمانی است که بتوانیم بگوییم دانش‌آموزان مهارت نه گفتن را یاد گرفته و وقتی از مدرسه بیرون می‌آیند رفتار خطایی انجام نمی‌دهند.

وی با اشاره به این‌که موضوع اعتیاد دانش‌آموزی را باید آموزش و پرورش جدی‌تر ببیند تأکید کرد: مسئولان آموزش و پرورش هم می‌دانند که این روزها مصرف ماده گل بین دانش‌آموزان بیشتر از قبل شده است و البته با کمبودهایی که دارند در حال پیشگیری در این خصوص هستند.

نارنجی‌ها در زمینه شیوع ماده ترامادول در بین دانش‌آموزان گفت: ماده ترامادول در چند سال گذشته به دلیل ارائه بدون نسخه دارو از سوی داروخانه‌داران بین سربازان، دانش‌آموزان و دانشجویان رواج داشت. اما در دو سال گذشته وزارت بهداشت تولید این دارو را محدود کرده است و حالا دارو از طریق پاکستان قاچاقی وارد کشور می‌شود و ماده پرطرفدار دانشجویان است.

کتاب پیشگیری از اعتیاد در مدارس توزیع شد

در سوی دیگر این مدیرکل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش است که می‌گوید برای مقابله با مصرف مواد مخدر در مدارس در هر سه دوره تحصیلی، برنامه‌های پیشگیری ارائه می‌شود. دکتر منصور کیایی با اشاره به کاهش سن سوء مصرف مواد در کشور گفت: عوامل مخاطره‌آمیز روانی و بهداشت روان کودکان و نوجوانان از دلایل گرایش سنین پائین به مصرف مواد است. متأسفانه در گزارش‌هایی که منتشر شده است، «اضطراب» یکی از عمده‌ترین دلایل مخاطره‌آمیز گزارش شده است. شاید دلیل این‌که در بین نوجوانان مصرف داروهایی مانند ترامادول افزایش پیدا کرده است، مربوط به متغیرهای بهداشت روان است. دومین دلیل کاهش سن مصرف مواد، متغیرهای اجتماعی هستند که بعضی از آنها مانند فقر، طلاق والدین، اعتیاد والدین و بدسرپرستی بیشترین تأثیر را دارند و اساساً این موارد جزو مخاطرات زمینه‌ای برای گرایش دانش‌آموز و نوجوان به مصرف مواد گزارش شده است. واضح است وقتی عوامل مخاطره‌آمیز اجتماعی در خانواده گزارش  و تشدید می‌شود، گرایش به مواد نیز بیشتر می‌شود.

مدیر کل دفتر مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت آموزش و پرورش از خرده فرهنگ‌ها به عنوان دلیل دیگری برای گرایش نوجوانان به سمت مصرف مواد و اعتیاد یاد و اظهارکرد: گرایش به مصرف ماده مخدر «گل» می‌تواند به جز دلایل اجتماعی و خانوادگی، دلایل خرده فرهنگی نیز داشته باشد. از گذشته مصرف حشیش یک رفتار خرده فرهنگی بود و رواج گل بخصوص در کلانشهرها نیز نشان می‌دهد باید به دلایل خرده فرهنگی بویژه در میان جوانان و تأثیرش به گرایش به مصرف توجه کنیم.

وی درباره دیگر دلایل کاهش سن سوء مصرف مواد در کشور بیان کرد: گسترش شبکه‌های اجتماعی از دلایل رشد مصرف مواد هستند این شبکه‌ها سواد خطر پذیری کودکان و نوجوانان را افزایش داده‌اند زیرا با کودکان و نوجوانانی روبه‌رو هستیم که از آگاهی و سواد بیشتری درباره انواع مواد و رفتارهای مخاطره‌آمیز آن در مقایسه با نسل گذشته شان برخوردار هستند یعنی نوجوانان امروز از چگونه مصرف کردن مواد آگاهی بیشتری دارند. شبکه‌های اجتماعی اگر با نظارت والدین نباشند، زمینه ساز این هستند که کودکان و نوجوانان، بدون طرح پرسش بتوانند اطلاعات مربوط به مصرف مواد را به دست بیاورند. کیایی که در برنامه‌ای رادیویی صحبت می‌کرد، به اقدام‌های آموزش و پرورش برای مقابله با مصرف مواد در مدارس و دانش‌آموزان اشاره کرد و گفت: در مدارس در هر سه دوره تحصیلی آموزش پیشگیری ارائه می‌شود. از سال تحصیلی جاری کتاب‌های مربوط به راهنمای پیشگیری اولیه از اعتیاد و رفتارهای پرخطر در اختیار همه مدارس کشور قرار گرفته است و به سمتی داریم می‌رویم تا همه معلمان کشور از کتاب‌ها استفاده کنند.

منبع: اقتصاد آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۷۵۵۸۰۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی فرهادی، سخنگوی آموزش و پرورش در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا مبنی‌بر اینکه برنامه آموزش و پرورش برای عدم هدایت تحصیلی دانش‌آموزان چیست، اظهار کرد: هدایت تحصیلی دانش‌آموزان یکی از ظریف‌ترین و مینیاتوری‌ترین اقدامات است که باید در آموزش و پرورش صورت بگیرد.

وی افزود: این کار در مقطع متوسطه اول با بهره‌گیری از توان مشاوره دقیق روان‌شناختی و تحصیلی در مدرسه انجام شود و به نیرو‌های کیفیت‌بخشی و مشاور در مدرسه وابستگی دارد. فرهادی ادامه داد: زمانی‌که یک انحراف در آمار می‌بینیم؛ در بخش‌های نرم‌افزاری و فکری دچار خطا هستیم و در امکانات مشکلی وجود ندارد. در دبیرستان‌ها امکاناتی که رشته‌های دیگر و دانش‌آموزان تحربی دارند، دانش‌آموزان ریاضی نیز بهره‌مند هستند.

انتخاب رشته تحصیلی ناظر بر بازار اشتغال است

سخنگوی آموزش و پرورش خاطرنشان کرد: نکته دوم ناظر بر بازار اشتغال است و نوع اطلاع‌رسانی برای مشاغل در کشور و تحقیقات صورت می‌گیرد. نهاد‌هایی که در آموزش و پرورش همکار هستند و در سند تحول برای آنها وظیفه‌ای تعیین شده، مراقب باشند که خلاف سند تحول بنیادین آموزش و پرورش اقدام نکنند و تبلیغات کاذب شکل بگیرد.

در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم

وی با اشاره به برنامه ششم و هفتم توسعه، اضافه کرد: در این برنامه قرار است دانش‌آموزان در رشته‌های فنی‌حرفه‌ای و کاردانش با یک ضریب بالای پنجاه درصد هدایت شوند و در میان فارغ‌التحصیلان هنرستانی کم‌ترین بیکاری را داریم؛ به عبارت دیگر، بیکار نداریم، زیرا دانش‌آموزان مهارت دارند.

فرهادی ادامه داد: بسیاری از دختران در رشته‌های کامپیوتر و طراحی و دوخت، هنری و صنایع دستی نه‌تنها بیکار نداریم، بلکه با افزایش بیشتر تقاضا در حرفه آموزش‌دیده روبرو هستند.

هنرستان‌ها برای همه رشته‌ها الگو موفقی هستند

سخنگوی آموزش و پرورش با بیان اینکه هنرستان‌ها برای نه‌تنها برای رشته‌های ریاضی بلکه برای هنرستان‌ها الگوی موفقی است و باید به آنها مشاوره دقیقی ارائه دهیم، ابراز کرد: برای رشته ریاضی در آموزش و پرورش وظیفه مشاوره دقیق ارائه دهیم که ناظر بر استعداد‌های خدادادی و علایق است تا در این رشته تحصیل کنند.

وی در پایان افزود: رشته بنده ریاضی و فیزیک است و معتقد هستم مبنای بسیاری از علوم، ریاضی و فیزیک است و باید این موضوع با جدیت دنبال شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ارائه مشاوره دقیق برای جذب دانش آموزان به رشته ریاضی
  • اقدامات ایجابی سلامت‌محور در فارس توسعه یابد
  • ۶۰۰ معلم نمونه مازندرانی تقدیر می‌شوند
  • تقویت هنرستان‌های فنی و حرفه‌ای از اولویت‌های جدی ما است
  • برپایی نمایشگاه خوداتکایی دانش‌آموزان مدارس شبانه‌روزی کردستان
  • ظرفیت گروه‌های جهادی در نوسازی مدارس استفاده شود
  • آموزش ۳۰۰ ساعت مهارت‌آموزی به دانش‌آموزان متوسطه نظری
  • آموزش فنی و حرفه ای رایگان برای ترک کنندگان
  • آمادگی مجموعه مدارس صدرا در اجرای کامل سند تحول آموزش و پرورش
  • آغاز اجرای طرح شهید طوقانی در مدارس کهگیلویه و بویراحمد